Zasto je, zbog kog razloga, Lucifer pogresio

bivsi Lucifer da mu je dozvoljeno, on bi unistio ovaj svet u jednom trenutku jer bi to i mogao.
Pogledajte sta je uradio ja Jovom a i tu je bio ogranicen da nemoze da ga ubije.

ON JE ISKORISTIO SVOJE GRANICE KOD JOVA DO MAKSIMUMA.
Medjutim njemu nije dozvoljeno da u potpounosti iskoristi svoju moc inace nebismo danas niejdna od ans pisali ovde..
On deluje ograniceno, preko ljudi koji izaberu da mu svojevoljno sluze i oni su njegova sila.
Preko tih ljudi izaziva, ratove, sirenje gladi, bolesti, patnje nemorala, lazne teorije i rpevare, itd.

BOG JE MILOSTIV LJUDIMA SVE DOK VIDI IMALO SANSE I LJUDSKOSTI U NJIMA:

Bog je u starom zavetu morao da ukloni neke ljude koje je sotona iskvario do te mere da je njihova priroda pala ispod zivotinjske, i povratka im vise nije bilo.
Oni su cinili samo zlo kako i nalazimo u zapisiima istorije o tim ljudima.
Iskavrenost je bila nepojmljiva.
Pocev od zrtvovanje male dece do odraslih raznim idloma nazvanim bogovima.
Ali ne samo zrtvovanja nego umetnost i uzivanja svake vrste u tome, do rasporavanje coveka i nazivo rukama cedjenje srca cija je krv tekla specijlano uklesanim kamenim kanalima dok je stigla do kamenog boga . i svake vrste iskvarenosti, i niskosti.
Takve pronalaske je pronasla areheoligja danas.

Bog je morao dacukloni te ljude da nebi sirili tu iskvarenost i cinili drugima zlo.
Oni se niakda nebi promenili na bolje.

Hiljade i hiljade zena su bile obavezne da se prostituiraju zarad tih bogova, a svoju rodjenu decu da dragovoljno poklanjaju za zrtvu tim bogovima.

Zrtve dece su bile masovne i savkidnevne.

5.Mo 9:4 Kad ih Gospod Bog tvoj otera ispred tebe, nemoj da kažeš u srcu svom: Za pravdu moju uvede me Gospod u ovu zemlju da je nasledim; jer Gospod tera one narode ispred tebe za nevaljalstvo njihovo!

5.Mo 9:5 Ne ideš za pravdu svoju ni za čistotu srca svog da naslediš tu zemlju; nego za nevaljalstvo tih naroda Gospod Bog tvoj otera ih ispred tebe, i da održi reč za koju se zakleo ocima tvojim, Avramu, Isaku i Jakovu.

5.Mo 18:10 Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svog ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
11 Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlim duhovima, ni opsenar ni koji pita mrtve.
12 Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za takve gadove tera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe.

1.Kor 10:20 Nije; nego šta žrtvuju neznabošci, da đavolima žrtvuju, a ne Bogu; a ja neću da ste vi zajedničari sa đavolima.

SOTONA JE UVEK NAVODIO SVET NA KVARENJE PA I PRETPOTOPNI SVET SRTOZAVAJUCI LJUDSKU PRIRODU ISPOD ZIVOTINJESKE PA I POSLE POTOPA:

5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,
6 Pokaja se Gospod što je stvorio čoveka na zemlji, i bi mu žao u srcu.
7 I reče Gospod: Hoću da istrebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čoveka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio.

Potpuno netačno.
Postanje 4:14 "Evo me teraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred Tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa će me ubiti ko me udesi."
Ko da ga ubije ako je poveo samo sestru sa sobom i nije bilo nikakvih drugih ljudi?

Tacan tekst ne kaze , teras me iz ove zemlje, nego kaze teras me sa ovih oranica jer je Kain bio zemljoradnik.
Komentatori originalnog teksta kazu da se Kain ovde plasio krvne osvete.
Znao je da ce se ljudi namnoziti i da kad tad moze neko da ga ubije.
I zivece u strahu.

Posle Kainovog odlaska vidimo da se ljudi mnoze, Adam na jednoj strani Kain na drugoj.

Biblija nam daje i njihov rodovnik. I kaze posle nabrajanja tih rodovnika ovako:

1.Mo 6:1 A kad se ljudi počeše množiti na zemlji, i kćeri im se narodiše.

Onda je doslo i do spajanja Kainovog i adamovog potomstva jer su se mnozenjem sve vise priblizavali jedni drugima, i doslo je i do totalnog kvarenja.

1.Mo 6:5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,

Celo vreme pisemo tome ko je i opet pitas?
Bivsi anjdeo svetlonosa koji je doveo do svog pada i postao zao i otac zla i lazi, neprijatelj i krvnik ljudski

Evo ko je:

Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

1.Pet 5:8 Budite trezni i pazite, jer suparnik vaš, đavo, kao lav ričući hodi i traži koga da proždere.

Pozdrav.

Evo i precizne statistike,ko ne veruje.Koliko je ubio Bog koliko Lucifer.
god-v-satan-1.png

Bog je u ubijanju nadmašio Lucifera,u čemu je onda Lucifer pogrešio?
Izgleda da on nije pogrešio.Možda je pokušavao da zaštiti ljude od Boga?

Nisi napravio tabelu koliko je zivota podario Bog a koliko sotona. :roll:

Sve te ljude je sotona upropastio i napravio ih opasnima za coveka i okolinu. I mroali su da budu uklonjeni jer su pali ispod nivoa zivotinje.
I kao pas koji je lizao krv sto se ukllanja i njih je nazalost morala da zadesi ista sudbina. Jer taj pas bi uvek ujedao ljude a ti ljudi bi uvek ubijali ljude i napredovbali u s vom zlu nanoseci drugima veliko zlo.

Celo vreme pisemo tome ko je i opet pitas?
Bivsi anjdeo svetlonosa koji je doveo do svog pada i postao zao i otac zla i lazi, neprijatelj i krvnik ljudski

Evo ko je:

Joh 8:44 Vaš je otac đavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

1.Pet 5:8 Budite trezni i pazite, jer suparnik vaš, đavo, kao lav ričući hodi i traži koga da proždere.

Pozdrav.

Hehe,nemaš pojma.Reč Lucifer se pominje samo jednom u Bibliji,i to u prevedu King James u knjizi Isaije.14;12
U mojoj Bibliji piše ovako"Gle ti pade s neba zvezdo sjajna,zorin sine..."
Reč "Lucifer"nije oduvek postojala u Bibliji,u stvari na hebrejskom reč koju su preveli sa Lucifer glasi ovako הילל (Hêlēl)
Lucifer je latinska reč,originalne hebrejske reči zamenjene su sa latinskom,pa je tako onaj deo iz Isaije preveden ovako Et habemus firmiorem propheticum sermonem : cui benefacitis attendentes quasi lucernæ lucenti in caliginoso donec dies elucescat, et lucifer oriatur in cordibus vestries.
Inače to jeste "zvezda sjajna"odnosno Danica,odnosno Lucifer kako hoćete a Isus sam za sebe kaže da je on taj Lucifer(otkrovenje 22;16).Tako da...toliko o tome :mrgreen:

Hehe,nemaš pojma.Reč Lucifer se pominje samo jednom u Bibliji,i to u prevedu King James u knjizi Isaije.14;12
U mojoj Bibliji piše ovako"Gle ti pade s neba zvezdo sjajna,zorin sine..."
Reč "Lucifer"nije oduvek postojala u Bibliji,u stvari na hebrejskom reč koju su preveli sa Lucifer glasi ovako הילל (Hêlēl)
Lucifer je latinska reč,originalne hebrejske reči zamenjene su sa latinskom,pa je tako onaj deo iz Isaije preveden ovako Et habemus firmiorem propheticum sermonem : cui benefacitis attendentes quasi lucernæ lucenti in caliginoso donec dies elucescat, et lucifer oriatur in cordibus vestries.
Inače to jeste "zvezda sjajna"odnosno Danica,odnosno Lucifer kako hoćete a Isus sam za sebe kaže da je on taj Lucifer(otkrovenje 22;16).Tako da...toliko o tome :mrgreen:

Why are both Jesus and Satan described as the “morning star”?

It is interesting to note that the concept of the “morning star” is not the only concept that is applied to both Jesus and Satan. In Revelation 5:5, Jesus is referred to as the Lion of the tribe of Judah. In 1 Peter 5:8, Satan is compared to a lion, seeking someone to devour. The point is this, both Jesus and Satan, to a certain extent, have similarities to lions. Jesus is similar to a lion in that He is the King, He is royal and majestic. Satan is similar to a lion in that he seeks to devour other creatures. That is where the similarities between Jesus, Satan, and lions end, however. Jesus and Satan are like lions in very different ways.

The idea of a “bright morning star” is a star that outshines all the others. Satan, as perhaps the most beautiful creation of God, probably the most powerful of all the angels, was a bright morning star. Jesus, as God incarnate, the Lord of the universe, is THE bright and morning star. Jesus is the most holy and powerful “light” in all the universe. So, while both Jesus and Satan can be described as “bright morning stars,” in no sense is this equating Jesus and Satan. Satan is a created being. His light only exists to the extent that God created it. Jesus is the light of the world (John 9:5). Only Jesus’ light is self-existent. Satan may be a bright morning star, but he is only a poor imitation of the one true bright morning star, Jesus Christ, the light of the world.

http://www.gotquestions.org/morning-star.html

Lucifer je kroz filmove i ljudsku glupost i mastu postao nakaza koja unistava , ubija i przi ljude u gorecem jezeru .
On je samo najlepsi , najpametniji andjeo , koji je voleo sebe i muziku . Nije podnosio autoritet boga i izmedju ostalog hteo je da da ljudima znanje . Bog je na to rekao ne , onda je usledila varka sa jabukom itd itd .
Kako je on od takvog bica postao tiranin koji pali ljude ? Pa kroz ljudsku glupost . U gorece jezero na vecno przenje vas salje BOG , ne Lucifer . Lucifer pokusava da bude neka vrsta boga , prikupljajuci duse sebi . Ali ne da ih muci do vecnosti , nego da mu sluze , kao sto bogu sluze andjeli .

Lucifer je kroz filmove i ljudsku glupost i mastu postao nakaza koja unistava , ubija i przi ljude u gorecem jezeru .
On je samo najlepsi , najpametniji andjeo , koji je voleo sebe i muziku . Nije podnosio autoritet boga i izmedju ostalog hteo je da da ljudima znanje . Bog je na to rekao ne , onda je usledila varka sa jabukom itd itd .
Kako je on od takvog bica postao tiranin koji pali ljude ? Pa kroz ljudsku glupost . U gorece jezero na vecno przenje vas salje BOG , ne Lucifer . Lucifer pokusava da bude neka vrsta boga , prikupljajuci duse sebi . Ali ne da ih muci do vecnosti , nego da mu sluze , kao sto bogu sluze andjeli .

Da,a noc je ustvari dan.

Nema tu nikave vze sa Isusom.
Ako si ti vodoinstler i neki drugi vodoinstaler je ukrao nesto pa otisao u zatvor neznaci da si ti sada isti taj vodoinstaler posto se zoves vodoinstaler, ili da si i ti lopov.

Tako sotona nije vise svetlonosa. A na nebu ima jos mnogo svetlonosa i kada je sotona izgubio tu titulu, njegovo mesto je rpeuzeo drugi andjeo.

Tacniji prevod u otrkivenju 22,16 ne pominje zvezdu danicu po imenu nego kaze samo Sjajna jutarnja zvezda.
Sjajna koristi se grcka rec LAMRPOS.

Isus nije taj lucifer nego je on svetlost ciju andjeli nose.

Lucifer nije negativno ime.

Nema tu nikave vze sa Isusom.
Ako si ti vodoinstler i neki drugi vodoinstaler je ukrao nesto pa otisao u zatvor neznaci da si ti sada isti taj vodoinstaler posto se zoves vodoinstaler, ili da si i ti lopov.

Tako sotona nije vise svetlonosa. A na nebu ima jos mnogo svetlonosa i kada je sotona izgubio tu titulu, njegovo mesto je rpeuzeo drugi andjeo.

Tacniji prevod u otrkivenju 22,16 ne pominje zvezdu danicu po imenu nego kaze samo Sjajna jutarnja zvezda.
Sjajna koristi se grcka rec LAMRPOS.

Isus nije taj lucifer nego je on svetlost ciju andjeli nose.

Lucifer nije negativno ime.

Ali na grčkom vodointalter se kaže σωλήνες λυγίσει :mrgreen:

Back