mizaca
Poznat
- Poruka
- 8.740
Nisi naveo nikakve argumente po kojima su druge religije bolje od pravoslavlja.Bar ne u uvodnom postu.A zalosno je da među vjernima ima vise nesporazuma dok se nevjernici zacas nađu i udruze.......

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mizice, to su predrasude. Vernici brojnih sekti se medjusobno ne uvazavaju, jer ssvako misli da je njegova crkva, verska dogma jedino isprava, a sve druge nisu. Nasuprot tome, ateisti imaju jedinstven pogled na plitanje religije, ne veruju da postoje bozanstva bilo koji sekte, bilo koje religije. U tom smo svi mi ateisti isti i jedinstveni, ne moramo da se udruzujemo, jer smo a priori udruzeni. Nasa dogma sastoji se iz dve reci - NEMA BOGOVA.Nisi naveo nikakve argumente po kojima su druge religije bolje od pravoslavlja.Bar ne u uvodnom postu.A zalosno je da među vjernima ima vise nesporazuma dok se nevjernici zacas nađu i udruze.......![]()
Nisi naveo nikakve argumente po kojima su druge religije bolje od pravoslavlja.Bar ne u uvodnom postu.A zalosno je da među vjernima ima vise nesporazuma dok se nevjernici zacas nađu i udruze.......![]()
Mizice, to su predrasude. Vernici brojnih sekti se medjusobno ne uvazavaju, jer ssvako misli da je njegova crkva, verska dogma jedino isprava, a sve druge nisu. Nasuprot tome, ateisti imaju jedinstven pogled na plitanje religije, ne veruju da postoje bozanstva bilo koji sekte, bilo koje religije. U tom smo svi mi ateisti isti i jedinstveni, ne moramo da se udruzujemo, jer smo a priori udruzeni. Nasa dogma sastoji se iz dve reci - NEMA BOGOVA.
Ne mogu ni da postujem niti da omalovazavam tvoga boga, jer ja ne verujem da takav entitet postoji, pa po logici stvari ne omalovazava se nesto sto ne postoji. Drugo, pojam, odrednica 'ateizam' se odosi samo i jedino na religiozno verovanje u natprirodne kreacije u koje spadaju i tvoji djavoli i drugi nikome dostupni i znani imaginarni likovi. Nasuprot tome se nalaze stvari koje si navela - seks, vlast, novac, automobili, itd. ne spadaju u domen religije i verovanja. Sta vise, navedeni predmeti i sve materijalane stvari se mogu opipati, videti, mirisati, cuti, lizati, ljubiti, itd. sto nije slucaj sa bogovima i njihovim kreacijama.Dok god ne omalovazavate moga Boga ja vas postujem.Ali ja sam se uvjerila BOG postoji putem jednog Ucenja koje se opet ne kosi ni sa jednom religijom.Ateisti ne postoje.Svi mi vjerujemo u nesto.Bog,Đavo,novac,vlast,seks,automobili,mitologija,kocka,horoskop,itd su sinonimi u smislu vjere tj imenice BOG........![]()
Opet frustracije.
Ti i tvoj kolega Neca očigledno imate nešto protiv pravoslavne vere a nemate ništa protiv kojekakvih sekti.
A krenuli priču kao ateisti.![]()
Pravoslavna crkva se odvojila od Rimokatolicke 1054. godine i ko je onda sekta?
takodje postoje Ruska Pravoslavna crkva, Srpska, Bugarska, Makedonska... sve su podeljene
Izvorno Bozje ucenje imaju Jehovini Svedoci![]()
Jer se drze samo Biblije a ne dogmi koje je crkva uvela od 4 veka kao sto su: trojstvo, pakao, besmrtneost duse jos u 2 veku.....
Suvise si ti slabacak da raskrinkas bilo koga, a posebno ateiste.Da raskrinkam sektaše.
Eto, nisi ti nikakav ateista.![]()
Hej, covece, vi, saka jada od par miliona svetosavskih pravoslavaca. nazivate rimokatolicku crkvu, koja broji skoro dve milijarde vernika, sektom. Pa to je, covece, za krepati odKo se odvojio od koga?
Pa baš taj raskol u hrišćanstvu su napravili sektaši, rimokatolička crkva ih ima na izvoz .
A to što si ti taj Jehovin svedok, ja nemam ništa protiv. Ja ne vrištim ko ovi sektaš na pomen hrišćanstva. Jel razumeš?

Suvise si ti slabacak da raskrinkas bilo koga, a posebno ateiste .
Hej, covece, vi, saka jada od par miliona svetosavskih pravoslavaca. nazivate rimokatolicku crkvu, koja broji skoro dve milijarde vernika, sektom. Pa to je, covece, za krepati od![]()

Ja, naprimer, znam zasto ti verujes u jevrejskog boga, ali ti ne znas zasto sam ja ateista. Neca nije ateista, on je paganin, veruje u slovenske bogove koje su tvoji, a i moji preci odbacili i prihvatili tog jevrejsko-grckog boga..A šta tebe briga u šta neko veruje, zar nije tako počeo uvodni post teme?
Dakle, ti i Neca pišete o sebi, možete slobodno preći i na pp .![]()
Ja, naprimer, znam zasto ti verujes u jevrejskog boga, ali ti ne znas zasto sam ja ateista. Neca nije ateista, on je paganin, veruje u slovenske bogove koje su tvoji, a i moji preci odbacili i prihvatili tog jevrejsko-grckog boga..
Ko se odvojio od koga?
Pa baš taj raskol u hrišćanstvu su napravili sektaši, rimokatolička crkva ih ima na izvoz .
A to što si ti taj Jehovin svedok, ja nemam ništa protiv. Ja ne vrištim ko ovi sektaš na pomen hrišćanstva. Jel razumeš?
Nebitno ko se odvojio od koga svi su se odvojili od izvorne vere, vecina crkava
dobro ako nemas nista protiv
Kao što rekoh, nisi ti shvatio šta sam napisao. Ali si zato shvatio u šta ja verujem i kako se osećam.
S tobom i Šmecom upravljaju sekte a samnom niko.![]()
Ako uopšte postoji šta...
Hiljade godina nema ništa bolje, milijarde namučenih i bačenih života. Jednom je jedan sveštenik prčao "mi ne tražimo, nije nas napustio", al nešto mi smrdi, i zašto i životinje ispaštaju evo sad u savremenim farmama njihov život je samo hrana za nečiji stomak a nisu one pojele onu jabuku.
Ako skoro sve tamo čeka raj, da li je moguće da se sve svodi samo na iskušenje i preživljavanje i tako 2k god. El to neko bio nedovoljno kreativam, il se mi rađamo kao već zabrljani. Šta je poenta pakla na zemlji, ako postoji nebeski život nebeskih duša, lepo nas i ne pošalji u tela, zar ne bi stvar malo popravila reinkarnacija pa one zloće malo vrati ponovo i malo im zagorčaj igricu.
Ako su anđeli trebali biti tu da ti pomognu kad je neminovno da ćeš biti zgnječen ko čvarak pa nećeš ništa naučiti i biti bez poente, jel to neki problem sa tim zanimanjem kad se ta masovna gnječenja uvek dešavaju ko kad staneš na mravinjak.
Verujete li u večni život posle ovoga? Šta čovek sve treba da uradi u ovome...
Da se pripremi za buduci.
Hoces da zivis medju postenim ljudima, moras i sam da postanes posten.
Hoces da zivis medju dobrim ljudima, moras i sam da postanes dobar covek , da bi te primili.
Hoces da zivis sa ljudima koji vrede, moras i sam da postanes vredan, da bi ispunio uslove da udjes u njihovo drustvo.

Ovo si sve lepo srocio osim ovog prvog [priprema za buduci], i drugog [da bi te primili] i svaka cast
Jedino je moje pitanje to sta ako ispunjavas sve navedeno a nisi vernik, jel si primljen u drustvo postenih i dobrih ?