Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
За све је крив страни фактор. А најсмешнији су ми Хрвати када тврде да су се 5. година борили против агресора и на крају га избацили:hahaha: приче за глупљи део популације.

Гледах пре неки дан Југослава Петрушића на ТВ, човек очигледно доста зна и како тврди располаже са 450 килограма документације.:eek:

Он је објаснио многе ствари па и Крајину.

Ma bog Zapad za sve kriv!

Na ovom forumu ima tona dokumentacije o bogu Zapadu
, šta je sve radio, koliko zla je naneo, koliko je mržnje širio, kolii je to ološ od boga. Bog Zapad je čak kriv i za vremenske uslove u Srbiji, poplave u Srbiji, za grad, za velike suše, za sve kriv bog Zapad. Nekada su samo bogovi mogli da stvaruju kiše i poplave, sad to radi taj tamo Zapad. Tako da je Zapad postao bog.

U Srbiji ne postoji veća sila od Zapada. Šta god da se dogodi u Srbiji, to mora da je sa Zapada. A niko ne zna šta je taj zapad, to je tamo negde. Ponekad Amerika, ponekad Engleska, ponekad Vatikan, ponekad Nemačka. Svi oni pritiskaju i stežu čeljustima Srbiju sa svih strana. Oće da nas pobiju sve. Niko ne zna, ko, šta i kako, ali svi znamo da je Zapad.

Postoji kod nas i bog Istok, ali nekako on nije toliko uticajan, i nekako retko se pojavljuje kod nas. Valjda mu nismo prineli dovoljno žrtava. Ali zato je bog Zapad sve prisutan. Nema stvari u Srbiji koja se dogodila a da se bog Zapad nije umešao u to.

Значи издаја, а да је неко остао на своју руку то ништа неби променило, то је сва истина.

Naravno da je izdaja. Dogovor koji je postignut još 1991. godine. Dva drugara, Sloba i Franjo, kućni prijatelji, letovali zajedno na Brionima. Seli brate ljudi, popili kafu i dogovrili se. Bili drugovi i pre rata, i za vreme rata, i posle rata.

Al nije Sloba mogao da kaže Srbima u Krajni, ajde mrš odatle. On je morao njih da dovede u situaciju da nemaju drugog izbora osim da sami pobegnu.

To je postigao tako što je prekinuo svaku pomoć JNA u Krajni, pustio ih da se vremenom iscrpe, i kada su ostali bez goriva, onda im je naređeno iz Beograda da se povuku. Mnogi se toga i danas sećaju. Kolona tenkova i vojnih vozila jedan dan se zaputila za Srbiju, sutradan došli vojnici i digli uzbunu - bešte, spašavajte živote, dolaze ustaše sve da vas pobiju. A vojska već pobegla. Tako da je narod doveden na svršen čin.

slobatudjman2.jpg

Naravno da je izdaja. Dogovor koji je postignut još 1991. godine. Dva drugara, Sloba i Franjo, kućni prijatelji, letovali zajedno na Brionima. Seli brate ljudi, popili kafu i dogovrili se. Bili drugovi i pre rata, i za vreme rata, i posle rata.

Al nije Sloba mogao da kaže Srbima u Krajni, ajde mrš odatle. On je morao njih da dovede u situaciju da nemaju drugog izbora osim da sami pobegnu.

To je postigao tako što je prekinuo svaku pomoć JNA u Krajni, pustio ih da se vremenom iscrpe, i kada su ostali bez goriva, onda im je naređeno iz Beograda da se povuku. Mnogi se toga i danas sećaju. Kolona tenkova i vojnih vozila jedan dan se zaputila za Srbiju, sutradan došli vojnici i digli uzbunu - bešte, spašavajte živote, dolaze ustaše sve da vas pobiju. A vojska već pobegla. Tako da je narod doveden na svršen čin.
Prekinuo svaku pomoc jna u krajini ?

da te interesuju ovi dogadjaji

shvatio bi da je vojsku povukao Milan Martic imas dokaze cak i na netu

shvatio bi da su krajisnici itekako bili naoruzani i da su imali oruzja

pre oluje krajisnici su hvatani i vijani po srbi da se vrate nazad....a hvatani su i ljudi koji su se samo rodili na teritoriji hrvatske ,a koji odavno zive u srbiji...

kako neko 91 moze da zna sta ce biti 95 to samo ti znas

Daj ne prd. i više. Eno poslednji intervju slobe 2000 posle 5 oktobra gde govori da bi poslao vojsku al utekli krajisnici i pljuvanje po njima kao kukavicama...
I debilu je jasan taj izdajnik....
ajde ne suketaj vise ,rece ti koji je ratka mladica i glavni stab vrs optuzio da namerno sabotiraju odbranu rs od 94 godine sta bi ratko odgovorio na ovo

ajde ne suketaj vise ,rece ti koji je ratka mladica i glavni stab vrs optuzio da namerno sabotiraju odbranu rs od 94 godine sta bi ratko odgovorio na ovo
Ratku je scer ubijena. Osveta za proterivanje arkana. Od tad on vise nije imao apsolutnu koncentracije i kontrolu vec je prepustano drugima.
Ti si apsolutni idiot i bot, potpuno ne bitan za bilo sta a kamoli za srpstvo. Jer dje si ti bio bravu neslani tada?
Jesi ti na liniji krvari gace za srpski narod tamo, za spas te dece tamo? Jesi ti dao ucknka za opstanak r srpske?

Dje si bio blavoru?

Nemas ti nikakvo pravo da brboces o tome. Niti je bitno sta ti lupeta notu fekalni.

Tacno.

1994 UVODJENJEM SANKCIJA PREKO DRINE, SAMIM TIM JE KNIN PUŠTEN NIZ VODU!!!

Zasto?

KARADZIC CE MORATI DA SE SNALAZI, SA TUDJMANOM TRGUJE ZA GORIVO, UZ OBECANJE DA CE BITI PASIVAN U SLUCAJU KRAJINE.

Napisao si bas sve kako jest, u tancine.

Ta IZDAJA JE DOVELA DO ONOG MOMENTA DA KADQ AU OSTALI BEZ ONOG ŠTO IM POTREBNO MORAJU BEZATI...

Debilcino, ja sam 1995 na ilijasu bio, drugo ranjavanje bese u muslimanskom najveci akciji deblokade Sarajeva. Sve je to dojumentovsno sa papitologijom i dokazom na mom telu. Na ilijasu stoko bez repa. Sa mnogima borcima sa ozrena.
Ti imalo obraza da imas ne bi vredjao one koji su krvarili za srpski narod. Ovde ima ljudi koji su videli sliku nas ranjenika sa dr lazic em cuvenim hirurgom. ali ti si debil, olos sljam ono cega je danas puno u srbiji pa ti nista vredno nije.

Za to smo tu gde jesmo.

Ali ti smes ovako samo preko interneta, dok ja o svom ucescu javno pricam jer svi znaju gde sam bio i telo sa dve rane ti govori. Da mi to u lice po nes vredjati i omalovazavsti napravio bi dzepove u stomaku. Ostavi podatke na pvt, adresu, ja cu ti vrlo brzo doc da ti dadbem priliku da mi j. ebes mater uzivo. Ostavi kopiju licne ja cu ti ostaviti svoju. Pa da resimo to dzu. kelo.
Majmuncino govnjiva ko tebe pita gde si bio i sta si radio? i kakve to ima veze sa ovim o cemu se pise

Lepo sam ti rekao da me to ne zanima

Ne znas odakle mi je rodbina,ne znas ni da li je neko od njih stradao u tom glupom ratu, tako da mrs dzukelo smrdljiva pisem iskljucivo na nacin sta je trebalo uraditi da se ne dozivi takva tragedija

smrdo smrdljiva
nisi ti jedini ratovao i nemaju svi taj tvoj recnik polupismeni retardu

kome ti to za adresu vidi roknuo bih te pesnicom u glavu pa sve i da si ratni heroj ,sam si poceo sa vredjanjem i spominjanjem familije pa uzivaj kada ti se uzvrati

ajde sad opet bas da vidim sta ces da napises
[/QUOTE]
Ne prd i vec se Pokazi ko si i dje si. U pvt. Istog trena dobices moje podatke. I ja cu ti dat priliku da me salom u glavu... Ti koji si prdeo pod jorganom ces da sakom one koji su isli tamo da krvare gace za srpstvo?

Zadnje bi ti to bilo.

Nismo isti, niti mozemo biti, ne mogu biti isti oni koji su krvarili dobrovoljno za srpstvo i oni koji su jeli mamine krofne u srbiji...

Tu je razlika izmedju nas i hrvata, kod njih su tzv branitelja privilegovni sto je u svakoj normalnoj drzavi red, a u srbiji su na vlasti oni koji ni blizu ratu nisu bili pa imamo slucsjeve vulina, i slicnim njemu cedomira, tadica dinkica i ostalih dezertera iz onog doba koje du. pe zabole za borcima za srpstvo. Zato i jesmo tu gde smo.

Ali mi koji smo ucestvovali casno i pošteno odsecajuci se dzznima da branimo srpstvo ma gde se nalazilo u zivotu javnom ne damo da bilo kakva olos svojim lazima pljuje po tom brane i interese izdajnika i lopova poput tada milosevica koji bi mater prodo makar za vlast na adi ciganliji...

Mozes samo na tastaturi jer si u privatnom zivotu bednik.

U javnosti ljudi znaju dje sam bio i zasto i niko se stim ne igra niti ponizava.

Ovo je zadnji post nebitno stvori poput tebe. Niti bilo sta napises, nece biti dostojno komentara. Za licem u lice cuo si, predstavi se na pvt i dobices priliku. U suprotnom crkni kukavna tastaturo...

Tacno.

Zasto?

KARADZIC CE MORATI DA SE SNALAZI, SA TUDJMANOM TRGUJE ZA GORIVO, UZ OBECANJE DA CE BITI PASIVAN U SLUCAJU KRAJINE.

Ta IZDAJA JE DOVELA DO ONOG MOMENTA DA KADQ AU OSTALI BEZ ONOG ŠTO IM POTREBNO MORAJU BEZATI...

SAd je odlucila da zasutavi rat
posalali su svog pregovaraca Ricarda Holburka koji je dosao nedge u rano prolece 1995 i tada pocinju pregovori

SAD je pre toga zaustavila hrvatsko muslimanski rat 1994 potpisan je Vasinktonski sporazum u Vasinktonu Tudjman,Klinton ,Alija

Sve sto se desavalo 1995 je dio dogovora Milosevica ,Holburka,Tudjama i Bljesak,i Oluja i Srebrenica i pad Visoke Krajine

SAd je odlucila da zasutavi rat
posalali su svog pregovaraca Ricarda Holburka koji je dosao nedge u rano prolece 1995 i tada pocinju pregovori

SAD je pre toga zaustavila hrvatsko muslimanski rat 1994 potpisan je Vasinktonski sporazum u Vasinktonu Tudjman,Klinton ,Alija

Sve sto se desavalo 1995 je dio dogovora Milosevica ,Holburka,Tudjama i Bljesak,i Oluja i Srebrenica i pad Visoke Krajine
Da je tako kako pišeš morao bih reći svaka čast Hrvatima kako su izradili sve ostale, ali znam da nije tako.
Srbi nisu uspeli da potvrde rezultate svojih početnih uspeha jer nisu imali političare sposobne za taj momenat istorije.
Posle je sve išlo na njihovu štetu jer su neprijatelji jačali, a oni slabili unutar srpskim obračunima gde je svako hteo da bude vožd.
Tuđman je lukavom politikom iskoristio svaki srpski kiks i postigao maksimalne rezultate.

Gledamo ovih dana kako su Hrvati opet uspeli da razjedine Srbe po pitanju stava oko oluje i kako se zadovoljno smeju dok se Srbi preko raznih medija svađaju i vređaju.
Džaba nama tenkovi, avioni i rakete kad neprijatelj računa na izdajice u našim redovima kao svoje najjače oružje, a priznajmo si takvih ne fali u narodu.

Da je tako kako pišeš morao bih reći svaka čast Hrvatima kako su izradili sve ostale, ali znam da nije tako.
Srbi nisu uspeli da potvrde rezultate svojih početnih uspeha jer nisu imali političare sposobne za taj momenat istorije.
Posle je sve išlo na njihovu štetu jer su neprijatelji jačali, a oni slabili unutar srpskim obračunima gde je svako hteo da bude vožd.
Tuđman je lukavom politikom iskoristio svaki srpski kiks i postigao maksimalne rezultate.

Gledamo ovih dana kako su Hrvati opet uspeli da razjedine Srbe po pitanju stava oko oluje i kako se zadovoljno smeju dok se Srbi preko raznih medija svađaju i vređaju.
Džaba nama tenkovi, avioni i rakete kad neprijatelj računa na izdajice u našim redovima kao svoje najjače oružje, a priznajmo si takvih ne fali u narodu.

Srbima u BIH zapad nikad nije ponudio vise od 50% teritorija BIH u svim onim ponudjenim mirovnim planovima a drzali 75% BiH
Klintonje odlucio da okonca rat Milosevic prihvatio pola Bosne i skidanje sankcija i titulu faktor mira i stabilnosti na Balkanu
Zapadne sile su odlucile ishod rata ,Srbi su bili vojnicki najajci ali nisu imali podrsku zapadnih sila i zavrsilo je kako se zavrsilo

Srbima u BIH zapad nikad nije ponudio vise od 50% teritorija BIH u svim onim ponudjenim mirovnim planovima a drzali 75% BiH
Klintonje odlucio da okonca rat Milosevic prihvatio pola Bosne i skidanje sankcija i titulu faktor mira i stabilnosti na Balkanu
Zapadne sile su odlucile ishod rata ,Srbi su bili vojnicki najajci ali nisu imali podrsku zapadnih sila i zavrsilo je kako se zavrsilo
To samo znači da se uzalud ginulo jer više od pola BiH nisu mogli nikako dobiti.
Na kraju su još morali da mole da im vrate teritorij do 49 odsto koliko su izgubili kada je nastao slom.

A šta nije tačno u vezi napisanog ?

A šta nije tačno u vezi napisanog ?
Nije tu da se samo dogovore Tuđman i Milošević i sve rešeno za godinama unapred, to je suludo.
Milošević je više bio političko i logističko zaleđe Srbina u BiH i Hrvatskoj koji ga često nisu ni slušali.
Zapoved za evakuaciju u Krajini nije naredio Milošević nego Martić, u BiH mirovne planove, koji su Srbima išli u korist, nije odbijao Milošević nego političko i vojno vođstvo Srpke koje je opet i među sobom bilo posvađano.

Hrvati i muslimani su samo iskoristili srpske slabosti i pogreške da postignu svoje ciljeve.
Kriviti nekoga drugoga je odbijanje suočavanja sa pogreškama koje su učinjene sa naše strane i prete da nam se ponove u budućnosti.

Tacno.

Zasto?

Tačno, Sloba zaveo sankcije Republici Srskoj. Ujedinjene Nacije udarile sankcije Srbiji, a Srbija udarila sankcije Srbima u Bosni.

Maestralno odigrano.

A u Srbiji niko nije ni znao šta se događa. Vest na RTSu o nekakvoj koloni Srba bila negde na kraju dnevnika, kao nekakva nebitna, sporedna vest. Treba naći snimak tog dnevnika. A kad je kolona došla pred Beograd, Sloba im poslao policiju da ih pentrecima nateraju da idu na Kosovo. Zabranio im ulaz u Beograd.

A tadašnji političari, koji su i danas na sceni, poput ovog Vučića, nisu išli da ih dočekaju, da ih pitaju kako su, šta im treba, da im pomognu, da ih dočekaju sa toplim obrocima, da dovedu kamere da snime, a to su to uradili sa ovim arapskim azilantima.

Austriski dvor i dinastija Hazburgovaca su imali više poštovanja prema Srbima u Krajni, Lici i Dalmaciji, nego naša vlast i Milošević.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back