Zašto neki ljudi smrde?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je tako kad jedes puno masti onda vise smrdis, svinjetina je meso sa najvise masti.
To je, jednostavno, netacno.
Ljudi jedu i cistu svinjsku mast,pa ne smrde od toga.
Ona je cak zdravija i od rafinisanog suncokretovog ulja.
Loj,tj.mast od ovaca,vise smrdi,ako cemo iskreno.
Postoje neke namirnice koje kad jedemo,ispustamo neprijatan miris preko kože,kao sto je bijeli luk na primer...ali svinjska mast ne spada u to.

Zaključila sam da najverovatnije pije neke lekove pa to tako isparava, ili neke prirodne pripravke, tome je sklon. Moj otac je pre koju godinu dobio neke lekove od kojih se osetio, ali drugačiji miris je bio, i njemu samom je to smetalo i pitao lekara ako može da mu zameni nečim drugim, sad pije neke druge i dobro je. Mislim da je bilo za pritisak ili šećer, ne sećam se sad više tačno.
Dobra je ono ideja sa futrolom za odelo šta je predložio Knez. Kamfor bi možda i imao nekog učinka, ali ću da rasteram sa tim i ostale kolege pošto ni on nije baš preugodan ljudima. Staviću i onu lampu sa vodom i nekim eteričnim uljem, zdravije je sigurno od onog za utičnicu, mada ništa to ne pomaže koliko se to širi i "lepi" po svemu. Tašnu svaki dan brišem i mirišem kad dođem kući jer ne smem takvu smrdljivu da je ostavim u kući, zakandiše celu prostoriju. I mislim da nisam jedina koja je to primetila jer je prosto nemoguće da se to ne primeti, a neugodno mi da sa bilo kim pričam o tome, samo su svi primetili da stalno koristim osveživače i mirise za prostoriju i žalim se kako mi sve nešta smrdi po firmi, al smrdi ionako jer je sve već prastaro, a spremačica isto nije na nekoj razini, na nju su se već mnogi žalili, al džaba.
Danas sam pomislila da kada bi neko proizveo parfem sa takvim intenzitetom i trajanjem kao što mogu da budu ti telesni mirisi, bio bi najbogatiji čovek na svetu. Treba neki medicinar ili kemijski tehničar da mi objasni kako je to moguće da čovek na sebe toliko pokupi tuđi miris i kakva je to supstanca.
Izbegavam ga maksimalno, ali dovoljno da iza njega uđem u wc pošto je jedan samo na katu, a ja jedino žensko pa koristimo isti, pa pokupim na sebe taj miris, jer gde god se on zadrži duže od minuta, znaš da je bio.
A na kraju krajeva šta da čovek radi ako tako isparava, ne može kožu da si oguli, meni ostaje samo da smišljam kako da ja ne smrdim po svetu i kući kad izađem sa posla. Uvek su mi svi govorili kako lepo mirišem i nikad se ne osetim na znoj ( pa čak i taj šef je to jednom pre koju godinu rekao kad smo nešta pričali o tim stvarima, da držim do sebe i pazim na to). Išla sam sa jednom drugaricom na vežbanje i posle toga ona došla kod mene, kaže ona jao šta sam se uznojila, sva smrdim.. Ja išla da se presvučem jer sam i ja bila znojna i kažem njoj: ajd pomiriši sad moju majicu, ona se šokirala kako se ništa ne oseti. Samo dezodorans sa mene prešao na majicu i to je to. Možda ni to nije normalno i možda mi zato smetaju tuđi mirisi toliko, al da mi je to sad zakomplikovalo život, jeste...

Ne znam sta bi to moglo bas toliko da smrdi intenzivno...Mozda koristi neki los parfem? 🙂
Salim se,ali stvarno nisam cula za slican slucaj.
Meni najvise smeta kad neko smrdi na znoj,ali onaj ustajali,i jos je pri tom u sintetickoj odjeci.
Nema goreg smrada od tog.
Ja nisam vjerovala da postoje ljudi,a postoje,koji se danima ne kupaju i ne mijenjaju odjecu,a dolaze na posao u kancelariju i nisu beskucnici.
Kako sami sebi ne smrde?
Jednom sam,isto usla u banku...a tamo je covjek direktno iz stale dosao,onako prljav i sjeo da ceka red.

Ја радим са пензосима у канцеларији. Провалио сам да постоји неки "старачки" воњ тела. Мислим.....види се да је човек чист и утегнут али брате....воња ко пас !! Исто то сам приметио и у аутобусу.

Ја радим са пензосима у канцеларији. Провалио сам да постоји неки "старачки" воњ тела. Мислим.....види се да је човек чист и утегнут али брате....воња ко пас !! Исто то сам приметио и у аутобусу.
Onda me razumeš hahaha... Dal se i na tebe isto tako kači taj miris pa kad izađeš s posla i dalje osetiš na sebi taj miris?
Mi žene još jače i osetimo mirise uglavnom, koliko sam uspela da zaključim do sada u životu.
Verovatno je i u ovom slučaju taj "starački" miris, još moguće u kombinaciji s nekim lekovima. Ovaj zna i da 2-3 dana dolazi u istoj odeći, valjda misli nema gde da se uprlja na poslu, a sav mi je uvek delovao nekako masno, ne znam kako da to opišem, al vidi se kad je nekome čista koža i lice, a kad je "mutan". Danas je vidim bio sveže obrijan i ošišan, i manje se osetio. Al se osetio. Ko zna koliko se uopšte i tušira, uvek priča kako treba da se štedi voda i struja, pa i na poslu u WC-u štedi pa samo malo vode iz kazančeta pusti, ostane još žuta voda pa se i usmrdi. Mislim si, štedi kući, ne ovde gde si među drugim ljudima koji moraju da koriste istu šolju.
Nema tog znoja tuđeg da pokupiim na sebe toliko, nikad mi se to nije desilo. Dok sam kraj nekog osetim pa se maknem i dobro, al ovo koliko isparava, zavuče se u sve. Najveća muka mi je da ljudi ne pomisle da se ja tako osetim, kod lekara npr. ili negde ako odem odmah posle posla.

Onda me razumeš hahaha... Dal se i na tebe isto tako kači taj miris pa kad izađeš s posla i dalje osetiš na sebi taj miris?
Mi žene još jače i osetimo mirise uglavnom, koliko sam uspela da zaključim do sada u životu.
Verovatno je i u ovom slučaju taj "starački" miris, još moguće u kombinaciji s nekim lekovima. Ovaj zna i da 2-3 dana dolazi u istoj odeći, valjda misli nema gde da se uprlja na poslu, a sav mi je uvek delovao nekako masno, ne znam kako da to opišem, al vidi se kad je nekome čista koža i lice, a kad je "mutan". Danas je vidim bio sveže obrijan i ošišan, i manje se osetio. Al se osetio. Ko zna koliko se uopšte i tušira, uvek priča kako treba da se štedi voda i struja, pa i na poslu u WC-u štedi pa samo malo vode iz kazančeta pusti, ostane još žuta voda pa se i usmrdi. Mislim si, štedi kući, ne ovde gde si među drugim ljudima koji moraju da koriste istu šolju.
Nema tog znoja tuđeg da pokupiim na sebe toliko, nikad mi se to nije desilo. Dok sam kraj nekog osetim pa se maknem i dobro, al ovo koliko isparava, zavuče se u sve. Najveća muka mi je da ljudi ne pomisle da se ja tako osetim, kod lekara npr. ili negde ako odem odmah posle posla.
Приметио сам нпр. да нека моја тетка, млађа пензионерка, 63 године, ужасно воња на тај старачки зној. А и негде сам чуо да то хоће и код оних који се лече од дијабетеса. Што се купатила тиче......ја сам и на послу и у стану инсталирао црево а избацио четку за вц шољу. Цревом иза себе перу шта остане.

Back