Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Знаш када је у првом светском рату Београд био пред падом, мајор Драгутин Гавриловић је био одређен да сачува одступницу.
Својим војницима је одржао чувени говор, парафразирам:
"Војници, врховна команда нас је избрисала са списка бројног стања. Ви бише нема шта да се бринете за своје животе, они више не постоје. Напред у славу за отаџбину".

Ниједан Гавриловић да се нађе са тих простора да каже, заболе ме шта је наређено, ја и моји људи остајемо до краја да ј... мајку усташама...
Овако, испало све некако јадно...

Ponavljam VOJSKA JE DRZALA ODSTUPNICU zans li kolko je ustasa poginulo na baniji ,kod petrin je i ostalih gradova ?Tek kad je narod izasa i vojska je izasla ...Milan Tepic je uradio slicnu stavr ,a ti ako si informsan znaces o cemu pricam

А нико да ми каже зашто су Срби пуних 50 година ћутали у Хрватској?

Ajde bezbednjak, odgovoricu ti pitanjem !

Je li to Srbi u Srbiji nisu cutali 50 godina, mozes li ti da povatas koncice ?

A sad cu ti i reci zasto je to kod Srba bilo tako :

Zatocenici idiotsko ideoloske klike, Srbi su kao taoci kominterne ostali do danasnjeg dana !
Zahvaljujuci intelektualnim infatilima poput tebe, tesko ce uskoro napustiti taj duhovni kazamat !

Ej , gubim vreme sa tobom, pali !

Милан Тепић (1957. - 29. септембар 1991), мајор ЈНА, из поткозарског села Комленца.

Јула месеца 1991. мајор Тепић се нашао у централном складишту борбених средстава у селу Беденику у близини Бјеловара. Током повлачења ЈНА из Бјеловара, што је било по договору ЈНА, Унпрофора и хрватских власти, евакуација касарне и других војних објеката требала се десити 1. октобра 1991. Пребег из ЈНА потпуковник Јосип Томшић, који је у међувремену постао командант одбране Бјеловара, је на своју руку припремио напад на касарну у којој су се налазили преостали војници, официри и њихови чланови фамилија који нису пребегли на другу страну. Касарна у којој данима није било воде и струје је нападнута са 2000 војника и после немалих борби заузета.

Тепић је био приморан да се са својим војницима повуче у складиште и организује одбрану од хрватских паравојних формација које су опколиле објекат. Двадесет и деветог септембра 1991. не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике, мајор Милан Тепић дигао је у ваздух војно складиште и себе. Ово дело многи су упоредили са сличним потезом ресавског војводе Стевана Синђелића.

Приликом покушаја заузимања складишта муниције мајор Тепић је складиште дигао у ваздух и при томе је према званичним подацима, поред њега, погинуло 11, а према незваничним преко 200 нападача који су се касније водили као „нестали“. У одређеном часу војницима ЈНА је наређено да се повуку од главног објекта - на безбедну раздаљину. Ово наређење мајора Тепића није послушао војник на одслужењу војног рока, Стојадин Мирковић, који је из оклопног транспортера дејствовао по непријатељу све док није био погођен противоклопним пројектилом. У знак одмазде стрељан је заробљеник - командир страже Ранко Стефановић.

Мајор Милан Тепић је проглашен народним херојем. Његово име носи улица у Београду (општина Савски венац), Бањој Луци и у више других српских градова. Улица која је у Новом Саду названа по Милану Тепићу, касније је преименована.[1] Њему у почаст, Војска Републике Српске издала је орден за заслуге у рату у БиХ.

Слава му!!!

Да нам је било више таквих као што су Милан Тепић и Стојадин Марковић, не би усташе толико дивљале тамо... О тоем ја причам, неће те други ценити ако не цениш себе.
Погледај Србе са КиМ, 11 година је прошло од окупације, а њих још увек има тмао упркос свему што су прегурали...

Умеш ли ти ишта осим да се злобно цериш? Има ли у таквима као ти икакве људскости, морала?

Šta hoćeš reći?

Ja nisam doveo u pitanje veliki broj Srba koji su izbjegli iz Hrvatske, nego pitam krajišnika zašto mu trenutno odgovara ovaj smanjeni broj stanovnika Krajine!

Ili je broj izbjeglica uvećan?

Ne znam, pa bih volio da mi se kaže!

Да нам је било више таквих као што су Милан Тепић и Стојадин Марковић, не би усташе толико дивљале тамо... О тоем ја причам, неће те други ценити ако не цениш себе.
Погледај Србе са КиМ, 11 година је прошло од окупације, а њих још увек има тмао упркос свему што су прегурали...

pa imas i srba u krajini koji su ostali ,a kakve ti srbi sa kosova akcije mogu da preduzmu vez srbije ....nikakve ,ima ih 100000hiljada naj vise

sad ozbiljno da odgovorim ,slazem se ,ali nemoze nista opstati bez podrske maticne drzave moze da se stvori ali nemoze da se odrzi .

pa imas i srba u krajini koji su ostali ,a kakve ti srbi sa kosova akcije mogu da preduzmu vez srbije ....nikakve ,ima ih 100000hiljada naj vise
Мислим да у Крајини није остало Срба после Олује, него да су се враћали када се ситуација смирила, и то углавном старији људи.
Добро, на КиМ имамо мало другачију ситуацију, Албанци се не могу баш похвалити неком педантношћу и уређењем "државе", док су Хрвати протеривања и забране повратка, тј. застрашивања радили систематски на државном нивоу...

Kad smo došli do naoružanja, naročito nakon pada varaždinske kasarne, prilike su se naglo počele mijenjati!

Ubzo je uslijedio Medački džep i niz akcija kojima smo vas malo smirili.

A da se htjelo (da se malo poslužim vašom demagogijom) moglo se pregaziti krajinu već 1993.!

Схваташ ли ти да говориш о територијама које су била под заштитом UNPROFOR-а?
Да ли је теби јасно да се теоријски може десити да UN прекину ћутање и жмурење над агресијом у окупацијом тероторија под њиховим мандатом, и да вам те територије буду и одузете?

Схваташ ли ти да говориш о територијама које су била под заштитом UNPROFOR-а?
Да ли је теби јасно да се теоријски може десити да UN прекину ћутање и жмурење над агресијом у окупацијом тероторија под њиховим мандатом, и да вам те територије буду и одузете?

Radi se o teritoriju Republike Hrvatske!

Ja sam rekao da se moglo pregaziti još 1993., ali to nije učinjeno.

Upravo radi toga da se sve regulira sa međunarodnom zajednicom i da se povrati teritorijalni integritet legalnom akcijom na koju nitko neće imati prigovora.

Da su nakon Oluje činjene neke stvari koje nisu trebale biti činjene, to stoji i to ja ne opovrgavam.

Kad smo došli do naoružanja, naročito nakon pada varaždinske kasarne, prilike su se naglo počele mijenjati!

Ubzo je uslijedio Medački džep i niz akcija kojima smo vas malo smirili. :)

A da se htjelo (da se malo poslužim vašom demagogijom) moglo se pregaziti krajinu već 1993.!

kupili ste drzavu i to je istina ,kupili ste rat i oruzje ...amin:pop: prica za mene zavrsena

Radi se o teritoriju Republike Hrvatske!

Ja sam rekao da se moglo pregaziti još 1993., ali to nije učinjeno.

Upravo radi toga da se sve regulira sa međunarodnom zajednicom i da se povrati teritorijalni integritet legalnom akcijom na koju nitko neće imati prigovora.

Da su nakon Oluje činjene neke stvari koje nisu trebale biti činjene, to stoji i to ja ne opovrgavam

Да ли ти уопште мислиш да било каква оружана акција на територије под мандатом УН може бити легална?

Teren RSK, Dinara i okolne planine garantuju nepristupačnost, sklonište i zaštitu gerilskim jedinicama.
Svaki cilj na teritoriji RSK je u dometu nekog od brda, komunikacije, pruga i putevi izloženi dejstvu gerilaca.
Hrvatska nikada ne bi uspela da slomiej gerilu u RSK, i na kraju prinudjena na pregovore.

Ti si pisac, ne samo na ovoj temi, sampionskih nebuloza !:hahaha::hahaha:

Da narod, iznuren 6 godisnjim ratom , ostavljen bez ikakve logistike i saveznistva i to u broju
od 150 000 hiljada, a na prostoru od Save do Jadrana, vodi gerilu protiv tehnike Nato pakta
i vojski CRO i BiH.
:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Sta li je u tvojoj glavi ?:per::per::per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back