Зашто је Србија и даље република?

Прошле су деценије од званичног пада титоизма,Југославије више нема,,осакаћена Србија је самостална држава итд.
Хајде ,без великих страсти,поразговарамо зашто је она и даље република и зашто није враћена у свој пређашњи облик краљевине.

Pogledajte prilog 1656355
Ne daju ustase i dosmanlije!

Dolazi vreme mladog Stefana Karađorđevića.
Cela Srbija i vaskoliko srbstvo po ostalim srpskim zemljama gleda kako raste i postepeno postaje nada za budućnost Srba u UK Velika Srbija

1734020641615.jpeg

Monarhije su prošlost. Koliko sam se samo negativnih komentara o britanskoj kraljevskoj porodici od samih Britanaca načitala! Vide ih kao beskorisnu i prevaziđenu pojavu koja samo parazitira na račun društva. Bogati ljudi koji ništa ne rade i ničemu ne služe i kojima je mesto u prošlosti.
Mislis da je to tako ??.Jeste ako gledas povrsno ali ako malo pogledaš dublje i zabijes taj nos u njihov sistem vrednosti onda vidis da su oni jedni od nosioca ..Ne možes naopaoko raditi stvari pa ovekivati da izadu na dobro ...Ni R od republike a ni K od kraljevine

Poslednja izmena:
Jednostavno zato sto ovi u politici niti imaju nameru da dele vlast sa nekim niti ce dozvoliti bilo koji vid kontrole , slobode/autonomije unutat same vlasti ..Narod ko narod rulja bez iskustva - znanja da bi mogla nesto da promeni
Koju vlast bi sem protokolarne delili sa monarhom? Stos je sto su svi ti politicari i svi stanovnici novobeogradskih i limanskli blokova a pogotovo otetih stanova po centru BGD i ostalih gradova Srbije dosli do toga zahvaljujuci socijalizmu i rusenju monarhije.

Cuvao bi danas goveda po dedinjskim brdima da ti nije socijalizma/republike.
(figurativno)
Nista ne fali ni tome ..To su sve komunističke fraze..Dodi kod mene u Dansku da vidiš kako seljaci žive..Svi koji mislite da je socijalizam nesto doneo treba da pogledate zlatne rezerve za vreme kralja koje su izvadene na konjima pod fenjerima i pod copavim zagorcem sa svom mogućom masinerjom ..Socijalizam ti je ukratko uzmi od onog koji može i daj onom koji ne može..Na kraju umiru obojica

Poslednja izmena:
Прошле су деценије од званичног пада титоизма,Југославије више нема,,осакаћена Србија је самостална држава итд.
Хајде ,без великих страсти,поразговарамо зашто је она и даље република и зашто није враћена у свој пређашњи облик краљевине.

Zato što bi to bilo od koristi samo kralju. Kome treba još jedan budžetski parazit koji do svoje pozicije dolazi jednostavno rođenjem.

Nista ne fali ni tome ..To su sve komunističke fraze..Dodi kod mene u Dansku da vidiš kako seljaci žive..Svi vi koji mislite da je socijalizam nesto doneo treba da pogledate zlatne rezerve za vreme kralja koje su izvadene na konjima pod fenjerima i pod copavim zagorcem sa svom mogućom masinerjom ..Socijalizam ti je ukratko uzmi od onog koji može i daj onom koji ne može..Na kraju umiru obojica
Ne kazem ja da je lose biti seljak no samo kazem da su pokupili sirotinju iz raznoraznih pasivnih krajeva i doveli ih u krajeve gde su prethodno pobili stanovnike jedne nacije i sve ostale koji su imali nesto malo vise imetka ili mozga u glavi. Zatim su 45 godina vrsili propagandu da ce Amerika i Engleska biti zemlje proleterske a da je pre II sv.rata bio tezak kazamat za narod... i sve to zajedno daje ovakav rezultat u osecanjima obicnog srpskog gradjanina ka monarhiji.

Ne kazem ja da je lose biti seljak no samo kazem da su pokupili sirotinju iz raznoraznih pasivnih krajeva i doveli ih u krajeve gde su prethodno pobili stanovnike jedne nacije i sve ostale koji su imali nesto malo vise imetka ili mozga u glavi. Zatim su 45 godina vrsili propagandu da ce Amerika i Engleska biti zemlje proleterske a da je pre II sv.rata bio tezak kazamat za narod... i sve to zajedno daje ovakav rezultat u osecanjima obicnog srpskog gradjanina ka monarhiji.
Zašto se onda druge zemlje koje to nisu doživele ne vrate monarhiji?
Da li uopšte postoji država na svetu koja se vratila monarhiji, a da je bila republika?

Da da sve jasno ..Sistem vrednosti okrenut naopačke..Zaboravili ljudi da je postojao tj umrli oni koji znaju a ovi novi nemaju pojma pa se sad vrtići u krug:)

Nemam pojma sta si napisao jer mi citanje cirilice ne ide. Pitam te: Zasto bi neko uopce zelio monarhiju? Ostaci monarhije vjerojatno ni ne znaju pricati Srpski. Sta bi volio i da se ostvari ta ideja da neko vlada Srbijom, a materinji jezik mu je Engleski? Najvjerojatnije ni ti ne zivis u Srbiji.

Nemam pojma sta si napisao jer mi citanje cirilice ne ide. Pitam te: Zasto bi neko uopce zelio monarhiju? Ostaci monarhije vjerojatno ni ne znaju pricati Srpski. Sta bi volio i da se ostvari ta ideja da neko vlada Srbijom, a materinji jezik mu je Engleski? Najvjerojatnije ni ti ne zivis u Srbiji.
Da bitno je ko kako peva ..Najveća tragedija Srba je to sto je glavni grad SFR Jugoslavije bio Beograd

Ginuli su davno za kralja i otadžbinu, ginuli su i za Tita… Na kraju su kralja prezreli kao i Tita… Moje sećanje nije selektivno, dobro se sećam svog života, a imam 39 god… Gotovo da nisam sreo istomišljenika u Srbiji, monarhisti… Nešto najbliže tome su ljudi koji tvrde da nisu protiv kralja, ali da im se ovaj prestolonaslednik ne svidja. Dakle, oni bi izgleda sami da biraju kralja… To nisu monarhisti!
Не другар. Прелазак у католичанство, најчешће је резултирао променом идентета, и преласком у хрватски корпус. Прелазак на ислам је резултурао преласком на турски идентитет, а после дугог лутања, у бошњачки, ( част племенитим изузетцима), Улазак у КПЈ, најчешће је резултирао преласком у други идентитет. Ти који су гинули за Тита, прво су напустили свој народ, и прешли у под народ. СФРЈ Југословене. Срби су гинули за своју отаџбину Србију и за српског краља, који је био Србин. Тито је био хрват, као и Макс Лубурић и Мило Будак.

Monarhije su prošlost. Koliko sam se samo negativnih komentara o britanskoj kraljevskoj porodici od samih Britanaca načitala! Vide ih kao beskorisnu i prevaziđenu pojavu koja samo parazitira na račun društva. Bogati ljudi koji ništa ne rade i ničemu ne služe i kojima je mesto u prošlosti.
Britanska monarhija donosi UK i njenim građanima desetke do stotine milijuna eura svake godine. To je izdašna koka koja ostvaruje veliki turistički i komercijalni profit, tako da ne vjerujem da će je se uskoro odreći, bez obzira što postoji određen broj zavidnih i ljubomornih zbog toga što oni nisu privilegirani.

Kako reče jednom jedan moj prijatelj - Protiv svake sam diktature, osim ako sam ja diktator. :mrgreen:

Back