Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Slušam i gledam ovih dana masu (uglavnom mladih) ljudi, koji po fejsbuku, tviteru, instagramu, a i uživo (rodjaci) ne mogu da prestanu da lude i doslovno šize što će morati da propuste jednu Novu Godinu zbog Kovida ili je proslave kako nisu navikli (izlazak i provod). Razumem ako neko poludi jer cele godine nije mogao da izlazi zbog Kovida, i da obavlja druge aktivnosti, ali otkud takva razmaženost i podivljalo ponašanje oko jedne jedine Nove Godine? Pa šta i ako je ne proslave kako su navikli, neće nikom pasti kapa s glave.
Ovo samo jasno pokazuje koliko je zapravo ljudima stalo do takvih stvari i društvenih rituala, šta god pričali, a mnogi od tih su meni lično ranijih godina govorili da ne znaju da li će ići, ili da slave "samo srpsku Novu Godinu", pa na kraju ipak odu i proslave i ovu prvog januara, obeznane se u nekom klubu. Medjutim sada ova šizofrenija i razmažena ljutnja mi zaista nije jasna. Otkud to i zašto ljudi ne mogu da istrpe jednu propuštenu Novu Godinu zbog opšteg zdravlja? Zašto je to toliko bitno za njih, pa da imamo takve sulude i agresivne reakcije?
Ovo samo jasno pokazuje koliko je zapravo ljudima stalo do takvih stvari i društvenih rituala, šta god pričali, a mnogi od tih su meni lično ranijih godina govorili da ne znaju da li će ići, ili da slave "samo srpsku Novu Godinu", pa na kraju ipak odu i proslave i ovu prvog januara, obeznane se u nekom klubu. Medjutim sada ova šizofrenija i razmažena ljutnja mi zaista nije jasna. Otkud to i zašto ljudi ne mogu da istrpe jednu propuštenu Novu Godinu zbog opšteg zdravlja? Zašto je to toliko bitno za njih, pa da imamo takve sulude i agresivne reakcije?