Padre
Veoma poznat
- Poruka
- 12.755
Имам нека питања која ми делују повезано са овом темом и твојим проблемом, надам се да не одступају.
Зашто у школама у Војводини стоје слике СВЕТОГ Саве?
Пошто у Војводини има и припадних других религија, зар није логично да има и њихових светаца, полубогова, богова? Мени је сметало да уђем у учионицу и да ми изнад табле стоји неки светац. Иначе, немам ништа против Растка Немањића.
Такође је било организованих одлазака у цркву, и ја сам морао ићи, иначе бих добио неоправдани. Једна од глупљих ствари је била када смо ишли да гледамо како постављају златну куполу и попове како мађијају нешто, нисам сигуран из ког разлога.
Још једна бесмислица: професор географије је захтевао од нас да знамо химну напамет. Што мени нема смисла јер се у њој величају хришћански(православни) бог и српство. А предавао је ученицима који нису ни православци ни Срби.
Да ли је ово угрожавање ставова и (не)веровања?
Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока
Himna je takva kakva jeste, a Himnu sv. Savi svako meze da odbije da uci pozivajuci se na Ustav i Zakon o crkvama i verskim zajednicama. Takodje, svaki obilazak verskog objekta se moze odbiti. Naravno, za to je potrebna podrska roditelja.