buudala
Stara legenda
- Poruka
- 81.504
Naprotiv.Problem je što danas u srbiji ima posla samo za glupe i nesposobne.
Ima posla za svakog ko ume nešto da uradi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naprotiv.Problem je što danas u srbiji ima posla samo za glupe i nesposobne.
Jeste, tako mali Perica zamislja realan svet. Pa tako apsolutno niko te ne pita za diplomu kada se u D, UK ili USA prijavis na poziciju lekara ili inzenjera ili bilo kog drugog zanimanja gde se trazi odgovarajuce obrazovanje. Prvo ti skoci (idi napolje da radis) pa onda kazi hop (pisi o tome kako se radi napolju).Nije jer tamo vrediš onoliko koliko znaš da radiš. Niko ti ne traži diplomu nego fleksibilnost i sposobnost.
U srbiji samo članska karta i ništa više.
Dešifrujem:A šta si ti sad to pametno napisala aj dešifruj. Ukratko usmereno obrazovanje.
Zato sto djeca to vole, iako nije prakticnoZašto roditelji puštaju decu da idu u umetničke škole poput dizajnerske ili akademije za slikara ili glumice?
Ne brkam, nego ti ne razumeš da mnoge ne zanima obrazovanje u uzrastu predviđenom za njegovo sticanje.Brkaš obrazovanje i hobi, idealno je kada se spoji![]()
Vole deca svašta, pa opet...Zato sto djeca to vole, iako nije prakticno
Dobro, to je jasna situacija. Već sem u uvodu rekao, ima talentovane dece kojima se odmah vidi da im je to poziv. Ali, nagledao sam se "nabeđenih" talenata gde se odmah vidi da "od toga nema ništa"Moja ćerka aktivno crta od svoje treće godine, to najviše voli, ide na takmičenja i osvaja i neke nagrade, i naravno da je upisala Dizajnersku.
Šta drugo da upiše?
Rekoh, ako možeš da podržiš dete finansijski dok si živ, onda ga pusti da radi ono što voli iako znaš da neće da nađe posao u struciMito ne možeš sve u životu da posmatraš kroz pare. Ima prosto ljudi koji nešto zaista vole, za to su talentovani i ništa ih drugo ne interesuje. Sem toga recimo dizajn ima dosta široku primjenu. Pa i slikarstvo.
Fora je u tome da prepoznaš pravi talenat i posvećenost kod deteta. Mnogi roditelji pristaju samo na pomen da dete hoće ovo ili ono.Моје женско дете је завршило уметничку школу и исто су ме то питали тада.
Онда је завршила и академију и сада одлично зарађује, ради оно што воли за шта је талентована.
Истина је да је већина са њене класе уписала преко везе а данас се баве потпуно другим стварима, но то не треба да поколеба родитеље да подрже децу која су талентована.
Ја нисам стручна и нисам била сигурна, зато сам нашла начина да добијем мишљење пар професора са академије и сви су потврдили да јесте талентована.Fora je u tome da prepoznaš pravi talenat i posvećenost kod deteta. Mnogi roditelji pristaju samo na pomen da dete hoće ovo ili ono.
Tako i treba ali razumijem i njegovo razmisljanje, moja rodica je zavrsila TV i film umjetnost i zavrsila u prodavnici jer nije imala nekog da je ubaci u tu bransu.Moja ćerka aktivno crta od svoje treće godine, to najviše voli, ide na takmičenja i osvaja i neke nagrade, i naravno da je upisala Dizajnersku.
Šta drugo da upiše?
Ma ja sam za to da deca upišu ono što ih interesuje čak i da nisu najtalentovaniji. Samo sam protiv veza i vezica i protiv toga da ne uče ništa tj. da blejeTako i treba ali razumijem i njegovo razmisljanje, moja rodica je zavrsila TV i film umjetnost i zavrsila u prodavnici jer nije imala nekog da je ubaci u tu bransu.
Naravno samo razumijem i tu prakticnu stranu.Ma ja sam za to da deca upišu ono što ih interesuje čak i da nisu najtalentovaniji. Samo sam protiv veza i vezica i protiv toga da ne uče ništa tj. da bleje
Da, u ovom sistemu moraš biti svestan rizika.Naravno samo razumijem i tu prakticnu stranu.
Ne postoji zanimanje koje ti garantuje da ćeš sigurno imati finansijsku stabilnost. Neko završi medicinu i cijelog života ostane provincijski doktor u nekoj maloj bolnici ili domu zdravlja. A neki polupismeni pjevač ili fudbaler zaradi milione. Ljudi završe ekonomiju i budu cijelog života računovođe u nekoj maloj firmi. Dok slavni glumac zaradi stotine miliona.Rekoh, ako možeš da podržiš dete finansijski dok si živ, onda ga pusti da radi ono što voli iako znaš da neće da nađe posao u struci
ETA:
Osim toga, ne mora, pa i ne treba, posao da ti bude nešto što će da te ispunjava u životu. Postoji hobi. Postoje i ozbiljni hobisti koji to pretvore u biznis.