Zašto je politika ušla u Evroviziju?

miodragstankovich

Aktivan član
Poruka
1.178
Ove godine izbor za "najbolju" pesmu nismo imali,ali je dobro preispitati i svoje stavove i prethodna takmičenja.

Ne znam za Vas,ali meni se Evrovizija toliko gadi poslednjih recimo 20 i više godina. Bukvalno mi dođe da poludim kada je vidim.
Imao sam prilike da odgledam svaku pojedinačno na YT-u od 1998. pa do danas. Doduše,ne svaka,ima izuzetaka,ali probaću da iznesem ovde logične primere gde je uticaj politike po meni baš prisutan.

1. Izrael (1999)
Takmičenje treba da se održi (i održalo se) u Tel Avivu. Uvodna špica,nakon one standardne od ERU, pokazuje animirani put od V. Britanije do Izraela,konkretno do Jerusalima. Dalje,samo predstavljanje u narednoj špici pre uključenja uživo u Tel Aviv pokazuje helikopter koji sleće (gle čuda!) baš u Jerusalim.
Dakle,jasno je stavljeno do znanja da je Jerusalim za njih prestonica,i tu je svakoj raspravi i bilo kakvom argumentu došao kraj. To je pušteno u etar i to je ogromna većina ljudi videla. Direktno se radi o uvlačenju politike i sukoba Izraela i svima nam ovog meseca poznate Palestine.
Zašto je to njima bilo važno da urade,pojma nemam. Valjda neko dokazivanje...

2. Grčka i Turska= Kipar
Za ovo ne znam da li postoji neko ko nije čuo...
U Beču 2015. održano, Grci daju poene Kipru, Turci negoduju. Onda ovi urade to isto, Grci negoduju. U jednom momentu su voditelji morali na fini način da zamole da se svi poštuju,i da se politika ostavi po strani.

3. Brat moj Belorus
Izražena podrška Rusije i Belorusije kroz međusobno davanje 12 poena (recimo da sam i na to naleteo...). Ovo ne bih ni komentarisao.

4. Kontroverze nakon takmičenja 2004. ,2007. i 2008.
Ovde čak sumnjam da je bilo namešteno da mi pobedimo. Sve je super,sjajni su nam bili nastupi,ali baš odmah naredne godine kada nastupaš kao druga država pod drugim imenom,baš tebi da se polakomi...
2004. Željko Joksimović nas predstavljao i završio na drugom mestu. Mariju Šerifović znate,da ne ponavljam k'o papagaj.
Elem,kontroverze:
2007:
2007.png

2008:
2008.png

Šta Vi mislite o svemu ovome? Da li uopšte ikome prija da Evroviziju gleda sa uživanjem? Meni ovo ipak smeta. Ne toliko,ali recimo da naljuti.
 

Back
Top