- Poruka
- 50.831
To je stvar izbora Muslimana.Mi niti možemo niti treba da se mešamo u jezičku politiku Muslimana .Istovremeno treba primetiti da je Muslimanima najvažniji sused Republika Srpska.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Вараш се. Мени су чак и босански Срби избеглице из Сарајева потврдили да они више не причају исто као и пре рата.Bude, kazu i strucnjak, ali koriste i ekspert.
Stajaznam, meni Bosnjaci pricaju kao i prije, mozda se varam.
Najvecu distancu od jugogovora napravili su upravo Hrvati (ne oni iz BiH, vec iz maticne drzave).
Вараш се. Мени су чак и босански Срби избеглице из Сарајева потврдили да они више не причају исто као и пре рата.
Они због сукоба са Србима, желе да се што више дистанцирају од нас, па је зато прелазак на хрватски логичан избор.
То је сасвим нормално да измишљене нације лутају.
Зашто бисмо им ми ишта нудили. То су нам доказани непријатељи.Jedan razlog je sto su “hrvatsko cvece” a drugi je sto Srbi nemaju sta da ponude, ni Srbima; izdegenerisali su se kulturno, socijalno. Drzavom upravljaju polupismeni primitivci i mutanti.
Najveći dio današnjih Bošnjaka su etnički Hrvati. Možda zato. Nije krv voda.Сигурно нисам једини који је приметио да "бошњачки језик" након рата све више и више правописно али и по речнику почиње да личи, изгледа и звучи на "хрватски", што није био случај за време СФРЈ.
Због чега је то тако? Муслимани су ратовали и са Хрватима, далеко од тога да су они "пријатељске нације" па да се Муслимани, у труду да што различитије звуче од Срба прибегавају да што више звуче као Хрвати.
Речи попут утјецај, хлаче, влак, оток све су чешће код Муслимана. Друг ми је, веровали или не, кад је био у Сарајеву, рекао да му се продавачица у тржном центру чак и обратила са "бок!"
Кад пишу, труде се да пишу БИТ ЋЕ, користе само инфинитив (додуше, инфинитив у будућем времену и јесте чешћи у говорима БиХ али не искључиво као данас), и многе враголије којих се ни нмг сетит
Не бих рекла. Беже од свог српског порекла и коме ће друго него вама.Najveći dio današnjih Bošnjaka su etnički Hrvati. Možda zato. Nije krv voda.![]()
Поготово они ближе Загребу.Najveći dio današnjih Bošnjaka su etnički Hrvati. Možda zato. Nije krv voda.![]()
Smiješno. Možda je nekih 20% Bošnjaka srpskog porijekla. Tu je još 20% turskog i vlaškog porijekla, a ostatak je hrvatskog porijekla. Naravno, danas su svoji. Poseban narod i to ne osporavam.Не бих рекла. Беже од свог српског порекла и коме ће друго него вама.
Хрвати од Вардара до ТриглаваSmiješno. Možda je nekih 20% Bošnjaka srpskog porijekla. Tu je još 20% turskog i vlaškog porijekla, a ostatak je hrvatskog porijekla. Naravno, danas su svoji. Poseban narod i to ne osporavam.
To im nije susjed. To su im sugrađani.To je stvar izbora Muslimana.Mi niti možemo niti treba da se mešamo u jezičku politiku Muslimana .Istovremeno treba primetiti da je Muslimanima najvažniji sused Republika Srpska.
Od Karantanskih do Crvenih Hrvata.Хрвати од Вардара до Триглава
Imaju oni svoju federaciju a federacija ima svoje državljanstvo kao i Srpska.Sve je isto kao i u SFRJ samo što se muslimanski geopolitički entitet ne zove republika nego federacija što je zbunjujuće i nesrećno rešenje.To im nije susjed. To su im sugrađani.
To opcina me posebno nerviraЈа баш напротив, често чујем опћина. Чак на званичној википедији на "босанском" пише Опћина Зеница, Опћина Тузла...
Autenticni Hrvati su samo cakvci stokavci su pokatolceni SrbiSmiješno. Možda je nekih 20% Bošnjaka srpskog porijekla. Tu je još 20% turskog i vlaškog porijekla, a ostatak je hrvatskog porijekla. Naravno, danas su svoji. Poseban narod i to ne osporavam.
1. Biše dan blagdana žudijskoga, i vzide Isus u Jerusalem. 2. A jest v Jeruzolimu lokva ka se zove žudijski Betsaida, a to jest kadi se ovce za posvetilišće perihu, i okolo sebe pet pristrišak imiše. 3. I v njih ležaše veliko množtvo nemoćnikov, slipac, hromih i susih, ki čekahu ganutje node. 4. Anjel tada Božji po vrimenu shojaše v lokvu i smućevaše vodu. I ki najprija sliziše v lovku po smućenju vode, zdrav budiše , od ke godi nemoći nemoćan biše. 5. A biše niki človik onde trideset i osam godišć imijući v nemoći svojoj. 6. Ovoga kako vidi Isus ležeći, i pozna da veliko vrime biše imil v nemoći svojoj, reče njemu: hoćeš li da budeš zdrav? 7. Odgovori mu nemoćnik: gospodine, človika nimam ki bi me postavil v lokvu onda kada se smuti voda. Jere dokle ja pridu, ili pri mene v njin slizu. 8. Reče njemu Isus: ustani se, i vazmi postelju tvoju, i hodi. 9. I tudje zdrv bi človik, i vaze postelju svoju, i hojaše. A biše subota v oni dan. 10. I govorahu Žudiji onomu ki zdrav biše učinjen: subota jest danas, ne pristoji se tebi vzeti postelju tvoju. 11. A on njim odgovori: ki je mene zdrava učinil, on mi je rekal: vazmi postelju tvoju i hodi? 12. I vpitaše njega: tko je on človik, ki ti je rekal: vazmi postelju tvoju i hodi? 13. A ov, ki biše ozdravljen ne znaše tko biše. Isus tada ukloni se od množtva, ko se biše skupilo onde. 14. Po tom toga najde ga Isus v templu, i reče njemu: eto si učinjen zdrav, jure ne htij veće sagrišjati, da ti još gore nič ne pride. 15. I pojde ov človik i navisti Žudiem da Isus biše, ki zdrava njega jest učinil.Autenticni Hrvati su samo cakvci stokavci su pokatolceni Srbi
A vecina danasnjih bosanskih muslimana vodi porijeklo iz Srbije jer kako se Srbija oslobadjala od Turaka poturice su protjerane u Tursku a posto je teritorija danasnje BIH jos bila pod Turskom najveci broj srbijanskih poturica je zavrsio u BIH
Nisam ja ovo izmislio to kazuju muslimanski izvori
https://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=44169
https://sandzakpress.net/150-godina-od-protjerivanja-muslimana-iz-srbije/
Imao sam priliku u inozmstvu da upoznam vise familija vlaha iz Pozarevca i tog djela Srbije oni nose srpska imena i prezimena ali interesanto je da sacuvali svoj vlaski jezik koji je slican rumunskom i svi ga govore ,srpskim se sluze samo kad govore sa nama Srbima
Je l to postoji neko istrazivanje ili su to odokativne procjene?Smiješno. Možda je nekih 20% Bošnjaka srpskog porijekla. Tu je još 20% turskog i vlaškog porijekla, a ostatak je hrvatskog porijekla. Naravno, danas su svoji. Poseban narod i to ne osporavam.
Naravno da lupeta gluposti. Nema ni jednog pomena hrvatskog etnonima u srednjovekovnoj Bosni.Je l to postoji neko istrazivanje ili su to odokativne procjene?
Naravno da lupeta gluposti. Nema ni jednog pomena hrvatskog etnonima u srednjovekovnoj Bosni.
To mu je ime, nije etnotnim.
To mu je ime, nije etnotnim.
Nema u srednjem veku pomena o hrvatskoj Bosni.
Tek neki Turčin u drugoj polovini 16. veka ako se ne varam piše da su Bošnjaci hrvatskog porekla.
Pre toga ništa, a spominjali su se narodi koji žive u Bosni nekoliko puta.
Ne znam šta je.Ok, znaci Hrvoje Hrvatinic je...Srbin?