Zašto ne treba jesti svinjetinu?

Izvini,mozda mi to promaklo - daj molim te citata gde on izricito kaze da su neciste zivotinje odjednom postale ciste !
Preživaš ti vidim ja mnogo.

Pavle je rekao da je SVE čisto. Nije važno šta ulazi na usta nego šta izlazi.
I ceo koncept Novog zaveta jeste oko duše, karaktera a ne oko toga šta se jede... Spašava te čistoća duše. Da li si jeo žabu ili kravu nije važno.

Ја се пак сјећам да сам ти јасно анализирао те стихове и то чак спровео и лингвистичку анализу користећи хебрејске изразе из тог стиха. Твоје "темељно истраживање" је само окретање теме на другу причу и затрпавање да се моји јасни аргументи закопају у мору порука.
A sta bi sa 16 om stihu brale,sto pobeze kad sam te prozvao da istrazujemo dva stiha a ne samo jedan , 17, u kojeg si ni manje ni vise,pokusao prodati pricu da je neka rec bila navodno kljucna dok si ostalo bacio u djubre...!??
Јер је кријете као змија ноге како бисте глумили да сте све сазнали из Библије. Нисам ја крив што сте неискрени. А колико је не слиједиш види се по томе да се упалиш чим је неко спомене у негативном контексту и не даш ријеч рећи на њу.
BEZOBRAZLUK !!!

A ko tio bre kaza da tako verujes,ko te tako slaga ?
Od kada se u Boga veruje KROZ CRKVU, jel moze nekog konkretnog Biblijskog dokaza u prilog ?
Crkva je telo Hristovo.

Izraz „Hristovo telo" je uobičajena novozavetna metafora za Crkvu (svi oni koji su istinski spašeni). Crkva se naziva „jednim telom u Hristu" u Rimljanima 12:5, „jedno telo" u 1. Korinćanima 10:17, „Hristovo telo" u 1. Korinćanima 12:27 i Efescima 4:12 i „telo" u Jevrejima 13:3. Crkva se izjednačava sa „telom" Hristovim u Efescima 5:23 i Kološanima 1:24.

Ni to ti nije jasno. Ne poštuješ Novi zavet, ne poštuješ trojstvo, liturgiju koju je sam Hrist tajnom večerom utvrdio, imaš svadljiv jezik.

Reklo bi se da si ti duboko demonizovana osoba. Ja ću se sada pomoliti za tovju dušu i prepustiti te sopstvenom ognju jer biseri pred svinje ne idu. Svinje su da se jedu ne da im se daju biseri. :lol:

A sta bi sa 16 om stihu brale,sto pobeze kad sam te prozvao da istrazujemo dva stiha a ne samo jedan , 17, u kojeg si ni manje ni vise,pokusao prodati pricu da je neka rec bila navodno kljucna dok si ostalo bacio u djubre...!??
Uzeo sam u obzir i 16. stih. Ti taj stih čupaš iz konteksta i primjenjuješ ga na neodgovarajući način.

BEZOBRAZLUK !!!
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Daj nam dokaza iz Biblije da nasa vera treba da bude kroz taj stub istine,jel moze dokaza il ces i dalje mantrati !??
Pa jel piše Crkva tvrđava istine. Ako si van te tvrđave znači van istine si. Znaš šta je tvrđava?

Preživaš ti vidim ja mnogo.

Pavle je rekao da je SVE čisto. Nije važno šta ulazi na usta nego šta izlazi.
Pa jesu li onda i ljudi cisti,jel mozemo pojesti nekog zdravog dedu kojeg je zadesio infarkt ?
...pa da umesto trosimo pare za pogrebne usluge da ga lepo spremimo za rucak,onako na raznicu ???
I ceo koncept Novog zaveta jeste oko duše, karaktera a ne oko toga šta se jede...
A kakav je SZ, jel se tamo ne tretiraju "zivotni duh , ziva dusa i karakter te dushe...?
Spašava te čistoća duše.
Ne dragi moj,spasava te jedino Isus Hristos,Sin Boga Zivoga dok je cistoca duse proces koji ide u kontinuitetu s tim sto se to postize kroz pravu poslusnost Bozjim zapovestima.
To je stanje srca koje se trazi od Boga,onako kao sto stokji u sledecem tekstu:

Ps.51,10:
"...
Psal. 51,10Učini mi, Bože, čisto srce, i duh prav ponovi u meni.

Da li si jeo žabu ili kravu nije važno.
To ti sa Bogom rascisti jer On je Taj koji nas poziva da budemo SVETI JER JE I ON SVET dok se ta svetost postize,izmedju ostalog,i kroz poslusnost zapovestima za mesnu ishranu !

Crkva je telo Hristovo.

Izraz „Hristovo telo" je uobičajena novozavetna metafora za Crkvu (svi oni koji su istinski spašeni). Crkva se naziva „jednim telom u Hristu" u Rimljanima 12:5, „jedno telo" u 1. Korinćanima 10:17, „Hristovo telo" u 1. Korinćanima 12:27 i Efescima 4:12 i „telo" u Jevrejima 13:3. Crkva se izjednačava sa „telom" Hristovim u Efescima 5:23 i Kološanima 1:24.

Ni to ti nije jasno. Ne poštuješ Novi zavet, ne poštuješ trojstvo, liturgiju koju je sam Hrist tajnom večerom utvrdio, imaš svadljiv jezik.

Reklo bi se da si ti duboko demonizovana osoba. Ja ću se sada pomoliti za tovju dušu i prepustiti te sopstvenom ognju jer biseri pred svinje ne idu. Svinje su da se jedu ne da im se daju biseri. :lol:
Ponavljam pitanje:
Jel imas nekog Biblijskog teksta koji ti daje za pravo zakljuciti da se u Boga veruje kroz Crkvu !?????????????

Uzeo sam u obzir i 16. stih. Ti taj stih čupaš iz konteksta i primjenjuješ ga na neodgovarajući način.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Pa jel piše Crkva tvrđava istine. Ako si van te tvrđave znači van istine si. Znaš šta je tvrđava?
Ponavljam pitanje na koje trazim konkretan i jasan odgovor:

Jel imas nekog Biblijskog teksta koji ti daje za pravo zakljuciti da se u Boga veruje kroz Crkvu !?????????????

Pa jesu li onda i ljudi cisti,jel mozemo pojesti nekog zdravog dedu kojeg je zadesio infarkt ?
...pa da umesto trosimo pare za pogrebne usluge da ga lepo spremimo za rucak,onako na raznicu ???

A kakav je SZ, jel se tamo ne tretiraju "zivotni duh , ziva dusa i karakter te dushe...?

Ne dragi moj,spasava te jedino Isus Hristos,Sin Boga Zivoga dok je cistoca duse proces koji ide u kontinuitetu s tim sto se to postize kroz pravu poslusnost Bozjim zapovestima.
To je stanje srca koje se trazi od Boga,onako kao sto stokji u sledecem tekstu:

Ps.51,10:
"...
Psal. 51,10Učini mi, Bože, čisto srce, i duh prav ponovi u meni.

To ti sa Bogom rascisti jer On je Taj koji nas poziva da budemo SVETI JER JE I ON SVET dok se ta svetost postize,izmedju ostalog,i kroz poslusnost zapovestima za mesnu ishranu !
:lol:
Čovek nije hrana. Čovek je Božije stvorenje koje je Bog po sebi napravio. Zato ne može da se jede. Ne može ni otrov da se jede jer telo treba da čuvaš jer je ono hram duše.

isus što sagradi crkvu na petru, ništa
da li zna uopšte šta znači petar? šta misliš?
lično ne verujem da zna, samo prosipa glupost.

robija petar je stena, a stena je simbol nečeg jakog, kad se kaže za jakog čoveka "ko od stene odvaljen".
prst u oko si nabio hristu a očekuješ da će te spasiti još po forumu progoniš hrista ko savle, samo što tebi iz poniženja da postaneš pavle. a kad bude škrgut zuba kako li ćeš pravdati? dobrom namerom jel? ili mamonom?
u svakom slučaju to ti je širok put.

:lol:
Čovek nije hrana.
Daj to objasni kanibalima...
Nego kad si vec pomenuo,ko ti kaza da covek nije hrana,jel imas nekog Biblijskog dokaza ?
Ja recimo imam ali hajde da prvo tebe vidimo.
Čovek je Božije stvorenje koje je Bog po sebi napravio.
Tako je.
Zato ne može da se jede.
A jel zivotinje nisu Bozja stvorenja i odkud ti prava zakljuciti da samo zato sto je stvoren po Bozjem oblicju - zabranjen za jelo ?
Jel moze konkretan test iz Pisma ?
Ne može ni otrov da se jede jer telo treba da čuvaš jer je ono hram duše.
Pa ne mozes jesti ni aviona MIG 35 ali kakve to sad veze ima sa nasom temom?
Ja ti postavljam veoma precizna pitanja stoga te molim da mi odgovaras na takav nacin...mislim ako si uopste zainteresovan za korektnu diskusiju.

"Бог је Дух; и који Му се клањају, у духу и истини треба да се клањају." (Јован 4:24).

Дакле Богу се треба клањати У ИСТИНИ. А гдје је истина? Па ја бих рекао на оном мјесту за које апостол Павле каже да је тврђава истине.

A i šta da ti dajemo tekstove jer kad ti damo ti kažeš nisu dovoljno detaljni. :lol:
Daaaj ti slobodno pa kad kazem nesto takvo a ne argumentiram onda cete me s tim tekstovima lipati po glavi kad god vam u buducem recem takvo nesto...
...naravno,jedava cekam da mi date takav tekst jer cu vam studiozno elabortirati gresku vaseg koncepta a ne kao sto je "mantrao" vas teolog Maki.,
Dakle ?

"Бог је Дух; и који Му се клањају, у духу и истини треба да се клањају." (Јован 4:24).

Дакле Богу се треба клањати У ИСТИНИ. А гдје је истина?
Evo gde je ISTINA Maki:

Jovan 14,6:
"...Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me..."

Daklke Hristos je ISTINA stoga se Njega drzi i nikada neces pogresiti !

Па ја бих рекао на оном мјесту за које апостол Павле каже да је тврђава истине.
...hmmm,kako da se "odrazim"... :D
...imam neki utisak da si MALO pomesao loncici bato !

Daaaj ti slobodno pa kad kazem nesto takvo a ne argumentiram onda cete me s tim tekstovima lipati po glavi kad god vam u buducem recem takvo nesto...
...naravno,jedava cekam da mi date takav tekst jer cu vam studiozno elabortirati gresku vaseg koncepta a ne kao sto je "mantrao" vas teolog Maki.,
Dakle ?
bolje ti uči od njega, za svoj mladi život više je pročitao nego što bi ti za pet života.

Dakle ?
Nema potrebe. Nikad nećeš biti zadovoljan. Jer ne želiš da razmišljaš o rečenom pa dotle da odbijaš istinu jer nije detaljna. Treba ti tumačenje od Sv Petra samog. :lol:
Sve mogu da razumem ali da Srbin veruje da je Elena Vajt tumač Hrista.. :lol: To je presmešno.

Back