Zasto ljudi mrze Belorusiju?

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šteta je što ljudi razmišljaju i osećaju u "kategorijama mržnje prema nekom narodu ili državi"

Preporuka da pogledate kanal "Шекспир плачет" na jutjubu

Ko zna ruski

Interesantno je ko su sve gosti kanala i ko je domaćin

Inače Apropo teme

Čuo sam da je Minsk izuzetno fin grad

Moja ćerka ima drugaricu iz Belorusije

To ne znači da držimo poster Lukašenka na zidu (Heaven forbid 😂)

Жао ми је, али пао си на тесту.

Питање није било кад је Краљ(ица) уклањао Прајм министра "како им се ћефне".

Ово што ти наводиш није нечији ћеф, већ оправдани разлог.

Да сам хтео тај одговор поставио бих питање "Кад је краљ(ица) уклањао министра", а не "Кад га је уклањао како му се ћефне".

На следећим тестовима, пре одговора пажљивије прочитај питање.
Izvini ne razumem tvoj "Serbian".
Next
Thank you

1000027479.jpg

Izrazito jeftina zemlja jesu( barem do 2022), ali plate su smešne čak i za neku Makedoniju.

Za nas su takodje pojam čistote...
Odnos cena i plata je vazan, dzabe plata 2000 evra ako gorivo kosta 2 evra po litru ...naravno ovo ne vazi za nas jer kod nas je gorivo skoro 2 evra a plate su 500-600 evra prosek.

Zasto je Belorusija nekima odraz totalitarizma,diktature,katastrofe???
Je li to zato sto ne svira kako Zapad dune.
Drze se Rusije,ne dozvoljavaju Nato uticaj tamo,jedna su od najrazvijenijih drzava Istocne Evrope, a i Lukasenko izgleda kao super lik za razliku od ovog njegovog imenjaka..Mozda nekome izgleda kao moderna interpretacija ili reinkarnacija Staljina,ali covek je ocuvao svoju drzavu,neda nikome pamet da mu soli,nije je uveo u sukob,a i tamo nema sada demonstracija iako su bile 2021 jer nije hteo Korona zabludu valjda?
To meni nije totaliritarizam nikakav vec prava sloboda sa pravim liderom i vodjom koji vodi svoju zemlju.Aleksandar nas posetio 1999 te mu se mi oduzili sankcija ne znam ni zbog cega?
Zato sto nije ni bijela, nit je prava Rusija...Rusija sa Temua.

Drze se Rusije,ne dozvoljavaju Nato uticaj tamo,jedna su od najrazvijenijih drzava Istocne Evrope, a i Lukasenko izgleda kao super lik za razliku od ovog njegovog imenjaka..Mozda nekome izgleda kao moderna interpretacija ili reinkarnacija Staljina,ali covek je ocuvao svoju drzavu,neda nikome pamet da mu soli,nije je uveo u sukob,a i tamo nema sada demonstracija iako su bile 2021 jer nije hteo Korona zabludu valjda?
To meni nije totaliritarizam nikakav vec prava sloboda sa pravim liderom i vodjom koji vodi svoju zemlju.Aleksandar nas posetio 1999 te mu se mi oduzili sankcija ne znam ni zbog cega?

Ova tema ima skroz pogrešan naslov

stock-photo-serbia-and-belarus-two-folded-flags-together-d-rendering-1860032155.jpg serbia-and-belarus-two-flags-on-flagpoles-and-blue-sky-2DXHC8E.jpg

Ima li neki beloruski tim u KHL ligi, da navijamo bratski za njega?

Posto se srpske patriote loze na ruska osvajanje, trebalo bi da polaku usvajaju hokej kao sport broj 1.

Za pocetak makar jbno naucite pravila istog, koji ste vi raspali rusogu.zi kada ni pravila hokeja ne znate? :dontunderstand:

Људи не мрзе Белорусију, не мрзе ни белоруски народ, већ нормални људи мрзе диктаторе и аутократе.
Мрзе их и људи попут тебе који се ложе на њих, јер ложите се као интернет ратници, а у стварности овде или не подржавате домаћу диктатуру или не желите да живите у горим диктатурама него што је овде или у Белорусији.
Вама је то све гориво које пумпа вашу мржњу, фобије и идеологију.

Не пита се Белорусија ништа, не пита се ни белоруски народ ништа, све је у рукама једног диктатора Лукашенка.
Нису најразвијенија држава источне Европе, то је пропаганда.

Не може доживотни диктатор да буде супер лик, чак и у Кини која не познаје вишепартијски систем, чак и тамо се смењују владари државе после пар мандата, али Кина није у изолацији као Белорусија, Кина сарађује са свима, улаже свуда, подржава слободно и отворено тржиште.

Како то да Кини не смета ''НАТО утицај'', него само тамо где Путин контролоше, тамо смета ? Што Путину није сметао НАТО утицај на Балкану, него ћути ко ку%ва и са њима је сарађивао док се нису закачили.

Мани нас те комуњарске Вучићеве пропаганда да само он може очувати Србију, а Лукашенко само он може очувати Белорусију, то су диктаторске форе да држе свој сопствени народ у покорности, где шире фобије и пропагандну, док њих двоција плљачкају и мафијају.

Ако толико волиш да будеш роб и да твојом судбином одлучује неки диктатор, имаш Кубу, С.Кореју, па лепо се пресели тамо, можеш и у Белорусију, па тамо убеђуј народ да је лепо живети у ропству, беди, оскудици и да је лепо гледати како твоја политичка диктаторска олигархија има све, а народ ништа.

Poslednja izmena:
Odnos cena i plata je vazan, dzabe plata 2000 evra ako gorivo kosta 2 evra po litru ...naravno ovo ne vazi za nas jer kod nas je gorivo skoro 2 evra a plate su 500-600 evra prosek.
Није џабе, јер са 2000 евра платом можеш пропутовати цео свет, можеш и са 1000 евра, нешто скромније.
Али са белоруском платом, можеш само да купујеш јефтину храну, одећу и да цео живот будеш заробљен у тој деспотији, да не изађеш никада из свог села или града.

Многи ћаци ће то подржати и рећи ће ''ма и не треба да иду на путовања'', али већи део њих су бедни лицемери који отпутују макар до Грчке, а другима желе да остану затуцани у својим пећинама.

Са 2000 платом можеш свашта куповати на интернету, а са 300-500 евра, остају ти само режимске продавнице, да Лукашенку или Вучићу пуниш приватне џепове.

Back