Zašto pametni ljudi često imaju najviše problema u ljubavi?

Da li neko može da mi objasni, ženski fenomen. Kad se uda, sve je super sa partnerom, dok ne dođe dete. Čim dođe dete, žena uglavnom odj*be muža i više joj uopšte nije u fokusu. Naravno, da dete treba da je na prvom mestu, ali muž više nije ni na drugom. Kakva je to psihologiju žene? Kao da to dete nije njegovo, nego ga dovela. I ispada da joj je muškarac bitan, samo dok su sami. Čim dođe i treći član, ko te j*be prijatelju. Ispada da sam muški šovinista, ali znam ovu situaciju, kroz mnogo primera, pogotovo ljudi koje poznajem. Zašto je to tako?
Opisao si tipičnu mušku ljubomoru i posesivnost!
Dijete izisukuje mnogo vremena i truda. Muškarac ako pomaže u kućnim i ostalim poslovima takva situacija će se izbjeći.

Opisao si tipičnu mušku ljubomoru i posesivnost!
Dijete izisukuje mnogo vremena i truda. Muškarac ako pomaže u kućnim i ostalim poslovima takva situacija će se izbjeći.
Pazi, kad sam znao tvoj odgovor. Ali dobro. Svi mi imamo svoje tačke gledišta. Mada i dalje neću shvatiti ponašanje žene u ovom smislu. Ne treba muškarac da bude ljubomoran, jer je to i njegovo dete, ali žena se totalno distancira i zapostavi muža. U tome je poenta. Šta treba, da joj dubim na glavi, žongliram, perem noge u lavori, pa onda kao znak neizmerne ljubavi, popijem tu vodu..., šta?

Pazi, kad sam znao tvoj odgovor. Ali dobro. Svi mi imamo svoje tačke gledišta. Mada i dalje neću shvatiti ponašanje žene u ovom smislu. Ne treba muškarac da bude ljubomoran, jer je to i njegovo dete, ali žena se totalno distancira i zapostavi muža. U tome je poenta. Šta treba, da joj dubim na glavi, žongliram, perem noge u lavori, pa onda kao znak neizmerne ljubavi, popijem tu vodu..., šta?
Samo da se ponašaš u skladu sa takvom situacijom, što znači da je uveče odmijeniš u presvlačenju bebe, dojiti ne možeš, ok, da odeš u kupovinu, pospremiš iza sebe, da sada ne nabrajam, rasteretiš je da kada dijete zaspi odgledate film i posvetite se jedno drugome.

Samo da se ponašaš u skladu sa takvom situacijom, što znači da je uveče odmijeniš u presvlačenju bebe, dojiti ne možeš, ok, da odeš u kupovinu, pospremiš iza sebe, da sada ne nabrajam, rasteretiš je da kada dijete zaspi odgledate film i posvetite se jedno drugome.
To je sve ok. I to podržavam i normalno je da svaki muž i otac, tako radi. Ali šta, ako i pored tog svog zalaganja, ona nastavi sa takvim ponašanjem?

Ali, mi muškarci smo na jedan način, kao velika deca. Mislim, to je tako. I baš zato, žena ne treba da se ponaša tako bezobzirno i bezosećajno. Šutnete nas, kao neku vreću. Pa čemu to, ebem mu miša, kad može da bude isto i da oba roditelja, posvete pažnju detetu, a i jedno drugom, kao i pre. Ali ne, dete je došlo. Od*ebi druže i to u skokovima.

Pa jbg ako ste velika deca, ništa onda.

Upravo to, "mi smo velika deca". Dakle, ona pored male bebe treba da se brine i o velikom detetu?

Pobrini se ti malo, a onda je mazi lepo, pa po grudima, pa budi tu dok doji, pa je izazovi malo... nju sve boli i umorna je, muškarac treba da je izazove na sex, a ne ona pored svega još i njega da juri za sex. Dakle, budite muško.

Upravo to, "mi smo velika deca". Dakle, ona pored male bebe treba da se brine i o velikom detetu?

Pobrini se ti malo, a onda je mazi lepo, pa po grudima, pa budi tu dok doji, pa je izazovi malo... nju sve boli i umorna je, muškarac treba da je izazove na sex, a ne ona pored svega još i njega da juri za sex. Dakle, budite muško.
Opasnica Paulica! :D

Kažu da pametni ljudi umeju da analiziraju sve, pa i sopstvene emocije.Ali možda baš zato i imaju najviše problema u ljubavi.
Dok drugi jednostavno "uđu" u vezu, oni razmišljaju: Da li je ovo pravo? Zašto osećam ovo? Šta ako nije dovoljno? Previše analiziranja, previše svesti, a premalo prepuštanja.Ili možda pametni ljudi jednostavno vide previše, mane, rizike, obrasce, pa im je teže da se zaljube bez kalkulacije? S druge strane, možda nisu problem "pametan mozak", nego prevelika očekivanja i potreba za kontrolom.
Dakle,da li je inteligencija prepreka za ljubav, ili samo izgovor za one koji nisu imali sreće u njoj?
Nekad se može zaključiti da je potrebno „isključivanje razuma“ da bi ljubav opstala. Jesu li pametni ljudi previše samosvesni da bi bili srećni u vezi? Da li emocije trpe kada sve pokušavamo da razumemo? Može li se pametan čovek istinski prepustiti ljubavi, ili uvek traži „logiku“ i tamo gde je nema?
Poznato mi je ovo.
Komplikuje se previše analizama.
Puno sam energije uložila da proniknem u to zašto ja analiziram umesto da delam.
Naposletku našla sam rešenje
Zanemariš problem u ljubavi
i ostaje ti samo ljubav.

:heart2:

Pametni imaju problema u ljubavi zato sto izbegavaju problem.

The One Where Estelle Dies Episode 15 GIF by Friends

Back