Zašto me mrziš (što volim Šešelja)?

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.713
Poslednja izmena:
Mada pazi vezano za ovi temu, odakle potiče ta mržnja prema političkim neistomišljenicima?
Deluje mi da je prisutna u najvećem delu našeg političkog društva?
Мржња постоји и у другим државама. У Србији нема толико протеста колико има на западу.

Ако си некад гледао сателитску телевизију, могао си да видиш да се народни посланици у иностранству редовно туку на заседањима. Поред тога постоје и физички обрачуни током ТВ дуела. Код нас је највећи екцес био када је Баровић покушао да полије Шешеља водом на Б92.

Mada pazi vezano za ovi temu, odakle potiče ta mržnja prema političkim neistomišljenicima?
Deluje mi da je prisutna u najvećem delu našeg političkog društva?
Мрзимо све што није у нашем систему вредности. Такви смо, тако и пролазимо кроз историју. Сасвим заслужено.

Мржња постоји и у другим државама. У Србији нема толико протеста колико има на западу.

Ако си некад гледао сателитску телевизију, могао си да видиш да се народни посланици у иностранству редовно туку на заседањима. Поред тога постоје и физички обрачуни током ТВ дуела. Код нас је највећи екцес био када је Баровић покушао да полије Шешеља водом на Б92.
Nagledao sam se svega i svačeg što se tiče politike i sličnih dešavanja u inostranstvu. Bogami neki baš umeju da se lemaju sa policijom.
Što se nas tiče, imam neku sačuvanu kompilaciju sa YT i sl. za slučaj da se iz nekog razloga izbrišu snimci. Neki sukobi su mi bili urnebesni :D

@Urwald

Погледај само каква хистерија и мржња владају у Америци због Трампа. Део јавних личности се иселио из САД због њега, људи су се тукли на улици, носили оружје, претили грађанским ратом ако победи.

Мрзимо све што није у нашем систему вредности. Такви смо, тако и пролазимо кроз историју. Сасвим заслужено.
Pa da, mada i ta mržnja mi nekako deluje pasivno-agresivna i najčešće verbalna.
Ono jaki smo na rečima, ali kada bi te reči trebala sa prate dela (tipa da lemaš nekog jer tebe lema i sl) ćutimo ...

Pa da, mada i ta mržnja mi nekako deluje pasivno-agresivna i najčešće verbalna.
Ono jaki smo na rečima, ali kada bi te reči trebala sa prate dela (tipa da lemaš nekog jer tebe lema i sl) ćutimo ...
И то, осим ако нисмо у већинској групи па волимо да шутнемо из гомиле. На све то, менталитет жртве.

Погледај само каква хистерија и мржња владају у Америци због Трампа. Део јавних личности се иселио из САД због њега, људи су се тукли на улици, носили оружје, претили грађанским ратом ако победи.
Ameri su specifična priča - bilo demokrate, bilo republikanci suštinski su ekstremno konzervativni ili bar fanatični.
Deluje mi da smo i mi na toj putanji, mada umesto fanatizma (tipa da uzmeš stvari u svoje ruke i ratatatira kreneš po neistomišljenicima) mi smo negde na nivou fudbalskih navijača, gađaš ih izmetom, kojom pivskom flašom i to je to.

Постоји погрешна претпоставка да су Срби агресивнији од других народа. Треба само погледати како се понашају навијачи у другим државама и њихови политичари. Они своју агресију усмеравају споља, на друге државе.

Физички обрачуни постоје свуда у политици, јер се ради о питању опстанка, што на личном, што на страначком плану. Ако ти сутра изгубиш положај, остајеш без новца и моћи. Зато се сви грчевито боре да победе и да остану на власти.

Србија није најгори пример јер постоје далеко агресивније средине у тзв. цивилизованом свету.
Srbiju npr doživljavam kao zemlju bezakonja, suštinski ništa ne funkcioniše ili jako loše funkcioniše, nema kvalitetne kontrole bilo čega i sl. Ono ako ovde neko ima petlju može da izgura neku svoju priču, mada za većinu ljudi mi deluje da su plašljivi da izađi iz sopstvenog sigurnog kruga.

Постоји погрешна претпоставка да су Срби агресивнији од других народа. Треба само погледати како се понашају навијачи у другим државама и њихови политичари. Они своју агресију усмеравају споља, на друге државе.

Физички обрачуни постоје свуда у политици, јер се ради о питању опстанка, што на личном, што на страначком плану. Ако ти сутра изгубиш положај, остајеш без новца и моћи. Зато се сви грчевито боре да победе и да остану на власти.
Mala bara puna krokodila, gde kum kumu nož u leđa zabada ako ima korist od toga.

Možda ne agresivniji - ono jedan, dva šamara uglavnom ugase agresivne ispade.
Sa druge strane što se frustriranosti tiče - deluje mi da smo tu u svetskom vrhu

Možda ne agresivniji - ono jedan, dva šamara uglavnom ugase agresivne ispade.
Ако два шамара гасе агресију, зашто онда полиција носи пендреке, сузавац, лисице и пиштоље? Сви ти који су испребијани поново се враћају да врше насиље.
Sa druge strane što se frustriranosti tiče - deluje mi da smo tu u svetskom vrhu
То јесте када гледаш површно. Фрустрације постоје и на другим местима, само што се њихово испољавање кажњава. Зато пију више од Срба и дрогирају се.

Back