Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

Pa upravo je problem u tome sta pise!Pisac se malo zbunio.
Osveta ne moze biti jednako ljubav!

Ti i dalje nikako da svatis ...da Bog ne kaznjava onog ko cini dobro vec onog ko cini lose - zle stvari u zivotu ??

I da se zato sveti takvim osobama jer ih ljudski - korumpirani zakon nece ili nemoze osuditi za to :manikir:

Radi dobro i ne boji se Bozije kazne :heart: ni suda Njegovog :lol:

Radi lose i ocekuj sud od Boga ...vrlo jednostavno i pravedno :D

Ti i dalje nikako da svatis ...da Bog ne kaznjava onog ko cini dobro vec onog ko cini lose - zle stvari u zivotu ??

I da se zato sveti takvim osobama jer ih ljudski - korumpirani zakon nece ili nemoze osuditi za to :manikir:

Radi dobro i ne boji se Bozije kazne :heart: ni suda Njegovog :lol:

Radi lose i ocekuj sud od Boga ...vrlo jednostavno i pravedno :D
Tesko je to prihvatiti ako spadas u tu grupu ljudi koji se tako vladaju. Zato se i raspravljamo oko necega sto je jasno.

Lucifer bi vrlo lako mogao biti sinonim za onoga koji je čist od svih poroka i time sebe uzvisio iznad svega i uzoholio se kao takav.
Tko je kao ja??
Tko je savršen kao ja,čist od sviju želja mesa/tjela??
Naravno da takav za sebe misli da je bog jer nema ni blizu njemu superirona.
Taj pravac razmišljanja imaju ljudi koji preziru tjelo koji misle da je tjelo zlo.
To se ne može desiti u sexualno aktivnom čovjeku..

??

Luciferova zelja i greh ej bio da postane kao sam nejgov tvorac Bog a to je nemoguce.
Sotona je uvek hteo i obozavao da mu se ljudi klanjaju pa je to uvek pokusvajo na razne nacine da ostvari, pa i sa Isuom je to pokusao:

8 Opet Ga uze đavo i odvede Ga na goru vrlo visoku, i pokaza Mu sva carstva ovog sveta i slavu njihovu; 9 I reče Mu: Sve ovo daću tebi ako padneš i pokloniš mi se. 10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj se i Njemu jedino služi. 11 Tada ostavi Ga đavo, i gle, anđeli pristupiše i služahu Mu.
Matej 4.

Sotona je hteo tu ideju bozastva da usadi i ljudima pa ih je na isti nacin naveo na greh.

Nećete vi umreti; 5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
1 Mojsijeva 3.

Evo kako sotona pokusava da zadovolji svoje strasti za bozanstvom, preko ljudi:

http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/savetovaliste/duhovnost/642

Ljudi mu se na ovakav nacin klanjaju.

Ja sam se uvjerio da ljudi koji se suzdržavaju postanu oholi i tvrdim da je to taj Luciferski kompleks veličine.
Njihov osječaj superiornosti je očit nad ljudima koji su podložni požudi tjela.
Čak i Buda pominje da nad onima koji se suzdržavaju vreba strahovit demon koji proizvodi kod čovjeka neviđenu oholost.

Dakle to bi mogao biti prvotni izvor.
Lucifer je postao ohol kad je vidio da čovjek koji je od krvi i mesa podložan svim pravcima postao miljenik kod boga a Lucifer koji je od čiste supstance božije koji je čist po svemu i izuzet iz te kvarne pod navodnike prirode ljudske se uzoholio iz čiste ljubomore koju je osjetio kad je vidio da bog voli ljude.. Postao je ohol jer je vidio da ljudi su daleko nesavršeniji od njega a usto vrijeme i ljubomoran.
U Kuranu prigovaraju Meleci bogu da što ćemu poslanik ADEM koji u krvi i ratovima će da se razvija..
Bog im reče: NE ZNATE ONO ŠTO JA ZNAM.

Pa covek nije bio kvaran kada ga je Bog stvorio.

Izvor zla i covekove kvarnsoti je bivsi lucifer.

Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

To ti nije Lucifer već "bog" iz blbije starog zavjeta je taj krvnik.

Lucifer je kruna svega neporočan u svemu ali postao ohol poradi toga jer je previše superioran nad svime..
Lucifer je utjelovljen bio u tjelu čovjeka i pobjedio sve ljudske želje i na tronu sjedi uživa u svojoj superiornosti.

U svicima iz mrtva mora Svjetlonoša je opisan koji sebe proslavlja nad svim tjelesnim i uzvisuje se do vrha.

Poslednja izmena:
To ti nije Lucifer već "bog" iz blbije starog zavjeta je taj krvnik.

Lucifer je kruna svega neporočan u svemu ali postao ohol poradi toga jer je previše superioran nad svime..
Lucifer je utjelovljen bio u tjelu čovjeka i pobjedio sve ljudske želje i na tronu sjedi uživa u svojoj superiornosti.

U svicima iz mrtva mora Svjetlonoša je opisan koji sebe proslavlja nad svim tjelesnim i uzvisuje se do vrha.

Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svjetlost, a od svjetlosti mrak, koji prave od gorkog slatko a od slatkog gorko.

Posto Elelelet osudjuje Boga da razjasnimo.

Isti je Bog i u Starom i Novom zavetu.

Trebaš da imaš na umu da je Izrailj živeo u vreme varvastva.

Narodi su napadali jedne druge i unistavali.

Ili ćeš biti unisten ili ćeš unistiti.

Bog je jednom prilikom unisto svet potopom jer su se iskvarili do kraja.

I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle, 6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu. 7 I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.
1 Mojsijeva 6.

Tako će biti i na kraju istorije ovog zlog sveta.

Mt 24:36 A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do Otac moj sam.
Mt 24:37 Jer kao što je bilo u vreme Nojevo tako će biti i dolazak Sina čovečijeg.

Zbog njihove pokvarensoti.
Bog je istrebio ili oterao neke narode pred Izrailjem takođe zbog njihove iskvarenosti.

5.Mo 9:4 Kad ih Gospod Bog tvoj otera ispred tebe, nemoj da kažeš u srcu svom: Za pravdu moju uvede me Gospod u ovu zemlju da je nasledim; jer Gospod tera one narode ispred tebe za nevaljalstvo njihovo!

Ti narodi su u svom zlu presli granicu Bozjeg strplenja i Bog je jednom u istoriji unistio te narode rukom coveka.

Samo tada i niakd vise.

Ljudi dostignu neke segmente iz kojih nema vise povratka.
Dostignu kulminaicu zla i ne vracaju se vise nego samo anporeduju u tome.

Jedina prvda je da Bog ukloni zlo jer stvara zlo i nepravdu drugima.

A zlo ne staje samo od sebe nikada.

Možda je ovo los primer, ali ako psa kojeg volis uhvati besnilo nema vise pomoći.
Jedino rešenje je da bude uspavan.

Odprilike je i tako sa ljudima i zlom.

Pravda zahetva da se zlo ukloni.

Bog je delimicno odstranjivao ljude koji su dostigli kulminaciju zla.
Ali će na kraju zemlju skroz ocisiti od zla.

Koliko ljudi vice i zahteva tu pravdu?
Boze gde si ako te ima?

Koliko mrtvih, njihova krv zahteva pravdu?

Ta pravda mora da bude zadovoljena da bi Bog ostao pravedan.

Jer pravedni Bog daje ljudima sansu da se pokaju.
Ali ne moze dozvoliti da zlo zauvek postoji iako ga je u proslosti delimicno otklanjao.

Bog će ukloniti zlo jer ono samo od sebe neće stati.

Ono će samo kulminirati.

Zato je nekada u istoriji kada je zlo dostiglo svoje granice Bog delovao tamo gde je ono bilo najvece i gde su ljudi doneli svoje konacne odluke za zlo.

Poslednja izmena:
Evo jednostavnije možda:

Ti okolni narodi bi uvek napadali i napadali su izrailja.

I napadlai bi ga i pokusavali da uniste i Izrailj nikada nebi imao mira.

Tako sus e i pokazali.

Bog je rekao da će se biti za Izrailja pa bi Bog vodio bitku sam protiv okolnih naroda da izbavi izrailja.
Sto znači da oni nebi morali.

Još 5:1 A kad čuše svi carevi amorejski, koji behu s ove strane Jordana k zapadu, i svi carevi hananski, koji behu pokraj mora, da je Gospod osušio Jordan pred sinovima Izrailjevim dokle pređoše, rastopi se srce u njima i nesta u njima junaštva od straha od sinova Izrailjevih.

Međutim često svojim postupcima neverovanjem ometali su Boga u tom vodstvu pa ih je Bog pustao u svoju tvrdoglavost da lupaju glavom a nisu morali, nebi li nešto iz toga naucili pa je onda Bog isao durgim putem, pobedjivao je te narode preko Izrailja mesto lično sam.

Izrailj je imao otrkivenje o Bogu kao nijedan narod do danas.

I kao narod koji je doziveo takvo otrkivenje Bozje i osvedocenje, ima veću odgvornost, pa su i Bozja delovanja na Izrailja bilo u pozitivnom ili negativnom smislu jača.

Kada je Bog izveo Izrailja iz egipta koliko su se oni tu tukli sa egipcanima i ko je pobedio egipat?
Sam Bog.
Da su u svemu slusali Gospoda tako bi bilo i nadalje.

Bog je hteo da vodi Izrailja, Izrailj kaže, ne daj nam cara.

Bog kaže, uredu ali taj car će voditi vas i vase sinove u boj.
ne oni hoće cara.

6 Ali Samuilu ne bi po volji što rekoše: Daj nam cara da nam sudi. I Samuilo se pomoli Gospodu. 7 A Gospod reče Samuilu: Poslušaj glas narodni u svemu što ti govore; jer ne odbaciše tebe nego mene odbaciše da ne carujem nad njima. 8 Kako činiše od onog dana kad ih izvedoh iz Misira do danas, i ostaviše me i služiše drugim bogovima, po svim tim delima čine i tebi. 9 Zato sada poslušaj glas njihov; ali im dobro zasvedoči i kaži način kojim će car carovati nad njima.

10 I kaza Samuilo sve reči Gospodnje narodu koji iskaše od njega cara; 11 I reče: Ovo će biti način kojim će car carovati nad vama: sinove vaše uzimaće i metati ih na kola svoja i među konjike svoje, i oni će trčati pred kolima njegovim; 12 I postaviće ih da su mu hiljadnici i pedesetnici, i da mu oru njive i žnju letinu, i da mu grade ratne sprave i šta treba za kola njegova. 13 Uzimaće i kćeri vaše da mu grade mirisne masti i da mu budu kuvarice i hlebarice. 14 I njive vaše i vinograde vaše i maslinike vaše najbolje uzimaće i razdavati slugama svojim. 15 Uzimaće desetak od useva vaših i od vinograda vaših, i davaće dvoranima svojim i slugama svojim. 16 I sluge vaše i sluškinje vaše i mladiće vaše najlepše i magarce vaše uzimaće, i obrtati na svoje poslove. 17 Stada će vaša desetkovati i vi ćete mu biti robovi. 18 Pa ćete onda vikati, radi cara svog, kog izabraste sebi; ali vas Gospod neće onda uslišiti.

19 Ali narod ne hte poslušati reči Samuilove, i rekoše: Ne, nego car neka bude nad nama, 20 Da budemo i mi kao svi narodi; i neka nam sudi car naš i ide pred nama i vodi naše ratove. 21 A Samuilo čuvši sve reči narodne, kaza ih Gospodu. 22 A Gospod reče Samuilu: Poslušaj glas njihov, i postavi im cara. I Samuilo reče Izrailjcima: Idite svaki u svoj grad.

Zato ovako veli Gospod: Evo, ja ću raspraviti parbu tvoju i osvetiću te; i osušiću more njegovo, i izvore ću njegove osušiti. 37 I Vavilon će postati gomila, stan zmajevski čudo i podsmeh da niko neće živeti u njemu. 38 Rikaće svi kao lavovi i viti kao lavići. 39 Kad se ugreju, izneću im da piju, i opojiću ih da se razvesele i zaspe večnim snom, da se ne probude, govori Gospod. 40 Svešću ih na zaklanje kao jaganjce, kao ovnove s jarcima. 41 Kako se predobi Sisah i uze se hvala sve zemlje? Kako Vavilon posta čudo među narodima? 42 More usta na Vavilon, pokri ga mnoštvo vala njegovih. 43 Gradovi njegovi postaše pustoš, zemlja sasušena i pusta, zemlja gde niko ne živi, niti prolazi kroz nju sin čovečji. 44 I pohodiću Vila u Vavilonu i izvući ću iz usta njegovih šta je proždrao, i neće se više sticati k njemu narodi, i zid će vavilonski pasti. 45 Iziđi iz njega, narode moj, i izbavite svaki svoju dušu od žestokog gneva Gospodnjeg.

Bog je mogao da vojuje bitke za njih, oni nisu morali.
Ali sami su vodili dotle.
Bog je mogao da ih daleko vise balgoslovi nego plen iz boja sto ih je obogatio.
Ali oni su smatrali da je ovo najveci balgoslov.

Vere i volja izrailja je odlucivala o njihovoj buducnosti iako je Bog hteo i mogao vise da ih balgoslovi da su ga u svemu slusali.

Koliko puta Bog naziva Izrailj narod tvrda vrata.

2.Mo 32:9 Još reče Gospod Mojsiju: Pogledah narod ovaj, i eto je narod tvrdog vrata.

5.Mo 9:13 Još mi reče Gospod govoreći: Pogledah ovaj narod, i eto je narod tvrdog vrata.

Na kraju je odbacio izrailj kao naciju od koje je hteo nešto da napravi.

Isto je tako i danas.
Mi onemogućavamo Boga svojim nacinom i slabostima nedovoljnom verom, da nas vodi u potpunosti.

Kada psomatramo celi biblijski kontekst, vidimo da Bog postuje slobodnu volju i odluku svojih stvorenih bica.
To zna i sotona dobro.

Jer samo tada su stvorenja kao ljudi ili andjeli slobodna, samostalna bica.

Kada bi Bog jednom bez njihove volje uticao na njihovu volju, to nebi vise bila slobodna bica.

Bica koja sama odlucuju o sebi i svojoj buducnosti.

Zato našim nacinom, postupcima, zivotom, rečima,delima pokazujemo Bogu da li želimo njegovo vodstvo ili sotonino.
I tako mu omogućavamo ili onemogućavamo njegovo delovanje.

Na osnovu toga može Bog da deluje i da nas vodi ili ne.

Cesto pokazujemo i nesvesno onemougucavamo Boga u tome i otvaramo put sotoni.

Molitva je na primer u stvari izricanje Bogu naše volje, našeg slaganja da bi Bog mogao, imao pravo da deluje jer je to nasa volja, mit o želimo.

Ako kažemo Bogu da želimo da nas on vodi po svojoj volji, ond on to može.
Ali možda u drugom trenutku svsojim nacinom i zivotom opet to sve poricemo i onemogućavamo Boga da deluje u nasem zivotu ili nikako ili onako kako bi on to hteo pa mora da imrpovizuje kao sa Izrailjom.

Gajeci greh u svom zivotu pokazujemo da su nam mila dela zla ne dobra, i sa time dajemo pravo sotoni na nas zivot a Bogu zatvaramo put da deluje i da nas vodi.

Pa je tako bilo i sa Izrailjem.

Da je izrailj pokazao takvu veru posle svega, i zatražio od Boga da on vojuje njihove bitke to bi Bog i učinio.

A oni nisu.

Koliko veca i vise cuda je Isus mogao da učini da su ljudi gledajuci njegova dela pokazali veću veru, to jest oslobodili svoju volju Bogu.

Isus uvek pominje, vera tvoja pomoze ti.

Ili, ovkave vere ne videh ni u izrailju. itd.
Mt 8:10 A kad ču Isus, udivi se i reče onima što iđahu za Njim: Zaista vam kažem: ni u Izrailju tolike vere ne nađoh.

Mt 9:2 I gle, donesoše Mu uzeta koji ležaše na odru. I videvši Isus veru njihovu reče uzetom: Ne boj se, sinko, opraštaju ti se gresi tvoji.

Iliz bog njihovog neverovanja Isus nije mogao da učini mnoga veca dela tu i tu.

Mt 9:28 A kad dođe u kuću, pristupiše k Njemu slepci, i reče im Isus: Verujete li da mogu to učiniti? A oni Mu rekoše: Da Gospode.

Tada pristupiše učenici k Isusu i nasamo rekoše Mu: Zašto ga mi ne mogasmo izgnati? 20 A Isus reče im: Za neverstvo vaše. Jer vam kažem zaista: ako imate vere koliko zrno gorušičino, reći ćete gori ovoj: Pređi odavde tamo, i preći će, i ništa neće vam biti nemoguće. 21 A ovaj se rod izgoni samo molitvom i postom.

Mt 8:34 I gle, sav grad iziđe na susret Isusu; i videvši Ga moliše da bi otišao iz njihovog kraja.

Markus 5:36 A Isus odmah čuvši reč što rekoše reče starešini: Ne boj se, samo veruj.

Markus 9:23 A Isus reče mu: Ako možeš verovati: sve je moguće onome koji veruje.
Markus 9:24 I odmah povikavši otac detinji sa suzama govoraše: Verujem, Gospode! Pomozi mom neverju.

Lk 8:50 A kad ču Isus, odgovori mu govoreći: Ne boj se, samo veruj, i oživeće.

Joh 11:40 Isus joj reče: Ne rekoh li ti da ako veruješ videćeš slavu Božju?

Lk 8:12 A koje je kraj puta to su oni koji slušaju, ali potom dolazi đavo, i uzima reč iz srca njihovog, da ne veruju i da se ne spasu.

Lk 18:8 Kažem vam da će ih odbraniti brzo. Ali Sin čovečiji kad dođe hoće li naći veru na zemlji?

Ipak Bog je toliko bio strpljiv sa izrailjem i uvek nalazio mogućnosti da ga vodi iako ne uvek kako bi sam hteo i mogao nego us kladu sa njihovom voljom i verom koju pokazuju.

Iako izrailj nije uvek bio kako treba, Izrailj je bio med i mleko rpema okolnim narodima i njihovom zlu i grehu.

Tako je Bog uvek u istoriji ovog sveta, imao u svom narodu verni ostatak koji će se spasiti, nazalsot ne ceo narod.

Tako je Bog strpljiv i sa nama danas i Bog ima svoj verni ostatak u ovom zlom svetu u svom narodu koji nije uvek kako treba.

Ali taj verni ostatak će biti spasen.

1. Kako bi ti Elelelet odklonio zlo to jest te zle ljude kao u slucajveima gore, ali da postujes sve principe zivota i slobodnu volju inteligentnih, svesnih bica a i zakon koji postoji?

2. Kako bi Elelelt sproveo zakon koji kaze:

Plata za GREH je smrt, a GREH je bezakonje?

To je taj zakon.

SADA ELELET IMAS COVEKA KOJI JE PREKRSIO TAJ ZAKON I UCINIO GREH Adam, i Eva.

Kako bi ti sada kao sudija pravedno postupila?

Nesmes da zaboravis da imas obavezu i prema milijardama andjela i drugih bica koji su takodje podlezni tom zakonu i tvojopm presudom se zahteva ispunjenje pravde a i njihova buducnost zavisi tom presudom.

A i buducnost miliona ljudi koji ce dalje krsiti taj zakon jer ove kojima ces presuditi mogu da se dalje razmnozavaju, zavisi od tvoje rpesude?

Kako ces takodje i tom presudom uciniti da se u buducnosti vise ne dogodi taj prestup nikada?

Dakle, moras mnogo aspekta da uzmes u obzir!!!

Jer je to isto nekada morao i sam Bog.

Pa da vidimo, mozda ti to bolje znas?

Back