- Poruka
- 5.364
........
Овако ћете моћи да сер*те све дотле ДОК ВАТИКАН НЕ БУДЕ ОТВОРИО СВОЈЕ АРХИВЕ - а и то ће се десити у скорој будућности. А онда ћете за сва времена запушити...
Taj smrad niko i nista nece moci zapusiti, on je vjecan !

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
........
Овако ћете моћи да сер*те све дотле ДОК ВАТИКАН НЕ БУДЕ ОТВОРИО СВОЈЕ АРХИВЕ - а и то ће се десити у скорој будућности. А онда ћете за сва времена запушити...

Taj smrad niko i nista nece moci zapusiti, on je vjecan !![]()

Ti vjerojatno misliš na Porfirogenetovu knjigu o upravljanju državom gdje se spominje kako se Ljudevit Posavski nakon rata protiv Franaka sklonio kod Dalmatinskog kneza u predjelu mjesta Sorab.
Točno je da se taj toponim danas geografski poklapa sa današnjim mjestom Srb, ali sa Srbima kao narodom nema nikakve veze.![]()
Na prostoru tzv. "RSK" narod je trpio šačicu ratnih profitera i ništa drugo!![]()
А са ким онда има везе??? Код Бања Луке данас постоји мјесто Хрваћани али оно са Хрватима нема никакве везе!!! Логика је у пм. Па не причамо о Исланду него о крајевима које насељавају ти народи.
Ако Срб (Сораб) нема везе са Србима, ти реци са ким онда има везе!

Не знам, мени је само криво што се нисмо држали дуже тамо (нисам из тих крајева али је то свакако наш, српки пораз), а могли смо, нико не може да ме убеди да се по оним врлетима положаји не могу држати месецима, чак и упркос паду Грахова и доласку усташа иза леђа Книну.
А о петом корпусу Атифа Дудаковића да и не говоримо, како се 4 године снабдевало тај крај, ко им је дотурао оружје и муницију, да би у одсудном часу били за леђима снагама војске РСК.
Много је ту прљавог, сувише много да би се свалило на једног човека...
Na tvoju veliku žalost!
Samo istina je vječna! Sve ostalo je podložnu zubu vremena.![]()

Na prostoru RSK narod je ostvarivao svojom izbornom voljom potpunu vlast 6 godina,
a sve ostalo su ustaske mantre !

Znas o cemu se radi ?
Imas dijalog sa CROATOovisnikom, hebene su te droge !![]()
... nastavi... i protjerivanjem turaka vračao se na svoje zemlje. a za to vrijeme šta su radili srbi??? reći ću ti u povjerenju. obsluživali močnu osmansku armiju, obrađivali im polja, čuvali stoku... i iz svojih redova popunjavali turske postrojbe. ili ti ga ne mi, nego vi ste gotovo nestali u turskim pustošenjima. niste tih pola stolječa turskog zuluma imali ništa osim služenja okupatoru. mislim da vam je bilo 10 x gore nego nama.
Zbog ovoga je pala Krajina a sada ga neki slave.
Evo kako
![]()

Nisi u pravu ,srbi su dizali ustanke protiv turaka ,i oslobodili veci deo hrvatske ...Jedino sto su njima zapovedali austrijanci ili hrvati ...
Крајина је пала зато што је народ схватио послије пет година да нико озбиљно не ради на његовој одбрани (у Србији, наравно), резерве су се потрошиле, а гласине урадиле своје. Хрватска је скупила респектабилну војну силу, имала Америку и Њемачку на својој страни тако да је отпор постао узалудан. И да су се одбранили од Олује, нека друга Олуја би их сигурно помела.
А зашто је народ закључио да нико озбиљно не ради на његовој одбрани? Тешко наоружање које им је давало предност било је под кључем. Ни Југославија их није признала, са Републиком Српском се нису ујединили (увијек је одлагано, а Караџић и Милошевић су знали разлоге, то је сигурно), нису предузимане никакве нападне акције, сваки дан су били све сиромашнији, а Хрватска све боље наоружана. Хрвати су имали велику бројчану премоћ, отворену подршку "међународне заједнице", Србија није слала никакву помоћ јер је знала шта ће се на крају догодити, а била је и под санкцијама. Власт је почела да разједа почетни ентузијазам и патриотизам људи. Шта остаје обичном човјеку послије свега овога да закључи ако још види прво примјер Медачког џепа и Масленице, а тек генералну пробу са Западном Славонијом???
Закључак је могао бити само један и он је био прави-отписани смо и слиједи нам погром. Зато -пут под ноге, народе. И народ није погријешио.
И још нешто, ни Слободан Милошевић није погријешио! Трговао је са оним што је већ било унапријед изгубљено и добио Посавину. А Крајина, иако сада изгубљена ће опет постати простор Срба (знам, изгледа сулудо и сви ћемо одавно бити "ладни" када ове ријечи постану тачне). Ови јадови који су се сад тамо вратили су нуклеус будућег становништва Крајине. Хрвати на те просторе не долазе нити за то имају репродукционе снаге. И оно што их је дошло ће да оде за лакшим хљебом у градове, а јадови неће никуд јер више ни немају гдје. И зато ће се опет простор попунити па опет сукоб. То нам је судбина, нажалост.
Zbog ovoga je pala Krajina a sada ga neki slave.
Evo kako
![]()
E bome baš ste se svukud gurali,a kod kuće ih niste otjerali na kraći rok.Pitam se zašto.
di se ti gubiš
![]()
Ako je nemaš barem skenirani deo onda trkeljaš iliti rekla kazala.Kad skeniraš dokaz možemo da pričamo. U protivnom još jedna maštarija.
Ama kojih sukoba???
Vojna krajina je stvorena kad su se Turci povukli iz Mađarske i stabilizirali južno od Save!
Nije tada više bilo nikakvih značajnih bitaka, potresa, napadanja, ...
Bilo je upada pojedinih jedinica, dal turskih, dal hajdučkih, na suprotni prostor i to je sve.
Jedino gdje su Srbi sudjelovali u ratovanju je bio Mletačko-Turski rat, poznat i pod imenom Veliki rat, kad su Turci potisnuti s Jadranske obale.
OK ovako.
Plan JNA je u za zaštitu Krajina predvidjao stvaranje partizanskih jedinica jačine četa-bataljon, bez stalnog mesta boravišta, naoružanih PT i PA sredstvima i gerilske napade na PZT.
Kada su predstavili plan velike srBske vodje iz Krajine čim su pročitale "Partizanske jedinice", odmah su odbacije plan
- Nisu hteli ništa komunističko.
Svakom normalnom je jasno da bi sa partizanskim ratovanjem iskrvarili Hrvatsku.
- Umesto toga, vodjstvo Krajiških Srba je imalo imbecilno- megalomanske projekte, divizije i korpuse sa svega 10-12000 ljudi ukupno.

vjerujem da tebi nije lako !

А са ким онда има везе??? Код Бања Луке данас постоји мјесто Хрваћани али оно са Хрватима нема никакве везе!!! Логика је у пм. Па не причамо о Исланду него о крајевима које насељавају ти народи.
Ако Срб (Сораб) нема везе са Србима, ти реци са ким онда има везе!
Nisi u pravu ,srbi su dizali ustanke protiv turaka ,i oslobodili veci deo hrvatske ...Jedino sto su njima zapovedali austrijanci ili hrvati ...

Значи по твојој војној доктрини, лакше је нападати, него се утврдити и бранити положај?
Видиш, био сам и ја у једном рату, и командовали су ми официри са Вуковара. Е они су ми причали да је рат би озезање док Хрвати нису набавили тешко оружје, хаубице, ВБР-ове, затим уређаје за откривање положаја наших батерија итд...
Према томе, заиста причаш напамет...
На сву срећу, код опсаде Вуковара га нису имали, али су се опет држали, зашто то не прокоментаришеш, како су они могли да се држе у граду који смо сравнили са земљом (наравно, за то ми није жао, али смо скупили минусе по свету, јер је требало ићи специјалним јединицама, а не рушити кућу по кућу...)

Navedi samo jedan ustanak koji su krajiški Srbi digli protiv Turaka.![]()