Zasto pljujete po zapadu, a bezite u zapadne drzave?

Kakvo glupo pitanje. Zasto pljujem vlast u Srbiji a zivim ovde? Pa zato sto imam pravo na kriticko misljenje, nikada nista nece biti toliko savrseno, a narocito drzava. Uvek ce biti odredjeni segment nekog drustva, tj. pre svega aktuelne politike koji moze da se kritikuje. Meni je u kuci sve kinesko pa ne dajem slepu podrsku spoljnoj politici Narodne Republike Kine. Ne nosim pionirsku uniformu i ne masem kineskim zastavicama. Zar bi trebalo da dr*am na Putina ako pusim Sobranje i pijem rusku vodku?
Ovaj odgovor bi imao smisla da pomenuti Srbi mrze nemacka kola i zapadni nacin zivota, nego su eto primorani da ih koriste.

Ali oni grebu rukama i nogama da se dokopaju svih zapadnih stvari, ukljucujuci i tih tvojih kineskih tehnika, koje postoje samo i i iskljucivo zbog zapada, kapitalizma i slobodnog trzista.

I opet, Srbi grebu i rukama i nogama da pobegnu iz srpskih sela i gradova, i dokopaju se zapadnog trzista rada.
To sto u narativima posle pricaju kako mrze zapad- Ok, super, neka pricaju i dalje, veoma karakteran stav.

Srbi jedino i samo trpe diktature i autokratije.

Ne moze se bas recci da 'ne vole lance i ropstvo'.
Диктатура је нормалан поредак за цивилизованог и слободног човека.Диктатура је слобода од ропства према странцима.

Демократија је за робове још од античких времена.

Ovaj odgovor bi imao smisla da pomenuti Srbi mrze nemacka kola i zapadni nacin zivota, nego su eto primorani da ih koriste.

Ali oni grebu rukama i nogama da se dokopaju svih zapadnih stvari, ukljucujuci i tih tvojih kineskih tehnika, koje postoje samo i i iskljucivo zbog zapada, kapitalizma i slobodnog trzista.

I opet, Srbi grebu i rukama i nogama da pobegnu iz srpskih sela i gradova, i dokopaju se zapadnog trzista rada.
А што не поменеш да је Карађорђе ослобађао Србију са оружјем које је отео од Турака, и џебаном купљеном у Аустрији, какав је то лицемер био.

А што не поменеш да је Карађорђе ослобађао Србију са оружјем које је отео од Турака, и џебаном купљеном у Аустрији, какав је то лицемер био.
Pa otvorio sam temu o blakaderu Karadjordju, svi SNS-ovci su je ili zaobilazili, ili trolovali na njoj.

To sto u narativima posle pricaju kako mrze zapad- Ok, super, neka pricaju i dalje, veoma karakteran stav.

A zašto Hrvati pljuju po Srbiji dok konzumiraju Srpske filmove i muziku?

Zašto zapad pljuje po Srbiji dok konzumira Srpsko oružje?

Zašto Čeda Jovanović pljuje po Srbiji dok konzumira drogu? :)

Itd, itd..

Интересантан тренд је да многи са Запада беже у Србију, најчешће у Београд, општина Стари Град и Врачар. Јел то још неко приметио осим мене?

Primetio sam ja da dosta Crnogoraca pljuje po Srbiji a beži u Srbiju.. :)

Сваки систем почива на некој уређености, зна се ко је газда у породици,фирми, било којој установи, општини и на нивоу државе.Демократија се појављује као ентропија система, повећавање степена неуређености у систему, и што се један систем више демократизује он се више распада и на крају нестаје.

Тзв."нормалне земље", за које наивни људи у Србији мисле да су 100% демократске, су задржале релативно висок степен уређености, зато што су у великој мери анулирале демократију и претвориле је у једну церемонију без садржине.Те земље су релативно успешне, не зато што су демократске, . него зато што су се некако избориле са демократијом и претгвориле демократију у једну обичну фасаду.

Ми сада видимо демократију на делу у Србији.Групе састављене од углавном беспослених паразитских слојева друштва сматрају да је актуелна власт прекршила законе у вези трагедије са надстрешицом, па онда блокадери мисле да и они могу да крше закон, да противправно блокирају саобраћајнице, нападају моткама полицију, јуре и вијају људе који некако прођу блокаде, и прете свим осталима(не само присталицама владајућих странака већ и тзв."неутралнима") како ће их јурити по улицама, јахати их и набијати на колац.

Када и други виде да и блокадери могу радити шта им је воља, онда ће и они можда доћи на идеју да и за њих закон не важи, јер су у демократији сви равноправни.Онда наступа хаос, јер у држави нема батине која би изгреднике, и квазиреволуционаре привела поштовању правних норми.

Па да, кур.чина то није ред то је хаос као и демократија.
Да је овде сада диктатура пролетеријата, у појединим затворима би постојали павиљони пуни руководилаца који су се огрешили о закон.

Мени није познато да је било који руководилац заглавио робију уназад 30 и кусур година, од када је уведена демократија и укинута социјалистичка диктатура.

Испада да се једино у социјализму крало, а да у капитализму нико није ништа украо.

Да је овде сада диктатура пролетеријата, у појединим затворима би постојали павиљони пуни руководилаца који су се огрешили о закон.

Мени није познато да је било који руководилац заглавио робију уназад 30 и кусур година, од када је уведена демократија и укинута социјалистичка диктатура.
Вероватно нигде није ни постојала као ни демократија. Дакле ако хоћеш ред треба да успоставиш одговорност и хијерархију као што је у војсци или цркви тако да буде и у држави.

Back