Zašto neki Srbi ne vole Dodika?

Ne pričaj koješta. Itekako su Grci, i to su naročito grčki brodovlasnici ulagali pare u hotelijerstvo, zidali velike hotele svuda gde su mogli. Samo ponegde nisu mogli velike hotele da zidaju, jer ima ostrva na kojima se srećom zabranila gradnja objekata koji nisu u stilu lokalne tradicionalne arhitekture (na primer arhipelag Kikladi, Mikonos, Santorini i to). Itekako ima velikih hotelčina za "visoki turizam," ali su bili preskupi, a gube klijantelu od kako je bogat svet iz Zapadne Evrope otkrio egzotičnije destinacije, pa počeo da uplaćuje krstarenja i sl. Za ilustraciju, letovalište Vuljagmeni kraj Atine ima na jednom malom poluostru čak tri velika hotela de luks kategorije, a noćivanje (i to po američki bez doručka) još osamdesetih bilo tadašnjih 300 dolara i dugo nisu bili u paket-aranžman ponudi i propali su finansijski:

Nisam ni rekla da oni nemaju hotele, nego da ne polazu toliko na to kao novokomponovana sagradjena mesta u Turskoj.

Inace posebno cenim tu uredbu i drago mi je da se Grcka ne menja betonskim 'frankenstajnima" od zgrada i hotela kao Crna Gora npr.

A za ovo ostalo, nije tema i da ne nastavljam vise, ali nije otkako je bogat svet evopski nesto otkrio, nego otkako je osiromasio pa uzdize takve "egzoticne destinacije" jer malo kostaju.

Jos jednom kazem, nisam ni rekla da ih nema, na stranu sto licno ne volim hotele niti "ugodjaje" nego da otkrivam sama neku okolinu, ako je zanimljiva, a u Grckoj jeste.
Razumem ja šta ti hoćeš da kažeš ali shvati da je van-aranžmansko letovanje u Grčkoj u velikih hotelima jako skupo i zato propadaju i uopšte su pasé, jer su ti veliki grčki hoteli većinom sada već davno pravljeni s vizijom da će tu dolaze bogati Evropljani i Amerikanci, a ovi u međuvremenu otkrili nova zezanja za more, kao što su odlazak na egzotičnija mesta tipa Sejšela i Maldiva, već sam pomenuo krstarenja, ali za bogate imaš i iznajmljivanja jahti sa posadom, a šta je ubedljiivo najlepše da se radi u Hrvatskoj zbog mnoštva malih ostrva, zatim na Azurnoj obali je za bogate hit iznajmljivanje prelepih vila sa velikim bazenom i teniskim terenom, Sicilija i Sardinija su sada u velikoj modi zbog fenomenalne hrane i boemske atmosfere, itd, itd, i tako grčki veliki hoteli ostadoše za koga nego za neku srednju klasu, međutim Grci i dalje drže ogromne cene jer su te hotelčine skupi za održavanje i kao da se nadaju povratku nekih šezdesetih i sedamdesetih godina kada je bogati Amerikanac ili Zapadni Evropljanin tražio što veći hotel.

U ovom Kandris hotelu na Hiosu sam bio pet dana, van aranžana jer i nije bilo aranžmana tada i previše sam platio, a nije tada devedesetih bio još ni renoviran:

Turci su, ponoviću, mnogo kasnije od Grčke počeli da stvaraju svoju turističku ponudu i prihvatali su one koncepte koji su u tom momentu bili vizija za budućnost i sada im se to vraća. Grci danas u pogledu turizma gledaju Turcima u leđa.

Poslednja izmena:
Ma slusaj, ti si skroz prolupao, ali to je od tvog groznog ulizickog karaktera koji je s godinama sve grozniji i ovde se reflektuje. Neka ti je krivo i bas mi je milo sto pises sve same gadosti i lazi o meni, to je dokaz koliko si poludeo i milo mi je zbog toga.

Da te ne podsecam koliko si "ispusena mutikla" od lazova da si se sam hvalio da si neke 2016 otisao na prijem gradjana kod Vucica I sta ste pricali. Pa sta ti izigravas vise, koga lazes?

Ako imas demenciju covece, leci se, ima lekova i za to.

Jel' si ti normalan i jel; citas uopste taj link koji si ostavio? To je samo vlada Grcke priznala kao "poznatu religiju", a ne kao zakonsku niti ce to ikad biti, s obzirom na njen blizak odnos sa crkvom, pravoslavnom. Pazi da ne uvedu opstenja i molitve neke druge religije? Bas si "pametan".

This is only the first step towards complete recognition, the Supreme Council revealed. The faith is now only counted as one of the “known religions” and is yet to be recognized as a statutory body by Greece. The Supreme Council has announced it would continue fighting for its recognition by the Greek government, and will even knock on the doors of the European Court of Human Rights if needed.

A sto se ovog drugog tice, i nema potrebe da opovrgavam, bas zato sto je helenizam kako si i napisao postojao u Grckoj ne kao religija nego kao istorijsko razdoblje i to "zlatno", ona je kolevka civilizacije zajedno sa starim Rimom i to je poznato u celom svetu i nista necetu cinjenicu promeniti, nikave Turske niti njihovi hoteli za male pare za sirotinju da bi se osecali kao bogatasi barem malo.
Dobro, Kerkice, sve je u redu.

jedini koji su psihoticni su nekolicina vas koji do patologije potencirate raskol oko necega sto je normalno. zelis kobajagi srbe sa obe strane drine u jednoj drzavi a u svakom postu pezorativno resavas sukobe unutar svoje glave oko poslednjeg rata koji ste izgubili? hoces u zajednicu sa srpskom drzavom a ponasas se kao istocni berlinac kada je srusen zid i trazis sebi prava veceg i znacajnijeg od onoga koji je ziveo u zapadnom. hoces sa njime da ides u eu medju razvijene a jos nisi izasao iz blatnjavih opanaka gde muslimanskom i hrvatskom komsiji gledas preko plota kad mu se zena poradja koliko ce komada da izbaci?

to je manir teske zatucane provincije, a teska zatucana ptrovincija sa mozgom velikog dela stanovnistva koji tako razmisljaju nikom zivom ne trebaju pa ni srbiji. hoces da budes baja? ne kurci se, budi ponizan i pristupi bratu preko drine kao covek i ljudsko bice i ne nazivaj ga srbijancem. ne seri mu kako si veci i znacajniji od njega. ne lupetaj mu o istoriji koja mu je krvavija od tvoje. ne uci ga fonetici i dijalektima. ne vredjaj ga da je mujaga ako ti se nesto kod njega ne svidja, ne kazi mu da je ustasko djubre ako ti da dobar primer iz hrvatske koja je u eu.

i konacno ne soli mu pamet o tome ko danas srbiju vodi jer u srbiji najveci deo naroda jako dobro zna koji okot ga vodi i u sta ga vodi sa svom njihovom buranijom od medijskih botova i priucenih diskutanata koji sa obrazovanjem veze nemaju.

jer kada reci prestanu a veruj da ce vrlo brzo prestati, bice po usima za svaku prostacku uvredu. i za one odlozene za koje su ti dementni idioti koji seru po internetu mislili da su zaboravljene.

zato ziv ti meni bio i radi na tome da ti srpska bude uzor sarajevu po kulturi i manirima kada hoces da budes razvijeno drustvo a sarajevo ti jedini problem. srpska sa ljudskim pravima, pa cemo jednog dana mozda i biti deo iste zajednice. a ako os da budes dodikova srpska kako je on i njegovi debeli podgojeni mazgovi zamisljaju, to onda mozes samo u svojoj mahali a ne u srbiji, jer za nista bolje od mahale nisi.
Kakav tuzan primjer misljenja Srbina prema pripadnicima svoga naroda!
U svadji covjek najbolje pokaze kakav je i koji mu je sistem vrednosti.
Ovo sto procitah, po cijenu uvrede- ako je misljenje uvreda- lici na one stare, nacisticke plakate u MinKenu 1933. i nadalje, o Jevrejima pacovskog lika i zvjerskih manira.
Ne trebas biti religiozan da bi oprostio i pokazao nekome pravi put.
Ne trebas biti Srbin da bi pronasao u srpskom narodu zdrav korijen buducnosti.
Sta ste Vi, kolega, u politickom smislu, jer smo ovdje na istoimenom podforumu?

Kakav tuzan primjer misljenja Srbina prema pripadnicima svoga naroda!
U svadji covjek najbolje pokaze kakav je i koji mu je sistem vrednosti.
Ovo sto procitah, po cijenu uvrede- ako je misljenje uvreda- lici na one stare, nacisticke plakate u MinKenu 1933. i nadalje, o Jevrejima pacovskog lika i zvjerskih manira.
Ne trebas biti religiozan da bi oprostio i pokazao nekome pravi put.
Ne trebas biti Srbin da bi pronasao u srpskom narodu zdrav korijen buducnosti.
Sta ste Vi, kolega, u politickom smislu, jer smo ovdje na istoimenom podforumu?
po vama iz bosne sam mujaga i ustasa :lol:

vama bre ni da nacrta covek kako da se ponasate da vas svi prihvate ne valja...uvek na nesto imate licemerje i serendate o necijem misljenju ne vidite sta vi lupetate godinama ovde o srbiji i "srbijancima"

pokusao da vas privedem razumu i modalitetima kulturnog ponasanja sparm srba iz srbije, vidim nikako ne ide...odsad samo idem u tikve da vas zaebavam jer za bolje i niste.

braco srbi.

Blokaderi javno nude to sto govoris.
Jel ovi?

1000008153.jpg

Ma slusaj, ti si skroz prolupao, ali to je od tvog groznog ulizickog karaktera koji je s godinama sve grozniji i ovde se reflektuje. Neka ti je krivo i bas mi je milo sto pises sve same gadosti i lazi o meni, to je dokaz koliko si poludeo i milo mi je zbog toga.

Da te ne podsecam koliko si "ispusena mutikla" od lazova da si se sam hvalio da si neke 2016 otisao na prijem gradjana kod Vucica I sta ste pricali. Pa sta ti izigravas vise, koga lazes?

Ako imas demenciju covece, leci se, ima lekova i za to.

Jel' si ti normalan i jel; citas uopste taj link koji si ostavio? To je samo vlada Grcke priznala kao "poznatu religiju", a ne kao zakonsku niti ce to ikad biti, s obzirom na njen blizak odnos sa crkvom, pravoslavnom. Pazi da ne uvedu opstenja i molitve neke druge religije? Bas si "pametan".
hvala lepo gdjo na vasoj kulturi

dovidjenja gdjo. :cao:

ne znam da je neko primetio histeriju zbog dodika na svim vl medijima...vidi se po komentima njegovih bosnskih botova koji ne mogu vise da se uzdrze od najcrnjih prostakluka spram svakoga, ko se ne slaze sa njima :lol:

prenosi se taj virus koliko svi vidite i na vuckove botove...recnik, kultura, maniri, ubacivanje u teme digresionih pokaznih imenica kao vi. vasi i sl. pa se dodaju teme koje nemaju blage veze sa osnovnom da se kanalise prica u fekalni mulj njihovog trola.

kraj je vrlo brzo na vidiku. svi ce oni na biro rada, a neki mozda i izgube prinadleznosti koje su imali zbog botovanja.

ne znam da je neko primetio histeriju zbog dodika na svim vl medijima...vidi se po komentima njegovih bosnskih botova koji ne mogu vise da se uzdrze od najcrnjih prostakluka spram svakoga, ko se ne slaze sa njima :lol:

prenosi se taj virus koliko svi vidite i na vuckove botove...recnik, kultura, maniri, ubacivanje u teme digresionih pokaznih imenica kao vi. vasi i sl. pa se dodaju teme koje nemaju blage veze sa osnovnom da se kanalise prica u fekalni mulj njihovog trola.

kraj je vrlo brzo na vidiku. svi ce oni na biro rada, a neki mozda i izgube prinadleznosti koje su imali zbog botovanja.
Ko ne voli Dodika ni Bosnu ne voli
Ko ne voli Dodika ni Srbiju ne voli

otkud ti to da sam srbijanac?

imam americko drzavljanstvo ko kezual.

ja sam herpes zoster za srbe iz bosne :rotf:
Ti u svakoj poruci ističeš da si Srbijanac kao i Crni Gavran i drugi Muslimani. I uvek ste negde iz mesta kao što su Kragujevac,Topola,Kruševac... Nema ni jednog iz na primer Beograda ili Novog Sada ili Vranja,Pirota...

Poslednja izmena:
hvala lepo gdjo na vasoj kulturi

dovidjenja gdjo. :cao:
Ti si postao izvitoperno stvorenje od mrznje.
Ti u svakoj poruci ističeš da si Srbijanac kao i Crni Gavran i drugi Muslimani. I uvek ste negde iz mesta kao što su Kragujevac,Topola,Kruševac... Nema ni jednog iz na primer Beograda ili Novog Sada ili Vranja,Pirota...
Ma pusti, Srbin je sto je najzalosnije, ali se umislja da je student i da ima 20 godina, pa dozvoljava sebi da prica ovakve sramotne stvari.

po vama iz bosne sam mujaga i ustasa :lol:

vama bre ni da nacrta covek kako da se ponasate da vas svi prihvate ne valja...uvek na nesto imate licemerje i serendate o necijem misljenju ne vidite sta vi lupetate godinama ovde o srbiji i "srbijancima"

pokusao da vas privedem razumu i modalitetima kulturnog ponasanja sparm srba iz srbije, vidim nikako ne ide...odsad samo idem u tikve da vas zaebavam jer za bolje i niste.

braco srbi.
Prema Vasem odgovoru zakljucujem da ne pratite diskusiju, ili ste dislekticni- ja nisam porijeklom iz "Bosne", da ne razumijete pitanje o politickoj pripadnosti - namjerno, ili iz neznanja-, da ste optereceni etnickim pripadnostima i radikalnom razmisljanju - za Vas postoje samo "ustase i mujage" na suprotnoj strani- i, nazalost, kolega, da ste i nepristojni, najblaze receno, jer takvim rjecnikom opisivati diskusije drugih, pa bili Vi i u pravu, svjedoci o nedostatku pristojnog ponasanja.
Steta sta ovakva pisanija i ponasanja pojedinih forumasa ne nailaze na reakciju uredjivaca podforuma, barem u smislu "kulturnog ponasanja bez serendanja".

ma lupa bre, onoliko koliko turska ulaze u turizam to nisam nigde video.

grcka je za tursku kasaba jer su jos uvek po nivou usluga u srednjem veku narocito po njihovim "hotelima" u koje samo idu oni koji ne znaju kako se jedino letuje u grckoj.
Turci prave hotele zgradurine. Imaju ekstremnu ljubaznost i all inclusive ( dzaba da jedeš koliko 'oćeš i isto toliko da reseš).Za mene je Hrvatska po ljepoti mora netaknutoj prirodi ispred Turske.

Back