Zasto nam Bog pruza iskusenja u zivotu?

...ja obožavam kad mi pruži neko lepo, seksipilno iskušenje.....
(.... i obično mu podlegnem....)
I to je dobra reakcija na iskušenje...pravi bog mrzi kada pruži priliku za tako nešto, a osoba ustukne ili je ne iskoristi.
Ti koji nisu sposobi da je iskoriste ili nikada nisu dobili priliku da je iskoriste ubeđuju sebe i druge da je greh iskoristiti takvu priliku. ;)

Бог нас куша као људе и посматра нашу чврстину. На основу тога нас оцењује. Ја искушење посматрам у контексту отпадања Сатанила од Бога Оца који почиње да ради против Бога и човека КРОЗ ИСКУШЕЊА. Дакле, искушење је створио Сатана а Бог "толерише" та искушења како би увидео да ли чврсто верујемо у њега и боримо се за њега.

Sva naša iskušenja dolaze od našeg ega i naših želja ili strasti. Takve nas je stvorio, da imamo ego i da stalno hoćemo nešto. Ako se oslobodiš toga, onda nema ni iskušenja.
To se u krizama vidi da li ces uletiti u iskusenje ili neces.
Ja sita napojena zdrava dovoljno.Sta ce mi ostale zelje.
Al dodje bolest rat glad razvod.
Nema ko nije pao.

1726238147678.png

To se u krizama vidi da li ces uletiti u iskusenje ili neces.

Ima definicija koja kaže da je kriza događaj ili vreme kada neka nastala neprijatna situacija potrese ili ugrožava čoveka fizički ili emotivno, često iznenada. Znači opet je tu želja čoveka, samo sada želi da se izvuče iz svega toga. Svakako, kao što ste dobro napisali, pada se u iskušenja, ako postoji neka nemoralna prečica, neki kvaran način da se iz svega toga izađe, nauštrb nekog drugog. Moralisti neće nikako tom prečicom, dok ovi koji bi radije da zgreše pa da se onda kaju ili nekaju, krenu njome.

fantasticno pitanje

Bog ti odgovara na pitanje iz Kurana:

67:2 Onaj(Bog) koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati; – On je Silni, Onaj koji prašta,

11:7....da bi vas iskušao koji će od vas bolje postupati....

21:35 Svako živo biće smrt će okusiti! Mi vas stavljamo na kušnju i u zlu i u dobru i Nama ćete se vratiti.

53:31 Božije je sve što je na nebesima i što je na Zemlji – da bi, prema onome kako su radili, kaznio one koji rade zlo, a najljepšom nagradom nagradio one koji čine dobro,

2:155 Mi ćemo vas dovoditi u iskušenje malo sa strahom i gladovanjem, i time što ćete gubiti imanja i živote i ljetine. A ti obraduj izdržljive,

3:198 A one koji se Gospodara svoga boje čekaju Rajske bašče kroz koje rijeke teku, u kojima će vječno ostati – takav će biti Božiji doček. A ono što ima u Boga bolje je za one koji budu dobri.

Back