Zašto nam neki ljudi nisu simpatični?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.903
FORUM.jpg

Kada upoznamo neke ljude oni ostave na nas loš utisak. Družimo se i kontaktiramo sa njima, ali utisak je isti. Ti ljudi nam nisu simpatični.

Evo šta nauka kaže o ljudima koji nam nisu simpatični.

https://www.introspektiv.com/single-post/2018/01/23/nauka-otkriva-zašto-nam-neki-ljudi-nisu-simpatični

Kakve osobine imaju ljudi koji vam nisu simpatični?

Foto: Unsplash.com

Dugo sam bila u kontaktu sa jednom ženom, koja mi se, na prvi pogled, učinila kao prijatna osoba. Mislila sam da ćemo se lepo družiti. Ali...tokom vremena shvatila sam da osoba misli isključivo na sebe i voli da me ponizi u nekim situacijama.

U razgovoru sa drugima iz naše blogerske zajednice, u kojoj se mnogo ljudi upoznaje i druži van interneta, saznala sam da i drugi o njoj imaju isto mišljenje.

Stalno je isticala sebe u prvi plan. Kada se pravio dogovor za odlazak na piće i kafu, njen predlog za mesto okupljanja morao je da se poštuje.

Volela je, i verovatno još voli, da javno proziva neke blogere. Nisu napisali kreativan tekst, ne znaju pravopis, ne znaju gramatiku. To je nekad radila i sa mojim tekstovima.

Odavno se više ne družim sa tom osobom. I danas me je sramota njenih reči napisanih u mejlu, a zatim ponovljenim u telefonskom razgovoru.

Sramota me je što sam imala kontakt sa takvom osobom.

Poslednja izmena:
Smetaju mi bahati/agresivni ljudi koje ne znam/ne poznajem. One koje znam (imam neku komunikaciju) proucavam. Ne razmisljam puno o tome jesu li mi simpaticni ili nisu (a sve koje znam, ukljuciv i sebe, imaju neki bag) Ali to mi je nekako normalno. Ustanovio sam da ako covek krene iz iskrenog stava i drugi cini mi se reaguju na to. Volim 'budi ono sto jesi, budi svoj' ljude.

Pa to uglavnom ima veze sa energijom kojom neka osoba zrači, jer svako osim ovog fizičkog ima i svoje astralno, metafizičko, energetsko telo (uostalom i mi sami smo kreirani kao prijemnici/emiteri elektro-magnetnih talasa) koje se po nekima čak i nalazi u obliku aure izmedju 50 i 70,80 santimetara od našeg fizičkog tela, e sad svako od nas proizvodi unikatan elektro-magnetni trag i ne postoje dve osobe koje zrače baš identičnom energijom i koje ostavljaju identičan energetski trag (niti čiji mozak proizvodi identične moždane talase) i jednostavno dešava se da nam nečija energija prosto ne prija i da nije kompatabilna sa našom energijom i prosto nisu svi ljudi medjusobno kompatabilni i to što nam neko nije simpatičan uopšte ne mora da postoji neki racionalni razlog ili da nam se ta osoba zamerila nečim, čak štaviše to dal nam je neko simpatičan ili ne je uglavnom stvar emocija i intuicije a ne racionalnog razmišljanja.
Mislim to što ti neko možda ne misli loše ili te ne ogovara, učtiva je i fina osoba, ima ispravne stavove, itd ne znači nužno da ćeš ti simpatisati tu osobu, jer ono prosto verovatno svako od nas zna neke osobe koje su kao ok , na mestu, ničim nam se nisu zamerile ali jednostavno nam njihova energija i senzibilitet ne prijaju i njihovo prisustvo nam je opterećujuće ili zamarajuće dok sa druge strane možemo znati osobe koje su pune mana, neotesane, koje su bitange, lopovi, ovakve i onakve a opet su nam simpatične i simpatičnije od onih drugih (tj. prvih) i voljni smo da im tolerišemo neke stvari jer eto prosto nam njihova energija prija i intuitivno verujemo da su kul i pozitivci uprkos tome što su takvi kakvi jesu.

Mislim to je ono što nas zapravo čini ljudima i što nas odvaja od mašina i AI, upravo ta neka iracionalnost i princip relativnosti i neodredjenosti i to što ćemo neretko postupiti nešablonski, neočekivano (i što možemo recimo iz dva puta u identičnoj situaciji reagovati potpuno različito jer eto danas nam je takav ili onakav dan i danas smo ustali na levu ili na desnu nogu) i neracionalno vodeći se čisto emocijama i intuicijom za razliku od mašina i AI koja se vodi i funkcioniše isključivo unutar unapred odredjenih i zadatih algoritama.

Pa prema tome to što ti je neko simpatičan ili ti nije simpatičan ne mora uopšte da postoji neki konkretan razlog za to nit to sad mora ići po nekim zaslugama (isto tako ne treba brkati simpatije i privrženost i moralnu obavezu prema nekoj osobi, jer privrženost je već nešto što ide po zaslugama i što mora da se zaradi). ;)

Metaforički: oni što ti zabiju nož u leđa i onda te brižno pitaju zašto krvariš.

I uopšteno, svaka gluma.

(Zapravo, ovo nije odgovor na tvoje pitanje, ja sam govorio o ljudima, odnosno o osobinama koje ne podnosim.
A nesimpatija je nešto mnogo blaže, neko može da mi bude simpatičan jer mu stalno spada cipela, neko može da mi bude antipatičan jer je odabrao loš ram za naočare...)

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 1625820

Kada upoznamo neke ljude oni ostave na nas loš utisak. Družimo se i kontaktiramo sa njima, ali utisak je isti. Ti ljudi nam nisu simpatični.

Evo šta nauka kaže o ljudima koji nam nisu simpatični.

https://www.introspektiv.com/single-post/2018/01/23/nauka-otkriva-zašto-nam-neki-ljudi-nisu-simpatični

Kakve osobine imaju ljudi koji vam nisu simpatični?

Foto: Unsplash.com
Narcisoidni likovi...
egomanijaci svih vrsta
Lazovi
Agresivni ljudi cak visse pasivno agresvini nego klasiccni agresivci.

Metaforički: oni što ti zabiju nož u leđa i onda te brižno pitaju zašto krvariš.

I uopšteno, svaka gluma.

(Zapravo, ovo nije odgovor na tvoje pitanje, ja sam govorio o ljudima, odnosno o osobinama koje ne podnosim.
A nesimpatija je nešto mnogo blaže, neko može da mi bude simpatičan jer mu stalno spada cipela, neko može da mi bude antipatičan jer je odabrao loš ram za naočare...)

Dao si dobar odgovor. Naslov sam napisala zbog teksta koji sam linkovala.

Vjerujem instinktu.
Ponekad mi se neki ljudi ne dopadnu na prvi pogled jer prepoznam neke osobine ili detalje koje su posjedovali neki loši ljidi iz prošlosti.
Izbjegavam preglasne ljude.

A kad čujem “ja sam dobar čovek” da neko kaže za sebe samo se okrenem na jednoj nozi i razgulim.

Svi mi mislimo za sebe da smo dobri ali mi se samo trudimo ..nemamo pojma..mi smo svi kombinacija dobrog i lošeg. Neko više neko manje.

Tragamo za svojim jatom i gdje pripadamo.

Vjerujem instinktu.
Ponekad mi se neki ljudi ne dopadnu na prvi pogled jer prepoznam neke osobine ili detalje koje su posjedovali neki loši ljidi iz prošlosti.
Izbjegavam preglasne ljude.

A kad čujem “ja sam dobar čovek” da neko kaže za sebe samo se okrenem na jednoj nozi i razgulim.

Svi mi mislimo za sebe da smo dobri ali mi se samo trudimo ..nemamo pojma..mi smo svi kombinacija dobrog i lošeg. Neko više neko manje.

Tragamo za svojim jatom i gdje pripadamo.
i meni se kenya od "dobrog coveka", obavezno ispadne lukavo *****..

i meni se kenya od "dobrog coveka", obavezno ispadne lukavo *****..

Da, mene muž poveo kod nekih prijatelja prvi put i žena me povede da vidim mačka ali me upozorila da bježi od ljudi i ne voli strance. Shvatila sam to kao izazov.
Ja s vrata sjednem, spustim glavu i ruke stisnem u šaku na pod.
Mačak dotrči do mene i krene da me njuška i mazi.
Žena se nije mogla načuditi i priča okolo kako me životinje vole jer sam dobra i da tako nešto noje vidila za mačor ovih 18 godina.
Pokušala sam joj reći da samo znam jezik životinja ali je ne mogu ubjediti
A neki su komentarisali da sam vještica. 🤣
Vjerovatno sam i jedno i drugo 😅

Da, mene muž poveo kod nekih prijatelja prvi put i žena me povede da vidim mačka ali me upozorila da bježi od ljudi i ne voli strance. Shvatila sam to kao izazov.
Ja s vrata sjednem, spustim glavu i ruke stisnem u šaku na pod.
Mačak dotrči do mene i krene da me njuška i mazi.
Žena se nije mogla načuditi i priča okolo kako me životinje vole jer sam dobra i da tako nešto noje vidila za mačor ovih 18 godina.
Pokušala sam joj reći da samo znam jezik životinja ali je ne mogu ubjediti
A neki su komentarisali da sam vještica. 🤣
Vjerovatno sam i jedno i drugo 😅
To sam i pomislio trenutak pre nego što si napisala, u svakom slučaju bravo.

Imam i video kako me bude rakuni. Imamo garažu sa kaučom i tv a na vratima prolaz za mačora( slučajno crn).🤣.Jednu večer zaspem tu na par minuta kad me neko tapše po nozi..kad ono dva rakuna.
Obično im ostavim hranu ispred ali prizaspala pa su me opomenuli da se pokrenem 🤣
Prije par večeri došlo društvo, naložili vartu a onda stižu rakuni jedan po jedan, bez straha.
Ovi moji drugari ne mogu da se načude, snimaju.
Krenuli onda Joj to je opasno. Reko:” Jes vama, običnim ljudima, moji rakuni i ja se skroz kapiramo.” Ljude vidim opasnijim pa se isto družim. Sve je u životu rizik ali treba nalaziti ljepotu u malim stvarima i nahraniti gladna usta.

Ljude više zaobilazim jer mogu da izvuku ono loše iz mene koje isto posjedujem. Mi Samo balansiramo dobro i zlo ali posjedujemo oboje i treba to krotiti vješto.
Moj je problem što sam emotivna pa kad klikne prenaglašena emocija u destruktivnom to bude šakom u glavu ili pregruba riječ. Ne bojim se njih no sebe, te svoje gadne strane 😅

Сличан се сличном радује...

Иначе, само свети људи према сваком човеку гаје симпатију, па макар био тотални злочинац и безумник, који ни не зна шта је и шта ради...

Ми остали, тј. Обични грешни и недовољно просвећени духовношћу људи, цео живот се трудимо да не мрзимо и имамо више разумевања и сажаљења за одвратне и зле људе...

Сличан се сличном радује...

Иначе, само свети људи према сваком човеку гаје симпатију, па макар био тотални злочинац и безумник, који ни не зна шта је и шта ради...

Ми остали, тј. Обични грешни и недовољно просвећени духовношћу људи, цео живот се трудимо да не мрзимо и имамо више разумевања и сажаљења за одвратне и зле људе...

Niko od ljudi ne gaji simpatiju prema svim ljudima to nije prirodno

Ljude obicno najvise smetaju osobine koje i same poseduju, a pogotovo osobine koje su im bile zabranjivane/kritikovane i potiskivane.
Mene najvise nerviraju tvrdoglave i lenje osobe jer sam i ja po prirodi tvrdoglav i lenj.
Jednom sam pitao, tad sam bio sef odelenja koja mi je najgora osobina, dobio sam 4 razlicita odgovora, a sve osobine koje su naveli jeste bila i njihova najgora osobina.

Ovo mi je najjaci citat iz studije:
"Igrači koji su pokazali najmanju sebičnost su ocenjeni negativno kao najpohlepniji. Istraživači su došl do zaključka da su ljudi bili sumnjičavi prema altruizmu, misleći: Ova osoba nas verovatno uvlači u lažno osećanje sigurnosti sa ciljem da to iskoristi kasnije."

Iduci put kad nekog upoznam, ima odma' da udarim laktom u rebra i trazim za burek.

Poslednja izmena:
Glasni su.
Svađalice.
Uvredljivi.
Blebeću.
Sebični.

Ima toga još....
Себичност и похлепа, и млатарање језиком (они који би требали најмање рећи не затварају уста)
Буквално г.вна.
Не могу бити спашени и поправљени.

силеџијство и гледање на људе с висине, пуни себе (обично најгори неквалитет, смеће)

Back