Imam i ja Strelački Merkur, zato zafrkavam sa slašću. Često ljudi ne znaju da li se zezam ili sam ozbiljna i tu nastaje problem...naljute se.
Pritom mi je obojen Marsom - ne biram sa čime ću da se šalim.
Kod mene je slična situacija, s tim što mi je Asc u Blizancima i za mene je nemoguće da mi dan prođe bez jedno 30 minuta smejanja.
Merkur u Ovnu voli šale koje izazivaju nekoga, voli fizički humor (tipa neko nekoga klepi) ili slično tome. Najviše voli kratke i glupe viceve.
Merkur u Biku voli retoriku. Ali voli i masne šale. Ponekad ljigave. Voli da ih dugo priča, da ih razduži tako da ih svi slušaju.
Merkur u Blizancima sve načini u šalu, bilo da je ozbiljno ili ne. Ništa nije sveto Merkuru u Blizancima. Voli ljigave šale kao osnovu. Ako je Muškarac, onda spušta žene. Ako je žena, onda spušta muškarca.
Merkur u Raku voli ceo performans neke šale, Dakle, da se tačno zna šta je šala, a šta nije. Ne vole ništa polovično niti neumesno. Ne podnose šale na račun životinja. Ne podnosi zlobne šale.
Merkur u Lavu voli mimiku najviše, ali ne poseduje posebnog dara za humor. Izvlači se uvek na šarmiranje. Često su sami smešni kao pojava, ali ih to može uvrediti.
Merkur u Devici voli tehnički humor i to samo onaj koji smatra zadovoljavajućim. Gotovo da uopšte ne pada na tuđe fore. Kratak smeh ili bolje reći - kratak osmeh.
Merkur u Vagi voli umerene šale, koje su primerene situaciji. Ne podnosi ekses šala. Dve do tri šale im je dovoljno. Vole mimiku takođe. Vole da spuštaju suprotan pol.
Merkur u Škorpiji voli ponižavajuće šale. Kada nekoga treba spustiti ili uništavati. Često vole da kažu ''Nemoj da se ljutiš, ali''. Najviše vole kada neko žešće na.ebe u vicu.
Merkur u Strelcu voli ekses šala. Konstantno da ih priča, direktno i bez ikakvog razloga. Ništa nije sveto Merkuru u Strelcu.
Merkur u Jarcu generalno ne voli šale i pretežno radi ovo na svaku šalu :

Takođe voli retoriku.
Merkur u Vodoliji voli mentalni humor, kada neko nešto ne razume. Voli da se oseti posebnim. Voli da priča o društvenim podelama.
Merkur u Ribama voli da se šali na tuđ račun, ali isto tako se gotovo odmah izvini. Vole da naglase kako je to ''samo šala''.