Zašto se SPC ne oglašava?

Navodni Heroj

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.410
Poznato je da se crkva uvek oglasi burno o pederima, nikad doduše o onima iz svojih redova, a pedofilija je gora stvar nego homoseksualizam jer se homići dogovore a pedofili manipulišu maloletnom i nezrelom žrtvom.

Elem nebitno šta crkva ima u svojim redovima i Bog hteo da to postoji, sad zašto - razlog je nebitan.

Mene zanima zašto se SPC nije organizovala da zaštiti ZDRAVU PORODICU od
- kancerogene ribe (a onolike posne slave)
- kancerogenog mleka (za mrsne kolače)
- kancerogenog kukuruza (za posno i mrsno sve zavisi od pripreme)

images

SPC je izgleda dokaz da Bog ima smisla za humor.

Poslednja izmena:
Pa onda kancerogeni duvan iz duvanske industrije - tona dolar (izračunaj za 5 tona koliko je to komada cigareta)
pa kancerogeni pilići... pa trovanje naroda živinim vakcinama za grip...

Na sve to je SPC ćutala

Ko zna šta tek jedu grešnici iz pakla kad mi pri Bogu jedemo ovo?

Poznato je da se crkva uvek oglasi burno o pederima, nikad doduše o onima iz svojih redova, a pedofilija je gora stvar nego homoseksualizam jer se homići dogovore a pedofili manipulišu maloletnom i nezrelom žrtvom.

Elem nebitno šta crkva ima u svojim redovima i Bog hteo da to postoji, sad zašto - razlog je nebitan.

- kancerogenog kukuruza (za posno i mrsno sve zavisi od pripreme)

images

SPC je izgleda dokaz da Bog ima smisla za humor.

:lol: dobra tema...

Овај свет тоне, и колико год ми покушавали да се заштитимо не успевамо. Исхрана, телевизија, образовање, насилни спортови, и ине. Једина ствар која нас може заштитити је нови поредак...

I ja mislim da je dobro koncipirana i da su pitanja na mestu. Mozda bih se usucio da dodam jos jedno pitanje: sta crkva i popovi traze u vojsci najvecoj organizovanoj sili koja priprema svoje pripadnike na buduca ubijanja ljudi i unistavanje materijalnih dobara. Odakle popovima oficirski cinovi. Da li su oni u vojsci da podstrekuju ubijanje bez grize savesti, ili da se suprotstave primeni sile nad drugim narodima. Zar to nije totalno izopacenje jedne religijske organizacije?

Poslednja izmena:
Zar to nije totalno izopacenje jedne religijske organizacije?

Nije.
Vera je intimno osecanje u jednom coveku.
Kada isto osecanje deli ceo narod, onda se to zove religija.
I tu se zavrsava nabrajanje.

Religijska organizacija
je organizacija koja se sakriva iza religije.
Mozda ima humane i dobre ciljeve, mozda i nema, ali je rec o organizaciji.

Organizacija oznacava grupu ljudi, povezanih pravilima unutar organizacije, koji su se udruzili radi ostvarivanja interesa.

- kancerogenog kukuruza (za posno i mrsno sve zavisi od pripreme).

Zato sto je Isus nahranio ljude ribom a ne zele prihvatiti da je riba puna zive i drugih teskih metala koji se taloze u tkivima jer to dovodi do se ceo sistem vere dovede pod znak pitanja. Mogao je nahraniti ljude hlebom od razi ili zdravim jabukama ali oni kojima um nije programiran svesni su podloge, oni koji imaju koristi od toga cute, drugi ispod njih na lestvici (vernici) napadaju ljude koji se hrane zdravo sto smo videli i ovde na forumu i ne menjaju svoje navike jer im iz centrale nije tako naredjeno. Bilo je i budalastih komentara da se Isus zrtvovao za celo covecanstvo i onda covek moze raditi sta hoce, drugim recima hraniti se toksicno jer ih je Isus iskupio.

Bila je i tema pa je zakljucana zbog neprestanog spama vernika "Apel patrijarhu da se zivotinje ne ubijaju na Bozic" kada je istom upuceno pismo da se izjasni i izadje u javnost sa jasnim stavom Crkve o ubistvima zivotinja za njihove praznike koje osim sto nije humano nije ni zdravo hraniti se njihovim organima ali kao po obicaju odgovor nije dosao.

Poslednja izmena:
Nije.
Vera je intimno osecanje u jednom coveku.
Da li je tako? Intimno osecanje? Zar slicna i razlicita intimna osecanja ne poseduje svaki covek. Da li sam ja lisen intimnog ozecanja? I ja imam veru, ali ne u boga kao natprirodnog bica, vec u svojim bliznjima, ....

Kada isto osecanje deli ceo narod, onda se to zove religija.
I tu se zavrsava nabrajanje.
Ali to se nikada ne ostvaruje u reanom zivotu. Ista osecanja je nemoguce ostvariti cak i u najcistijim etnicki homogenim drustvenim grupacijama. Drugo, to sto si naveo nije religija.

je organizacija koja se sakriva iza religije. Mozda ima humane i dobre ciljeve, mozda i nema, ali je rec o organizaciji.
Svaka grupa ljudi koja je organizovana i ima svoje pravilnike, kodekse, kanone i jasno definisane ciljeve, je organizacija. Crkva je strikno hijerarhijski organizovana i cilj joj je pridobijanje clanstva od kojeg osigurava materijalnu dobit, stvara moc i dobrim delom kontrolise kretanja u drustvu. Crkva lje usla u sve pore drustvenog zivota sto joj daje uticaj i na politike, ekonomske, kulturne i druge formalno i neformalno organizovane skupine, drugim recima interesne grupe.

Organizacija oznacava grupu ljudi, povezanih pravilima unutar organizacije, koji su se udruzili radi ostvarivanja interesa.
Tano si opisao crkvu, versku organizaciju, versku grupaciju sa jasno zacrtanim ciljevima. Kakva je razlika izmedju tradicionalnih i netradicionalnih verskih organizacija. U broju sledbenika, finansijsoj moci i stepenu uticaja na stanovnistvo u odredjenoj druzxtveno-politickoj teritorijalnoj jedinici.

Da li je tako? Intimno osecanje? Zar slicna i razlicita intimna osecanja ne poseduje svaki covek. Da li sam ja lisen intimnog ozecanja? I ja imam veru, ali ne u boga kao natprirodnog bica, vec u svojim bliznjima, ....
Da, to je vera, ti si vernik, verujes u natprirodno, u veze medju ljudima. Cestitam.

Svaka grupa ljudi koja je organizovana i ima svoje pravilnike, kodekse, kanone i jasno definisane ciljeve, je organizacija. Crkva je strikno hijerarhijski organizovana i cilj joj je pridobijanje clanstva od kojeg osigurava materijalnu dobit, stvara moc i dobrim delom kontrolise kretanja u drustvu. Crkva lje usla u sve pore drustvenog zivota sto joj daje uticaj i na politike, ekonomske, kulturne i druge formalno i neformalno organizovane skupine, drugim recima interesne grupe.

Tano si opisao crkvu, versku organizaciju, versku grupaciju sa jasno zacrtanim ciljevima. Kakva je razlika izmedju tradicionalnih i netradicionalnih verskih organizacija. U broju sledbenika, finansijsoj moci i stepenu uticaja na stanovnistvo u odredjenoj druzxtveno-politickoj teritorijalnoj jedinici.
Da, to se zove korporativno udruzivanje, ili organizovanje.
To rade i popovi, i ateisti, i balerine i navijaci.
Samo sto nisu svi jednako voljni da priznaju da su organizacija za ostvarivanje interesa.

Nikako novi poredak, već onaj stari, provereni, od pre dolaska komunista na vlast.
Aha, monarhisticka diktatura. To beze onaj Pera Jedan, pa Aca Jedan, pa Pera Dva. Pera jedan dosao na vlast bez ijedne crkavice, go ko crkveni mis, a do kraja zivota se oboogatio i postao jedan od najbogatijih kraljeva u Evropi onog doba. Pa onda Acika jos je vise uvecao kraljevsku imovinu, bolelo ga je uvo sto je narod trpeo korupciju koja i dan danas vlada demokratskom Srbijom s nesmanjenom silinom.

Da, to je vera, ti si vernik, verujes u natprirodno, u veze medju ljudima. Cestitam.

Da, to se zove korporativno udruzivanje, ili organizovanje.
To rade i popovi, i ateisti, i balerine i navijaci.
Samo sto nisu svi jednako voljni da priznaju da su organizacija za ostvarivanje interesa.
Odovorio si ali ne znam kome. Ti kao da nisi procitao moj tekst iako si ga citirao, ili si ga totalno pogresno, namerno ili slucajno, razumeo.

Na primer, sta se "zove korporativno udruzivanje, ili organizovanje?" Sta rade balerine i navijaci. Koju organizaciju imaju balerine. Hakime, daj, ne razmisljaj povrsno. Nije vazno da li i koliko pises, vec sta pises.

Na primer, sta se "zove korporativno udruzivanje, ili organizovanje?" Sta rade balerine i navijaci. Koju organizaciju imaju balerine.
Otkad je nastala Eva, druga deda Adamova zena, pa sve do danas, ljudi se udruzuju.
Udruzivanje je uvek iz interesa.

Da li je u pitanju udruzenje estradnih umetnika, udruzenje knjizevnika, strajkacki odbor, hipi komuna, brak, vojska, crkva, delije i grobari, skupstina stanara, parking servis, gradsko saobracajno... cilj udruzivanja je isti: interes.
Ostvarivanjem zajednickog interesa ljudi lakse ostvaruju licne interese.

Zato crkvu ne mogu da izdvojim iz spiska, i reci da ona nije interesno udruzenje.
Ona se cak korporativno ponasa, ujedinjuje se sa drugim udruzenjima, u cilju sopstvenog jacanja ili povecanja brojnosti clanstva.

Nije vazno da li i koliko pises, vec sta pises.

Back