Zašto ljudi ne mogu da izdrže neproslavljanje Nove Godine

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
Slušam i gledam ovih dana masu (uglavnom mladih) ljudi, koji po fejsbuku, tviteru, instagramu, a i uživo (rodjaci) ne mogu da prestanu da lude i doslovno šize što će morati da propuste jednu Novu Godinu zbog Kovida ili je proslave kako nisu navikli (izlazak i provod). Razumem ako neko poludi jer cele godine nije mogao da izlazi zbog Kovida, i da obavlja druge aktivnosti, ali otkud takva razmaženost i podivljalo ponašanje oko jedne jedine Nove Godine? Pa šta i ako je ne proslave kako su navikli, neće nikom pasti kapa s glave.

Ovo samo jasno pokazuje koliko je zapravo ljudima stalo do takvih stvari i društvenih rituala, šta god pričali, a mnogi od tih su meni lično ranijih godina govorili da ne znaju da li će ići, ili da slave "samo srpsku Novu Godinu", pa na kraju ipak odu i proslave i ovu prvog januara, obeznane se u nekom klubu. Medjutim sada ova šizofrenija i razmažena ljutnja mi zaista nije jasna. Otkud to i zašto ljudi ne mogu da istrpe jednu propuštenu Novu Godinu zbog opšteg zdravlja? Zašto je to toliko bitno za njih, pa da imamo takve sulude i agresivne reakcije?

Tako ih vaspitale majke.....a i ocevi...
A i javni mediji u kome zenske igraju glavni razum, pazi gde smo nasli razum, kod zena...a u pm....

Ima kod mene u komsiluku par osnovaca, i ne znaju sta da rade , kad dodju kuci iz skole, roditelji im kazu , ebi si mater, idi napolje da te ne gledam u kuci, da se odmorimo ili sta vec...
Kupuju petarde da bi ih primetili komsije, uzivaju kad im lupaju kontru a oni vicu na decu jer bacaju jake petarde na terase...
Kradu kolica iz supermarketa da bi se kao vozili nizbrdo , ustvari da bi skrsili kolica....Kradu bicikle po tudjim krajevima...pa ih kao trofej uniste za jedan dan...isto voznjom i udaranjem u drvo ili zid neki...
Nacin zabave je interesantan...neko se qurci sa novim blue tooth zvucnicima, prilicno jakim, ostali ga uzdizu...onda krene neko polunarkomansko cimanje i vristanje, totalno histericno...ja licno ne kontam sta se desava...
Nestasluci ja bih rekao , ali ima tu i psiho poremecaja, usled nedostataka paznje....
I razvijaju jak osecaj sujete i ega...
Npr ocekuju da obracas paznju na njih,a ni roditelji ne obracaju paznju , a sto bi ti kao komsija...ali to ih pogodi...pa onda pale postanske sanducice kad stigne posta....tako neke osvete i inate...

Da je neko SFRJ vreme ja bih to rekao vreme bez morala tako izgleda....
Sta ce tinejdzer sa toliko slobodnog vremena a ja nisam kao tinejdzer imao ni trunku slobodnog vremena...ali ja sam odredjivao sta cu sve da radim..
Vanskolske aktivnosti, setanje po gradu i pricanje sa zenskadijom , odlazak u biblioteku , citanje stampe, stripova, sportovi, TV serije popodne, a ne uvece. Meni nije trebala paznja roditelja, kad imas toliko razlicitih mogucnosti da probas nesto novo ...I oni imaju ali nemaju kefala da to shvate...

Slušam i gledam ovih dana masu (uglavnom mladih) ljudi, koji po fejsbuku, tviteru, instagramu, a i uživo (rodjaci) ne mogu da prestanu da lude i doslovno šize što će morati da propuste jednu Novu Godinu zbog Kovida ili je proslave kako nisu navikli (izlazak i provod). Razumem ako neko poludi jer cele godine nije mogao da izlazi zbog Kovida, i da obavlja druge aktivnosti, ali otkud takva razmaženost i podivljalo ponašanje oko jedne jedine Nove Godine? Pa šta i ako je ne proslave kako su navikli, neće nikom pasti kapa s glave.

Ovo samo jasno pokazuje koliko je zapravo ljudima stalo do takvih stvari i društvenih rituala, šta god pričali, a mnogi od tih su meni lično ranijih godina govorili da ne znaju da li će ići, ili da slave "samo srpsku Novu Godinu", pa na kraju ipak odu i proslave i ovu prvog januara, obeznane se u nekom klubu. Medjutim sada ova šizofrenija i razmažena ljutnja mi zaista nije jasna. Otkud to i zašto ljudi ne mogu da istrpe jednu propuštenu Novu Godinu zbog opšteg zdravlja? Zašto je to toliko bitno za njih, pa da imamo takve sulude i agresivne reakcije?
Pa to, navikli su na drustveno nametnute rituale i zavisni su od njih.
Kao da se ne mogu provesti kada je to moguce.

Kad bi vi znali koliko ja podrzavam buntovnistvo kod mladih, kako i ne bih pored ovako poltronskih i piz. roditelja....svaka poslustnost je katastrofa za licnost tih buducih ljudi, ali jel treba da pustam onaj video gde dete place jer hoce da gleda vucica ponovo i ponovo...
Ne znam nisam gledao,taj video,ali kakve veze ima dete sa buntovnistvom.Bio sam tinejdzer,doduse poodavno,ali sam bi medju prvima za nesto sto ne treba poslusati,pogotovo nebuloze.Ovo je malo drugacija stvar.Postoji nesto jace od sezonskog gripa i ne bi trebalo izazivati djavola,ali opet ce mladi odluciti.

Ne znam nisam gledao,taj video,ali kakve veze ima dete sa buntovnistvom.Bio sam tinejdzer,doduse poodavno,ali sam bi medju prvima za nesto sto ne treba poslusati,pogotovo nebuloze.Ovo je malo drugacija stvar.Postoji nesto jace od sezonskog gripa i ne bi trebalo izazivati djavola,ali opet ce mladi odluciti.
Buntovnistvo je straza od roditeljskih teznji da od dece naprave svoje kopije...u tom smislu su obavezno ponasanje danasnje mladezi , inace ce ostati bez jaja u svojoj 13 godini....kakvi su im roditelji...ta bezmudost ce biti fizicki katastrofalna i usmrcujuca...
Ne u smislu drustvenog buntovnistva, ali ce se preneti i na to...
Na zalost sa opredeljenjem Srbije da se prave debilne generacije, bas ce to da se desi da se sporedni kolosek drustvenog javnog buntovnistva uzme kao ventil za isecena jaja u smislu drustvenog morala i prosperiteta i neke nade u buducnost...cista projekcija, umesto da kao zdrave licnosti kreiraju svoje opcije i buducnost, oni postaju zrtve suzenih izbora i vec kanalisanih modela i sudbina, i onda to dovodi do bunta u smislu drustvenog , ono sto mi kazem, kad te vlast bije po usima a ti se osveti komsiji, prelivanje.....

To je poznato u policiji da se vise pljacki desava malim radnjama nego lancima marketa....iako su cesto manje obezbedjeni, ali taj poslusnicki mentalitet stvara takve iracionalne, pazite iracionalne reakcije i strategije...narocito ako je vlasnik male radnje neko iz komsiluka, neko njihov....koji se malo ali ne mnogo izdigao , efekat srpski lonac u paklu nema svog cuvara..srbi ga cuvaju tako sto povlace onog ko se izmili za noge nazad..

Treba biti buntovan,a ne pokvariti se.Nisam ni ja za to,a nisam bio ni u svoje vreme buntovan da bih napravio neku glupost,vec da bi se ponasao normalno kao i svoje drustvo,a ne kao nasi matori.Inace sam i kao mlad bio protiv zla i pokvarenih ranji.Za mene je bilo bolje recimo da nas petorica popijemo pola litre konjak,nego da popusimo jednu vutru.vecernji izlasci i skupljanje drustva uz akusticnu gitaru i zurka do zore.Tako po lepom vremenu.Zimi zurke po stanovima,ali uz kucni red i mir.Ostanemo malo duze od 10sati,ali ne pravimo buku,da domacin ne bi imao problema sa komsijam.Danasnje buntovnistvo se vrlo razlikuje po nekadasnjem.Sada se naprotiv rade sve stvari samo da se neko isprovocira i da neko nekoga izudara,izbode nozem,ili cak upuca.Sto za mene nije buntovnistvo vec kriminal.

Secam se doceka za 8 razred, doceka 1 i 2 godine srednje i tad je vladala prica da se za novu godinu desava seks ako se sve dobro podesi...
Sprecavanje doceka nove godine bi mozda bilo shvaceno katastroficno kao propustanje te mogucnosti, ali verujte mi ne secam se da li sam te doceke proveo kuci sa svojima uz TV cekajuci posle programa nocni maraton filmova ili sam stvarno docekao negde na zurkama....
Mogu da se prisetim ako bas ukljucim mozak, ali ovako , cim se ne secam, nije mi vazno...
Eto kako je prica da se na docecima desava snoska, delovala na moje neke aspiracije, a van doceka sam imao solidno zabavan zivot, znaci totalno je nebitno ali ipak ta okolnost nalazenja u vanrednim uzbudljivim novim okolnostima, nove osobe , nove simpatije, nove totalne predanosti, novog ludila zvuci astralno mocno...
Ono sto zene zovu euforija prave ljubavi na prvi pogled...neponovljiv i nezamenljiv osecaj ali je po obliku fantazija,

Vec na fakultetu gde je to bila vec izvesnost, ta ocekivanja nisu bila u tom smislu , jednostavno te prodje, a doceci su bili bukvalno prepuni takvih situacija na fakultetu, cak i kad sam zaobilazio , tj nisam ih planirao...nego samo muziku , zabavu i provod...

Prvo da kažem da ja i inače ne proslavljam ne znam kako novu godinu. I nisam neko ko od nove godine pravi euforiju. Ali u potpunosti razumijem ljude koji se bune. Ljudima je više dosta ograničenja. Dosta im je više negativnosti. Neki dan gledam intervju nekog sa nekim doktorom. I on kaže pa šta ako će se jedna nova godina provesti u kući. Biće ih još. I kada tako gledaš u pravu je. Ali... Upropašten nam je vaskrs, 1 maj, ljeto. Upropaštene su nam slave. Evo sad i nova godina. Pa onda božić. Ko smije da tvrdi da ćemo i idući vaskrs moći normalno da proslavimo? I dokle tako? Problem su slave, odlazak u crkvu, kafići a nisu problem veliki tržni centri, firme u kojima radi po hiljadu ljudi, gradski prevoz i slično. E to nervira ljude.

Treba biti buntovan,a ne pokvariti se.Nisam ni ja za to,a nisam bio ni u svoje vreme buntovan da bih napravio neku glupost,vec da bi se ponasao normalno kao i svoje drustvo,a ne kao nasi matori.Inace sam i kao mlad bio protiv zla i pokvarenih ranji.Za mene je bilo bolje recimo da nas petorica popijemo pola litre konjak,nego da popusimo jednu vutru.vecernji izlasci i skupljanje drustva uz akusticnu gitaru i zurka do zore.Tako po lepom vremenu.Zimi zurke po stanovima,ali uz kucni red i mir.Ostanemo malo duze od 10sati,ali ne pravimo buku,da domacin ne bi imao problema sa komsijam.Danasnje buntovnistvo se vrlo razlikuje po nekadasnjem.Sada se naprotiv rade sve stvari samo da se neko isprovocira i da neko nekoga izudara,izbode nozem,ili cak upuca.Sto za mene nije buntovnistvo vec kriminal.
Pa ja se izrazavam onako kako je orginalno znacenje reci buntovnik, a ne razulareni buntovnik ili pomahnitali ludaci...
Tu ima razlike...
Buntovnistvo koje ja negujem je iskljucivo samo prema roditeljima...nista vise...

Prvo da kažem da ja i inače ne proslavljam ne znam kako novu godinu. I nisam neko ko od nove godine pravi euforiju. Ali u potpunosti razumijem ljude koji se bune. Ljudima je više dosta ograničenja. Dosta im je više negativnosti. Neki dan gledam intervju nekog sa nekim doktorom. I on kaže pa šta ako će se jedna nova godina provesti u kući. Biće ih još. I kada tako gledaš u pravu je. Ali... Upropašten nam je vaskrs, 1 maj, ljeto. Upropaštene su nam slave. Evo sad i nova godina. Pa onda božić. Ko smije da tvrdi da ćemo i idući vaskrs moći normalno da proslavimo? I dokle tako? Problem su slave, odlazak u crkvu, kafići a nisu problem veliki tržni centri, firme u kojima radi po hiljadu ljudi, gradski prevoz i slično. E to nervira ljude.
Pa debilnim ljudima trebaju debilna objasnjenja, ma sta ti mislio , to ti garantujem...
To sam video i u vojsci i u drustvu...
Nelogicno i nehumano zvuci, ali je tako....

Pa debilnim ljudima trebaju debilna objasnjenja, ma sta ti mislio , to ti garantujem...
To sam video i u vojsci i u drustvu...
Nelogicno i nehumano zvuci, ali je tako....
Evo polazim od sebe. Ja imam 41 godinu. Znači daleko sam od klinje :D I svjestan sam da se treba čuvati. Ali Kon, Lončar i ta ekipa u meni bude sve najgore. Da je na tv izašao neko u koga ljudi imaju povjerenja i sve fino objasnio garantujem da bi se mnogo manje ljudi bunilo.

Evo polazim od sebe. Ja imam 41 godinu. Znači daleko sam od klinje :D I svjestan sam da se treba čuvati. Ali Kon, Lončar i ta ekipa u meni bude sve najgore. Da je na tv izašao neko u koga ljudi imaju povjerenja i sve fino objasnio garantujem da bi se mnogo manje ljudi bunilo.
Ne , nego bi ga napljuvali i trazili zamenu....
Ljudi koji znaju da izadju na kraj sa debilnim ljudima nisu ljudi sa uvazavanjem, ljudi koji su na svom mestu i slicno...
Publika odredjuje koji ce govornik uspeti da im prenese poruku , a debilni ljudi znaci odredjuju pristup i izbor govornika koji ce im napuniti mozak onim cime treba da bi uopste culi...

Bar 20% a ja mislim vise od 30% ljudi ako im se obratis onako kako ti mislis nece nista razumeti, nece prihvatiti, talasace i pokrenuce ostale, postace problem koji moras bezbedonosno da resavas...
Debilni push je ovo sto radi Vucic....posle njegovog obracanja naciji , ili kriznog staba, malo manje, ljudi rano legnu na spavanje, ubijeni su a ne znaju cime...
Jel dokaz to sto ja prebrojavam broj upaljenih svetala posle njihovih tanjug konferencija.....i statistickog odstupanja ima ali ne menja rezultat skoro nikako...
Znaci tolika je razlika izmedju ranog leganja i kasnog leganja u danima kad nije konferencija za stampu da nema nikakve sumnje...ogromna razlika u broju...
Neko bi rekao pa valjda ce imati nesanicu pa ce biti veci broj upaljenih svetala...praksa je neumoljiva, drasticno ranije legnu ljudi kad je konferencija za stampu..

Narodni poslanik Vladimir Đukanović ponovo je napao epidemiologa i člana Kriznog štaba dr Predraga Kona.
“Sramna je ucena gospodina Kona. Zamislite da vama gospodine Kon dođu privrednici koje ste uništili vašim suludim merama pa da vam malo izraze protest? Raspustiti Krizni štab i dopustiti privredi da radi”, napisao je Đukanović na Tviteru.

https://nova.rs/vesti/politika/dukanovic-ponovo-napao-kona-raspustiti-krizni-stab/

Jel ovo radi krizni stab ili po nalogu neko iz vlasti?
Cisto da znas o cemu pricam...

Ne , nego bi ga napljuvali i trazili zamenu....
Ljudi koji znaju da izadju na kraj sa debilnim ljudima nisu ljudi sa uvazavanjem, ljudi koji su na svom mestu i slicno...
Publika odredjuje koji ce govornik uspeti da im prenese poruku , a debilni ljudi znaci odredjuju pristup i izbor govornika koji ce im napuniti mozak onim cime treba da bi uopste culi...

Bar 20% a ja mislim vise od 30% ljudi ako im se obratis onako kako ti mislis nece nista razumeti, nece prihvatiti, talasace i pokrenuce ostale, postace problem koji moras bezbedonosno da resavas...
Debilni push je ovo sto radi Vucic....posle njegovog obracanja naciji , ili kriznog staba, malo manje, ljudi rano legnu na spavanje, ubijeni su a ne znaju cime...
Jel dokaz to sto ja prebrojavam broj upaljenih svetala posle njihovih tanjug konferencija.....i statistickog odstupanja ima ali ne menja rezultat skoro nikako...
Znaci tolika je razlika izmedju ranog leganja i kasnog leganja u danima kad nije konferencija za stampu da nema nikakve sumnje...ogromna razlika u broju...
Neko bi rekao pa valjda ce imati nesanicu pa ce biti veci broj upaljenih svetala...praksa je neumoljiva, drasticno ranije legnu ljudi kad je konferencija za stampu..
Dobro bunilo bi se 30% ljudi. Ali bi 70% prihvatilo. A sada je obrnuto. Vučića i njegove patetične konferecincije ne gledam.

Dobro bunilo bi se 30% ljudi. Ali bi 70% prihvatilo. A sada je obrnuto. Vučića i njegove patetične konferecincije ne gledam.
Kako , kad su svi prihvatili...ili 95% su prihvatili...
Da ti cujes u prevozu kako objasnjavaju neke nebuloze koje je Kon rekao , na zalost ja imam ugradjen taj model ponasanja da kad cujem gluposti zaboravim ako bas debelo ne naredim sebi da zapamtim, i onda je pipavo...
Znaci neka nebuloza zestoka, ama nekad je srednjoskolac znao da je to nemoguce i nebuloza, ali da vidis kako narod sebe uci onome sto je rekao kon ili nestorovic, ili neki treci , ja slabo znam imena tih pet sest sto cirkulisu zavisno od stepena bunta stanovnistva ide jedan od njih , garantovano je bar jedan simpatican pojedincu....

To je navika da se bude u masi velikom okupljanju pogotovo kad su slavlja, vučemo taj efekat krda zavist još sa igranki i iz diskoteka ovo ono.

Back