Zašto ne treba jesti svinjetinu?

.

A ko da odoli ?

.

43003332_2082687848727496_7620159069944283136_n.jpg

Koliko se secam ja se nisam izjasnio kojoj V.Z-ci pripadam tako da... :kafa:
...cudi me sto me ne pratis u mom povremenom relaksiranom razgovoru kad se malo znam i nasaliti,kao sto je recimo bila i ova prilika ali posto vidim da treba pojasnicu:
U smislu kategorizacije mesa cisto/necisto ne postoi razlika zasnivana / vezana za uzrast zivotinje nego svinja je svinja,konj je konj,pas je pas i t.d.

Hmmm,ovo je jos jedan od problema te vrste - muslimani zapravo ne znaju zasto ne jedu svinjetinu i ono jos bitnije - njima nije necisto jesti zeca,konja,magarca,zabe i t.d. jer im njihova knjiga to jasno ne brani u smislu precizne kategorizacije svih zivotinja,bubine,ribe i t.d.
Dakle Bog nije zabranio samo svinju nego bukvalno sve zivotinje koje nisu prezivari i koje nemaju razdvojene papke i koje idu na shapama.
Od riba jestive su samo one koje imaju krljusti i perje,zabranjene su generalno insekti ,dakle stvorenja koja gamizu i idu na 4 ili vise nogu,dok ptice su imenovane koje su jestive a koje nisu...
E sad za muslimane je ovo nesto izmedju "atomske fizike" i naucne fantastike utoliko vise sto prema njihovom verskom konceptu - oni ne jedu svinjece ali to ne vazi ukoliko su recimo previse gladni jer su tada svastojedi !!!

Inace Bog Nebeski je stvorio i coveka pa ljudi ipak nisu ljudozderi , mi se ne ubijamo medjusobno da bi se prehranili tako da danas recimo koknemo komsiju,pa njegovu decu za rucak i da tako radimo sve dok nas ne kokne neki drugi iz komsiluku ( covecanstvo jeste primetilo kanibalstvo ali je to u izuzetno malom formatu ) !!!

Dakle trebamo jesti samo ono sto nam je Bog dao da jedemo i to je pre svega za nase dobro !!!
"Ne kvari coveka sto ulazi na usta nego ono sto izlazi....

"Ne kvari coveka sto ulazi na usta nego ono sto izlazi....
Tako je,a kontekst ove tvrdnje je bilo jedenje higijenski neciste hrane ili jos preciznije - jedenje neumivenijim rukama !!!
Osim toga,kategorizacija zivotinja na cistih/necistih za jelo nije bila rezultat farisejskih obicaja ili nekih njihovih pokusaja za "modifikovanja ili prosiravanje liste Bozjih zapovesti po njihovom ukusu" nego je to bilo regulisano eksplicitnim zapovestima koje su bile date kao jedan od kriterija na osnovu kojeg ce se odlucivati za vecni zivot !!!

Back