Zasto nemaju izgovora?

Arianna

Buduća legenda
Banovan
Poruka
46.570
Zasto nemaju izgovora oni koji odbacuju Boga…
Biblija daje jasne dokaze o Bogu I ne samo ona…

Bas ona kaze da su dokazi svuda oko nas za njegovo postojanje…
Kao i u nama…

Tako da oni koji zele da veruju imaju pregrst dokaza…
Takodje oni koji ne zele da veruju zatvorili su svoje srce i um, kao sto je prorekao prorok Isaija na njima se ispunjava proreceno:

Isaija 6
9 A On ( Bog ) reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati. 10 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.

Sto se tice dokaza da Bog postoji svuda oko nas…
A zapisano je u u Rimljanima 1:20
I do cega dovodi to odbacivanje Boga

Rimljanima 1
18 A Božja se srdžba izlijeva s neba na svaku bezbožnost i nepravednost ljudi koji nepravedno potiskuju istinu,
19 jer očito im je ono što se može znati o Bogu — Bog im je to učinio očitim.
20 Jer njegova se nevidljiva svojstva, naime njegova vječna moć i božanstvo, jasno vide još od stvaranja svijeta, budući da se razabiru po onome što je stvoreno, tako da ti ljudi nemaju izgovora.

21 Jer premda su upoznali Boga, nisu mu kao Bogu iskazali slavu ni zahvalnost, nego im je razmišljanje postalo isprazno i nerazumno im se srce pomračilo. 22 Tvrdili su da su mudri, ali postali su bezumni 23 i zamijenili su slavu neraspadljivog Boga likovima načinjenim po obličju raspadljivog čovjeka i ptica i četveronožaca i gmižućih stvorenja.
24 Zato ih je Bog, po željama srca njihova, predao nečistoći da sami obeščašćuju svoja tijela. 25 Oni su Božju istinu zamijenili za laž te su štovali i obožavali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u svu vječnost. Amen.

1 ) Kao sto kaze citat, tj Bog u Rimljanima 1:20

SVE STO JE STVORENO SVEDOCI O TOME, DA MORA DA POSTOJI BOG KAO STVORITELJ SVEGA…

Kada pogledamo oko nas iznad nas vidimo beszbroj velicanstvenog stvarstva… sa svojom svhom…
Svemir koji je tako velicanstveno stvoren… izaziva samo strahopostovanje i divljenje prema Tvorcu…
Kao sto kaze Otkrivenje 4:11
: “Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti sve stvorio i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.”

Zato sto jesve stvorio ON, Jehova Bog, ima pravo da ocekuje slavu i cast od ljudi…
Podario im je sve, ZIVOT, kao i mogucnost vecnog zivota…
Sve sto je dobro potice od Boga vecnosti…

2 ) Takodje drugi razlog zbog cega ljudi nemaju izgovora je taj sto imaju SVEST, koja je od Boga.
Priznali oni to ili ne, ona ima svedoci sta je dobro a sta zlo…
Gčka reeč koja se na ovom mestu prevodi sa ”SAVEST“ znači ”unutarnja sposobnost moralnog prosuđivanja“ (The Analytical Greek Lexicon Revised, Harold Moulton); ”razlikovanje onog što je u moralnom pogledu dobro i loše“ (Greek-English Lexicon, Joseph Thayer).

Rimljanima 2:
14 Jer kad se god neznabošci, koji nemaju zakona, po prirodi drže onoga što je u zakonu, oni su sami sebi zakon, premda nemaju zakona.
15 Oni pokazuju da je ono što nalaže zakon zapisano u njihovim srcima, a o tome svedoči i njihova SAVEST te u svojim mislima bivaju optuženi ili pak opravdani.

Biblija pokazuje da je savjest unutarnji osjećaj koji čovjeku omogućava da ispita i ocijeni vlastita dela.
Deluje kao unutrasnji svedok ili sudija…
Savest moze prosuditi nase postupke stavove I odluke
Moze nas voditi do ispravne odluke ili nas upozoriti da ne donesemo losu.

Savest je dar od Boga…
Ali posto smo nasledili nesavrsenost od prvih ljudi, I nasa savst je nesavrsena…
Zato nije pouzdan vodic…
Cesto nas savest upozori tek kada smo pogresili I onda se kajemo….
Nekad nas odvede u pogresnom smeru…
Takodje usled ignorisanja i cinjenja greha, moze otupeti I kasnije biti manje osetljiva…
Zato je bitno da delujemo I budemo u skladu sa njom… Jer smo je nasledili od Boga…
Zadrzavanjem ciste savesti imamo samopostovanje I dostojanstvo…
I kada delujemo u skladu sa savescu, priblizavamo se Bogu…

Poslednja izmena:
Dokazi za postojanje Boga I posledice odbacivanja Boga…

Rimljanima 1

18 A Božja se srdžba izlijeva s neba na svaku bezbožnost i nepravednost ljudi koji nepravedno potiskuju istinu,

19 jer očito im je ono što se može znati o Bogu — Bog im je to učinio očitim.

20 Jer njegova se nevidljiva svojstva, naime njegova vječna moć i božanstvo, jasno vide još od stvaranja svijeta, budući da se razabiru po onome što je stvoreno, tako da ti ljudi nemaju izgovora.

21 Jer premda su upoznali Boga, nisu mu kao Bogu iskazali slavu ni zahvalnost, nego im je razmišljanje postalo isprazno i nerazumno im se srce pomračilo.

22 Tvrdili su da su mudri, ali postali su bezumni 23 i zamijenili su slavu neraspadljivog Boga likovima načinjenim po obličju raspadljivog čovjeka i ptica i četveronožaca i gmižućih stvorenja.

24 Zato ih je Bog, po željama srca njihova, predao nečistoći da sami obeščašćuju svoja tijela.

25 Oni su Božju istinu zamijenili za laž te su štovali i obožavali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u svu vječnost. Amen.

26 Zato ih je Bog prepustio sramotnim spolnim požudama: njihove su žene zamijenile prirodno općenje protuprirodnim,

27 a tako su i muškarci ostavili prirodno općenje sa ženom i u svojoj se požudi uspalili jedni za drugima, te muškarci s muškarcima čine što je sramotno i primaju zasluženu plaću za svoje pokvarene postupke.

28 I kako nisu željeli dobro upoznati Boga, Bog je dopustio da ih vode razmišljanja koja on ne odobrava i da čine ono što je nedolično.

29 Oni su puni svake nepravde, zloće, lakomosti, pokvarenosti, puni zavisti, ubojstva, svađe, prijevare, zlonamjernosti, šire glasine,

30 kleveću, mrze Boga, drski su, oholi, umišljeni, smišljaju zlo, neposlušni su roditeljima,

31 nerazumni, ne poštuju dogovore, bezosjećajni su prema drugima, nemilosrdni.

32 Iako dobro poznaju Božju pravednu odredbu — da smrt zaslužuju oni koji tako postupaju — oni ne samo da tako postupaju nego i odobravaju takve postupke onima koji ih čine.

Poslednja izmena:
Zasto nemaju izgovora oni koji odbacuju Boga…
Biblija daje jasne dokaze o Bogu I ne samo ona…

Bas ona kaze da su dokazi svuda oko nas za njegovo postojanje…

Pa bas ne kaze da postoje DOKAZI, ne preteruj.

Stvar vere je stvar verovanja (u nesto sto se ne vidi), a ne dokaza i egzaktne nauke.

I tu ne postoji izgovor. Covek jednostavno veruje ili ne veruje u to, jer nije video svojim ocima.

Pa bas ne kaze da postoje DOKAZI, ne preteruj.

Stvar vere je stvar verovanja (u nesto sto se ne vidi), a ne dokaza i egzaktne nauke.

I tu ne postoji izgovor. Covek jednostavno veruje ili ne veruje u to, jer nije video svojim ocima.
Prava VERA se zasniva na dokazima a ne sanjarenju... to onda nije vera nego sujeverje...

A sto se tice nauke, pa Bog je postavio sve zakone, ljudi ih samo otkrivaju...

A Biblija je kao Bozja rec naucno tacna...

Svaki dazajn ima dizajnera...
Tako je i sa Bogom...
Mi vidimo sve sto je on stvorio, ne verujemo da je on stvorio nesto vec znamo....

A drogo je dal verujemo Bogu... i pored dokaza... ili ih ne zelimo uzeti u obzir...

Ljude puno toga sprecava da vide dokaze Bozjeg postojanja...
Mnogi ne zele da vide jer im ne odgovara da priznaju nekoga iznad njih, ne zele da budu odgovorni,
dok mnoge sprecava PONOS i | SEBICNOST da vide...

Poslednja izmena:
Prava VERA se zasniva na dokazima a ne sanjarenju... to onda nije vera nego sujeverje...

A sto se tice nauke, pa Bog je postavio sve zakone, ljudi ih samo otkrivaju...

A Biblija je kao Bozja rec naucno tacna...

Svaki dazajn ima dizajnera...
Tako je i sa Bogom...
Mi vidimo sve sto je on stvorio, ne verujemo da je on stvorio nesto vec znamo....

Ma o cemu ti pises, izvini molim te?

Vera se zasniva na mitu, legendi a ne na dokazima, u suprotnom bila bi nauka. Isto vazi i za sve ostalo sto si napisala.

Moras da shvatis da svi ljudi ne misle isto i ne vide isto.

S trece strane i ti znas daje postojao Hrist pa opet nisi poverovala u Njega, nisi hriscanka. Nemoj.

Vera se zasniva na mitu, legendi a ne na dokazima, u suprotnom bila bi nauka. Isto vazi i za sve ostalo sto si napisala.

S trece strane i ti znas daje postojao Hrist pa opet nisi poverovala u Njega, nisi hriscanka. Nemoj.
Prvo ne znas sta je vera...
VERA u Boga se zasniva na dokazima o njemu...
a drugo ne pisi lazi o meni... ja JESAM hriscanka...
Hrista nisam videla, verujem istorijskim cinjenicama ali najvise Bozjem izvestaju o Hristu i verujm u njega naravno...

dalje...

njoj je vera mit... sta reci...

A koji je tvoj izgovor sto si odbacila Hrista?

Prvo ne znas sta je vera...
VERA u Boga se zasniva na dokazima... koji se mogu dokazati...
a drugo ne pisi lazi o meni... ja sam hriscanka...
Hrista nisam videla, verujem istorijskim cinjenicama ali najvise Bozjem izvestaju o Hristu i verujm u njega naravno...

dalje...

Ja koliko znam, ti si jehovin svedok, tako si se bar do sada deklarisala.

Ne mozes da budes ijehovin svedok i hriscanka istovremeno.

a sto da ne?
Bog je sve stvorio, njegova rec je merodavna...
Ti nisi ni procitao sta sam ja napisala a diskutujes :lol:

navela sam dve linije dokaza za koje ti ne treba Biblija..
1 Bozje stvarstvo
2 SAVEST...

Pročitao sam. Ali ako neko ne veruje u Boga, ne veruje ni da je Biblija njegova reč.
Za svemir i za savest nauka ima odgovore, bar isto toliko objasnjene kao i u Bibliji :)
Nikada nećeš uspeti da dokažeš da Bog postoji.

A koji je tvoj izgovor sto si odbacila Hrista?

Ja koliko znam, ti si jehovin svedok, tako si se bar do sada deklarisala.

Ne mozes da budes ijehovin svedok i hriscanka istovremeno.

Molila bih te da se drzis teme a ne da pricamo o meni jel ok?
Ako ja kazem da sam hriscanka onda jesam...
JS su pravi hriscani i to je zadnji put da spominjem na ovoj temi JS..
a tvoje misljenje je pogresno jer ocigledno ne znas ko su Js iako ovde vec godinama objasnjavam al nemam kome...

dalje...

znaci ne odgovaram na licna pitanja..

Poslednja izmena:
navela sam dve linije dokaza za koje nije potrebno nista drugo nego OCI. i malo svesnosti...

:hahaha:
Ne brukaj se.

Molila bih te da se drzis teme a ne da pricamo o meni jel ok?
Ako ja kazem da sam hriscanka onda jesam ...

dalje...

Pa ne mozes biti i jehovin svedok i hriscanka.

Jel' si se odrekla jehovinih svedoka? Ne mozes da propovedas a da izbegavas pitanja licnim primerom, i to u vezi vere, ne tvoje privatnosti.

Poslednja izmena:

Vera se zasniva na istini. Istina je Bog.
Nauka se zasniva na otkrivanju zakona koje je Bog ustanovio.
Dakle,vjera i nauke nisu protivrjecne i ne iskljucuju jedna drugu.
E,sad,postoji i "nauka" koja se zasniva na lazima i fantastici. U tom slucaju se moze takodje smatrati vjerom,vjerom u naucnofantasticne nebuloze koje nemaju potporu niti u jednom dokazu,izuzev nekoliko podvala.

E,sad,postoji i "nauka" koja se zasniva na lazima i fantastici. U tom slucaju se moze takodje smatrati vjerom,vjerom u naucnofantasticne nebuloze koje nemaju potporu niti u jednom dokazu,izuzev nekoliko podvala.
Da tako je.,..
VERA se zasniva na ISTINI a ne fantaziji...

a Bog je zakonodavac, on je postavio sve zakone...

Koliko god izmisljali jezicke doskocice, opet jedna nepobitna istina stoji - a to je da je vera u ono sto ne vidimo, za sta nismo sigurni da postoji, ali kao da znamo, dok je nauka zasnovana na dokazima (jasnim, opipljivim).

Nije vam ovo cas iz logike.

I ne zamarajte vise.

(I niko ne kaze da su nauka i vera u protivrecnosti, svasta!)

Da,ali bezboznici stalno pokusavaju da nadju izgovore. A jedan od najmastovitijih je kada kazu da su postali ateisti zbog losih vjernika ili pak kada pocnu da traze navodne kontradikcije u Bibliji (npr. da li je David zarobio 1700 konjanika ili 7000).To im je bilo presudno. :hahaha:
da to je presudno da li je David zarobio ili da li je medvedica.... :neutral:

Izgovori su razni....
Ali okrivljavati Boga je providan izgovor takodje...

Back