Зашто се људи етикетирају на основу аутомобила који возе ?

fanstebre

Poznat
Poruka
9.921
Како се дошло до тога да машина трпи етикетирања због људи и обратно ? Зашто су људи толико ограничени и искомплексирани да осећају потребу да лупе етикету некоме због аута који вози иако га никад нису упознали ? Јел то изражено највише на овом Балканистану или је свуда присутно ?

Како се дошло до тога да машина трпи етикетирања због људи и обратно ? Зашто су људи толико ограничени и искомплексирани да осећају потребу да лупе етикету некоме због аута који вози иако га никад нису упознали ? Јел то изражено највише на овом Балканистану или је свуда присутно ?
Mislim da toga ima i na drugim mestima

Zato sto nije bez veze etiketirati osobu na osnovu automobila koji vozi....Sta god ti mislio ili ti ne godilo..
Slicna stvar, napises ovde na forumu par test reci i gledas kako publika reaguje samo na reci .....i etiketiras sa razlogom....

Zatim dublje fore, primer , ne primer na srpskom nego na engleskom, ili preprogramiranje....opste poznato npr iz medicine, ako uzmes da pijes vodu , samo gucnes, bubrezi ce krenuti da ti vise izlucuju i obicno ides na pishanje....cak u medicini imas primer programiranje, tj programiranje refleksnim aktivnostima...
Das nekome limunadu i pitas ga kazi jednu boju , on kaze zuta...
kazi jedno voce, on kaze banana...

Zato sto nije bez veze etiketirati osobu na osnovu automobila koji vozi....Sta god ti mislio ili ti ne godilo..
Slicna stvar, napises ovde na forumu par test reci i gledas kako publika reaguje samo na reci .....i etiketiras sa razlogom....

Zatim dublje fore, primer , ne primer na srpskom nego na engleskom, ili preprogramiranje....opste poznato npr iz medicine, ako uzmes da pijes vodu , samo gucnes, bubrezi ce krenuti da ti vise izlucuju i obicno ides na pishanje....cak u medicini imas primer programiranje, tj programiranje refleksnim aktivnostima...
Das nekome limunadu i pitas ga kazi jednu boju , on kaze zuta...
kazi jedno voce, on kaze banana...
Не, није није бзв само је одраз недостатка свести и вишка комплекса особе која етикетира другу особу на основу аута који вози, а да није проговрила реч са том особом нити стекла било какав увид у њену личност.
Једна је ствар кад процењујеш финансијски статус неке особе на основу аута који вози, а нешто сасвим друго је кад процењујеш личност особе на основу тога.
Врв је ово случај свуда али мислим да је код нас оваква врста етикетирања најизраженија на свету јер је овде народ јако искомплексиран, сујетан и љубоморан и своје недостатке најчешће лечи ниподаштавајући друге.
Замисли возиш Голфа или ВW караван и неко ти лупи етикету да си сељачина, а појма нема ко си ни какав си човек. Као да сељачина не можеш бити у Аудију, БМВ-у....
Није ни чудо што се истребисмо међусобно јер нисмо нормални, фали нам даска нека.

Не, није није бзв само је одраз недостатка свести и вишка комплекса особе која етикетира другу особу на основу аута који вози, а да није проговрила реч са том особом нити стекла било какав увид у њену личност.
Једна је ствар кад процењујеш финансијски статус неке особе на основу аута који вози, а нешто сасвим друго је кад процењујеш личност особе на основу тога.
Врв је ово случај свуда али мислим да је код нас оваква врста етикетирања најизраженија на свету јер је овде народ јако искомплексиран, сујетан и љубоморан и своје недостатке најчешће лечи ниподаштавајући друге.
Замисли возиш Голфа или ВW караван и неко ти лупи етикету да си сељачина, а појма нема ко си ни какав си човек. Као да сељачина не можеш бити у Аудију, БМВ-у....
Није ни чудо што се истребисмо међусобно јер нисмо нормални, фали нам даска нека.
I dalje mi nije jasno zasto si protiv tih predrasuda, to su predrasude zar ne...
Ja cu ti reci moje predrasude, ja sam cesto stopirao , nisam kao klinac, nego kad sam otisao u vojsku pa nije bilo drugog nacina i onda naucis da stopiras, nekad je bolje da imas uniformu a nekad nije, nego da si u civilki...naucis i to..
Naucis da procenis osobu u 15 sekundi dok zaustavlja auto da li je sigurno i zgodno da ulazis u taj auto , ne ulazim u svaki auto , nema veze 2h vise cekanja, bolje super provod a 2h vise cekanja nego obrnuto..

I obucem jednom plavu kosulju, nezno plavu , pamuk, lacosta...i stopiram i stane mi bmw sa njih 4 , ja im kazem gde hocete da me vozite kad vas je 4...
Kad oni meni , ma hajde upadaj kolega, idemo do bele udovice taman da te povezemo...
Ta recenica ti kaze odmah da oni misle da si ti pandur ili bezbednjak, a da su oni neki panduri koji su obicni i jedan od njih malo iznad cim ima veze sa belom udovicom, sup u 29novebra u BG....

I insistiraju i ma hajde ma hajde...i prekrsim ja svoje pravilo ma hajde...princip...to je jedini put...
I krene voznja, sine, em 180 190na sat, em onaj sto vozi bas i ne zna da vozi najbolje, dva tri puta smo mogli da se zakucamo u bankinu....ali unutra prica cisto policijskia...znaci zovu koke, hoce da svratimo kad cuju da smo 5 i da je jedan novi medju njima , krupan, zanimljiv...naravno oni odmah probaju da ajd da svratimo u despotovac, pre toga u kragujevac...kako voze tako svakog od njih zove po neka riba koja ima drugarice i bi da svrate na sokic i kafu hehehehe...
Ali to ne menja pricu da je vozac bio vrlo nesiguran...
Sa druge strane, stopiram na vilusima sa starim stricem, opreznim, samo mi veruje, jedini od rodbine koji kao lekar primarijus je imao poverenje u ljude a i znao da proceni....i nailazi neka reli zastava, dva vojvodjana unutra...i ja stopiram, oni stanu , i kazu pobegao autobus...ajd vozimo vas mi nazad do bilece pa sutra idite do HN, vec se smrkava...pristanem ja, vidim po odzivu da su odgovorni , kazu da su reli vozaci...
A kozja staza kako oni zovu taj put od vilusa do bilece je poprilicno zaeban put jos noc, ali ljudi stvarno znaju da voze, ama bas znaju do u detalj...
Nijednom nisu imali nijednu ni minimalnu greskicu u voznji, znaci stvarno su face za voznju...
Tako da par puta se desilo ja odbijem voznju a raspolozena ekipa ili mi ne odgovara nacin shvatanja osobe i posle vidim zabili se u bankinu pored puta ili stoje na odmoristu , pokvario se kamion, ili automobil...

Tako da neko ima srece pa ne oseti koliko je u pravu , nego vidi, da itekako znaci i ponasanje i stav i vrsta automobila i stanje u kom je automobil i nacin na koji usporava i nacin na koji se postavlja automobil....sve to ima veze za etiketu , jer stoper itekako udara etiketu u letu...
Moj komsija je kupovao uvek BMW obicno neki krs jer je obican radnik, ali stvarno krs...ali je morao , ima zenu ali uvek pita svaku klinkicu hoces da te povezem, to mu je nacin da dodje do micikane od klinke....i tako radi non stop, kupi stoperke po smederevcu dokle idu on odveze neke pristanu i na kres i tako na bmw..koji se vise kvari nego sto radi , a sta ces, krupan on krupna mu zena, a mora da se snalazi sa strane, a totalno nema recnik nema mozak i onda mora na bmw...

Poslednja izmena:
Pitaj vlasnike BMW zasto kupuju BMW, i reci ce ti zato sto je brz, ima nisko drzanje, ima sportski odziv, , nizak je...nije to audi..
Audi suprotno , visok je ugodan, precizan volan, mnogo manje sportski je volan, uzmi bmw i pusti ga i gledaj za koliko ce da odmakne od idealno pravog, a uzmi audi....audi je mnogo bolji u drzanju pravca......
To ti nije razlog za predrasudu , meni jeste, jer sam se vozio u bmw i u audiu puno puta i tacno znam razliku u nacinu voznje vozaca jednog i drugog..
Isto kao sto mozes da osetis ko je motorista a ko vespa a ko biciklas...a vozi motor trenutno...

Ranije je bilo jos lakse, Dijana Spacek...to su posebni bili tipovi koji vole takva vozila...
Ili reno 4 i fica...razlika...
Nije samo u parama...
Neko vozi ficu jer mu godi neko zato sto nema za boljeg...

Da li si mislio na etikeranje ili vrednovanje ljudi sto nije jedno isto?
Please explain.
:D

Vozače automobila etiketiram isključivo prema načinu na koji voze. Većina ljudi u Srbiji ne zna da vozi po propisima i nema osnovne kulture u saobraćaju što na kraju i potvrđuju saobraćajne nezgode i nesreće. Problem je dublji od same vožnje i saobraćaja. Problem je što prosečni Srbenda misli da je sam na putu i ponaša se kao stoka. Sve to važi kako za vozače automobila tako i za ostale učesnike u saobraćaju koji se ponašaju kao bahati idioti. Dokaz da nemamo saobraćajne kulture nam je statistika. Takođe mi je ogavno i odvratno da ljudi koji imaju istorijat kazni, nezgoda pa i nesreća krenu da tupe o saobraćaju. Vozim preko 5000km svakog meseca tako godinama različite kategorije vozila i najveći prekršaj mi je vožnja 15km/h brže od dozvoljene brzine i nemam ni jednu jedinu nezgodu a kamoli nesreću. Imam preko 600.000km pređenih sigurno, mozda i više. Nije bitno šta prijatelju voziš nego da li znaš da voziš bezbedno i na takav način da ne ugrožavaš ni sebe ni druge ljude.

Vozače automobila etiketiram isključivo prema načinu na koji voze. Većina ljudi u Srbiji ne zna da vozi po propisima i nema osnovne kulture u saobraćaju što na kraju i potvrđuju saobraćajne nezgode i nesreće. Problem je dublji od same vožnje i saobraćaja. Problem je što prosečni Srbenda misli da je sam na putu i ponaša se kao stoka. Sve to važi kako za vozače automobila tako i za ostale učesnike u saobraćaju koji se ponašaju kao bahati idioti. Dokaz da nemamo saobraćajne kulture nam je statistika. Takođe mi je ogavno i odvratno da ljudi koji imaju istorijat kazni, nezgoda pa i nesreća krenu da tupe o saobraćaju. Vozim preko 5000km svakog meseca tako godinama različite kategorije vozila i najveći prekršaj mi je vožnja 15km/h brže od dozvoljene brzine i nemam ni jednu jedinu nezgodu a kamoli nesreću. Imam preko 600.000km pređenih sigurno, mozda i više. Nije bitno šta prijatelju voziš nego da li znaš da voziš bezbedno i na takav način da ne ugrožavaš ni sebe ni druge ljude.
Dobro, to sve stoji, ali moraš i sam priznati da je ipak malo lepše voziti bezbedno novi Audi A8L nego voziti bezbedno novu Ladu Nivu.

Mene najvise iritiraju oni sto voze kao po jajima, niti ubrzava niti daje migavac da ce da skrene niti zna gde ide ili samo odjednom skrene bez ikakve najave.....

Толико ретко возим, да сам последње три године гориво сипао увек децембра, па јуна, па опет децембра, па јуна, па опет децембра,

и, изгледа да сам претерао са вожњом, па сам овог маја морао да опет сипам гориво, и криво ми је што нисам издржао до јуна, да заокружим идеју децембар-јун. :(

Mene najvise iritiraju oni sto voze kao po jajima, niti ubrzava niti daje migavac da ce da skrene niti zna gde ide ili samo odjednom skrene bez ikakve najave.....
Ima raznih idiota. Jedni jure kao moroni, drugi se vuku i prave kolone, treći lelujaju po putu i ne drže pravac, četvrti naglo koče i ne daju migavce, peti ne gledaju znakove prvenstva i izleću, šesti ne znaju da krenu sa semafora.... od 10 vozača u saobraćaju minimum 6-7 je rizičnog ponašanja. I bolja marka i kvalitet vozila ne znače i da je to bolji vozač nego da je klasični bahati srbenda uglavnom.

Ni jedna Lada Niva nije pokušala da me ubije na putu a Audi A8 jeste.
Ne verujem da auto može da pokuša nekoga ga ubije. Auto je auto i ne ume da donosi odluke.

Zato i kažem, lepše je voziti A8L nego Ladu Nivu.

Dobar vozač je dobar i u jednom i u drugom autu, a loš je loš kako god okreneš.

A kad već dođe do sudara, makar i tuđom krivicom, bolje je imati bolji auto.

Ne verujem da auto može da pokuša nekoga ga ubije. Auto je auto i ne ume da donosi odluke.

Zato i kažem, lepše je voziti A8L nego Ladu Nivu.

Dobar vozač je dobar i u jednom i u drugom autu, a loš je loš kako god okreneš.

A kad već dođe do sudara, makar i tuđom krivicom, bolje je imati bolji auto.
Naravno da ne ubija auto nego vozač ali kapiras valjda sta hoću da ti kažem. Ni jedna Lada mi nije ušla u makaze na putu jer ladom ne možeš da divljaš. A Audi i BMW mi ulazili u makaze 100 puta. Kod nas vozači koji voze brža i jača auta ne znaju da se kontrolišu u većini slučajeva. Niko ko vozi 160 tamo gde je ograničenje 80 nije dobar vozač nego budala koja čeka da naiđe na situaciju koju neće moći da iskontroliše. Kod nas ljudi kupuju automobile radi kurčenja a ne radi realne potrebe. Ja imam 5 vozila u dvorištu jer imamo i privatnih i poslovnih potreba i kupovao sam ih u skladu sa time. A neko ima polovnog BMW-a ili Audija sa 500.000 na satu i smatra da je uspešan u nečemu i ponaša se kao idiot u saobraćaju. Moja vozila su maks održavana i uprkos što se stalno voze na ni jednom nemaš ni jednu falinku. A ti polovnjaci sa kojima se oni ***** su u 80% slučajeva nebezbedni za vožnju i nemaju ni para ni znanja da to održavaju.

Back