Зашто је Србија и даље република?

Na pr kolumbija univerzitet stipendira i nase studente. Sto nista ne govori.
Drugo kako on to finansira? S kojim parama?
Evo na pr ova Drecun ti je u ngo.
Dakle nista mi ne govori sto je otvorio sajt i napisao mi pomazemo srpsku serotinju. To je i soros radio.
Netacno kazem za to da on ima veci interes da stiti pravdu u Srbiji. (samo sprovodjenja zakona stiti pravdu i poredak u Srbiji i bilo kojij drugoj zemlji) Mozda on ima, mozda nema. Koliko ja vidim on je pretendent. Jer inace moze sve to da radi (pomaze) i bez da bude kralj.

Kakva yebena narodna volja u 16. stoljeću? Je li tebi dobro? :lol: Odluku o izboru dinastije i kralja donijele su hrvatske plemićke elite okupljene u Hrvatskom saboru. I nešto si zbucao. Hrvati su izabrali Habsburgovce za hrvatske kraljeve u trenutku najjačeg osmanlijskog prodora prema hrvatskim zemljama, a ne u trenutku njihova povlačenja. Zbunjen si. :kafa:

Habsburgovci su također imali veličanstvene dočeke naroda u Zagrebu, Splitu, Zadru i drugdje. Tu nema razlike. Karađorđevići ne mogu imati legitimitet, jer nisu bili hrvatski kraljevi, već jugoslavenski. Habsburgovci su bili doslovno baštinici hrvatske kraljevske titule iz 11. stoljeća.
Pa upravo sam i aludirao na činjenicu da su se nametnuli u 16. veku, nakon što su Osmanlije potisnuli s tog prostora, i zbog toga što je bio šesnaest vek, malo je nezgodno crpiti legitimitet za danas.
Nekako mi se čini, da vas koji god car ili kralj osvoji, vi proglasite svojim, pa tako ispada da vas nije osvojio, nego ste sami hteli. Jer, ko bre da osvoji takve junake. :D

Na pr kolumbija univerzitet stipendira i nase studente. Sto nista ne govori.
Drugo kako on to finansira? S kojim parama?
Evo na pr ova Drecun ti je u ngo.
Dakle nista mi ne govori sto je otvorio sajt i napisao mi pomazemo srpsku serotinju. To je i soros radio.
Netacno kazem za to da on ima veci interes da stiti pravdu u Srbiji. (samo sprovodjenja zakona stiti pravdu i poredak u Srbiji i bilo kojij drugoj zemlji) Mozda on ima, mozda nema. Koliko ja vidim on je pretendent. Jer inace moze sve to da radi (pomaze) i bez da bude kralj.
Moze i radi to ..Nije do njega nego do tebe koji bi funciknalnu drzavu.. Ne nagrađuje sirotinju vec najbolje nagrada se zaslužuje.. Jel ti nije jasno zašto najbolje a ne najgore ? .. Čuj čijim parama pa čije pare kradu politicari ?

Moze i radi to ..Nije do njega nego do tebe koji bi funciknalnu drzavu ne nagrađuje sirotinju vec najbolje jel ti juhe jasno zašto najbolje a ne najgore ? .. Čuj čijim parama pa čije pare kradu politicari ?
Jeste ali politicara smenis na sledecim izborima, kralj se ne smenjuje. To je dozivotna funkcija, osim ako bas bas baaaas ne zabrlja. A nije da nije bilo takvih slucajeva kroz istoriju.

Jeste ali politicara smenis na sledecim izborima, kralj se ne smenjuje. To je dozivotna funkcija, osim ako bas bas baaaas ne zabrlja. A nije da nije bilo takvih slucajeva kroz istoriju.
Pa ne može kralj da zabrlja kad politiku vode skupština i vlada.
I garancija je da neću imati transfer blama, kao kad se Grobar i Pusilips viđaju sa nekim svetskim liderima.

Rekoh ja da se vraćaš u 15vek i da moderne monarhije nemaju veze sa tim o cemu pišeš.. Nadi mi slučaj korucije u zadnjih 30g imas monahija dosta po Evropi..

Pa neka ima, ionako to imaju razni, pa šta smeta da ima i kralj.
Kralj se ne bavi politikom niti kuća koju predstavlja..Nema ni firme ni posao nista od toga . Radi humanitarne stvari širi vdednisti i skuplja svetsku elitu na raznoraznim proslavama .Tj veze Srbiju sa svetom. .. Nikakve on političke moći nema niti treba da je ima ali treba da kontroliše pavijane na vlasti ..Ne direktno on vec njegovi iz saveta

Poslednja izmena:
Pa upravo sam i aludirao na činjenicu da su se nametnuli u 16. veku, nakon što su Osmanlije potisnuli s tog prostora, i zbog toga što je bio šesnaest vek, malo je nezgodno crpiti legitimitet za danas.
Nekako mi se čini, da vas koji god car ili kralj osvoji, vi proglasite svojim, pa tako ispada da vas nije osvojio, nego ste sami hteli. Jer, ko bre da osvoji takve junake. :D
Ma opet sjediš na ušima! :fdlan: Koji ti je vrag? Habsburgovci su izabrani više od pola stoljeća prije početka potiskivanja Osmanlija s hrvatskih prostora.

Kakav je problem u crpljenju legitimiteta iz 16. stoljeća?!? To je problem VAMA jer nemate kontinuitet legitimiteta iz tako davnog doba, budući da su vas Osmanlije pregazile i uništile svaki trag postojanja Srbije. Hrvati su zadržali politički kontinuitet od ranog srednjeg vijeka do danas, baš kao Englezi i neki drugi.

Joj, kakav neznalica! :fdlan: :hahaha: Nisu nas Habsburgovci osvojili. Što lupetaš bezveze?! Poslali su svoje poslanike Hrvatima, Hrvati su ih ugostili, sastao se Hrvatski sabor i nakon vijećanja i dogovora, hrvatski plemići i velikaši su sastavili Cetinsku povelju, 1. siječnja 1527. godine kojom su austrijskog nadvojvodu Ferdinanda i njegovu ženu Anu izabrali i proglasili zakonitim kraljem i kraljicom Kraljevine Hrvatske.

Ma opet sjediš na ušima! :fdlan: Koji ti je vrag? Habsburgovci su izabrani više od pola stoljeća prije početka potiskivanja Osmanlija s hrvatskih prostora.

Kakav je problem u crpljenju legitimiteta iz 16. stoljeća?!? To je problem VAMA jer nemate kontinuitet legitimiteta iz tako davnog doba, budući da su vas Osmanlije pregazile i uništile svaki trag postojanja Srbije. Hrvati su zadržali politički kontinuitet od ranog srednjeg vijeka do danas, baš kao Englezi i neki drugi.

Joj, kakav neznalica! :fdlan: :hahaha: Nisu nas Habsburgovci osvojili. Što lupetaš bezveze?! Poslali su svoje poslanike Hrvatima, Hrvati su ih ugostili, sastao se Hrvatski sabor i nakon vijećanja i dogovora, hrvatski plemići i velikaši su sastavili Cetinsku povelju, 1. siječnja 1527. godine kojom su austrijskog nadvojvodu Ferdinanda i njegovu ženu Anu izabrali i proglasili zakonitim kraljem i kraljicom Kraljevine Hrvatske.
O, Bogo dragi! Nama nije problem taj tvoj kontinuitet legitimiteta, nego činjica da mi strane vladare ne proglašavamo svojima, pa ako neko kao vi to učini, onda nam je to neshvatljivo.
Vaš čuveni način prikazivanja istorijskih događaja jeste naglašavanje detalja koji u celoj priči nije najbitniji, da bi ste stvari prikazali povoljno po vas. Ispada da su hrvatski plemenitaši odbili bečke emisare, prostor na kojem su obitavali, nikada ne bi pao pod Habzburge? Naravno da bi pao, i tu stav hrvtskog plemstva nije bitan.
Isto je bilo i sa Mađarima četiri veka ranije.
Inače, da ste bili tako suvereni u odlučivanju o sebi, što bi uopšte birali mađarskog ili habzburškog kralja? Mogli ste nekog svog, ionako imate tradicijuu kao Enlgezi. :D

Kakvi Hrvati i kontinuitet ..Vas kontinuitet je od 92..Gde je kruna ?..Ostala u Beču ili Budimpešti :)..a I koji K ubacujes Hrvate u priču..

O, Bogo dragi! Nama nije problem taj tvoj kontinuitet legitimiteta, nego činjica da mi strane vladare ne proglašavamo svojima, pa ako neko kao vi to učini, onda nam je to neshvatljivo.
Vaš čuveni način prikazivanja istorijskih događaja jeste naglašavanje detalja koji u celoj priči nije najbitniji, da bi ste stvari prikazali povoljno po vas. Ispada da su hrvatski plemenitaši odbili bečke emisare, prostor na kojem su obitavali, nikada ne bi pao pod Habzburge? Naravno da bi pao, i tu stav hrvtskog plemstva nije bitan.
Isto je bilo i sa Mađarima četiri veka ranije.
Inače, da ste bili tako suvereni u odlučivanju o sebi, što bi uopšte birali mađarskog ili habzburškog kralja? Mogli ste nekog svog, ionako imate tradicijuu kao Enlgezi. :D
Neshvatljivo vam je, jer niste dio zapadnoeuropske civilizacije.

Mađari su izgubili svoje kraljeve 1301. godine. Otada su im vladali talijanski Francuzi, Litavci i Nijemci. Česi su izgubili svoje kraljeve 1306. godine. Otada su češki kraljevi Litavci i Nijemci. Španjolci su izgubili svoje kraljeve 1580. godine ili čak 50-tak godina ranije, ne sjećam se više točno. Otada su im kraljevi Nijemci i Francuzi. Današnja španjolska kraljevska loza je francuske krvi. Stranci! Englezi su izgubili svoje kraljeve 1066. godine. Ako ćemo kasnije, onda su ih izgubili u 17. stoljeću kada su Škoti sjeli na englesko prijestolje. Današnju britansku kraljevsku obitelj čine potomci Nijemaca.

Svi ti kraljevi, iako STRANCI, bili su zakoniti kraljevi i Mađarske, i Češke, Poljske, Španjolske, Engleske..... Neshvatljivo ti je jer ne shvaćaš društvena pravila.

Poslednja izmena:
Kakvi Hrvati i kontinuitet ..Vas kontinuitet je od 92..Gde je kruna ?..Ostala u Beču ili Budimpešti :)..a I koji K ubacujes Hrvate u priču..
Hrvatski politički kontinuitet postoji neprekidno od 7-8. stoljeća do danas. Jedino su "braća" Srbi nakratko prekinuli hrvatski državni kontinuitet 1918. ("Hvala" vam! 😡), ali u razdoblju manjem od jedne generacije pa se ipak ne računa kao trajan prekid. Trajalo je svega 18-19 godina.

Netko drugi je ubacio Hrvate u priču. Zašto, pitaj njega!

Back