Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

Znaci, nisi procitao ni prvu od pet Mojsijevih knjiga. Procitaj, pa se javi da nastavimo diskusiju.
Drugo, ti reci da bog nema "vreme" i da za njega ne postoji juce, danas, sutra ili slicno tome. Ti ne pamtis ni svoje sopstveno pisanje???

Бог постоји ван времена, али ствара у времену. време је почетак стварања- почиње у једном тренутку, у коме настаје и простор.

P.S. Tacno je da smo mi, ljudi, bili i scenaristi i reziseri "filma" o bogu i stvaranju sveta. Samo sto su autori bili ljudi bronzanog doba, a mi zivimo u tehnicki razvijenom i civilizovanom svetu sa razvijenim naucnim i obrazovnim sistemima.

судећи по теби, тај ''razvijeni naucni i obrazovni sistem'' има озбиљне недостатке.

Ako odgovorim na to pitanje odgovoricu istovremeno i na pitanje: kako je doslo, zbog kog razloga, do toga da Lucifer prestane biti andjeo heruvim i postane pali andjeo?

Odgovor u implicitnoj formi se nalazi u ranijim postovima.

Јудин грех је у томе што се обесио, зато је проклет. грижа савести и очајање, али не и покајање. издају је запечатио самоубиством, уместо да је тражио опроштај.

за покајање је потребна велика снага.

Бог постоји ван времена, али ствара у времену. време је почетак стварања- почиње у једном тренутку, у коме настаје и простор.

судећи по теби, тај ''razvijeni naucni i obrazovni sistem'' има озбиљне недостатке.
Prvo pocisti svoja tumacenja tvog boga od nebuloza. ..."tebi treba jedno dobro treznjenje,sta pricas ovde", kaze dejannn. Covek je sto posto u pravu i kada si ti u pitanju.. Hvala Dejannn-e. Mozda nije u pitanju samo treznjenje od alkohola, ima raznih drugih opijata.

Јудин грех је у томе што се обесио, зато је проклет. грижа савести и очајање, али не и покајање. издају је запечатио самоубиством, уместо да је тражио опроштај.

за покајање је потребна велика снага.

Da rec je o pokajanju. Zbog toga sto se nije pokajao, poceo je gubiti svojstva andjela, ne svojstva, nego logicko zakljucivanje... i postao pali andjeo.

Nisam citao jedno vreme postove, ali cini mi se u nekom brzom i delimicnom pregledu da je to jos neko ranije pomenuo.

Bas me interesuje da li je neko odgovorio na pitanje zasto se nije pokajao? Sta je razlog sto to nije ucinio?

Nije ni dovoljno receno, zasto je pogresio? Gordost?

Vec sam rekao, opet implicitno zasto je postao pali andjeo.

Poslednja izmena:
Jesu...potpuno različiti.
Ali ne postoji stvaranje bez slobodne volje.

Nije mi jasno, kako andjeo, najbliži Bogu, znači jedno skoro savršenstvo, može da odstupi od Boga. Mislim otkud mu ta ideja?

Otkud ideja da može biti veći od Boga, u takvom jednom biću?

A još pre toga iako je imao slobodnu volju, šta ga je moglo zavesti? Postojao je samo Bog..

Andjeo nema ideju da je veci od Boga.

Pali andjeo ima poremecenu logiku.

Neki ljudi iznesu djubre ispred svojih vrata u zgradi i tu ga drze i nekoliko dana, oni ne osecaju i ne vide i ne zele da vide dalje od svojih ulaznih vrata. Tako kad jednom osete strasti koje se nude, ne interesuje ih prava ljubav.

Lucifera se pokajala što je stvorila itekako
Ima 13 faza kajanja nakon koje ju je njen parnjak uzdignuo u sferu odakle je i potekla.
Lucifera je majka svega što je u materijanom svjetu postalo ona je pala Sofhija mudrost koja je odlučila materijalizirati po uzoru na nevidljive eone..

Malo različite teologije možda koristi čsito da se prošire vidici

U svakom slucaju, bolje biti cak i gord, nego covek bez ponosa, bez kicme, covek koji puzi po prasini, da se uvija kao crv, dovek koji nema svoje ja. Takav, bez ponosa covek, sve ljudske vrline je posvetio crkvi, tj. bogu, koji zahteva poniznost, trpeljivost i patnju od sirotinje, ali ne i od visokodostojnika, koji su njegova kreacija (vlast potice od boga). To je sve namenjeno sirotinji da bude ponizna i poslusna svojim gospodarima, ukljuciv i bogu. Covek koji ima srecnu porodicu treba i mora da je srecan, ponosan na svoju suprugu i decu. Covek koji nije ponosan na, recimo, svoju porodicu je nesrecan covek.

Sa vecinom recenog se slazem. Poniznost nije uslov za raj.

U raj ce pre otici drcni ali dobar, posten i pravedan, ovo poslednje je mnogo nezgodno (jer kako sudis tako ce ti biti i sudjeno, sto ne znaci da ces na mito u raj ...), ateista, nego ljugavi, zli, ... vernik ("vernik").

Udjes u pogresan tramvaj, nisi dobro videla broj, to je ocigledno greska. Vidis li ti u tom greh? Da li je to zlo?

Naravno ..
Isto ti je jesi li rođen u krivoj državi jer nisi čuo za pravu vjeru i gotov si nema te ...
Da si bušman sad ne bi sigurno ovde kamičio mantranja o Luciferu kao malo djete koje vjeruje u snjeguljicu i sedam patuljaka nesvaćajući da snjeguljica i sedam patuljaka simbolizira nešto što ne možeš još da dokučiš.

Naravno ..
Isto ti je jesi li rođen u krivoj državi jer nisi čuo za pravu vjeru i gotov si nema te ...
Da si bušman sad ne bi sigurno ovde kamičio mantranja o Luciferu kao malo djete koje vjeruje u snjeguljicu i sedam patuljaka nesvaćajući da snjeguljica i sedam patuljaka simbolizira nešto što ne možeš još da dokučiš.

Da li busmani bacaju bumerange?

Naravno da nije.

Stid je emocija koje se javlja kada se postane svestan da je ucinjena greska, i to u smislu kako je ti shvatas.

A sad malo da se ne slazemo. Ponos je emocija koja se javlja kada uradimo nesto dobro...
Stid je osecaj

a PONOS je osobina SRCA.
nije emocija..

mada i kada neko nije ponosan moze da ponosno reaguje...
al ponos nije nikako emocija...

Stid je osecaj

a PONOS je osobina SRCA.
nije emocija..

mada i kada neko nije ponosan moze da ponosno reaguje...
al ponos nije nikako emocija...

Kad promenis sadrzaj teminima, reci, onda ne dobijes iste nego razlicite pojmove. Nije dovoljna rec, termin, nego i ono sto se pod tim podrazumeva.

Kad nekom kazes da ga volis svim srcem. To nije da si ponosna na njega, jel tako?

Malo se raspitaj, ja kad nisam siguran proverim sta su drugi napisali o toj reci...

Kad promenis sadrzaj teminima, reci, onda ne dobijes iste nego razlicite pojmove. Nije dovoljna rec, termin, nego i ono sto se pod tim podrazumeva.

Kad nekom kazes da ga volis svim srcem. To nije da si ponosna na njega, jel tako?

Malo se raspitaj, ja kad nisam siguran proverim sta su drugi napisali o toj reci...
ja sam se raspitala nego se ti raspitaj malo...
normalno je biti opravdano ponosan...
Vecinom je ponos negativan...

izvoli http://forum.krstarica.com/entry.php/26357-PONOS

Back