- Poruka
- 128.994
Ako je Bog jedan, zasto postoji toliko religija i vera?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne pravi Bog više religija nego to radi đavo. Tako zavađuje ljude i huška ih jedni na druge.Ako je Bog jedan, zasto postoji toliko religija i vera?
Да, Бог је један. А ово друго је све људски изум. Додуше и Бог је људе поделио по језицима да се не уједињују у злу.Ako je Bog jedan, zasto postoji toliko religija i vera?
Ako je Bog jedan, zasto postoji toliko religija i vera?
Odakle znaš da je tvoja vera istinita? Reći ćeš "jer verujem" a tako svi razmišljaju.Satana ide taktikom, da te ubijedi da slijedis pravu stvar, da si na pravom putu, pa makar ti dao da cinis i neka dobra djela, ali ti pomijesa to sa stvarima koje vode u ponore Pakla......Satana je prefrgan lik, sa vise stotina hiljada godina zivotnog iskustva...zna tacno gdje treba pogoditi a gdje podapeti covjeku.....samo da bi zavrsio u ponorima pakla.
Odakle znaš da je tvoja vera istinita? Reći ćeš "jer verujem" a tako svi razmišljaju.
Pa to svi kažu to što si ti sad rekao. Iskreno mislim da će biti spasen onaj ko ne osuđuje druge jer misli da njihova vera nije istinita. Džabe nekom ako pripada pravoj veri a prema drugima se odnosi sa omalovažavanjem.znam na osnovu dokaza
1. ja slijedim vjeru svih Bozijih proroka/poslanika
2. Knjiga koja je dosla od boga je neizmijenjena, i Bog obecao da ce je cuvati od ljudskog iskrivljenja...a logicno je dqa ce je cuvati jer ako bi ljudi je iskrivili onda ljudi ostali bi bez upute i imali opravdanje pred bogom na sudnjem danu za nedostatak upute od njega, a posto on uvazava validna opravdanja , ne zeli da ljudi imaju validna opravdanja protiv njega....zato cuva svoju zadnju knjigu od iskrivljenja.
3. imaju ociti dokazi u samo j knjizi da knjigadolazi od Boga, znaci takva vizuelna cuda da je nemoguce da su to ljudi pisali, sto nam daje za pravo da vjerujemo da je to stvarno od njega knjiga.
tako da moja prica moja vjera je ispravna, nije bas suplja , nego je potkovana cvrstim dokazima, koji su temeljito analizirani.
vjera je previse ozbiljna stvar da bi se ja tek tako poigravao sa tim.
Pa to svi kažu to što si ti sad rekao. Iskreno mislim da će biti spasen onaj ko ne osuđuje druge jer misli da njihova vera nije istinita. Džabe nekom ako pripada pravoj veri a prema drugima se odnosi sa omalovažavanjem.
Pa to svi kažu to što si ti sad rekao
Džabe nekom ako pripada pravoj veri a prema drugima se odnosi sa omalovažavanjem.
Imaju iskustvo s duhovnim i tjt. I da je kriva religija moral je univerzalanOdakle znaš da je tvoja vera istinita? Reći ćeš "jer verujem" a tako svi razmišljaju.
Možda je tebe djavo zaveo pa ti hrišćani ukazuju da grešiš ali dzaba, ti smatraš da si u pravu i obrnuto....ne kazu....
ja se bavim istrazivanje i drugih religija.....
nije omalovazavanje ako se nekome ukaze da put koji ide nije bas ispravan, a osoba i dalje ide tim putem....
ne smijemo omalovazavati jedni druge na personalnoj osobi, to si potpuno u pravu....ti si mozda fantastivna osoba ali put kojim ides moda je poghresan, pa ako ja ukazem da put nije dobar kojim ides...ne znaci omalovazavanje.
Omalovazavanje je kada se udari na tebe na personalnoj osnovi, i to je za svaku osudu.
Imaju iskustvo s duhovnim i tjt. I da je kriva religija moral je univerzalan
Možda je tebe djavo zaveo pa ti hrišćani ukazuju da grešiš ali dzaba, ti smatraš da si u pravu i obrnuto....
Religija je verovanje zato se i naziva verom a tvrditi da je baš njihova vera jedina ispravna je oholost.
I ako sam vernik smatram da čovek ako ispravno živi i trudi se da da najbolju verziju sebe vodjen dobrotom i ljubavlju prema ljudima, neće pogrešiti ma kojoj religiji pripadao ili bio ateista.
Tako je. Pranje para, ne plaćaš porez, ne izdaješ račune. Ako neko čudo ili ozdravljenje ne uspe, uvek možeš okriviti vernika da ne vjeruje dovoljno.Pre nekoliko godina sam pročitao da je jedan novinar u cilju istraživačkog novinarstva na svim društvenim mrežama objavio da je osnovao novu religiju. Za 24 sata mu se javilo nekoliko hiljada koji hoće da budu njegovi vernici i vernici "njegove crkve" iako je napisao da svaki vernik mora plaćati nekoliko stotina $ godišnje. Naravno, složio je priču sličnu kao kod popova, hodža, fratara uz obaveznu bajku za ispiranje mozga da molitva koju je sastavio leči i diže iz mrtvih.
Pa ok, jel treba da napišem da je islam direktno od sotone a ako ti napišeš da su hrišćani takvi da ti odgovorim da te sotona baš zaveo čim tako govoriš?mozda ovo mozda ono....i tako do besvijesti "mozdanje"![]()
Odakle znaš da je tvoja vera istinita?
Religiju je izmislio čovek i to isključivo da siromašni ne bi ubili bogate.
This post is shared via TikTok Lite. Download TikTok Lite to enjoy more posts: https://www.tiktok.com/tiktokliteTako je. Religija je odlično smišljen mehanizam kontrole. Umesto da siromašni shvate da su potlačeni i krenu da menjaju stvari, serviraju im se "viši ciljevi", "božja volja" i "nagrada na nebu". Kad čovek poveruje da mu je sudbina već zapisana i da je siromaštvo deo nekog višeg plana, onda neće ustati protiv nepravde, nego će ćutati, trpeti i nadati se da će posle smrti biti bolje. Idealno za svaku vlast.
Pa ok, jel treba da napišem da je islam direktno od sotone a ako ti napišeš da su hrišćani takvi da ti odgovorim da te sotona baš zaveo čim tako govoriš?
I dokle ćemo stići tako?
Ti da pišeš kako je jedino islam ispravan a ja da je jedino hrišćanstvo.
Od sotone su zadojeni fanatici ma kojoj religiji pripadali, ti vučeš baš na tu stranu.
Pa ok, jel treba da napišem da je islam direktno od sotone
da su hrišćani takvi da ti odgovorim da te sotona baš zaveo čim tako govoriš?
Ti da pišeš kako je jedino islam ispravan a ja da je jedino hrišćanstvo.
Od sotone su zadojeni fanatici ma kojoj religiji pripadali, ti vučeš baš na tu stranu.
Ni jedna nije istinita, sve su izmišljene od strane ljudi. Pa su jedni izmislili na jedan način, drugi na drugi, i onda se vekovima sporili oko tih razlika.
Mislim da će u nekoj budućnosti deca učiti u školi da je svet prvih 25 vekova bio primitivan i da su se ljudi delili i ubijali zbog neke imaginarne magle.
Hahaha pa ko zivi po tim zakonima?Tako je. Religija je odlično smišljen mehanizam kontrole. Umesto da siromašni shvate da su potlačeni i krenu da menjaju stvari, serviraju im se "viši ciljevi", "božja volja" i "nagrada na nebu". Kad čovek poveruje da mu je sudbina već zapisana i da je siromaštvo deo nekog višeg plana, onda neće ustati protiv nepravde, nego će ćutati, trpeti i nadati se da će posle smrti biti bolje. Idealno za svaku vlast.