Зашто не поштујем туђа верска осећања?

Nisi naveo nikakve argumente po kojima su druge religije bolje od pravoslavlja.Bar ne u uvodnom postu.A zalosno je da među vjernima ima vise nesporazuma dok se nevjernici zacas nađu i udruze.......:)
Mizice, to su predrasude. Vernici brojnih sekti se medjusobno ne uvazavaju, jer ssvako misli da je njegova crkva, verska dogma jedino isprava, a sve druge nisu. Nasuprot tome, ateisti imaju jedinstven pogled na plitanje religije, ne veruju da postoje bozanstva bilo koji sekte, bilo koje religije. U tom smo svi mi ateisti isti i jedinstveni, ne moramo da se udruzujemo, jer smo a priori udruzeni. Nasa dogma sastoji se iz dve reci - NEMA BOGOVA.

Nisi naveo nikakve argumente po kojima su druge religije bolje od pravoslavlja.Bar ne u uvodnom postu.A zalosno je da među vjernima ima vise nesporazuma dok se nevjernici zacas nađu i udruze.......:)

Нема потребе. Све су исте. Вера у измишљене ликове и бајке, манипулација са члановима и зарађивање пара на рачун лаковерних.

Mizice, to su predrasude. Vernici brojnih sekti se medjusobno ne uvazavaju, jer ssvako misli da je njegova crkva, verska dogma jedino isprava, a sve druge nisu. Nasuprot tome, ateisti imaju jedinstven pogled na plitanje religije, ne veruju da postoje bozanstva bilo koji sekte, bilo koje religije. U tom smo svi mi ateisti isti i jedinstveni, ne moramo da se udruzujemo, jer smo a priori udruzeni. Nasa dogma sastoji se iz dve reci - NEMA BOGOVA.

Dok god ne omalovazavate moga Boga ja vas postujem.Ali ja sam se uvjerila BOG postoji putem jednog Ucenja koje se opet ne kosi ni sa jednom religijom.Ateisti ne postoje.Svi mi vjerujemo u nesto.Bog,Đavo,novac,vlast,seks,automobili,mitologija,kocka,horoskop,itd su sinonimi u smislu vjere tj imenice BOG........;)

Dok god ne omalovazavate moga Boga ja vas postujem.Ali ja sam se uvjerila BOG postoji putem jednog Ucenja koje se opet ne kosi ni sa jednom religijom.Ateisti ne postoje.Svi mi vjerujemo u nesto.Bog,Đavo,novac,vlast,seks,automobili,mitologija,kocka,horoskop,itd su sinonimi u smislu vjere tj imenice BOG........;)
Ne mogu ni da postujem niti da omalovazavam tvoga boga, jer ja ne verujem da takav entitet postoji, pa po logici stvari ne omalovazava se nesto sto ne postoji. Drugo, pojam, odrednica 'ateizam' se odosi samo i jedino na religiozno verovanje u natprirodne kreacije u koje spadaju i tvoji djavoli i drugi nikome dostupni i znani imaginarni likovi. Nasuprot tome se nalaze stvari koje si navela - seks, vlast, novac, automobili, itd. ne spadaju u domen religije i verovanja. Sta vise, navedeni predmeti i sve materijalane stvari se mogu opipati, videti, mirisati, cuti, lizati, ljubiti, itd. sto nije slucaj sa bogovima i njihovim kreacijama.

Opet frustracije.
Ti i tvoj kolega Neca očigledno imate nešto protiv pravoslavne vere a nemate ništa protiv kojekakvih sekti.
A krenuli priču kao ateisti. :D

Pravoslavna crkva se odvojila od Rimokatolicke 1054. godine i ko je onda sekta?
takodje postoje Ruska Pravoslavna crkva, Srpska, Bugarska, Makedonska... sve su podeljene

Izvorno Bozje ucenje imaju Jehovini Svedoci :)

Jer se drze samo Biblije a ne dogmi koje je crkva uvela od 4 veka kao sto su: trojstvo, pakao, besmrtneost duse jos u 2 veku.....

Poslednja izmena od moderatora:
Pravoslavna crkva se odvojila od Rimokatolicke 1054. godine i ko je onda sekta?
takodje postoje Ruska Pravoslavna crkva, Srpska, Bugarska, Makedonska... sve su podeljene

Izvorno Bozje ucenje imaju Jehovini Svedoci :)

Jer se drze samo Biblije a ne dogmi koje je crkva uvela od 4 veka kao sto su: trojstvo, pakao, besmrtneost duse jos u 2 veku.....

Ko se odvojio od koga?
Pa baš taj raskol u hrišćanstvu su napravili sektaši, rimokatolička crkva ih ima na izvoz .

A to što si ti taj Jehovin svedok, ja nemam ništa protiv. Ja ne vrištim ko ovi sektaš na pomen hrišćanstva. Jel razumeš?

Da raskrinkam sektaše. :lol:

Eto, nisi ti nikakav ateista. ;)
Suvise si ti slabacak da raskrinkas bilo koga, a posebno ateiste.

Ko se odvojio od koga?
Pa baš taj raskol u hrišćanstvu su napravili sektaši, rimokatolička crkva ih ima na izvoz .

A to što si ti taj Jehovin svedok, ja nemam ništa protiv. Ja ne vrištim ko ovi sektaš na pomen hrišćanstva. Jel razumeš?
Hej, covece, vi, saka jada od par miliona svetosavskih pravoslavaca. nazivate rimokatolicku crkvu, koja broji skoro dve milijarde vernika, sektom. Pa to je, covece, za krepati od :hahaha::zcepanje::rotf::mazi::hahaha1:

Hogare divni aj kazi u sta vjerujes? Necemo te zezati i omalovazavati.Problem vas nevjerujucih je u tome sto mislite da ste neka posebna sveznajuca vrasta,Ali svjesni ste da niste,pa ne biste da kvarite imidz.U tom je fora,nista vise......Zapravo vi ste vrlo osjetljiva bica pa vam je draze da budete u svom oklopu.A i nevjerovanje uvijek ima neki motiv........Dublji.

Ako sam pogresila neka me ispravi Hogarova gospoja......:cao:

A šta tebe briga u šta neko veruje, zar nije tako počeo uvodni post teme?
Dakle, ti i Neca pišete o sebi, možete slobodno preći i na pp . :D
Ja, naprimer, znam zasto ti verujes u jevrejskog boga, ali ti ne znas zasto sam ja ateista. Neca nije ateista, on je paganin, veruje u slovenske bogove koje su tvoji, a i moji preci odbacili i prihvatili tog jevrejsko-grckog boga..

Ja, naprimer, znam zasto ti verujes u jevrejskog boga, ali ti ne znas zasto sam ja ateista. Neca nije ateista, on je paganin, veruje u slovenske bogove koje su tvoji, a i moji preci odbacili i prihvatili tog jevrejsko-grckog boga..

Kao što rekoh, nisi ti shvatio šta sam napisao. Ali si zato shvatio u šta ja verujem i kako se osećam.
S tobom i Šmecom upravljaju sekte a samnom niko. ;)

Ko se odvojio od koga?

Nebitno ko se odvojio od koga svi su se odvojili od izvorne vere, vecina crkava

dobro ako nemas nista protiv

Kao što rekoh, nisi ti shvatio šta sam napisao. Ali si zato shvatio u šta ja verujem i kako se osećam.
S tobom i Šmecom upravljaju sekte a samnom niko. ;)

Чисто сумњам да си прави верник јер вређаш друге уместо да се молиш за њих.

Баш зато и не поштујем туђе верска осећања. Ето у старту ме се назива секташем, отпадником и осталим епитетима. Што се мене као не верника дискриминише и негира моје право на мој слободан избор по питању вере.

А иначе нисам присталице да се други вређају због туђих верских уверења. Мада неки пут и ја пређем те оквире, али само онда када сам изазван.

Ako uopšte postoji šta...

Hiljade godina nema ništa bolje, milijarde namučenih i bačenih života. Jednom je jedan sveštenik prčao "mi ne tražimo, nije nas napustio", al nešto mi smrdi, i zašto i životinje ispaštaju evo sad u savremenim farmama njihov život je samo hrana za nečiji stomak a nisu one pojele onu jabuku.

Ako skoro sve tamo čeka raj, da li je moguće da se sve svodi samo na iskušenje i preživljavanje i tako 2k god. El to neko bio nedovoljno kreativam, il se mi rađamo kao već zabrljani. Šta je poenta pakla na zemlji, ako postoji nebeski život nebeskih duša, lepo nas i ne pošalji u tela, zar ne bi stvar malo popravila reinkarnacija pa one zloće malo vrati ponovo i malo im zagorčaj igricu.
Ako su anđeli trebali biti tu da ti pomognu kad je neminovno da ćeš biti zgnječen ko čvarak pa nećeš ništa naučiti i biti bez poente, jel to neki problem sa tim zanimanjem kad se ta masovna gnječenja uvek dešavaju ko kad staneš na mravinjak.

Verujete li u večni život posle ovoga? Šta čovek sve treba da uradi u ovome...

Ako uopšte postoji šta...

Hiljade godina nema ništa bolje, milijarde namučenih i bačenih života. Jednom je jedan sveštenik prčao "mi ne tražimo, nije nas napustio", al nešto mi smrdi, i zašto i životinje ispaštaju evo sad u savremenim farmama njihov život je samo hrana za nečiji stomak a nisu one pojele onu jabuku.

Ako skoro sve tamo čeka raj, da li je moguće da se sve svodi samo na iskušenje i preživljavanje i tako 2k god. El to neko bio nedovoljno kreativam, il se mi rađamo kao već zabrljani. Šta je poenta pakla na zemlji, ako postoji nebeski život nebeskih duša, lepo nas i ne pošalji u tela, zar ne bi stvar malo popravila reinkarnacija pa one zloće malo vrati ponovo i malo im zagorčaj igricu.
Ako su anđeli trebali biti tu da ti pomognu kad je neminovno da ćeš biti zgnječen ko čvarak pa nećeš ništa naučiti i biti bez poente, jel to neki problem sa tim zanimanjem kad se ta masovna gnječenja uvek dešavaju ko kad staneš na mravinjak.

Verujete li u večni život posle ovoga? Šta čovek sve treba da uradi u ovome...

Da se pripremi za buduci.
Hoces da zivis medju postenim ljudima, moras i sam da postanes posten.
Hoces da zivis medju dobrim ljudima, moras i sam da postanes dobar covek , da bi te primili.
Hoces da zivis sa ljudima koji vrede, moras i sam da postanes vredan, da bi ispunio uslove da udjes u njihovo drustvo.

Da se pripremi za buduci.
Hoces da zivis medju postenim ljudima, moras i sam da postanes posten.
Hoces da zivis medju dobrim ljudima, moras i sam da postanes dobar covek , da bi te primili.
Hoces da zivis sa ljudima koji vrede, moras i sam da postanes vredan, da bi ispunio uslove da udjes u njihovo drustvo.

Ovo si sve lepo srocio osim ovog prvog [priprema za buduci], i drugog [da bi te primili] i svaka cast :ok:
Jedino je moje pitanje to sta ako ispunjavas sve navedeno a nisi vernik, jel si primljen u drustvo postenih i dobrih ?

Ovo si sve lepo srocio osim ovog prvog [priprema za buduci], i drugog [da bi te primili] i svaka cast :ok:
Jedino je moje pitanje to sta ako ispunjavas sve navedeno a nisi vernik, jel si primljen u drustvo postenih i dobrih ?

Kako ces biti dobar ako ne verujes u dobro?
Ako ne verujes da je zivo i vecno?Da je jace od zla?

Poslednja izmena:
Дигли су људи руке од Бога. Тачније и још горе, на Бога.
Они би тако горди и поносни на себе у својој пролазној неугледности да им се Бог врати.
То јест, да им се некако уклони у тај погани стил живота.
Скоро па су у свој сујети спремни и да му то нареде.
Волели би и тај украс у животу, као фикус. Ћутиш и украшаваш ми дом.
На то може да се сведе славска икона, али Бог не може.
Стопом се на овоме свету бити мора, али душом не сме.

Без душе си нико без душе си ништа, купујеш продајеш одузимаш и додајеш...

Имам нека питања која ми делују повезано са овом темом и твојим проблемом, надам се да не одступају.

Зашто у школама у Војводини стоје слике СВЕТОГ Саве?
Пошто у Војводини има и припадних других религија, зар није логично да има и њихових светаца, полубогова, богова? Мени је сметало да уђем у учионицу и да ми изнад табле стоји неки светац. Иначе, немам ништа против Растка Немањића.

Такође је било организованих одлазака у цркву, и ја сам морао ићи, иначе бих добио неоправдани. Једна од глупљих ствари је била када смо ишли да гледамо како постављају златну куполу и попове како мађијају нешто, нисам сигуран из ког разлога.

Још једна бесмислица: професор географије је захтевао од нас да знамо химну напамет. Што мени нема смисла јер се у њој величају хришћански(православни) бог и српство. А предавао је ученицима који нису ни православци ни Срби.

Да ли је ово угрожавање ставова и (не)веровања?

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Back