Zašto neki Srbi insistiraju da se Srbi proglase za genocidan narod?

• Začetnik teme Začetnik teme Perun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Сузана Васиљевић, саветница за медије председника Србије Александра Вучића, доживљава екстазу и напад среће приликом објављивања да је усвојен Нацрт резолуције о Сребреници у којој пише "геноцид над босанским муслиманима у јулу 1995. године".

Овако одушевљени израз лица нису имали ни сами муслимани.
И да, ову отворену сепаратисткињу која мрзи Србе до коштане сржи плаћају грађани Србије...
https://www.instagram.com/milan_miki_arsenov/reel/DGtrXr5CURH/
Evo neki dan se Sonja Biserko
koju funkciju ona ima, i zasto nam je bitna? suzi je aljekova desna ruka, i odrazava njegove stavove, a ova sonja? nebitna potpuno za nas.

Evo neki dan se Sonja Biserko opet dotakla te teme gostujući na bosanskoj TV gde željno iščekuje kada će Srbi priznati da su počinili genocid. Nije jedina, ima i ovde dosta članova koji žele isto. A srbi su. Navodno.

Pogledajte prilog 1732623

Zašto ti pojedinci misle da je to dobro za Srbe i Srbiju?
Ja mislim da cak ni zapad ne zeli da proglasi ceo narod genocidnim, tako da je ovo spin domacih politicara ili NVO radnika. Ali takodje i nekih zlih ljudi van zemlje.

Ja znam ko sam i sta sam, nimalo nisam genocidna, niko me nije pitao niti sam volela rat i tada, tako da se jedan narod gde i ja pripadam, a takvih je puno, ne moze proglasiti genocidnim, mogu samo pojedinci.

Evo neki dan se Sonja Biserko opet dotakla te teme gostujući na bosanskoj TV gde željno iščekuje kada će Srbi priznati da su počinili genocid. Nije jedina, ima i ovde dosta članova koji žele isto. A srbi su. Navodno.

Obicno kad ljudi ostare oni se pokaju i poprave ova postaje sve gora
:D

Ova tema je glupost, ne postoji nesto sto se zove "genocidan narod", ako je nkei narod pocinio genocid- a pocinili su mnogi to ne znaci da je narod genocidan, ni jedan narod nije proglasen genocidnim, npr u vezi proglasenja dana genocida u Srebrenici u klauzuli se naglasava da Srpski narod nije genocidan, sto se tice samog genocida u Srebrenici postoji velika manipulacija u medijima- navodi se da nije genocid zato sto su poubijani uglavnom muskarci i da je stoga zlocin- medjutim stvar je u tome sto su takodje preseljene osobe muslimanske veroispovesti/bosanjaci i zato je deklarisan kao genocid tj da nisu preseljena deca onda ne bi bio genocid ali posto jesu preseljeni onda to konstituise genocid.
Drugi problem je sto mnogi drugi genocidi nisu prepoznati kao takvi, npr situacija u Gazi i mnogi drugi,
U svakom slucaju napravili smo ogromnu gresku (da se tako izrazim) u Srebrenici i vreme je da se to prizna i zavrsi s tom pricom,
veliki deo moje porodice je stradao u Jasenovcu- ni krivi ni duzni, ali ista stvar se desila u Srebrenici i takve stvari se jednostavno ne smeju desavati, treba pokazati ljudsko dostojanstvo i saosecanje- kako je moja rodbina stradala u Jasenovcu tako je i necija stradala u Srebrenici- i to se nije smelo desiti i tacka.
Takve stvari treba osuditi i ne dozvoliti da se opet dogode.

Ova tema je glupost, ne postoji nesto sto se zove "genocidan narod", ako je nkei narod pocinio genocid- a pocinili su mnogi to ne znaci da je narod genocidan, ni jedan narod nije proglasen genocidnim, npr u vezi proglasenja dana genocida u Srebrenici u klauzuli se naglasava da Srpski narod nije genocidan, sto se tice samog genocida u Srebrenici postoji velika manipulacija u medijima- navodi se da nije genocid zato sto su poubijani uglavnom muskarci i da je stoga zlocin- medjutim stvar je u tome sto su takodje preseljene osobe muslimanske veroispovesti/bosanjaci i zato je deklarisan kao genocid tj da nisu preseljena deca onda ne bi bio genocid ali posto jesu preseljeni onda to konstituise genocid.
Drugi problem je sto mnogi drugi genocidi nisu prepoznati kao takvi, npr situacija u Gazi i mnogi drugi,
U svakom slucaju napravili smo ogromnu gresku (da se tako izrazim) u Srebrenici i vreme je da se to prizna i zavrsi s tom pricom,
veliki deo moje porodice je stradao u Jasenovcu- ni krivi ni duzni, ali ista stvar se desila u Srebrenici i takve stvari se jednostavno ne smeju desavati, treba pokazati ljudsko dostojanstvo i saosecanje- kako je moja rodbina stradala u Jasenovcu tako je i necija stradala u Srebrenici- i to se nije smelo desiti i tacka.

U Srebrenici nisu ubijali žene, decu, stare... Nema dodirnih tačaka sa Jasenovcem.

Niko ne negira da je pobijeno nekoliko hiljada nenaoružanih muslimanskih vojnika. Ali to je u najgorem slučaju ratni zločin a nikako genocid.

Izgleda da mnogi ne shvataju razliku i koje sve posledice nosi opis "genocid":

Zato što ljudi znaju da je to u nacionalnom interesu njihovih matičnih nacija, živ primer je Pajtićeva građanistkinja Janja Beč-Neumann, za koju su Srbi krivi i za “Hololaust nad Nemcima”:

901AB0F1-15CB-4ADD-89C4-ED26F2DEFBE5.jpeg

21F97A73-BF4A-449D-A849-C8A7F7C84202.jpeg

5613D5E7-8CAF-4062-B0F4-01F08658C468.png

Термин геноцидни народ не постоји нигде изван овим простора, никад нисам чуо да је неко Немце назвао геноцидном народом у било ком другом језику осим на нашем, а они имају тај култ да се све врти око Холокауста и да се цела њихова историја гледа кроз ту призму, јако јако развијену.

Тако безвезе је тај извјав свеједно дал је Сребреница геноцид или не.

Термин геноцидни народ не постоји нигде изван овим простора, никад нисам чуо да је неко Немце назвао геноцидном народом, а они имају тај култ да се све врти око Холокауста и да се цела њихова историја гледа кроз ту призму, јако јако развијену.

Тако безвезе је тај извјав свеједно дал је Сребреница геноцид или не.
Kako “ne postoji” kada je upravo izmišljen da bi se njime obeležavali nepoželjni kao što su Srbi? Kada su Nemci u pitanju insistira se da su zločine počinili Nacisti a ne Nemci, a u slučaju Srba se podvlači da su u pitanju Srbi.

U Srebrenici nisu ubijali žene, decu, stare... Nema dodirnih tačaka sa Jasenovcem.
Niko ne negira da je pobijeno nekoliko hiljada nenaoružanih muslimanskih vojnika. Ali to je u najgorem slučaju ratni zločin a nikako genocid.
Izgleda da mnogi ne shvataju razliku i koje sve posledice nosi opis "genocid":
Poubijana su i deca koja nikakve veze nisu imali s ratom, a razlika izmedju genocida i zlocina je u tome sto su posle sve potrpali u autobuse, ukljucujuci decu i to je razlika izmedju genocida i zlocina s legalne strane- tj da su poubijali te ljude, a da posle nisu potrpali civile i decu u autobuse bio bi zlocin, medjutim zato sto su potrpali civile i decu u auobuse i raselili ih zato je s legalne strane genocid, tj genocid je kad eliminises odredjenu grupu ljudi s odredjene teritorije, brojka nije kljucna, no slazem se da je odredjene genocida uvek politicko pitanje jer mnogi genocidi nisu proglaseni kao takvi jer to nekome od velikih sila nije odgovaralo.. U svakom slucaju poenta je da ni jedan narod nije genocidan iako je pocinjen genocid i ni jedan narod nije genocidan kao takav.

je upravo izmišljen da bi se njime obeležavali nepoželjni kao što su Srbi? Kada su Nemci u pitanju insistira se da su zločine počinili Nacisti a ne Nemci, a u slučaju Srba se podvlači da su u pitanju Srbi.

Постоји само код нас, на немачком такав термин не постоји или у енглесном. Да народ има неку колективну кривицу само постоји код нас. Шта се види колики смо ми дебили.

О Сребреници може се прићати свашта, ми истину не знамо убијено је велик број цивила, али бројка од 8.000 је надувана свим могућим методама.

Као што рат у Босни је велика манипулација, где Точаково истраживање и оно шта је Хаг радио су у тоталној контрадикторности. Проба се све више Точака да се користи а не онај хашки али пре је овај други веродостојан а највероватније ни он.

Tema nije glupost nego je rebi izgleda iz nekog razloga stalo da cenzurišeš činjenicu da okolni nacionalisti neprekidno satanizuju Srbe kao takve, i da u tu svrhu počinioci genocida nad Srbima sada Srbe optužuju za “genicid”.

Gluposti!

Постоји само код нас, на немачком такав термин не постоји или у енглесном. Да народ има неку колективну кривицу само постоји код нас. Шта се види колики смо ми дебили.
Mi smo ‘debili’ zato što odbijamo da sami sebe žigošemo kao počinioce genocida?

Fact checking: pridev genocidal postoji na engleskom, i nema baš nikakvih prepreka da se koristi ispred svake zamislive imenice, pa i imena naroda. Narativ o “individualizacijama krivice” služi za to da magarad koja se satanizuju počnu da sama šire predrasude protiv sebe.

gen·o·cid·al
/ˌjenəˈsīd(ə)l/

adjective
  1. relating to or involving the deliberate killing of a large number of people from a particular nation or ethnic group with the aim of destroying that nation or group.

gen·o·cid·al
/ˌjenəˈsīd(ə)l/

adjective
  1. relating to or involving the deliberate killing of a large number of people from a particular nation or ethnic group with the aim of destroying that nation or group.
Upravo tako, Srebrenici je unistena grupa ljudi- jedni su likivirani, a drugi proterani...
Znaci oni su "destroyed" u Srebrenici, i ljude koji su to uradili ne treba braniti vec osuditi, to nisu pripadnici Srpskog naroda vec zlikovci.

Upravo tako, Srebrenici je unistena grupa ljudi- jedni su likivirani, a drugi proterani...
promenila se definicija reci genocid, a druga stvar etnicka grupa ne moze da zivi samo u tom jednom mestu,. srebrenici, i nigde vise - za unistenje

srebrenicani nisu etniucka grupa ili nacija, vec samo gradjani tog mesta, pa cak ni oni nisu unistavani, ako kazes da su neki proterani

genocid je kada skupljas sa vece teritorije celu etnicku grupu., ne probiras, vec ih redom zatires, kao hrvati sto su radili u ndh tzv sizmaticima, tj, nama, ili nemci jevrejima, u oba slucaja inoverstvo, a ne nacija kao povod za genocid

Poslednja izmena:
nocidal postoji na engleskom, i nema baš nikakvih prepreka da se koristi ispred svake zamislive imenice, pa i imena naroda. Narativ o “individualizacijama krivice” služi za to da magarad koja se satanizuju počnu da sama šire predrasude protiv sebe.

Ако ми нађеш где се користи то званићно негде пред народом скидам ти каупу и купујем ти чоколаду.

У овом ружном контексту нико не користи изван нашег простора.

Jel'si kad pogledao legalne stvari sta konstituise genocid?

-Postojanje namere za uništenjem grupe
-Masovna pogubljenja i prisilne deportacije
Tj cilj da se odredjena grupa eliminise s odredjene teritorije, sto se desilo u Srebrenici, tj ne radi se samo o brojkama i likividaciji.
Da li ti je nekada padalo na pamet da je, recimo ono što je Bugarska tokom Prvog svetskog rata planirala za Srbe, a bugarski oficiri bliski bugarskoj Liberalnoj partiji Vasila Radoslavova sprovodili, potpuno sadržano u definiciji termina genocid?

Back