Zašto se podsmevamo drugim ljudima?

Podsmevanje znači ismejavanje, izrugivanje prema nekome, najčešće verbalno.

Kada smo u nekom društvu potpuno je u redu da se smejemo sa drugim ljudima. Kada se podsmevamo drugima u nekom društvu, žargonski rečeno kada se "zezamo" to nije loše.

Popravlja se atmosfera u tom društvu. To je zdrav humor.

Problem nastaje kada podsmevanje postane maliciozno, kada se podsmevamo nekome kako bismo ga ponizili, povredili.

I svi to radimo. Neko svesno, kada želi da povredi neku osobu, ponizi je.

Nesvesno se smejemo kada gledamo neki video klip, u kome se neko okliznuo, povredio. Ti video klipovi su "smešni" i kao takve ih prihvatamo.

Zašto to radimo?

Da li tim podsmehom pokazujemo sebi i ( ili ) drugima da smo pametniji, bolji?

Kako bi izgledao život bez podsmeha? Da li bismo tada imali bolje odnose sa drugim ljudima?

Šta mislite?
Iskreno
nw znam kakav bi svet bio bez podsmeha...
Ali problem je kas postoji zla namera a to nije moja stvar
Ja nisam kriv sto je neko istraumiran pa se lecci uvredama meni
jos manje me zanima ako je samo nevaspitana seljacina tek to me na tangira.
Ne smejem se kad se neko polomi u video klipu vec se hvatam za galvu i krivim facu kao da sam se ja razbio
Nikada ne ponizavam druge ali uvek govorim istinu.
Ako neko istinu o sebi sasutu u lice shvati kao ponizavanje to je njegov problem.

Nepotpuna analiza.
U vezi čega se podsmevamo,... i da li taj to isto radi - tj. preferira isti stil.
utuk na utuk.
Jer verovatno na njega to najbolje deluje, tj taj 'jezik' najbolje razume.
A, na Krstarici taj stil nije kažnjiv. Mnogima je simpatičan,.. u njemu ima i smisla za duhovitost, što je opet delom i znak intiligencije.

Naš predsednik je najbolji u tome, pa se narod ugleda na njega. I ranije, kao opozicija i sada kao pozicija.
Taj stil je uobicajen na Krstarici, kazes...oduvek, ali nikada nije bezazlen, ovo dodajem ja..
Razlog za to bude uglavnom neka zenska ljubomora :lol: (pa ja onda formiram ignor listu :lol:, sto kratko traje, jer ako sam vec ovde zelim da vidim razlicita misljenja).
Stavila sam na ignore osobu koja mi je pljuvala po blogu, a blog mi je bio iskren, samo moj.
Zasto neko ima npr. pottebu da pljuje po necijim emocijama?
Nikada mi nece biti jasno...

A to “utuk na utuk” neko prvi zapocne? Taj ko pocinje je onaj koji se “podsmeva”.
A kome?
Uvek samo sebi.

Podsmevanje znači ismejavanje, izrugivanje prema nekome, najčešće verbalno.

Kada smo u nekom društvu potpuno je u redu da se smejemo sa drugim ljudima. Kada se podsmevamo drugima u nekom društvu, žargonski rečeno kada se "zezamo" to nije loše.

Popravlja se atmosfera u tom društvu. To je zdrav humor.

Problem nastaje kada podsmevanje postane maliciozno, kada se podsmevamo nekome kako bismo ga ponizili, povredili.

I svi to radimo. Neko svesno, kada želi da povredi neku osobu, ponizi je.

Nesvesno se smejemo kada gledamo neki video klip, u kome se neko okliznuo, povredio. Ti video klipovi su "smešni" i kao takve ih prihvatamo.

Zašto to radimo?

Da li tim podsmehom pokazujemo sebi i ( ili ) drugima da smo pametniji, bolji?

Kako bi izgledao život bez podsmeha? Da li bismo tada imali bolje odnose sa drugim ljudima?

Šta mislite?

Зато што смо слаби, рекао бих.

Back