Zasto NATO izaziva ratove po svetu?

Odakle znaš da se ne radi na tome?
Misliš li da su sve ove demonstracije protiv Erdogana inicirane isključivo iznutra?

Pa ako se i spolja podstiču demonstracije poprilično je to nesto stidljivo i nedovoljno a i demonstracije su bile intenzivne prosle godine samo a sada su splasnule. Erdogan je koliko sam čuo pobedio na izborima i vladaće jos mnogo godina. Da SAD zaista žele nesto da urade konkretno u Turskoj tu bi se vec videli jasni rezultati i promene. Ljudska prava i Turska su bila oduvek dva protivrečna pojma i biće jos dugo, Turska je mnogo ekonomski i vojno jaka država i geostrateski bitna i kad bi izasla iz NATO to bi za SAD bio veci gubitak nego za Tursku koja bi mogla sama funkcionisati al joj je bolje u NATO pod uslovom da SAD ne kritikuje mnogo, ne utiče na političko stanje nego da to sve bude u granicama normale. SAD ne može odredjivati politiku Nemačke, Francuske, Engleske, Turske kao sto odredjuje na primer Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i ostalima...

Pa ako se i spolja podstiču demonstracije poprilično je to nesto stidljivo i nedovoljno a i demonstracije su bile intenzivne prosle godine samo a sada su splasnule. Erdogan je koliko sam čuo pobedio na izborima i vladaće jos mnogo godina. Da SAD zaista žele nesto da urade konkretno u Turskoj tu bi se vec videli jasni rezultati i promene. Ljudska prava i Turska su bila oduvek dva protivrečna pojma i biće jos dugo, Turska je mnogo ekonomski i vojno jaka država i geostrateski bitna i kad bi izasla iz NATO to bi za SAD bio veci gubitak nego za Tursku koja bi mogla sama funkcionisati al joj je bolje u NATO pod uslovom da SAD ne kritikuje mnogo, ne utiče na političko stanje nego da to sve bude u granicama normale. SAD ne može odredjivati politiku Nemačke, Francuske, Engleske, Turske kao sto odredjuje na primer Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i ostalima...

Pa dobro , i za Milosevica je trebalo dosta

Ne verujem.Takođe,mogu da dokažem da NATO ne napada ni jednu državu zbog kršenja ljudskih prava,manjka demokratije u toj državi i sličnih gluposti.NATO bi napao i Austriju,kada bi u tome SAD videle ekonomski,ili vojno-politički interes.
SAD i njen nadograđeni đoka,zvani NATO-pakt,koriste iste propagandne metode koje su koristile sve druge imperije od kada svet postoji.Zanimljivo je to što su i Rimljani svojevremeno svaki rat u koji su ušli predstavljali kao defanzivni rat i borbu "protiv tiranije" i sl.Čitaj nešto o punskim ratovima,pa ćeš videti kako je tada funkcionisala propagandna mašinerija.Ništa se nije promenilo.

Ok, zasto ne napadnu Norvesku, i preotmu im rezerve gasa i nafte? Ili zasto silom ne preuzmu sve nemacke banke, i pretvore ih u americke? Mislim da bi mnogo vecu korist imali kada bi to sve bile americke banke.

Pa kakve veze ima da li su im saveznici? Pazi ovako, ja sam siledzija, i sada kao ti si mi saveznik, i delimo tvojih 10 dinara na pola. I sto bih ja tebi dao i drugu polovinu od tih 10 dinara, ako sam samo i jedino siledzija, i samo mi je profit bitan?:dontunderstand: Daj mi bre sve, odmah.

Zato sto su placene siledzije a placa ih krupni kapital, najvece svetske korporacije koje su sve na zapadu...nece da seku granu na kojoj sede

Pa kakve veze ima da li su im saveznici? Pazi ovako, ja sam siledzija, i sada kao ti si mi saveznik, i delimo tvojih 10 dinara na pola. I sto bih ja tebi dao i drugu polovinu od tih 10 dinara, ako sam samo i jedino siledzija, i samo mi je profit bitan?:dontunderstand: Daj mi bre sve, odmah.

SAD su vise kao reketasi, traze reket od raznih lokala (zemalja) al ne uzimaju sve od te zemlje jer bi ona propala načisto nego uzmu odredjeni deo tako da bi posle mogli da uzimaju jos i da ne bi izgubili izvor prihoda i zauzvrat daju zaštitu. Uvek se vise isplati raditi to postepeno i stihijski a ne odjednom i otvoreno.

Poslednja izmena:
SAD su vise kao reketasi, traze reket od raznih lokala (zemalja) al ne uzimaju sve od te zemlje jer bi ona propala načisto nego uzmu odredjeni deo tako da bi posle mogli da uzimaju jos i da ne bi izgubili izvor prihoda i zauzvrat daju zaštitu. Uvek se vise isplati raditi to postepeno i stihijski a ne odjednom i otvoreno.

Znaci nesto slicno kao kada drzava od tebe uzima porez? Ne uzme ti sve poreskim reketiranjem, nego samo deo, a deo ti ostavi da sam umnozis, da bi ti posle kroz isti taj reketaski porez otela opet jedan deo?

zbog skupa vise stvari a to su americki geopoliticki interesi,vojna industrija i dnevnice.

uzmimo primer libiju.amerika je htela naftu francuska je htela nestanak dugova i rezultat je poznat.narod zivi bednije sve im je poskupelo ali nato je ostvario cilj.

kada rusija kaze dosta onda se povlace zato sto su u sustini grupa siledjija koje ste vidjali po filmovima koji su hrabri dok maltretiraju slabe a cim im neko lupi samar pobegnu podvijenog repa.

najvise koristi od natoa ima amerika koja koristi nato kao masku za svoje poteze da ne bude amerika ovo amerika ono. nato daje utisak da ne odlucuje jedna zemlja nego da je skup zemalja zabrinut za nesto i sledi akcija.izgleda legitimnije

Поробљавање на "фињака".

Прво се шири алијанса, па онда државе плаћају чланарину.

2. Државе чланице морају да преузму НАТО стандарде

3. Државе чланице морају да купују оружје, од тог централног произвођача или неколико њих.

Да би се то оружје трошило, па поново производило, па поново продавало - мора да се ратује.
Просто ко боза-кабеза.

Поробљавање на "фињака".

Прво се шири алијанса, па онда државе плаћају чланарину.

2. Државе чланице морају да преузму НАТО стандарде

3. Државе чланице морају да купују оружје, од тог централног произвођача или неколико њих.

Да би се то оружје трошило, па поново производило, па поново продавало - мора да се ратује.
Просто ко боза-кабеза.

Stoji, ali s druge strane ne možeš imati vojni savez u kojem će dio vojske koristiti 5,56mm a dugi dio vojske 7,62mm municiju za pušku: to je potpuno neprihvatljivo.
Standardizacija je nužnost.

Was is bussiness

Američka vojna industrija je dobila
najveći zamah posle 2. sv.rata
'99 kad su nas bombardovali.
Naime potrošili su sve zalihe raketa
sa osiromašinim uranijumom,
čiji je period poluraspada 50. godina.

Drugo. šta bi sa tim vojnicima
da ih vrate u USA ?

Pogledajte dokumentarni film
Fahrenhait 9/11
da vidite kako se i ko tu regrutuje.
Idu po najsiromašnijim kvartovima i skupljaju
ološ koji je stećan što je obučen i što ima da
jede svaki dan.
I. normalno, hrabrost im daje droga koju
dobijaju besplatno.

Oni, jednostavno, nesmeju da ih vrate.
I, paze da "agresor" ima naftu ili neka druga
prirodna bogatstva.
Dupla korist.

Biznis, kao prvo samo pokretanje rata zahthjeva od kongresa odobrenje za ogoromne novce, i eto zarade za tvornice naoruzanja i opreme. Uniste napadnutu zemlju, koja poslije placa opet americkim tvrtkama izgradnju unistenog. I otimacina svih prirodnih bogatstava napadnute zemlje. A kao poslastica im dodje uporaba novih borbenih sustava, eksperimentiranje raznim oruzjem, i lako rjesavanje onog predvidjenog za otpad.

Američka privreda je veoma diverzifikovana, i uopšte se ne oslanja na oružje.

U prvih 500 kompanija sveta, američkih je 132.

Film se bavi društvenim sistemom koji je baziran na resursima i tehnologiji, a koji bi trebao zamijeniti postojeći monetarni sistem. Ovaj film ukazuje na istinski izvor nestabilnosti na našoj planeti, a to je novac, odnosno monetarni sistem koji prouzrokuje ratove, siromaštvo i kriminal...

Film dugo traje,ali vredi ga pogledati,a mnogima ce dati odgovore na neka pitanja,a verujem da ce mnogi drugacije razmisljati da nije zlato ,sve sto sja...

Glup si da bi shvatio da bi onda prestao da bude "saveznik" i da bi presao na drugu stranu.

Radi se o reketu i prestiz je u tome ko je komercijalniji.
Zato NATO i gubi polako pozicije jer je najskuplji.

НАТО је злочиначка организација, оруђе америчког глобализма, мондијализма и империјализма.

Нешто ко Хитлеров Вермахт, то је данас НАТО- Вермахт новог светског поретка.

Jednostavno, najprofitabilnija moguća industrija u SAD je vojnog karaktera, pa je i razlog tolikog ratovanja NATO po svetu novac. Kada je reč o tome, treba uzeti u obzir i njihove čuvene zakone o slobodnoj prodaji i nošenju oružja, jer i to takođe spada u vojnu industriju, a tu se isto tako obrću velike pare. Stvoriš nekog neprijatelja preko okeana, napraviš po tom osnovu masovnu psihozu kući, i eto ti profita i na jednoj i na drugoj strani. S tim što, u poslednje vreme, primat preuzimaju ratovi za resurse, to jest energente, što se može videti iz primera Iraka i Libije, kao i čitavog niza problema koje su izazvali u drugim zemljama izvoznicima nafte. Sa Avganistanom su, na drugoj strani, uspeli da zaokruže kontrolu nad proizvodnjom i distribucijom heroina i drugih opijatskih prerađevina od maka, gde su takođe ogromne pare u pitanju. U prevodu, svaki njihov rat je povezan sa golim materijalnim interesom, dok su priče o "demokratiji" i "borbi protiv tiranije" namenjene domaćoj idiotskoj javnosti, ali i sličnim mentalnim sklopovima u inostranstvu.

Stoji, ali s druge strane ne možeš imati vojni savez u kojem će dio vojske koristiti 5,56mm a dugi dio vojske 7,62mm municiju za pušku: to je potpuno neprihvatljivo.
Standardizacija je nužnost.

To je pumpanje vojne industrije i vojske generalno, ne samo pumpanje americke vojne industrije i vojske, jer masa lokalnih vojnih fabrika posluje na taj nacin, i masa vojnika po svetu dobija debelo iznadprosecne plate i dnevnice, ne samo americki vojnici. Problem kod nacionalista je sto su oni jako ograniceni ljudi, pa i kada dobro osecaju da je nesto lose, tome daju svoju ogranicenu nacionalnu boju, i opet im to ko je iz kog plemena bude najbitnije, umesto da gledaju sire. Nema nikakve sustinske razlike kada NATo pumpa vojnu industriju Amerike, i kada Iran pumpa svoju vojnu industriju. To je isti princip, pumpanje traznje na prostacki nacin; u principu, to su SSSR i ostale komunjarske drzave radile sa celom svojom privredom u 20-om veku. Vojna industrija je po samoj svojoj strukturi zesce parazitska, isto kao i veci deo poljoprivrede, samo sto se kod poljoprivrede to ogleda u subvencijama, a u vojnoj industriju kroz dogovore politicara koji vestacki stvaraju trziste takvoj industriji.

Poslednja izmena:
Materijalni interes imaju samo radnici koji rade u toj vojnoj industriji, i vojnici, naravno. U principu, celo americko drustvo vise potrosi nego sto zaradi na taj nacin, to je jedan od glavnih razloga zasto im je deficit u budzetu ogroman, kao sto je uvek slucaj kada se drzava vestacki mesa u slobodno trziste.

Back