MaRaMih162219
Domaćin
- Poruka
- 4.013
problem je što srbi i dan danas imaju krivu percepciju... pa tako i dan danas govore kako svi koji nisu srbi u stvari jesu srbi... što potvrđuje da oni iz tog limba još nisu izašli...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sirota? Posle koliko, jedno 10+ godina na forumu ti si i dalje tabula rasa?Ti sirota ne znaš da je netko u vojnom vrhu odlučio oduzeti oružje T.O. SR Hrvatske još prije prvih višestranačkih izbora.
Da su komunisti ostali na vlasti ista bi priča bila.
U isto vrijeme Slobo je uredno vršio smotru T.O. SR Srbije.
znaju se točno u broj žrtve i naše i vaše i 1991 i 1995, vi imate problem što imate neopisiv poriv za manipulirajem brojevima... tijekom cijelog rata imali ste nešto malo više od 6000 stradalih i struktura istih je poznata, vrlo mali broj civila a iznimno velik broj vojnikaA samo u oluji 2000 poklanih?
U vukovaru 200 pre otvorenog sukoba sa jna... Odvedeni sa posla od kuce... U spisku u leto i jesen 1991 600 sprzeno....
Reko bi coek sitnica za vase koljace...
gdje smo je napadali... u loznici, obrenovcu, na crnoj planini?Ja sirota? Posle koliko, jedno 10+ godina na forumu ti si i dalje tabula rasa?
Razoružavani su teroristi iz SR Hrvatske decenijama pre toga. Pusti samo godinu kad ste počeli da napadate SFRJ.
Proširi malo. Vidike, ali i geografiju.gdje smo je napadali... u loznici, obrenovcu, na crnoj planini?
Poklani ili pobijeni?o koljačima koji su poklali i poubijali ljude u slijedećim mjestima: kostrićima 16, glinskom novom selu 11 pa 22 ukupno 33, jošavici 24, baćinu 59, petrinji 76, hrvatskoj kostajnici 30, majuru 14, u strugi 12, u kozibrodu 10 u zamlači 7, kraljevčanima 5, peckom 4, skeli 10, gornjim jamama 15, maji 9, topuskom 46, stazi12... tu još ako pribrojimo nestale 350, za koje je vjerojatno da su mrtvi pokopani u masovnim grobnicama po baniji, govorimo o preko 700 poubijanih civila od strane vaših koljača... to je samo 1991. god. a od onih što su ostali na okupiranom području još je dodatno oko 100 ljudi ubijeno do oluje...
I KiM MZ isto.Pa priznaj ako ćeš tako.Necu. Ovo je davnih dana Tito preuredio, doneo im drzavu, spojio baranju, promenio ustav...
Slobo potvrdio.
Kad su nebitna moja i mišljenja drugih forumaša,zašto si ovde?Sinko, uopće je nebitno tvoje mišljenje i tvoje fantazije. Znam da si i ti toga svjestan, zato i luduješ na temi.![]()
Zašto lažeš?Ne, to su bili milosrdni anđeli koji su laganim percima svojih krila rezali vratove. Zadovoljan, konju?
Da, sukob su dodatno zakuhali Karađorđevići i Nikola Pašić suludim pričama 1918. godine o jednom troimenom narodu Srbima, Hrvatima i Slovencima. Već u tom trenutku je bila propala svaka ideja južnoslavenskog ujedinjenja. Nije bilo normalno ići u 20. stoljeću, nakon dovršetka stvaranja nacija u imitiranje procesa čiji je rok za odradu već bio završen. Većina naroda na području bivše Jugoslavije teško je platila srpsku ideološku zabludu o "jednom narodu". Da se išlo na ujedinjenje različitih i ravnopravnih naroda u južnoslavensku federaciju ili konfederaciju, onda bi vrlo vjerojatno i danas postojala. Ovako, srpske političke elite su pogrešno protumačile društvene procese i iz krivih premisa donijele pogrešne zaključke, što je izazvalo neviđen kaos na Balkanu u 20. stoljeću.
veći dio je poklan, npr jedna od zaklanih je i moja teta... u mjestu stubalj... ali ok to ste vi samo vraćali za klanja iz ww2 kojima su isto prethodili vaši zločini... u svakom slučaju da ipak ne bi bilo zabune, novčić ne zvecka sam, tako da neovisno tko je odgovorniji za spiralu zla u proteklom vremenu, postoje samo dvije opcije... ili da podvučemo refu i nastavimo dalje u miru, ili da se i nadalje pripremamo i jedni i drugi za neku novu majstoricu pa ko nadvlada... treba imati na umu da više neće biti embarga i da ćemo i jedni i drugi u skladu sa platežnom moći biti u mogućnosti kupiti ili nabaviti kako god vrlo ubojita i vrlo učinkovita sredstva za ubijanje, a slijedom logike izloženost tim ubojitim sredstvima i jednih i drugih će biti na plećima hrvatske i srbijanske mladosti kad i ako tomu dođe vrijeme... pa ako vaša politička elita prosudi da je gubitak srbijanske mladosti prihvatljiv poradi ostvarivanja velikosrpskih ciljeva mi ju u tomu ne možemo spriječiti, ali možemo bitno utjecati da naknadno shvatite da joj je bila kriva prosudba... ovo je naravno hipotetska teza s obzirom da se uglavnom vi grozite sa onom "doći će vaše vrijeme"Poklani ili pobijeni?
Ti ko mujo na sudu:Genocidisali su me Srbi.
Upravo tvoji "momci" su bili najveći koljači.Kad se ti javljaš u vezi klanja samo pokazuješ koliko si đubre i otpad ljudskog roda.
Cuj mladosti, ovde se vise ne sluzi vojska. Sutra da zaratimo gonili bi nas polovanjake sa propalim kicmamaće biti na plećima hrvatske i srbijanske mladosti kad i ako tomu dođe vrijeme...
napisano je totalna bezvezarija... dobro je znano da su u pregovore o stvaranju tada države u začetku bile srbija i crna gora s jedne strane i Država Slovenaca, Hrvata i Srba (Država SHS) koja je proglašena 29. listopada 1918., istodobno kada je Hrvatski sabor raskinuo sve državno-pravne veze s Austro-Ugarskom. Nova je država nastala od ozemlja bivše Austro-Ugarske na kojima su živjeli južnoslavenski narodi. Na čelu države se nalazilo Narodno vijeće SHS, na čijem se čelu nalazio slovenski političar Anton Korošec, dok su potpredsjednici bili Hrvat Ante Pavelić, stariji i Srbin Svetozar Pribićević. Država SHS bezuspješno je pokušavala od sila Antante zatražiti priznanje. Istodobno su sa srpskom vladom tekli pregovori o njezinu ujedinjenju s Kraljevinom Srbijom i Crnom Gorom. Ženevskom deklaracijom, 9. listopada 1918., bilo je predviđeno očuvanje Države SHS i Srbije kao zasebnih državnih cjelina i ustroj zajedničke vlade nove države za zajedničke poslove do donošenja ustava, ali je sadržaj ove deklaracije srpska vlada uskoro i z i g r a l a. Inicijativu o provođenju ujedinjenja preuzeo je prvak Hrvatsko-srpske koalicije Svetozar Pribićević (jer su hrvati izgubili volju uvidjevši u kojem to smjeru ide) i težište prenio na Narodno vijeće SHS u Zagrebu, koje je 24. studenog 1918. donijelo odluku o ujedinjenju Države SHS sa Srbijom i Crnom Gorom. Iako Hrvatski sabor taj akt nije usvojio, dana 1. prosinca 1918. u Beogradu je srpski regent Aleksandar Karađorđević proglasio ujedinjenje i stvaranje Kraljevstva SHS, čime Država SHS prestaje postojat a već 5.prosinca kada počinju masovni ali mirni prosvjedi u hrvatskim gradovima protiv te i takve namještaljke, djed one drolje vesne pusić u zagrebu na trgu bana jelačića izdaje naredbu da se puca po prosvjednicima kojom prilikom se ubijanjem prosvjednika na glavnom trgu glavnog hrvatskog grada daje do znanja i tko će voditi glavnu riječ u novonastaloj državi na prijevaru, i kako će se provoditi oni koji se budu bunili...Већина народа на Балкану не би ни имало државу да није Србије и сасвим је нормално очекивати да таква држава преузме примат. Но да ли је заиста? Наравно да није. Србија је као победница рата могла да каже то је све Србија и тачка. Тражење од српске државе (НЕ НАРОДУ!) да се клања некиам који нису имали државу је неумесно. Словенци знају зашто, тиме што су им делови државе и даље заробљени у Аустрији и да није било Србије и њихове тежње да ослободи не само Србе већ и друге словенске народе данас све до Сплита била Србија а ви бисте живели у Аустрији баш као и делови Словеније које су и даље остали део Аустрије!
napisano je totalna bezvezarija... dobro je znano da su u pregovore o stvaranju tada države u začetku bile srbija i crna gora s jedne strane i Država Slovenaca, Hrvata i Srba (Država SHS) koja je proglašena 29. listopada 1918., istodobno kada je Hrvatski sabor raskinuo sve državno-pravne veze s Austro-Ugarskom. Nova je država nastala od ozemlja bivše Austro-Ugarske na kojima su živjeli južnoslavenski narodi. Na čelu države se nalazilo Narodno vijeće SHS, na čijem se čelu nalazio slovenski političar Anton Korošec, dok su potpredsjednici bili Hrvat Ante Pavelić, stariji i Srbin Svetozar Pribićević. Država SHS bezuspješno je pokušavala od sila Antante zatražiti priznanje. Istodobno su sa srpskom vladom tekli pregovori o njezinu ujedinjenju s Kraljevinom Srbijom i Crnom Gorom. Ženevskom deklaracijom, 9. listopada 1918., bilo je predviđeno očuvanje Države SHS i Srbije kao zasebnih državnih cjelina i ustroj zajedničke vlade nove države za zajedničke poslove do donošenja ustava, ali je sadržaj ove deklaracije srpska vlada uskoro i z i g r a l a. Inicijativu o provođenju ujedinjenja preuzeo je prvak Hrvatsko-srpske koalicije Svetozar Pribićević (jer su hrvati izgubili volju uvidjevši u kojem to smjeru ide) i težište prenio na Narodno vijeće SHS u Zagrebu, koje je 24. studenog 1918. donijelo odluku o ujedinjenju Države SHS sa Srbijom i Crnom Gorom. Iako Hrvatski sabor taj akt nije usvojio, dana 1. prosinca 1918. u Beogradu je srpski regent Aleksandar Karađorđević proglasio ujedinjenje i stvaranje Kraljevstva SHS, čime Država SHS prestaje postojat a već 5.prosinca kada počinju masovni ali mirni prosvjedi u hrvatskim gradovima protiv te i takve namještaljke, djed one drolje vesne pusić u zagrebu na trgu bana jelačića izdaje naredbu da se puca po prosvjednicima kojom prilikom se ubijanjem prosvjednika na glavnom trgu glavnog hrvatskog grada daje do znanja i tko će voditi glavnu riječ u novonastaloj državi na prijevaru, i kako će se provoditi oni koji se budu bunili...
pa kod nas po tom pitanju ukoliko doživimo i budemo u životnim godinama, neće biti problema... ja ću uvijek radije izložiti sebe nego da mi ginu sinovi iako od njih trojice jedan će zasigurno u toj situaciji biti vojnik dok ova druga dvojica možda da a možda i ne s obzirom na profesiju, ali bi i oni mogli imati veze sa vojskom... ali ako nas ne bude onda su sigurno oni na redu. mada treba biti realan, ja sam u onom ratu bio dva puta ranjen, ostale su neke posljedice od drugog ranjavanja, naknadno sam dobio težak srčani udar tako da baš i nisam najvitalniji, mogao bih poslužiti tek kao jedan od inih koje bi se rasporedilo na neke bezizlazne pozicije pa da skupo prodamo svoju kožu. i to ima smisla ali na način da nas bude po 2-3 na poziciji kako bi sami po sebi bili preskupi za upotrebu skupih ubojitih sredstava, tako da nas mora pokušati eliminirati živa sila, i to bi bilo ok... ja osobno ako do rata dođe za mog mandata bih drage volje pristao da tako zaključim isti...Cuj mladosti, ovde se vise ne sluzi vojska. Sutra da zaratimo gonili bi nas polovanjake sa propalim kicmama![]()
Ne moze doci do rata jer neko mora da napreduje, ne da ceka u busijipa kod nas po tom pitanju ukoliko doživimo i budemo u životnim godinama, neće biti problema... ja ću uvijek radije izložiti sebe nego da mi ginu sinovi iako od njih trojice jedan će zasigurno u toj situaciji biti vojnik dok ova druga dvojica možda da a možda i ne s obzirom na profesiju, ali bi i oni mogli imati veze sa vojskom... ali ako nas ne bude onda su sigurno oni na redu. mada treba biti realan, ja sam u onom ratu bio dva puta ranjen, ostale su neke posljedice od drugog ranjavanja, naknadno sam dobio težak srčani udar tako da baš i nisam najvitalniji, mogao bih poslužiti tek kao jedan od inih koje bi se rasporedilo na neke bezizlazne pozicije pa da skupo prodamo svoju kožu. i to ima smisla ali na način da nas bude po 2-3 na poziciji kako bi sami po sebi bili preskupi za upotrebu skupih ubojitih sredstava, tako da nas mora pokušati eliminirati živa sila, i to bi bilo ok... ja osobno ako do rata dođe za mog mandata bih drage volje pristao da tako zaključim isti...

ja ne znam ali stvarno mi nije jasno što vi sebi umišljate, pa opće je poznata činjenica da vi niste ni sebe oslobađali nego su to izveli francuzi i ostali pripadnici sila antante, a vi se samo prišlepali i tu je priči o vašem značaju kraj... mi smo bili u nemilosti zato što smo francuze osramotili sudjelujući u uspješnom atentatu na vašeg kralja na njihovom teritoriju... da smo ga liknuli npr u njemačkoj, država shs bi bila ekspresno priznata i srbija bi bila krc na biciklu... eto koliko ste bili značajni da smo danas mi upravo od te francuske itekako priznata država koja će moguće upravo od nje kupiti strateško naoružanje kojim će krajnje isključiti vaše aspiracije...Та држава у стилу Репубљик Косова by САД не би ни постојала да није било Србије. Не заноси се. Могао бих да ти набрајам да сутра експонате (лажне државе) које су стваране само као део формалности односно да се прођу дипломатски папири.
ja ne znam ali stvarno mi nije jasno što vi sebi umišljate, pa opće je poznata činjenica da vi niste ni sebe oslobađali nego su to izveli francuzi i ostali pripadnici sila antante, a vi se samo prišlepali i tu je priči o vašem značaju kraj... mi smo bili u nemilosti zato što smo francuze osramotili sudjelujući u uspješnom atentatu na vašeg kralja na njihovom teritoriju... da smo ga liknuli npr u njemačkoj, država shs bi bila ekspresno priznata i srbija bi bila krc na biciklu... eto koliko ste bili značajni da smo danas mi upravo od te francuske itekako priznata država koja će moguće upravo od nje kupiti strateško naoružanje kojim će krajnje isključiti vaše aspiracije...![]()
Plasis se?i da prestanete sa bedastoćama ne bi bilo loše da probate shvatiti da smo mi u ovom trenutku sposobni izdvojiti 2 milijarde dolara za kupnnju naoružanja a vi taj novac niste u mogučnosti skupiti da cijelu srbiju pretvorite u plantaže malina...a vi sad nist u mogućnosti da nas ugrozite a kamoli za 5-10 godina
Srbi i Hrvati nemaju više oko čega ratovati. Jedino ako bi se Hrvati umešali u mogući sukob izmedju Srba i Bošnjaka gde ima osnove za okršaj.i da prestanete sa bedastoćama ne bi bilo loše da probate shvatiti da smo mi u ovom trenutku sposobni izdvojiti 2 milijarde dolara za kupnnju naoružanja a vi taj novac niste u mogučnosti skupiti da cijelu srbiju pretvorite u plantaže malina...a vi sad nist u mogućnosti da nas ugrozite a kamoli za 5-10 godina
pa ne znam zašto svodite priču na patetiku... mi hrvati vas srbe ne volimo, prije svega zbog toga što ste konvertiti, potom zato što kontinuirano imate aspiracije i pretenzije spram hrvatske u cjelosti, većina hrvata ne želi sa srbima imati ikakvog posla i da postoji mogućnost mi bi vjerojatno na granici svama izgradili zidine, a u jarke pustili krokodile... jbg što je tu je tako je kako je... mi vas zasigurno nećemo dirati, a ukoliko vama padne neka glupost na pamet, imat ćemo sasvim solidnu medicinu...Не умишљамо ништа. Србија је била држава.
И друго Србија (не Срби) је већито радила у корист интернационализма а најмање у корист својих (националистичких) интереса тако да сва та машта о великосрпском национализму почива на хистерији и неоснованој мржњи према српском народу као да су Хрвати а не Срби доживели геноцид. Као да су Срби хрватску децу у логорима мучили и убијали на нај свиерепије могуће начине а не обрнуто.![]()
pa tu ćemo lako moguće biti i saveznici... jer globalno gledano turska je opet potencijalni neprijatelj i vama i nama i u tom slučaju i mi i vi moramo promptno reagirati i riješiti se bošnjaka koji će i nas i vas ugrožavati...Srbi i Hrvati nemaju više oko čega ratovati. Jedino ako bi se Hrvati umešali u mogući sukob izmedju Srba i Bošnjaka gde ima osnove za okršaj.
pa ne znam zašto svodite priču na patetiku... mi hrvati vas srbe ne volimo, prije svega zbog toga što ste konvertiti, potom zato što kontinuirano imate aspiracije i pretenzije spram hrvatske u cjelosti, većina hrvata ne želi sa srbima imati ikakvog posla i da postoji mogućnost mi bi vjerojatno na granici svama izgradili zidine, a u jarke pustili krokodile... jbg što je tu je tako je kako je... mi vas zasigurno nećemo dirati, a ukoliko vama padne neka glupost na pamet, imat ćemo sasvim solidnu medicinu...![]()