Не, није није бзв само је одраз недостатка свести и вишка комплекса особе која етикетира другу особу на основу аута који вози, а да није проговрила реч са том особом нити стекла било какав увид у њену личност.
Једна је ствар кад процењујеш финансијски статус неке особе на основу аута који вози, а нешто сасвим друго је кад процењујеш личност особе на основу тога.
Врв је ово случај свуда али мислим да је код нас оваква врста етикетирања најизраженија на свету јер је овде народ јако искомплексиран, сујетан и љубоморан и своје недостатке најчешће лечи ниподаштавајући друге.
Замисли возиш Голфа или ВW караван и неко ти лупи етикету да си сељачина, а појма нема ко си ни какав си човек. Као да сељачина не можеш бити у Аудију, БМВ-у....
Није ни чудо што се истребисмо међусобно јер нисмо нормални, фали нам даска нека.
I dalje mi nije jasno zasto si protiv tih predrasuda, to su predrasude zar ne...
Ja cu ti reci moje predrasude, ja sam cesto stopirao , nisam kao klinac, nego kad sam otisao u vojsku pa nije bilo drugog nacina i onda naucis da stopiras, nekad je bolje da imas uniformu a nekad nije, nego da si u civilki...naucis i to..
Naucis da procenis osobu u 15 sekundi dok zaustavlja auto da li je sigurno i zgodno da ulazis u taj auto , ne ulazim u svaki auto , nema veze 2h vise cekanja, bolje super provod a 2h vise cekanja nego obrnuto..
I obucem jednom plavu kosulju, nezno plavu , pamuk, lacosta...i stopiram i stane mi bmw sa njih 4 , ja im kazem gde hocete da me vozite kad vas je 4...
Kad oni meni , ma hajde upadaj kolega, idemo do bele udovice taman da te povezemo...
Ta recenica ti kaze odmah da oni misle da si ti pandur ili bezbednjak, a da su oni neki panduri koji su obicni i jedan od njih malo iznad cim ima veze sa belom udovicom, sup u 29novebra u BG....
I insistiraju i ma hajde ma hajde...i prekrsim ja svoje pravilo ma hajde...princip...to je jedini put...
I krene voznja, sine, em 180 190na sat, em onaj sto vozi bas i ne zna da vozi najbolje, dva tri puta smo mogli da se zakucamo u bankinu....ali unutra prica cisto policijskia...znaci zovu koke, hoce da svratimo kad cuju da smo 5 i da je jedan novi medju njima , krupan, zanimljiv...naravno oni odmah probaju da ajd da svratimo u despotovac, pre toga u kragujevac...kako voze tako svakog od njih zove po neka riba koja ima drugarice i bi da svrate na sokic i kafu hehehehe...
Ali to ne menja pricu da je vozac bio vrlo nesiguran...
Sa druge strane, stopiram na vilusima sa starim stricem, opreznim, samo mi veruje, jedini od rodbine koji kao lekar primarijus je imao poverenje u ljude a i znao da proceni....i nailazi neka reli zastava, dva vojvodjana unutra...i ja stopiram, oni stanu , i kazu pobegao autobus...ajd vozimo vas mi nazad do bilece pa sutra idite do HN, vec se smrkava...pristanem ja, vidim po odzivu da su odgovorni , kazu da su reli vozaci...
A kozja staza kako oni zovu taj put od vilusa do bilece je poprilicno zaeban put jos noc, ali ljudi stvarno znaju da voze, ama bas znaju do u detalj...
Nijednom nisu imali nijednu ni minimalnu greskicu u voznji, znaci stvarno su face za voznju...
Tako da par puta se desilo ja odbijem voznju a raspolozena ekipa ili mi ne odgovara nacin shvatanja osobe i posle vidim zabili se u bankinu pored puta ili stoje na odmoristu , pokvario se kamion, ili automobil...
Tako da neko ima srece pa ne oseti koliko je u pravu , nego vidi, da itekako znaci i ponasanje i stav i vrsta automobila i stanje u kom je automobil i nacin na koji usporava i nacin na koji se postavlja automobil....sve to ima veze za etiketu , jer stoper itekako udara etiketu u letu...
Moj komsija je kupovao uvek BMW obicno neki krs jer je obican radnik, ali stvarno krs...ali je morao , ima zenu ali uvek pita svaku klinkicu hoces da te povezem, to mu je nacin da dodje do micikane od klinke....i tako radi non stop, kupi stoperke po smederevcu dokle idu on odveze neke pristanu i na kres i tako na bmw..koji se vise kvari nego sto radi , a sta ces, krupan on krupna mu zena, a mora da se snalazi sa strane, a totalno nema recnik nema mozak i onda mora na bmw...