Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.596
Devojcice se igraju lutkama i spremaju se za buducu ulogu majke, a decaci se igraju rata i ubijanja , za cega se oni spremaju ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Devojcice se igraju lutkama i spremaju se za buducu ulogu majke, a decaci se igraju rata i ubijanja , za cega se oni spremaju ?![]()
Razlika je sto su se deca u tim plemenima odmalena ucila da koriste to oruzije za lov i zastitu porodice i plemena. To je bio deo njihove svakodnevnice i nisu gledali na oruzije kao igracku. Kada imas moc u rukama imas i odgovornost. Danasnja deca to ne uce.
Mislim da se devojcice i decaci drugacije vaspitavaju i spremaju za zivot, i da tu postoje neke muske i zenske uloge.
Ja ne znam ni jednog roditelja da je kupio decaku Barbiku da se igra sa njom, da je ceslja i presvlaci, ali zato autic, lopta, pistolj, robot, pa da biras.
Isto i u nekom starijem dobu posle, muska deca se vaspitavaju da budu hladna, odlucna, ovakva, onakva, daju im se fizicki tezi poslovi da bi se od njih sutradan napravio muskarac, kako se to kaze popularno.
Zapitajmo se i sta je uloga igre, zasto se mali lavovi igraju ili bilo koje zivotinje? Svaka igra je vezba i priprema za ono sto nas ceka u zivotu.
Ne mora da znaci po automatizmu zene da cuvaju bebu, i spremaju rucak, muskarci da voze auto i idu u rat, ali mogucnost za takav scenario postoji.
Nista ne znaci da ce dete ako se igra sa 8 godina sa pistoljem da bude bolji vojnik jednog dana ako dodje do takve potrebe, ali se verovatno na neki nacin tako vaspitava i oblikuje za svoju ulogu u drustvu.
Mislim da se devojcice i decaci drugacije vaspitavaju i spremaju za zivot, i da tu postoje neke muske i zenske uloge.
Ja ne znam ni jednog roditelja da je kupio decaku Barbiku da se igra sa njom, da je ceslja i presvlaci, ali zato autic, lopta, pistolj, robot, /QUOTE]
Kod dece probližnog uzrasta, a različitog pola, gde su u dečijoj sobi i tenkovi i mačevi i lutke, kockice i dinosaurusi, deca se igraju svim igračkama. Sinovi voze kolica sa lutkom, ali nisam videla da presvlače lutke, dok ćerka mač koristi kao dodatni argument u otimanju za željenu igračku.
Pri tom je igra značajan segment u odrastanju i formiranju zrele ličnosti. Važno je da se devojčice igraju lutkama, a to ih ne determiniše kao nepismene domaćice, kao što količina testosterona kod dečaka ne zavisi od toga da li su imali pištolje i mačeve ili samo kockice.
Devojcice se igraju lutkama i spremaju se za buducu ulogu majke, a decaci se igraju rata i ubijanja , za cega se oni spremaju ?![]()
Из ког цртаног филма си ти испао?
И још та тумачења - лутке јер ће бити мајка а пиштољи јер ће бити масовни убица или пљачкаш златаре.
На шта онда указује играње пластичним диносаурусима или вештачким воћем и поврћем?
Gde ja kazem da ce dete koje se igra pistoljem biti masovani ubica ?
Ispadnes iz crnatog filma, a nisi ni procitala sta je napsiano.
Ко си ти да кажеш чиме се играју девојчице а чиме дечаци? Имаш децу па знаш?
Занемарујеш чињеницу да осим лутака и мачева и пиштоља постоје и лего коцке, цртанке, аутомобилчићи, плишане играчке, пластелин итд итд...
Не сећем се да се мој син икада играо рата и убијања а ни ћерка баш није жудела за пресвлачењем лутака.
Kod dece probližnog uzrasta, a različitog pola, gde su u dečijoj sobi i tenkovi i mačevi i lutke, kockice i dinosaurusi, deca se igraju svim igračkama. Sinovi voze kolica sa lutkom, ali nisam videla da presvlače lutke, dok ćerka mač koristi kao dodatni argument u otimanju za željenu igračku.
Pri tom je igra značajan segment u odrastanju i formiranju zrele ličnosti. Važno je da se devojčice igraju lutkama, a to ih ne determiniše kao nepismene domaćice, kao što količina testosterona kod dečaka ne zavisi od toga da li su imali pištolje i mačeve ili samo kockice.
Из ког цртаног филма си ти испао?
И још та тумачења - лутке јер ће бити мајка а пиштољи јер ће бити масовни убица или пљачкаш златаре.
На шта онда указује играње пластичним диносаурусима или вештачким воћем и поврћем?
i radije bih pravio sada kolace nego da idem u streljanu ili tako nesto.