Ko placa popravke u iznajmljenom stanu?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.135
Da li je svejedno kakav kvar je u pitanju ili je bitno sta je u pitanju i kako je nastao kvar?

Mislim i tehnika i kvalitet namestaja zavisi od stana do stana i normalno je da se kvare stvari koje se upotrebljavaju. Opet...postoje "divlji" podstanari koji uopste ne paze na tudju imovinu.

Da li je svejedno kakav kvar je u pitanju ili je bitno sta je u pitanju i kako je nastao kvar?

Mislim i tehnika i kvalitet namestaja zavisi od stana do stana i normalno je da se kvare stvari koje se upotrebljavaju. Opet...postoje "divlji" podstanari koji uopste ne paze na tudju imovinu.
Pa zavisi kako se dogovori. Ove sitne tekuće po meni podstanar. One krupnije vlasnik. Naravno ako nisu posljedica bezobrazluka i nemara podstanara.

Sitne tekuće podstanar, krupne investicije tipa zamena cevi ili sanitarija ili instalacija,drvenarije... vlasnik.
Tehnika je uglavnom vlasništvo stanodavca i kada se pokvari osim ako nije neko fizičko ili oštećenje nastalo očiglednim nemarom i pogrešnom upotrebom opet pada na poslodavca

Podstanar uglavnom nije kriv što proknjšava ili kada pukne cev u zidu, sa druge strane teško da kad rasturi ili razbije wc šolju može od vlasnika da traži da mu on kupi novu.

Back