Zasto pop vozi Audi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e pa ja sam od danas opet ateista
nisam pre stigo da procitam temu
ce voze oni auda a ja ...

LJudi,ne gubite veru a crkva i popovi nemaju sa njom nikakve veze-ja sam vernik pa je malo falilo da presvučem popa na sred crkve...od uzvišenog pravoslavlja napraviše privatne firme za lično bogaćenje...još malo pa će otvoriti privatne crkve(Manastir kod Milorada,npr)...

Ako sam krsten onda sam parohijan,druga je stvar sto ne idem u crkvu i ne verujem u boga :lol:

Парохијанин је верник, а не неверник.

Онда сам ја члан ловачког и риболовачког друштва, ако идем у лов или риуболов, а кад ме ухвате ја немам чланску карту.

Добро правдање.

Зар је то важно само по себи?Стално се овде расправља о имовини помињаних,али нико непише о њиховим канонским преступима против православне вере.

Ovde je tema " Zasto pop vozi Audi?" pa bi možda za raspravu na temu koju pominješ trebalo otvoriti novi thread.

Парохијанин је верник, а не неверник.

Онда сам ја члан ловачког и риболовачког друштва, ако идем у лов или риуболов, а кад ме ухвате ја немам чланску карту.

Добро правдање.

Ako dobijes clansku kartu lovackog drustva ali ne ides u lov i dalje si clan,samo nisi lovac,razumes li? :lol:

LJudi,ne gubite veru a crkva i popovi nemaju sa njom nikakve veze-ja sam vernik pa je malo falilo da presvučem popa na sred crkve...od uzvišenog pravoslavlja napraviše privatne firme za lično bogaćenje...još malo pa će otvoriti privatne crkve(Manastir kod Milorada,npr)...

Mozda i jeste tako..

No, razmislimo na tren o sledecoj cinjenici..
Danasnja hriscanska vera sasvim sigurno ima manje dodira sa izvornom.

No, najbitnije pitanje je: ko je menjao istu?
Crkva i politika, kako bi danas rekli, medjunarodna scena..
Znamo za obe "organizacije" da su korumpirane u svojoj osnovi..

Da li je moguce da to nije dotaklo i oblik vere kojom su oni upravljali?

Mozda i jeste tako..

No, razmislimo na tren o sledecoj cinjenici..
Danasnja hriscanska vera sasvim sigurno ima manje dodira sa izvornom.

No, najbitnije pitanje je: ko je menjao istu?
Crkva i politika, kako bi danas rekli, medjunarodna scena..
Znamo za obe "organizacije" da su korumpirane u svojoj osnovi..

Da li je moguce da to nije dotaklo i oblik vere kojom su oni upravljali?

Vera nije u kanonima koji su kod nas različiti od sela do sela-ona je duboko u srcu svakog od nas-to nije banalna vizija sveta stvorenog za sedam dana Božjom voljom nego je vanvremenska ljubav prema bližnjima i samom sebi,to je naše razumevanje sopstvenog bitisanja...gde se u toj priči uklapa gospodin u crnini i sivom audiju ...udaljenje čoveka od pravih vrednosti je udaljenje od osnovnih hrišćanskih postulata.Sada se pod firmom hrišćanstva prodaje sve i svašta a najmanje ono što je njegova,nama nepoznata suština.

Zato sto se ugleda na ruskog popa.

1.jpg

8.jpg

9.jpg

(cudi me da niko od ruskih popova ne vozi Ladu)

Ja podrzavam popove koji voze Audija ili kao ti ruski zlotvori te djipove. Bolje je da voze Audija nego Juga ili Floridu. Zasto? Zato sto je jeftiniji. Audija kada kupe menjaju samo filter i ulje na predjenih 10ak hiljada km, a kod Juga i ostalih vozila iz Zastavinog programa svaki cas nesto fali, bilo novo ili staro vozilo. Na taj nacin, svestenik vise stedi, a pored toga Audi je stedljiviji nego Jugo i Zastavina vozila, tako da ce ustedeti i na gorivu. Ja to podrzavam. Zatvorite Zastavu!!!!!!!!!!!

Ja podrzavam popove koji voze Audija ili kao ti ruski zlotvori te djipove. Bolje je da voze Audija nego Juga ili Floridu. Zasto? Zato sto je jeftiniji. Audija kada kupe menjaju samo filter i ulje na predjenih 10ak hiljada km, a kod Juga i ostalih vozila iz Zastavinog programa svaki cas nesto fali, bilo novo ili staro vozilo. Na taj nacin, svestenik vise stedi, a pored toga Audi je stedljiviji nego Jugo i Zastavina vozila, tako da ce ustedeti i na gorivu. Ja to podrzavam. Zatvorite Zastavu!!!!!!!!!!!

Nešto slično sam i ja hteo da kažem.

"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari."

Ne treba verovati u Boga kroz sveštenika. On je od krvi i mesa i podložan grehu.

:bye:

Puno se govori o tome da nema spasenja bez Crkve, a popovi cine istaknuto mesto u Crkvi, oni bi trebali da budu neumorni radnici koji pomazu svim vernicima da dostignu spasenje i primer svima kako se treba ponasati, kao i sta je pravi izraz vere.
Pop koji ne zeli ovo da radi on ne samo da nepomaze spasenju vernika, nego ih sablaznjava i mnoge odbija od vere. Po meni to je neprihvatljivo, jer kako neko moze primati pricest od popa koji je izgubio kompas i ne radi na spasenju vernika, nego samo za svoju korist.
Ap. Pavle je rekao da ne treba raditi nista sto sablaznjave vernike i sto ih odvaja od vere.

Sa druge strane cuo sam jedno ekstremno misljenje, da nije bitno koliko grehova pop ili veci svestnik napravi dokle god se drzi vere do slova. Ovo mi isuvise lici na fariseje, da bih mogao da prihvatim.

Puno se govori o tome da nema spasenja bez Crkve, a popovi cine istaknuto mesto u Crkvi, oni bi trebali da budu neumorni radnici koji pomazu svim vernicima da dostignu spasenje i primer svima kako se treba ponasati, kao i sta je pravi izraz vere.
Pop koji ne zeli ovo da radi on ne samo da nepomaze spasenju vernika, nego ih sablaznjava i mnoge odbija od vere. Po meni to je neprihvatljivo, jer kako neko moze primati pricest od popa koji je izgubio kompas i ne radi na spasenju vernika, nego samo za svoju korist.
Ap. Pavle je rekao da ne treba raditi nista sto sablaznjave vernike i sto ih odvaja od vere.

пријатно си ме изненадио:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back