Zasto je Srba u ww2 izginulo 1,5 miliona a Bugara samo 1,600?

Tačno tako.Simović je uz poljskog predsednika koji je takođe nepotrebno svoj narod uveo u rat,daleko najgluplji lik Drugog svetskog rata.

Dve najvece greske srpskog naroda u istoriji su

1. Simovic sto nije abortiran
2. Odbijanje plana Z4

Bez te prve greske Srbija ne bi propatila toliko. A bez druge bi sada imali teritoriju u Hrvatskoj kao sto imamo u Bosni. :)

No pripojicemo Srpsku i Crnu Goru i Sev Kosovo sa Trepcom i to je to... Dovoljno.

Hocu da podelim sa vama jedno saznanje koje sam cuo od prof, Dragana Simeunovica.Gostujuci u emisiji Pravac koji vodi bivsa zena premijere ,Ksenija Vucic izneo je podatak koji me pogodio, U drugom svetskom ratu Jugoslavija je izubila oko 1,67 miliona stanovnika, Najvise Srba ali ne od pusaka Nemaca i Ustasa vec medjusobno se istrebljujuci, Cetnici i partizani su jedni dsrugima naneli najvece zrtve. Jedini gerilski borci su bili Srbi ,Profesor kaze da Ustase nisu imali velike gubitke do pred sam kraj rata jer su bili u kasarnama i drzavotvorni a nasi po sumama i gorama. Braca Bugari su bili uz Nemce i nisu cak morali da idu ni na ruski front, Promenili su curak pred kraj i ukupno imali hiljadu i sest stotina poginulih u drugom svetskom ratu, Eto neko ce izvuci pouku zasto nam je ovako,

Bugari su zakon...

Једноставан одговор. Бугари нијесу стварали никакве "југославије" и нијесу имали некакве Хрвате за "браћу". Срби јесу, и једно и друго, и за обоје су платили дебелу цијену. Да ли су Бугари паметнији? Од Срба и њихови одлука је свако паметнији.

Што се тиче зли Немаца и остали страшила, по њима би број погинули Срба у ДСР био једнак броју погинули Холанђана на примјер, који су и сами поријеклом Германи.

- - - - - - - - - -

Ukupan broj poginulih državljana SFRJ je milion i dvadeset hiljada.

1.700.000 je demografski gubitak, a ne stvarni..

Укупан број погинулих "држављана СФРЈ" је НУЛА (0).
Ниједан једини држављанин СФРЈ НИЈЕ погинуо у Другом свј. рату.

Štaviše nisu sve ni žrtve nego i emigracija opet uključujući i neprijateljsku(ustaše,folksdojčeri i drugi kolaboracionisti) . Kada su krenuli da broje ispalo je da je mnogo manje od prvobitne procene koja je bila važna za odštetu pa su te brojke ostavljene u arhivu i ona prvobitna se zadržala kao najbliža zvaničnoj.

Била важна за одштету?
Ко би тобоже плаћао ту одштету јер су Њемци и прије разговора о томе одма ставили овима до знања да ће платити САМО ШТЕТУ КОЈУ СУ ОНИ НАПРАВИЛИ. И тако је и било.

непијатељска емиграција није била милионска него пар десетина иљада.

- - - - - - - - - -

zato sto srbi kenjaju da su ginuli ko muve. jesu ali ne toliko. pa svaka statistika pokazuje da su demografski razbuktali posle ww2 a pri tome valjaju podatke o milion srba ubijenih u jaenovcu. a realna brojka je 80 000. i to znaju svi.

Да.
А бабе и ђедови чије сам ја приче слушао о томе као дијете, приче које су превазилазиле све што се види у хорор филмовима, су били само део великосрпске завере. И мене преварише, мајку им српску!

Једноставан одговор. Бугари нијесу стварали никакве "југославије" и нијесу имали некакве Хрвате за "браћу". Срби јесу, и једно и друго, и за обоје су платили дебелу цијену. Да ли су Бугари паметнији? Од Срба и њихови одлука је свако паметнији.

Што се тиче зли Немаца и остали страшила, по њима би број погинули Срба у ДСР био једнак броју погинули Холанђана на примјер, који су и сами поријеклом Германи.

- - - - - - - - - -

Укупан број погинулих "држављана СФРЈ" је НУЛА (0).
Ниједан једини држављанин СФРЈ НИЈЕ погинуо у Другом свј. рату.
Бугари изгледа имају ген да се извуку из безнадежне ситуације....тада су углавном јединствени и гледају да спасу своју кожу, а морал, правда и поштење им уопште нису битни

- - - - - - - - - -

Znam naravno,car znaci imperator,a kralj znaci rex (king).I ovo je razlika pomedju Bugarska i Srbija,mi uvek smo bili imperija,a vi regnum(kingdom).

Kako vam se zvao vladar i na kom jeziku se obraćao Bugarima

Poslednja izmena:
Rusi, odnosno njihova politika nije glupa pa da misle da su tamo neki Bugari, Srbi i ostali mali narodi odlucivali sto ce i gdje ce. Veliki vode igru a mali misle da ih se nesto pita i da imaju svoju volju i izbor. Nisu ruski politicari djeca. Ako covjek glupo razmislja onda ce se zapitati kako to. Bugari ih mrze a Rusi ih kao takve vole.

nisi to dobro definisao. srbi misle da su neki k.u.r.a.c a bugari znaju gde im je mesto.

Бугари изгледа имају ген да се извуку из безнадежне ситуације....тада су углавном јединствени и гледају да спасу своју кожу, а морал, правда и поштење им уопште нису битни

- - - - - - - - - -

Kako vam se zvao vladar i na kom jeziku se obraćao Bugarima

Za 13 vekova smo imali mnogo vladara,za koji iz njih je tvoje pitanje?

Hocu da podelim sa vama jedno saznanje koje sam cuo od prof, Dragana Simeunovica.Gostujuci u emisiji Pravac koji vodi bivsa zena premijere ,Ksenija Vucic izneo je podatak koji me pogodio, U drugom svetskom ratu Jugoslavija je izubila oko 1,67 miliona stanovnika, Najvise Srba ali ne od pusaka Nemaca i Ustasa vec medjusobno se istrebljujuci, Cetnici i partizani su jedni dsrugima naneli najvece zrtve. Jedini gerilski borci su bili Srbi ,Profesor kaze da Ustase nisu imali velike gubitke do pred sam kraj rata jer su bili u kasarnama i drzavotvorni a nasi po sumama i gorama. Braca Bugari su bili uz Nemce i nisu cak morali da idu ni na ruski front, Promenili su curak pred kraj i ukupno imali hiljadu i sest stotina poginulih u drugom svetskom ratu, Eto neko ce izvuci pouku zasto nam je ovako,

Tek da vidis koliko je poginulo Danaca, a i saradjivali su sa Nemcima. I koliko su za to svoje qurvanjstvo platili? Nikom nista. Da se ja pitam, pokupio bih im sve sto su imali - jer su ih drugi oslobadjali. Ostali ste netaknuti - lepo, sad cete to da platite. Ali ne, nisu platili ni cvonjka. Pa su posle kao medju prvima po standardu u svetu (dok su drugima spaljeni gradovi, pobijeno stanovnistvo...)

Tek da vidis koliko je poginulo Danaca, a i saradjivali su sa Nemcima. I koliko su za to svoje qurvanjstvo platili? Nikom nista. Da se ja pitam, pokupio bih im sve sto su imali - jer su ih drugi oslobadjali. Ostali ste netaknuti - lepo, sad cete to da platite. Ali ne, nisu platili ni cvonjka. Pa su posle kao medju prvima po standardu u svetu (dok su drugima spaljeni gradovi, pobijeno stanovnistvo...)

Danci su germani a Veliki Rajh je zamišljen za sve germanske narode a ne samo za Nemce.

То "-ser" добро иде уз коментар.

А ко си ти и такви као ти, па да одређујете "лепо, сад ћете то да платите"? :lol:
Увијек сте били и бићете безкичмењаци и гологузија и зато вас свак иебе посред пркна, ко год оће. ОДАКЛЕ ТАКВА РАЗМИШЉАЊА? Испишавам вам се на вашу "правду, право и међународне законе и резолуције!".

pametni ljudi

u borbi biraju pravu stranu

ne treba im tudje

nas problem je taj sto su nas prevarili da se za otadzbinu GINE

za otadzbinu se ZIVI

Није то проблем.
Проблем су ФИКС ИДЕЈЕ (југославије, "правда и право" итд.).
А онда ови што те идеје "смисле" не жале колко ће то Срба коштати.

Да су Срби гледали СВОЈА ИЕБЕНА СРПСКА ПОСЛА, избјегли би све погибије посље 1918. године!

И гињење и живљење је скроз бесмислено ако си ГЛУП и ако ЗАБАДАШ СВОЈ НОС У СВАЧИЈУ ГУЗИЦУ.

Back