Moguće je da ako ste pratili domaću pank scenu da ste naketeli na ovu stvar:
Neke zanimljivosti o nastanku pesme možete naći na:
https://rockomotiva.com/zapisi/skaki-objasnio-kako-je-nastala-zasto-me-mrzis-sto-volim-seselja/
Zašto mrzimo/napadamo osobe sa kojima se politički ne slažemo umesto da zastupamo svoj politički pogled ili stranku koja nam odgovara?
Nema ovde apsolutno nikakve veze sa politikom. Politika nema, suštinski, nikakvog udela.
Kriminalac se ne uvažava. To bi bilo samoponižavajuće uvažavati kriminalca, da ne kažem da je potpuno nenormalno.
Zamisli da ti neko upadne u kuću, siluje ti ćerku, sinu izvadi jedan bubreg i proda albanskoj mafiji za 10.000 evra. I sad da neko dođe i kaže, bože moj, zašto mržnja, ako čovek zastupa političku ideologiju da ima pravo da ti vadi bubreg iz članova porodice, ili da ti siluje decu.
To nema nikakve veze, niti sa politikom, pa svakako ni sa bilo kakvim političkim strankama. Nema veze ni sa ideologijom ikakvom, jer ti ljudi nikakvu ideologiju uopšte ni nemaju; oni ništa ne zastupaju. Nemaju nikakav stav ni oko čega, sem da treba kršiti zakone i norme. Pljačka samo, to je njihov početak i kraj i celi smisao života i postojanja.
Pa treba čovek da bude ili potpuni beskičmenjak, bez ikakve doze osećaja za pravdu ili čak saosećanja sa sopstvenom decom, ili ne znam, neko kome nešto fali u glavi, da to krene odjednom iz nekog razloga da uvažava. To je sumanuto potpuno; pu-pu, pomeri s smesta i prekrsti, odmah. Ako išta, nadajmo se da će ih
i manje ljudi uvažavati, a ne više.