Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да ли ти уопште мислиш да било каква оружана акција на територије под мандатом УН може бити легална?

Akcija je najavljena međunarodnoj zajednici i Beogradu.

Ništa se nije radilo ispod stola i sve je bilo transparentno.

Tek kad se međunarodna zajednica složila s tom akcijom, ona je i krenula.

Digresija: jel Mladićev pohod na Srebrenicu bio legalan?

Citat:
Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
Teren RSK, Dinara i okolne planine garantuju nepristupačnost, sklonište i zaštitu gerilskim jedinicama.
Svaki cilj na teritoriji RSK je u dometu nekog od brda, komunikacije, pruga i putevi izloženi dejstvu gerilaca.
Hrvatska nikada ne bi uspela da slomiej gerilu u RSK, i na kraju prinudjena na pregovore.

Ti si pisac, ne samo na ovoj temi, sampionskih nebuloza !

Da narod, iznuren 6 godisnjim ratom , ostavljen bez ikakve logistike i saveznistva i to u broju
od 150 000 hiljada, a na prostoru od Save do Jadrana, vodi gerilu protiv tehnike Nato pakta
i vojski CRO i BiH.

Sta li je u tvojoj glavi ?

Slažem se.

Ta priča i jeste završena. Za vjeke vjekova!

Мислим да се вараш, тек без Срба ће се видети колико је новохрватски идентитет, грађен на принципу Хрват сам јер нисам Србин, лабав... Уствари сви наши проблеми су настали јер смо ступили у исту државу. Раздвајањем, па макар и овако неповољним по Србе, настају нове околности, које ће бити повољније по нас Србе...

Citat:
Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
Teren RSK, Dinara i okolne planine garantuju nepristupačnost, sklonište i zaštitu gerilskim jedinicama.
Svaki cilj na teritoriji RSK je u dometu nekog od brda, komunikacije, pruga i putevi izloženi dejstvu gerilaca.
Hrvatska nikada ne bi uspela da slomiej gerilu u RSK, i na kraju prinudjena na pregovore.

Ti si pisac, ne samo na ovoj temi, sampionskih nebuloza !

Da narod, iznuren 6 godisnjim ratom , ostavljen bez ikakve logistike i saveznistva i to u broju
od 150 000 hiljada, a na prostoru od Save do Jadrana, vodi gerilu protiv tehnike Nato pakta
i vojski CRO i BiH.

Sta li je u tvojoj glavi ?
Bilo bi lepo kada bi ti zaista ČITAO šta drugi pišu.

PLAN odbrane regiona Krajine od agresije koji je postojao na samom POČETKU rata bio je da se organizuju gerilske jedinice.
NE POSLE PADA KRAJINE

Za to je postojala godinama gradjena infrastruktura, i obuka i oružje.

Nego na POČETKU rata, ali vlada RSK je to odbila.

Akcija je najavljena međunarodnoj zajednici i Beogradu.

Ništa se nije radilo ispod stola i sve je bilo transparentno.

Tek kad se međunarodna zajednica složila s tom akcijom, ona je i krenula.

Digresija: jel Mladićev pohod na Srebrenicu bio legalan?
И сам знаш какви су све притисци и покушаји укидања РС, а један од разлога је управо Сребреница, да не говоримо о томе да је Сребреница готово изузета из састава РС. Мислим да се у другачијим политичким односима то не би могло десити са Крајином?

Мислим да се вараш, тек без Срба ће се видети колико је новохрватски идентитет, грађен на принципу Хрват сам јер нисам Србин, лабав... Уствари сви наши проблеми су настали јер смо ступили у исту државу. Раздвајањем, па макар и овако неповољним по Србе, настају нове околности, које ће бити повољније по нас Србе...

Ja vam želim svu sreću u tome. Ali stvarno!

Svatko od nas nek sam kroji svoju sudbinu i tako je najbolje.

Mi smo susjedi i kao takvi prinuđeni smo da surađujemo i da si budemo koliko je to moguće dobri.

Ali nikad više zajedno!

Ja vam želim svu sreću u tome. Ali stvarno!

Svatko od nas nek sam kroji svoju sudbinu i tako je najbolje.

Mi smo susjedi i kao takvi prinuđeni smo da surađujemo i da si budemo koliko je to moguće dobri.

Ali nikad više zajedno!

Што се мене тиче никад и није требало да будемо заједно, али је покојни Лесандра мислио другачије, а када је схватио шта је урадио и покушао да поправи, убијен је...
Да, и сарадње неће бити, говорим у лично име. Нити ће ми пасти на памет да купим производ за који знам да је хрватски, нити да одем на море тамо, не у овом животу...

Moramo da uporedimo slom RSK sa slomom koji je zamalo slomio Crvenu Armiju- uvlačenje politike u vojsku, svemoć političkih komesara, progon oficira.

Naime SVK je bila osakaćena na nižem nivou - kapetan-major gde su starešine bile istraživane od strane "četničkih političkih komesara" da li su možda komunisti i da li su im porodice bile partizanske.

Naime, postojali su ljudi pod kontrolom političara u Kninu koji su bukvalno igrali uloge političkih komesara i određivale ko ne može da bude na komandnom položaju i slično.

Isto kao komunistički komesari- samo sasvim drugi.

Vlada RSK je oterala sijaset "politički nepodobnih" oficira.

И сам знаш какви су све притисци и покушаји укидања РС, а један од разлога је управо Сребреница, да не говоримо о томе да је Сребреница готово изузета из састава РС. Мислим да се у другачијим политичким односима то не би могло десити са Крајином?

To je opet posljedica bahatosti koji je jedan od znakova prepoznavanja srpskog mentaliteta.

Nakon uspješnog 4-godišnjeg ratovanja u BiH, Mladić je umislio da nitko ništa ne može Srbima i razbahatio se, pa učinio to što je učinio, a da nije prije toga kontaktirao nikoga iz međunarodne zajednice.

Velika greška!

Што се мене тиче никад и није требало да будемо заједно, али је покојни Лесандра мислио другачије, а када је схватио шта је урадио и покушао да поправи, убијен је...
Да, и сарадње неће бити, говорим у лично име. Нити ће ми пасти на памет да купим производ за који знам да је хрватски, нити да одем на море тамо, не у овом животу...

To je tvoj slobodni izbor.

Ja volim otići u Beograd, Bijeljinu, S. Mitrovicu.

Moja žena je Srpkinja i ja se ponosim njome upravo zbog toga.

To je opet posljedica bahatosti koji je jedan od znakova prepoznavanja srpskog mentaliteta.

Nakon uspješnog 4-godišnjeg ratovanja u BiH, Mladić je umislio da nitko ništa ne može Srbima i razbahatio se, pa učinio to što je učinio, a da nije prije toga kontaktirao nikoga iz međunarodne zajednice.

Velika greška!

Ама човече, ко то може да ти да зелено светло за оружане акције у зонама под УН заштитом, шта је теби. Нема сумње да је било договора испод жита, али све је то нелегално, исто као што је потпуно нелегално и нелегитимно проглашење независности КиМ, и признања независности, и то најпре од држава које су биле актери доношења резолуције 1244 која је још на снази..

To je tvoj slobodni izbor.

Ja volim otići u Beograd, Bijeljinu, S. Mitrovicu.

Moja žena je Srpkinja i ja se ponosim njome upravo zbog toga.

Тја, онда ћемо мало да променимо улоге, ви будите за заједништво, а ми ћемо да гледамо како да из тога извучемо максимум за нас и нашу државу :per:

Тја, онда ћемо мало да променимо улоге, ви будите за заједништво, а ми ћемо да гледамо како да из тога извучемо максимум за нас и нашу државу :per:

Jok. Ništa od toga.

A ono za KiM, moj osobni stav je isto takav.

To što je Hrvatska priznala neovisnost ja ne mogu promijeniti.

Jok. Ništa od toga.

A ono za KiM, moj osobni stav je isto takav.

To što je Hrvatska priznala neovisnost ja ne mogu promijeniti.
Дај немој тако, ако ти је жена Српкиња, мораш да покажеш мало космополитизма, бар онолико колико су српски комунисти некада показивали...:lol:

Дај немој тако, ако ти је жена Српкиња, мораш да покажеш мало космополитизма, бар онолико колико су српски комунисти некада показивали...:lol:

Ja imam dovoljnu dozu kozmopolitizma.

Meni su svi ljudi jednaki tako dugo dok su ljudi.

Bilo bi lepo kada bi ti zaista ČITAO šta drugi pišu.

PLAN odbrane regiona Krajine od agresije koji je postojao na samom POČETKU rata bio je da se organizuju gerilske jedinice.
NE POSLE PADA KRAJINE

Za to je postojala godinama gradjena infrastruktura, i obuka i oružje.

Nego na POČETKU rata, ali vlada RSK je to odbila.

O cemu buncas, blage veze nema, Kakve gerilske jedinice na sopstvenom etnickom prostoru ?
Cisto ludilo !

Ajde ne lupetaj, molim te !

Moramo da uporedimo slom RSK sa slomom koji je zamalo slomio Crvenu Armiju- uvlačenje politike u vojsku, svemoć političkih komesara, progon oficira.

Naime SVK je bila osakaćena na nižem nivou - kapetan-major gde su starešine bile istraživane od strane "četničkih političkih komesara" da li su možda komunisti i da li su im porodice bile partizanske.

Naime, postojali su ljudi pod kontrolom političara u Kninu koji su bukvalno igrali uloge političkih komesara i određivale ko ne može da bude na komandnom položaju i slično.

Isto kao komunistički komesari- samo sasvim drugi.

Vlada RSK je oterala sijaset "politički nepodobnih" oficira.

Interesantno, uklapa se u mantre Crvene Vjestice, ko si ti ?:per::per::per::per:
Inace te gluposti blage veze sa istinom nemaju, kao ni sve dosad gluposti koje si lupetao po ovoj temi !:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back