zašto se ljudi smeju?

širok kez, otvorena usta, izbačeni zubi...? zašto?
jel to neka instiktivna reakcija ili je jednostavno poželjno smejati se
i davati na uvid svoj treći krajnik?
Da se vidi kako su lijepi zubi.... moderni. Jos ako ima kakav dijamant...

ps
vrlo nepristojno i nekulturno je keziti se na takav nacin.
Osmijeh je vrhunac odusevljenja necemu, nekome...

taj fenomen i sama reakcija misica koji prave smejanje u fazi neke radosti nije otkriveno,zasto covek ima potrebu da se smeje malo ili mnogo i na razne nacine..istrazuje se..bas sam gledao dokumetarac prosle godine o tome..kao i fenomen zevanja sto ne mogu tacno sa sigurnoscu da dokazu zasto se to radi..Ali su otkrili da smeh oslobadja endorfin,i da je pozeljno smejati se sto vise kao produzuje zivot...:)

Poslednja izmena:

A zašto ljudi plaču?
Stisnute oči, "kiselo" lice, crven nos ...? Zašto?
Je l to instinktivna reakcija ili je poželjno plakati
i davati na uvid svoje suze i tugu?

------------
Može biti da ne razumem temu. Reč je o ljudima koji se isforsirano smeju?
Ili o ljudima koji su toliko glupi/ludi da se smeju i na brašno, pa nas to iritira?

Evo, ja se mnogo ... užasno mnogo i preko mere smejem, a odbijaju me me večito namrgođeni ljudi ozbiljnog izraza lica. Paradoks je u tome što sam njima baš zanimljiva.
E sad, kad se smejem, obično ne razmišljam vidi li mi se treći krajnik ... a sumnjam da se vidi, jer mi usta nisu velika.

Cheshire-Cat.jpg

Smeh mnogo govori o osobi jer postoje mnoge vrste smeha, pa tako i svaka vrsta smeha ima svoje značenje.
- Grohotnim smehom se često privlači pažnja (a ponekad je i znak nekog lakšeg oblika duševne bolesti),
- Cerekanje, slično kokodakanju, znači uživanje u tuđoj nesreći,
- Smeh onih koji sebe smatraju superiornima, najčešće liči na roktanje,
- Oni koji se smeju iz stomaka su najčešće prijateljski raspoloženi.

Žene se muškarcima smeju dvaput češće nego muškarci ženama!

Ako se neko prirodno tako smeje u čemu je zlo?
Svako se smeje na svoj način, zavisno od građe lica i vilica. Važno je da je smeh od srca.
Ako i tu nametnemo ograničenja izgubićemo ono najbitnije: opuštenost. To više ne bio smeh nego kez.

Citirala sam Nusića, lek i opomena DD-inače volim da se smejem, štaviše, ponekad se zacenim (mada se moj verni pratilac Marfi potrudi da se to desi u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, srećom ne često), uglavnom su iskreno nasmejana lica veoma lepa, dakle ja sam za smeh ne podsmeh ali to i nije tema...

Jos nesto, jedan naš forumaš, najbolji pesnik otkako je foruma Krstarica a odavno je napustio istu, imao je običaj da kaže: Sa merom ukusa i ukusom mere, jer nereretko se desi zenama da se njihov osmeh pogrešno protumači i eto belaja, no ni to nije tema...

Poslednja izmena:
Smeh mnogo govori o osobi jer postoje mnoge vrste smeha, pa tako i svaka vrsta smeha ima svoje značenje.
- Grohotnim smehom se često privlači pažnja (a ponekad je i znak nekog lakšeg oblika duševne bolesti),

ispada da sam prijateljski raspoložen,ali nekad se nasmijem i kad mi je najteže

- - - - - - - - - -

ispada da sam prijateljski raspoložen,ali nekad se nasmijem i kad mi je najteže

nacin izrazavanja emocija trenutnog stanja.
moze biti izraz zadovoljstva, srece, spokoja, koji je pandan tome sta osecamo, kao i tzv. neurotski smeh drugacijeg ishodista, kompenzatorijski onome sto osecamo i u cemu smo(sto vecu provaliju u sebi osecamo to se intenzivnije smejemo)
o podsmehu ionako ovde nije rec.

- - - - - - - - - -

nista lepse od detinjeg smeha zadovoljstva i radosti :)

kod odraslih je to "smeh iz stomaka" koji je sve redje i teze i sam doziveti i kod drugih primetiti

Back