Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

U biblijskom izveštaju ja nigde ne videh "zbrku u njihovim glavama", A pošto Bog zna sve što je bilo, jeste i biće, namerno je stvorio Lucifera da se pogordi i nagovori ljude na neposlušnost da bi bili izbačeni iz raja. A zašto? Pa, pošto u raju Adam i Eva nisu upražnjavali seks, bilo im je mnogo dosadno i zato je trebalo da budu izbačeni.

Pa kad neko odjednom pocne da se stidi. Ta promena ti se ne cini kao savim novo i zar samo to nije dovoljno da se malo zbune...

Hoćerš reći da si ti izmanipulisan i nisi svjestan toga.
Iz tebe izlazi traži da bude osvješteno.

Ništa novo kod ljudi jer svatko ima svoje programe koji su ga determinirali.

Nemoj reci da si u svom zivotu sve uradio bas kako si zeleo i da nisi pogresio u nekoj proceni.

Naravno da sam nekoliko puta bio izmanipulisan, ali to ne znaci da kasnije, analizom nisam dosao do odgovarajucih zakljucaka.

Kad uspe u svojim namerama u dovoljnoj meri, Sotona ni ne zeli da naknadno skriva tragove, nego se razotkriva i time hoce da pojaca efekat pripadnosti njemu...

Nemoj reci da si u svom zivotu sve uradio bas kako si zeleo i da nisi pogresio u nekoj proceni.
Naravno da sam nekoliko puta bio izmanipulisan, ali to ne znaci da kasnije, analizom nisam dosao do odgovarajucih zakljucaka.
Kad uspe u svojim namerama u dovoljnoj meri, Sotona ni ne zeli da naknadno skriva tragove, nego se razotkriva i time hoce da pojaca efekat pripadnosti njemu...
Možeš li d objasniš cenjenom publikumu kako to da si ti nakandnom analizom uspeo da dođeš do odgovarajućih zaključaka, a pali anđeli (ona trećina što je sledila zvezdu Danicu) nisu to uspeli ni nakon 6000 godina? :lol:

Možeš li d objasniš cenjenom publikumu kako to da si ti nakandnom analizom uspeo da dođeš do odgovarajućih zaključaka, a pali anđeli (ona trećina što je sledila zvezdu Danicu) nisu to uspeli ni nakon 6000 godina? :lol:

Sto nisi procitao i ovu recenicu.

"Kad uspe u svojim namerama u dovoljnoj meri, Sotona ni ne zeli da naknadno skriva tragove, nego se razotkriva i time hoce da pojaca efekat pripadnosti njemu..."

Shvatili su ali je bilo kasno.

:cool:

Sto nisi procitao i ovu recenicu.

"Kad uspe u svojim namerama u dovoljnoj meri, Sotona ni ne zeli da naknadno skriva tragove, nego se razotkriva i time hoce da pojaca efekat pripadnosti njemu..."

Shvatili su ali je bilo kasno.

:cool:
Pročitao sam svaku rečenicu. No, reč je bila o tebi i onoj trećini nebeske vojske, ne o samoj zvezdi Danici, u đavolstvu narečenoj Lucifer.
Kako je to njima kasno da vide da su izmanipulisani, a tebi nije?
Da te nije neko (opet) izradio? :ceka:

Onda... dobro ti rekoh! :eek:

O tom sam pisao na drugim temama. Ja na primer ne verujem da se moze samo sa par recenica steci raj.

Tome se nadaju svi razbojnici, ali uzalud.

Da bi se dobio oprost, kajanje mora biti iskreno, kao i zelja da se dobije oprost, ali moraju postojati i objektivni uslovi za to. Bez oprosta nema pokajanja.

Ceo zivot razbojnik, celu vecnost pakao.

Bog jeste milostiv ali i pravedan.

Svarno ti rece.

:eek:

O tom sam pisao na drugim temama. Ja na primer ne verujem da se moze samo sa par recenica steci raj.

Tome se nadaju svi razbojnici, ali uzalud.

Da bi se dobio oprost, kajanje mora biti iskreno, kao i zelja da se dobije oprost, ali moraju postojati i objektivni uslovi za to. Bez oprosta nema pokajanja.

Ceo zivot razbojnik, celu vecnost pakao.

Bog jeste milostiv ali i pravedan.

Svarno ti rece.

:eek:

Uvek me je fasciniralo kako rišćani čvrsto veruju da su razbojnici nekakvi hladni proračunaati ljudi koji mogu da svojim mozgom obrađuju značajna egzistencijalna pitanja. Najveći broj njih su duševni bolesnici.
Ubiju babu za tri banke u buđelaru. Ej, bre... I to će da razmišlja o životu i pokajanju. To treba lečiti li bar zatući da se ne muči.

Uvek me je fasciniralo kako rišćani čvrsto veruju da su razbojnici nekakvi hladni proračunaati ljudi koji mogu da svojim mozgom obrađuju značajna egzistencijalna pitanja. Najveći broj njih su duševni bolesnici.
Ubiju babu za tri banke u buđelaru. Ej, bre... I to će da razmišlja o životu i pokajanju. To treba lečiti li bar zatući da se ne muči.

Pa kako rekoh Sotona spada u tu grupu koju si pomenuo.

Što misliš o ovome??

19 Imajući vjeru i dobru savjest, koju neki odbacivši postadoše brodolomci u vjeri;
20 Među kojima su Himenej i Aleksandar, koje predadoh sotoni, da se nauče ne huliti,
1 Timoteju 1

Što misliš o ovome??

19 Imajući vjeru i dobru savjest, koju neki odbacivši postadoše brodolomci u vjeri;
20 Među kojima su Himenej i Aleksandar, koje predadoh sotoni, da se nauče ne huliti,
1 Timoteju 1

"...шта год свежете на земљи биће свезано на небу, и шта год разрешите на земљи биће разрешено на небу".

Što misliš o ovome??

1 Timoteju 1

To bi moglo da bude deo dodatnih razmatranja, kad se zavrsi diskusija ili bar u dobroj meri privede kraju diskusija o vec recenom.

Sta mislis o iskusenju?

To bi moglo da bude deo dodatnih razmatranja, kad se zavrsi diskusija ili bar u dobroj meri privede kraju diskusija o vec recenom.

Sta mislis o iskusenju?

Ok može.

Ja sam se već očitova o ovome jednom mislim da je bilo na temi biblija a duh kušač je dio trojstva koji je binah po prirodi dvostruk .

Kether(Kruna),Chokmah(mudrost),Binah(razumjevanje)

Zato Binah ima ulogu i onoga koji sije dobro sjeme ali i koji žanje kukolj.

Ok može.
Ja sam se već očitova o ovome jednom mislim da je bilo na temi biblija a duh kušač je dio trojstva koji je binah po prirodi dvostruk .
Kether(Kruna),Chokmah(mudrost),Binah(razumjevanje)
Zato Binah ima ulogu i onoga koji sije dobro sjeme ali i koji žanje kukolj.

Tvoje znanje prevazilazi moje, ali ako bi pojednostavio, mozda bih i razumeo.

Kad sam mislio na iskusenje, onda sam hteo reci da se iskusenje kao takvo javlja u Bibliiji kao nesto sto se ocekuje da ce biti i biva.

Sta bi ti rekao o iskusenju u Biblijskom smislu?

Tvoje znanje prevazilazi moje, ali ako bi pojednostavio, mozda bih i razumeo.
Pa da Binah je dvostruk tj oće reći da je satkan od dva para suprotnosti tako da Binah(Understannding/Razumjevanje) ima unutar sebe i kušača koji provjerava je li osoba razumje dobro procese stvari koje usvaja i tako da svako novo gradivo koje čovjek usvaja javlja se i kušač koji provjerava je li to naučeno.

Sta bi ti rekao o iskusenju u Biblijskom smislu?
Već sam par puta i evidentirao iz biblije da kušač samo radi po dopuštenju tako da ako je kučaš loš sam po sebi onda je i onaj koji dopušta loš.
No to baš nema smisla..
To je jedna doktrina recimo.
Dok ima druga da je kušač odvojen od višeg i djeluje samostalno pa imamo tako da satan je pure evil ili čisto zlo.
I doktrinu da sve što je dobro je od boga a sve što ne valja je od satana..

Back