Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Против Републике Српске Крајине се 4 године водио "специјални рат", и то је водио играч који зна ту игру играти, силник је стао на страну против Срба који су покушали одбранити своје право на постојање на вјековном простору.
Опасна пропаганда у континуитету, сталне подваљене приче о некој размјени територије, како је све већ договорено (а ако је договорено чему борба, како мотивисати борце), роварења, уношење дефетизма, спинови, у пропаганди су помогли и српски непријатељи међу Србљем, имали смо различите политичке фракције у РСК са погубним идејама и које су радиле на раздору међу Србима..
Део те неоусташке пропаганде је да су Србе у РСК Слоба и Београд нахушкали да се побуне. И која одвратна манипулација, након геноцида у ендехазији 1940их, након што су почетком 1990е васрсли авети прошлости, након отпуштања са посла, избаивања из станова, терра и већ покоља Срба ван простора РСК, Србе у РСК нико није могао наговарати на нешто, знали су шта долази и шта им је чинити. Покушали су одбранити своје првво на постојање, нису успјели из више разлога.

Како написах, против РСК вођен је "специјални рат", у једном безнађу многи млађи су напуштали тај простор, просјечна старост припадника војске РСК августа 95-е бјеше 53 године, када је неоусташка жгадија ударила однос војних ефектива бјеше 5:1 на штету Срба. Чак и ту би се Срби одбранили, да није приликом удара на сам Книн прострујила вијест како је све договорено о размјени територије Книн за Осијек. Народ је кренуо у збјег, а када крене народ и тако времешни борци неће држати положаје, и наравно да ту бјеше синхронизација пропаганде и издаје.
На другим просторима, гдје је војска РСК пружила отпор, неоусташка жгадија бјеше заустављена а напади су доживјели крах.

Србима у РСК се нема шта приговорити, ако изузмемо оне који су се сврстали на страну наших непријатеља наравно, борили су се, покушали опстати на својим просторима, да се против њих борила само неоусташка багра успјели би, али на другој страни имали су против себе и силника, + издаја, ту реално и нису имали шанси. Што се тиче руководства у Србији, укључујући и Слобу, тешко је разумјети многе одлуке и шта су уопште канили, разумијем да бјеше и притисака и ултиматума и пријетњи од стране силника, али сам однос према Србима у РСК, један анимозитет који су "болдовали" режимски медији у Србији према Србима у РСК и лидерима тих Срба и срамне изјаве неких, укључујући и Слобу у неким интервјуима, заслужују само двије ријечи, срамно и јадно.

Било, прошло. Данас о томе многи воле паметовати, писати злураде коментаре, и данас се пласирају лагарије, Срби у РСК настоје оцрнити, свакојаке ружне етикете им се приписују, неки малоумни Срби и данас понављају неоусташку пропаганду како су Слоба и Београд гурали Србе у РСК да се побуне, зато ваљани људи вични перу. треба и морају стати у одбрану истине.

Poslednja izmena:
Nema srpskih vjekovnih teritorija na području Republike Hrvatske. Ima gdje su Srbi živjeli i gdje žive, ali tu žive i Hrvati, duže nego Srbi. Htjeli ste nešto što nije vaše i to vam se obilo o glavu!
Koliko znam matematiku kada se računa od 15 veka na ovamo tu izbrojah 4-5 vekova
Uzgred neko je hteo što nije njegovo a neko je hteo da istera te ljude.

Nema srpskih vjekovnih teritorija na području Republike Hrvatske. Ima gdje su Srbi živjeli i gdje žive, ali tu žive i Hrvati, duže nego Srbi. Htjeli ste nešto što nije vaše i to vam se obilo o glavu!
Обило нам се и ко зна колико дуго ће нам се обијати о главу што, када је већ регент и ратна Скупштина направила самоубилачку глупост са Југославијом, него што није исправила грешку и ампутирала католички елемент - мали поклон Италијанима и Аустријанцима. Са Атататурком је већ кренуло, Александар је плаћао у злату за сваку мухамеданску породицу. Али, убише га и сада су само глупи Срби и даље Југословени.

1597328906169.png

Мирко Рашковић је отац од Ање Шимпраге (рођене Рашковић). Недавно ми је ћаћа река да је Мирко радио за Хрвате. Мој ћаћа га је познава, из виђења више.

Ањи су узели да наводно заступа интересе српске мањине из разлога што јој је ћаћа радио за Хрвате у току рата. Прије него што је стигла до сабора имала је неку функцију на нивоу општине Книн.

Krajina nije pravno pala .
Referendum u Bosni nije bio validan za otcepljenje od Jugoslavije , Srbi su potom imali validan referendum za opstanak u Jugoslaviji. Sto je u stvari deo federacije.
Referendum u Krajini je takodje bio validan , bez obzira na pitanje. Krajina je postala legitiman deo federacije.
Da je plan Z4 Hrvatska ispostovala onda bi taj plan bio danas primenjen i vlaidan.
Posto je iako potpisala , Hrvatska izvrsila agresiju na Krajinu koja je bila sastavni deo Jugoslavije , time je pokazala da
se ne bi pridrzavala ni onoga sto je potpisala, takoda je Milosevic bio u pravu kada je pocepao Z4 .
Odnosno tada je Krajina i Republika Srpska bili sastavni delovi Jugoslavije sa njenim republikama, sto je i pravno dan danas tako iako je na silu CG zapad isterao iz federacije time unistivsi deo legitimeta na Kosovu , Krajini i Republici Srpskoj.
Medjutim iako neki kazu da Srbija nije pravni naslednik Jugoslavije , to nije tacno , jer ona jeste , ali sada pravno u zajednici sa RS i okupiranom teritorijom Krajine.
Pravno Krajina i Kosovo su okupirane teritorije od zna se koga, , a ne neke tudje van federacije odnosno Srbije .

Neki ce reci , sta ce nama sad treca Jugoslavija , ali to nije ona koja okuplja one koji su bili u njoj da izbegnu odstetu
za drugi svetski rat , ili koji mrze tvorce iste drzave, to je neka treca koja je u stvari trebala biti prva kada se stvarala.

Poslednja izmena:
Мирко Рашковић је отац од Ање Шимпраге (рођене Рашковић). Недавно ми је ћаћа река да је Мирко радио за Хрвате. Мој ћаћа га је познава, из виђења више.

Па и Миркаћ је био посланик СДСС ... па је оћеран кад су наши из Србије рекли ко је и шта је .... за ћер нисам знао, хвала на обавјештењу ... нисам из Далмације па не знам неке ствари ... а све ово скупа говори о осталим Србима тамо, ђе наивни Пуповац сабира шта се сабрати може из Подунавља,Загреба и Далмације док му остали (још малобројнији) не вјерују.

Danica Drašković za ‘Slobodnu‘: Većina Srba misli sve najgore o ulozi Srbije u ratovima. Pomirenje Srba i Hrvata mora biti moguće, narodi to hoće

https://slobodnadalmacija.hr/vijest...rvata-mora-biti-moguce-narodi-to-hoce-1038119
Većina naroda u Srbiji misli da je Srbija kriva jer je izdala RSK.
A ti si došao ovde u 7h ujutru da nam postavljaš izjave mrtve Danice Drašković??
RSK ćemo osloboditi isto kao i KiM tu nema zbora niti je upitno.Baranja je naša takođe.

RSK ćemo osloboditi isto kao i KiM tu nema zbora niti je upitno.Baranja je naša takođe.
Види, чак и да стварно у неком периоду буде тако, ко ће да живи тамо? Како ћеш убедити Србе, народ који се одомаћио по Србији или развејао по свету сад да се враћа назад у Крајину? Ајде ове генерације Крајишника што су рођени тамо можда некако и убедиш, али ову њихову децу што су рођена овде у Србији сад да враћаш назад у Крајину- мислим да од тога нема ништа пријатељу мој. Ево, деца избеглица које ја знам, овде рођени, овде завршили школу, факултете, гледају да побегну преко (ко и остали), никоме од њих ни не пада на памет да се враћају у Крајину да тамо живе. Можда неко оде овако да посети, али да неко тамо оде и живи- то тешко. Ретко ко.

А џаба ти територија без народа. То је пустиња ако ту нема ко да живи.

Види, чак и да стварно у неком периоду буде тако, ко ће да живи тамо? Како ћеш убедити Србе, народ који се одомаћио по Србији или развејао по свету сад да се враћа назад у Крајину? Ајде ове генерације Крајишника што су рођени тамо можда некако и убедиш, али ову њихову децу што су рођена овде у Србији сад да враћаш назад у Крајину- мислим да од тога нема ништа пријатељу мој. Ево, деца избеглица које ја знам, овде рођени, овде завршили школу, факултете, гледају да побегну преко (ко и остали), никоме од њих ни не пада на памет да се враћају у Крајину да тамо живе. Можда неко оде овако да посети, али да неко тамо оде и живи- то тешко. Ретко ко.

А џаба ти територија без народа. То је пустиња ако ту нема ко да живи.

Исто питање се може поставити и за Косово. Кад ослободимо Косово и чак да сви Шиптари оду, колико Срба је спремно да се тамо врати? Мислим да би се мало њих вратило.
Косово је 1999 гађано бомбама са осиромашеним уранијумом (само Косово, околина Врања и једна локација у ЦГ од читаве СР Југославије), зато народ који доле живи масовно оболева од канцера.

Исто питање се може поставити и за Косово. Кад га ослободимо и да сви Шиптари оду са Косова колики Срба је спремно да се тамо врати? Косово је 1999 гађано бомбама са осиромашеним уранијумом (само Косово, околина Врања и једна локација у ЦГ од читаве СР Југославије), зато народ који доле живи масовно оболева од канцера.
Наравно, исто питање важи и за Косово. И то је питање које ,,патриоти" углавном игноришу и које се не уклапа у њихово мантрање. У праву је Милан Ст. Протић, колико год га пљували и вређали и етикетирали, када каже да сви мантрају и кличу ,,Косово је Србија" а колико њих који то вичу је спремно да оде да живи на Косову у свим оним условима које живот тамо носи?

То су права,реална питања а не пароле и покличи.

Наравно, исто питање важи и за Косово. И то је питање које ,,патриоти" углавном игноришу и које се не уклапа у њихово мантрање. У праву је Милан Ст. Протић, колико год га пљували и вређали и етикетирали, када каже да сви мантрају и кличу ,,Косово је Србија" а колико њих који то вичу је спремно да оде да живи на Косову у свим оним условима које живот тамо носи?

Није добро да нека територија зјапи празна без народа, али боље да је и празна и да на њој живе вукови и дивље свиње а да је твоја него да није твоја. Сваки Србин би радије пусто Косово у саставу Србије него Косово са Шиптарима ван Србије, што је природно, нормално и логично.

Америчка држава Вајоминг има једнаку површину као СФРЈ. Међутим, Вајоминг има само 560 000 становника, а СФРЈ је имала 22 000 000.
Нико у Вашингтону се не узбуђују што у Вајомингу има више крупне дивљачи него људи. Нити је Вајоминг због тога мање амерички од било које друге америчке савезне државе која има пуно више становника.

Kako Krvati sebi takva pitanja nisu postavljali 41 i 95
Kad pobijemo i otjeramo Srbe sa njihove zemlje ko ce tu da zivi

Kako Krvati sebi takva pitanja nisu postavljali 41 i 95
Kad pobijemo i otjeramo Srbe sa njihove zemlje ko ce tu da zivi
Зато што о томе нису они тада ни размишљали. Зато што је њихова плитика обележена тим неким фанатичним, ирационалним и дебилним усташким набојем по коме ће све бити у реду само ако Срба нема. Мислим, то је дебилизам ако мене питаш.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back