Zašto se prećutkuje Dan oslobođenja Beograda?

Nij
Žikica Jovanović Španac je digo ustanak tako što je ubio Nedićevog žandara na biciklu Srbina iz Like.U nikakvog njemačkog okupatora nije puco.I to je bio taj čuveni početak ustanka u Srbiji 7.7.41.
Prvo je neistina a drugo polu istina. Nije Nedićeva vlada već komesarska uprava Aćimovića. Drugo, Bogdan Lončar jeste Srbin iz Like ali on nije izbeglica već podoficir garde koji je nastavio posao u komesarskoj upravi a poslat je da privede ili ubije Jovanovića.

Сваки припадник оружаних снага који служи окупатору је легитимна мета. То што га је убио онај шпански пустолов и комунистички дрипац, не мења суштину.
:rotf: :rotf: Koje li odvratno, licemerno, DEBILNO KOMESARSKO prokenjavanje!! Po bravarevim komesarskim SVINJAMA su svi nakon kapitulacije trebali da prestanu da rade svoje poslove da ne bi služili okupatoru!!???:rotf: Pa neka sve stane, neka svi POCRKAJU.... jelda?? Koga briga za umiranje SRBA Monarhista!!???
Za takve kao ti imam posebno dugme na tastaturi!! :rotf::rotf:
mars.jpg

Ево, после 80 година, наши монархисти су дошли до закључка да су Немци имали племените намере према Србима, али да су их зли партизани натерали да стрељају онолики народ по Србији, они не би то радили али су били приморани.

Па тако није чак ни Недић резоновао, сада имамо веће квислинге у души него што је био и Недић.
Zar streljanja nisu bila 'primorana' kao ODMAZDA STO za JEDNOGA!!??:think: Ili tvrdiš da su monarhisti streljali nedužni narod jer su sami hteli!!?? :rotf:Naravno, osim onih koji su bili komunmisti, zaudarali na komunizam, pomagači, simpatizeri...
Takve je u ratu kao antidržavne, boljševičke revolucionare, rušitelje ustavnog uređenja MONARHIJE trebalo po kratkom postupku pred vojni sud i STRELJATI!!! :super:

A ako je civil služio okupatoru, onda je Ok?
Dakle, stvar je u tome dokle ćemo širiti krug odgovornosti i na koga. Komunisti su osudili Žanku Stokić jer je glumila za vreme okupacije. A nekakav život mora da se odvija, pa tako i neke službe, i one koje brinu redu i bezbednosti na ulicama...
Osuđivali su mnoge: da bi razvalili društveno političko ekonomski život MONARHIJE, da bi se dokopali imovine 'osuđenih' itd... Oni su OPLJAČKALI i jadne JEVREJE koji su preživeli konc. logore i vratili se u Jugoslaviju!!! KRIMINALNO ZLOČINSKI mentalitet.. do daske trulo i pokvareno....

Сада ти из фотеље знаш да је рат био готов 1942 године, да су сви то знали, и да је било питање времена када ће Немци бити поражени.Британија је имала бројне колоније, али су ипак имали рационализовано снабдевање основним животним намирницама, није било лако све то допремити бродовима.1500 фабрика није нека бројка за земљу попут СССР-а, Србија је имала 5-6 хиљада фабрика у време социјализма, а СССР сигурно много више од него Србија.

Немци су били у предности 1941 и 1942 године, Савезници и СССР 1943 и 1944 године, али рат није био готов све до 1945 године.Исход рата је постао известан после операције Багратион и искрцавања у Нормандији,
Za mnoge teške, neizlečive bolesnike se ZNA da su KAPUT, samo je pitanje dana kada će crknuti..... Kapitučacija Italije je bio ZADNJI znak valjda i DEBILIMA da je Hitler KAPUT....

Ма ОК, све је било готово још 1 септембра 1939 године, само је требало да погине 60 милиона људи, да би се то и формализовало.
Recimo 21-og juna 1941-e!!! Znalo se kako je prošao Napoleon kada je zinuo na Rusiju!! Koja budala je mislila da će Hitler bolje proći?? Osim Hitlera.. i njegovih obožavatelja!!! I sada Zeleni misli sa par Tomahavka pobediti Ruse!!??? :rotf: :rotf: :rotf:

Čekam nekog istoričara da mi objasni kako su Nemci mogli da zauzmu Čikago 1942 ali u poslednji čas neki partizani po zabitima bosne preokrenuše tok rata i vratiše Nemce do Berlina. Čekam. Čekam nekog genija da mi objasni kako je Švedska nastradala tokom Drugog svetskog rata jer je sarađivala sa Nemcima, kako je Finska nastradala, kako su Norvežani nastradali jer nisu dizali ustanke, kako su Danci nastradali, kako su Bugari nastradali jer su bili pragmatični, itd. Čekam genijalce da mi objasne razliku izmedju gulaga i koncentracionog logora i zašto je bolje stradati u jednom a ne u drugom. Čekam ljude da mi objasne kako to da je Italija sa dve godine aktivnog fronta na svojoj teritoriji manje stradala od Jugoslavije iako je u Italiji bilo skoro milion Nemačkih vojnika 1945? I da mi objasne koja je vrednost 80 godina kasnije jer smo se izglupirali 27 marta 1941 i koja je vrednost danas jer smo imali građanski rat i više od milion mrtvih. Kojom politikom se to pravda? Šta smo doprineli nama ili svetu što smo izginuli? Svi su manji narodi bili gluplji od nas? Zašto je nama na kraju račun najgori? Zašto? Megalomanija kod malih naroda i malih ljudi je opasna bolest samo da znate i ne vodi ničemu dobrom.
Ako ne računamo Poljsku, u svim ex-varšavskim državama i Jugoslaviji je 45-e menjano društveno ekonomsko političko uređenje, tj. uveden je boljševizam.... ALI, od svih tih država, nekoliko puta je više žrtava bilo u Jugoslaviji... jer smo zahvaljujući bravaru, poznatom SRBOŽDERU mi imali krvavi građanski rat.....

Ako ne računamo Poljsku, u svim ex-varšavskim državama i Jugoslaviji je 45-e menjano društveno ekonomsko političko uređenje, tj. uveden je boljševizam.... ALI, od svih tih država, nekoliko puta je više žrtava bilo u Jugoslaviji... jer smo zahvaljujući bravaru, poznatom SRBOŽDERU mi imali krvavi građanski rat.....
Nije to samo bilo do njega. Hitler je sve vreme rata bio opsednut time da će veliki napadi saveznika krenuti iz Skandinavije i imao je oko 400.000 vojnika u Norveškoj. Ceo rat se samo izležavali. Kod nas bilo samo tu oko 150.000. Da je polovinu tih iz Norveške poslao da pojure partizane po Bosni za vreme makar samo jedne od onih sedam ofanziva verujem da bi tu bio kraj cele te priče.

Turci i komunisti su dva najveća zla koja su zadesila Srbiju, a i ostatak Balkana.

Ko toga nije svestan je jednostavno beznadežan slučaj.
Ja Wohl! Nemačka, Italija i Austrija su IZGUBILI rat!! :rotf: :rotf: Vidi gde su oni, a gde su ove balkanske vukohebine....
Već se decenijama ide u gastrarbajterstvo tamo....sa njihovom penzijom si bogataš ovde!!!:rotf::rotf:

Back