Zasto je Srba u ww2 izginulo 1,5 miliona a Bugara samo 1,600?

Hocu da podelim sa vama jedno saznanje koje sam cuo od prof, Dragana Simeunovica.Gostujuci u emisiji Pravac koji vodi bivsa zena premijere ,Ksenija Vucic izneo je podatak koji me pogodio, U drugom svetskom ratu Jugoslavija je izubila oko 1,67 miliona stanovnika, Najvise Srba ali ne od pusaka Nemaca i Ustasa vec medjusobno se istrebljujuci, Cetnici i partizani su jedni dsrugima naneli najvece zrtve. Jedini gerilski borci su bili Srbi ,Profesor kaze da Ustase nisu imali velike gubitke do pred sam kraj rata jer su bili u kasarnama i drzavotvorni a nasi po sumama i gorama. Braca Bugari su bili uz Nemce i nisu cak morali da idu ni na ruski front, Promenili su curak pred kraj i ukupno imali hiljadu i sest stotina poginulih u drugom svetskom ratu, Eto neko ce izvuci pouku zasto nam je ovako,

osim sto je konstatacija totalno pogresna, film se ne zavrsava sa 1945. nego se nastavlja.Bugari su bili "pametni" ,pa su im Rusi tako pametnima uveli komunizam,nakon cega su ziveli pola veka kao klosari.Ko je posetio Sofiju pocetkom devedesetih zna o cemu je rec To je dovelo do toga da su opet kao pametni (zasluge iz 1999.)usli u EU,pa danas u Bugarskoj izuzev u Sofiji i Plovdivu nema omladine.Bugarska je unistena u svakom smislu,sa dva miliona pobeglih u EU koji se nikada nace vratiti
Srbija pored svega sta je snaslo u proslom veku,i dalje je Svajcarska za Bugarsku

osim sto je konstatacija totalno pogresna, film se ne zavrsava sa 1945. nego se nastavlja.Bugari su bili "pametni" ,pa su im Rusi tako pametnima uveli komunizam,nakon cega su ziveli pola veka kao klosari.Ko je posetio Sofiju pocetkom devedesetih zna o cemu je rec To je dovelo do toga da su opet kao pametni (zasluge iz 1999.)usli u EU,pa danas u Bugarskoj izuzev u Sofiji i Plovdivu nema omladine.Bugarska je unistena u svakom smislu,sa dva miliona pobeglih u EU koji se nikada nace vratiti
Srbija pored svega sta je snaslo u proslom veku,i dalje je Svajcarska za Bugarsku

Гомила глупости,сада смо за вас Запад.

Odnosi Rusije i Bugarske su zavisili oduvek od okolnosti i vremena, kako da ne...

Zato su oduvek bili dobri i prijateljski iako su Bugari često bili na strani ruskih neprijatelja.

A Srbi ko šta rade pokušavaju da se dodvore Rusima vekovima al nikada neće imati status kao Bugari na Balkanu za Ruse.

Oduvek će Bugari biti za Ruse broj jedan na Balkanu pa makar se sprijateljili sa samim djavolom koji juriša na Rusiju.

Bugarska je bliza Rusiji, i imaju blize ekonomske veze, i normalno je da ce Bugarska da bude bitnija za Rusiju, cak i kada im je neprijatelj.

Zato sto su ekonomske price i ko se gde utalio sustina,

Ove besmislicarske plemensko-nacionalisticke gluposti i analiziranje politike kojima se bave pomahnitale srpske patriote, pa to je za decu u obdanistu, a ne za ozbiljnu raspravu.

To kako oni vide svet, zivot, ljude, politiku, to nije ni za drugi razred osnovne.

Odnosi Rusije i Bugarske su zavisili oduvek od okolnosti i vremena, kako da ne...

Zato su oduvek bili dobri i prijateljski iako su Bugari često bili na strani ruskih neprijatelja.

A Srbi ko šta rade pokušavaju da se dodvore Rusima vekovima al nikada neće imati status kao Bugari na Balkanu za Ruse.

Oduvek će Bugari biti za Ruse broj jedan na Balkanu pa makar se sprijateljili sa samim djavolom koji juriša na Rusiju.

Nazalost , upravu si .

Ma kako da ne,cela Bugarska radi za tebi:mrgreen:

ti bandoglavi ako nemas sta pametno da napises cuti.Sofija je bila jedan od najruznijih gradova koje sam posetio do kraja devedesetih,ali zaista ruzna kao iz prica za noc vestica . Za sofijski aerodrom sa onim komunjarski muralima na ulasku aerodromske zgrade i zeleznicka stanica u Nisu je bila primer lepote i narocito velicine.Danas ste udarnici u Mcdoladsima u kojima cinite 90% radne snage,razbijajuci se od zagarntovanog minimalca 8,5€/Std. mada je i to pesma na prosecnu bugarsku zaradu od 700 leva iliti nepunih trista evritja
Sta da ti kazem,zbrisali ste iz Bugarske u milionima,dozivljavate demografsku katastrofu.Manji gradovi su vam opusteli, toliko da imate problem sa medicinskim radnicima koji vam nedostaju jer beze u zapadne drzave EU.To sto neki tvoji zemljaci rade kod mene ne treba da te iznenadjuje,postoji ta tradicija da Bugari rade kod Srba.Jos jednom ,ako te put nanese pravcem A8,navrati,pocasticu te izalskom u javnu kucu sa Bugarkama.Mozda tamo pronadjes neku blizu ili dalju rodjakinju :mrgreen:
To sto si ti iskompleksirana osoba koja je utripovala da je Bugarska postedjena ratova ispred Srbije posle svih ratova i sankcija,samo pojacava moje uverenje da niste bas preterano pametni

Poslednja izmena:
Da. EU je uništila Bugarsku a mi koji nismo u EU smo procvetali.Rumunija za koju smo mi bili nekad Švajcarska ima ove godine 5% veći BDP po glavi stanovnika.4% nezaposlenih.Prosečne plate veće od naših.Uništi ih EU.Bugarska za koju smo takođe nekad bili Švajcarska sa otprilike istim brojem stanovnika kao i mi ima duplo veći izvoz nego mi,Ove godine 3% veći BDP.Zaposlenih oko tri miliona mi oko dva milona.Nezaposlenih 8% mi oko 16%.Prosečne plate veće od naših.Standard oko 45% od prosečnog u EU mi 35%.Sedam milona stranih turista.Pruge na kojima vozovi mogu da idu preko dvesta kilometara na čas.Autoputeva gde smo mi nekad ubedljivo prednjačili sada imaju više.Sofija dve linije metroa.Treći se uveliko radi.Uništi ih ta EU.Blago nama.

Poslednja izmena:
Da. EU je uništila Bugarsku a mi koji nismo u EU smo procvetali.Rumunija za koju smo mi bili nekad Švajcarska ima ove godine 5% veći BDP po glavi stanovnika.4% nezaposlenih.Prosečne plate veće od naših.Uništi ih EU.Bugarska za koju smo takođe nekad bili Švajcarska sa otprilike istim brojem stanovnika kao i mi ima duplo veći izvoz nego mi,Ova godine 3% veći BDP.Zaposlenih oko tri miliona mi oko dva milona.Nezaposlenih 8% mi oko 16%.Prosečne plate veće od naših.Standard oko 45% od prosečnog u EU mi 35%.Sedam milona stranih turista.Pruge na kojima vozovi mogu da idu preko dvesta kilometara na čas.Autoputeva gde smo mi nekad ubedljivo prednjačili sada imaju više.Sofija dve linije metroa.Treći se uveliko radi.Uništi ih ta EU.Blago nama.

nezaposlenih 8%,samo zato sto niko nije ostao u Bugarskoj.Nemate blage veze kako se zivi u Bugarskoj sa prosecnih 700 leva i zbog cega sve i jedan skolovani Bugarin gleda da zapali na zapad.
Posle svih kataklizmi koje su zadesile Srbiju u proslom veku,a postedele "pametne" Bugare ,mi nemam cega da se stidimo.
Postavi genije sebi sledece pitanje.Ako je Bugarska bila postedjena razaranja 2.Sv. rata sa samo dvadesetak hiljada zrtava kako to zemunac tvrdi.Nije bombardovana devedestih kao SRJ,nije primila 0.8 miliona izbeglica i drugi gradjanski rat za samo pola veka kao mi,...zbog cega ta Sofija koja nije bila razarana danas ne lici na jedan Prag ili Salcburg,a prosecan Bugarin ne zaradjuje 1500€ mesecno ?:think:

Koja god brojka da je u pitanju, cinjenica je da su Srbi i tada i 1914. bili u situaciji da su svi okolni narodi ili protiv njih ili barem nisu bili u stanju da im bilo kako pomognu, a tako je i sada. Jer Srbi mnogo vole da se bave tim globalno-politickim temama, da li je u pravu Rusija, Amerika ili Nemacka, to ih vise interesuje od sopstvenog polozaja u svemu tome. Zato uvek prodju sa milionskim zrtvama.

nezaposlenih 8%,samo zato sto niko nije ostao u Bugarskoj.Nemate blage veze kako se zivi u Bugarskoj sa prosecnih 700 leva i zbog cega sve i jedan skolovani Bugarin gleda da zapali na zapad.
Posle svih kataklizmi koje su zadesile Srbiju u proslom veku,a postedele "pametne" Bugare ,mi nemam cega da se stidimo.
Postavi genije sebi sledece pitanje.Ako je Bugarska bila postedjena razaranja 2.Sv. rata sa samo dvadesetak hiljada zrtava kako to zemunac tvrdi.Nije bombardovana devedestih kao SRJ,nije primila 0.8 miliona izbeglica i drugi gradjanski rat za samo pola veka kao mi,...zbog cega ta Sofija koja nije bila razarana danas ne lici na jedan Prag ili Salcburg,a prosecan Bugarin ne zaradjuje 1500€ mesecno ?:think:
Ti genije postavi sebi pitanje kako to da jedna Bugarska i Rumunija kao uostalom i Poljska,Češka,Slovačka,Mađarska sada imaju veći standard od nas a pre samo tridesetak godina je to bilo obrnuto.Mada kada malo bolje razmisli ti si ustvari pravi odgovor na ovu temu.Izginuli smo toliko zato što smo se uvek pravili pametniji i bitniji od drugih kao što se ti sada praviš ovde.Mi smo pametni zato što nismo u EU a Bugari su glupi zato što jesu.

Poslednja izmena:
Ti genije postavi sebi pitanje kako to da jedna Bugarska i Rumunija kao uostalom i Poljska,Češka,Slovačka,Mađarska sada imaju veći standard od nas a pre samo tridesetak godina je to bilo obrnuto.Mada kada malo bolje razmisli ti si ustvari pravi odgovor na ovu temu.Izginuli smo toliko zato što smo se uvek pravili pametniji i bitniji od drugih kao što se ti sada praviš ovde.Mi smo pametni zato što nismo u EU a Bugari su glupi zato što jesu.

koliko covek mora biti lud pa da nas uporedjuje sa okolinom posle svih pizdarija koje smo imali? Tebi pokojni tozo jos uvek nije jasno kakve su posledice na privredu Srbije ostavile sankcije iz devedesetih? I zamolio bih te da se saberes, zato sto o clanstvu u EU nije rec, nego o cinjenici da Srbija ekonomski ne zaostaje za jednom Bugarskom koja nije osetila ni delic onoga kroz sta je Srbija prosla,i opet je ta Bugarska poslednja evropska kloaka.Izgleda da zemunac nije jedini forumski genije

Poslednja izmena:
Ima ona prica ,ne znam koliko je tacna da se pocetkom 20 stoleca broj Srba priblizio broju Engleza, Ako pretpostavimo da je Srbija u 2 svetska rata izgubila oko 3 miliona najpotentnijeg dela stanovnista ,u prvom mladi muskarci a u drugom generalno mladji ,realno je da bi imali brojno potomstvo, Bar 30% bi nas bilo vise .Doduse zapadna Evropa je imala brojne epidemije kuge i kolere koje su znale da desetkuju stanovnistvo, Drugo imali smo 70 tih godina u Jugoslaviji jedan bebi bum kada su fabrike profunkcionisale .Posle kazu da privreda nema veze sa natalitetom.

koliko covek mora biti lud pa da nas uporedjuje sa okolinom posle svih pizdarija koje smo imali? Tebi pokojni tozo jos uvek nije jasno kakve su posledice na privredu Srbije ostavile sankcije iz devedesetih? I zamolio bih te da se saberes, zato sto o clanstvu u EU nije rec, nego o cinjenici da Srbija ekonomski ne zaostaje za jednom Bugarskom koja nije osetila ni delic onoga kroz sta je Srbija prosla,i opet je ta Bugarska poslednja evropska kloaka.Izgleda da zemunac nije jedini forumski genije
Pa ti reče da je Bugarska uništena totalno zato što je ušla u EU.Ja znam kakve su posledice na privredu ostavile sankcije devedesetih.Ali moraš znati da su Rumuni,Bugari,Mađari,Poljaci,Česi,Poljaci bili 45 godina u čvrstom bratskom zagrljaju SSSR-a koji je imao veće posledice od sankcija iz devedesetih na nas.Ipak smo mi za njih bili Švajcarska za razliku od sada gde su nas prestigli neki za malo a neki za duplo.Od rata 1999 godine je prošlo 17 godina.Od sankcija dvadesetpet godina.To nije malo vremena pa da se žalimo kako su bile sankcije i ratovi i da smo zato sada ovde gde smo.

Opšte je poznata stvar da Rusi obožavaju Bugare.

Sećaš se kad su im hteli stvoriti Veliku Bugarsku Sanstefanskim mirom? :lol:

I što Rusi nisu kaznili Bugare nakon Drugog svetskog rata kada su u dva prethodna rata bili na strani Germana protiv njih lol? :lol:
U Konačnici San Stefanski mir je bio bolji za Srbiju od berlinskog kongresa jer je Bugarima prepušten samo Vranjski okrug, ali celo Kosovo i deo Metohije su ostajali u srpskim rukama + što su u svim drugim ratovima bili još više na našoj strani, Srbija se jedrenskim mirom 1829. bez kapi prolivene krvi uvećala ruskom intervencijom za trećinu, ruska vojska i dobrovoljci učestvovali su u PS ustanku, Rusija je obezbedila uspeh DSU, Rusija je zbog Srbije ušla u PSR.
Bugari nisu poslali vojsku na istočni front, a Hrvati jesu, što nas nisu kaznili?
Ni ne znaš koliko si šupalj.

Back