Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koje elementarno neznanje!!!

Ogroman broj Srba je bio na položajima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, SKH, SUP-u, RTV Zagreb. Famozni Milan Babić je bio u samom vrhu CK SKH...

Srbi se nisu imali potrebe buniti. Na početku 90-ih pobunili su ih pripadnici SDB-a SR Srbije ( Frenki Simatović, Jovica Stanišić )...
О томе ја и причам, уместо да су још од 1945. тражили територијалну аутономију, они су уживали у "својој" СРХ, док није било касно...

Значи по твојој војној доктрини, лакше је нападати, него се утврдити и бранити положај?
Видиш, био сам и ја у једном рату, и командовали су ми официри са Вуковара. Е они су ми причали да је рат би озезање док Хрвати нису набавили тешко оружје, хаубице, ВБР-ове, затим уређаје за откривање положаја наших батерија итд...
Према томе, заиста причаш напамет...
На сву срећу, код опсаде Вуковара га нису имали, али су се опет држали, зашто то не прокоментаришеш, како су они могли да се држе у граду који смо сравнили са земљом (наравно, за то ми није жао, али смо скупили минусе по свету, јер је требало ићи специјалним јединицама, а не рушити кућу по кућу...)

covece pa ti pricas kao da si njihov...mi smo krajinu ocistili brzo i efikasno ,ali kad je krenulo mnogo vise i vece snage od nas ,tu se nije moglo nista ...,a ko se drzao u vukovaru ,pa pola godine ste ga granatirali i onda usli bez problema ...ti verujes u hrvatsku propagandu ,nemogu da verujem ,ma oni su se branili nemozes da verujes cim se zapucalo u krajini ,nigde jednog nije bilo ....Tvoji stavovi su mi sumljivi ,pomisljam da mozda branis njihove stavove

evo jos ustaske propagande ,ma naravno mi smo osvajali hrvatsku ,mi smo agresori ...a hrvatski narod na tim prostorima je pao sa neba ,i oni se naravno razlikuju od srba heh ...koja propaganda ....to nije tema rasprave

Tema rasprave je zašto je pala Krajina.

Pa zato jer nije bilo nikog sposobnog tamo.

Najbolji primjer srčanosti i junaštva Krajišnika vidi se iz doba Napoleona.

Kad su Francuzi prešli preko Hrvatske od Dubrovnika do Zagreba ko fićo preko šahta!

Ni najmanji otpor nisu pružili "ljuti Krajišnici" !

Kina je danas velesila u vise oblasti,ali je i surova kapitalisticka zemlja.
Zapadu je Milosevic bio dobrodosao da sprovede svoje davno donete planove.Bio im je i ostao alibi za sve prljavo sto su nam uradili.
U politici je najbitnije da se sto tacnije proceni sta ce biti u buducnosti kao i sopstvene mogucnosti.Mi po tim pitanjima smo sve ispromasivali u 20. veku i zato je nas saldo cista o.

covece pa ti pricas kao da si njihov...mi smo krajinu ocistili brzo i efikasno ,ali kad je krenulo mnogo vise i vece snage od nas ,tu se nije moglo nista ...,a ko se drzao u vukovaru ,pa pola godine ste ga granatirali i onda usli bez problema ...ti verujes u hrvatsku propagandu ,nemogu da verujem ,ma oni su se branili nemozes da verujes cim se zapucalo u krajini ,nigde jednog nije bilo ....Tvoji stavovi su mi sumljivi ,pomisljam da mozda branis njihove stavove

Ovo uvećano je jedino istinito.

Pa se poslije čudiš zašto je pala! :eek::eek:

Kad su Francuzi prešli preko Hrvatske od Dubrovnika do Zagreba ko fićo preko šahta!

a hrvati su ovako kroz istoriju pruzali jak otpor ...nema sta ,zivotni moto je bio slobodno nas olupirajte sluzicemo vam beskonacno ...a sto se tice ovog gore navedenog si u pravu ,kada nesto hoces da unistis samo postavis nesposobne ljude i to je to

Kina je danas velesila u vise oblasti,ali je i surova kapitalisticka zemlja.
Zapadu je Milosevic bio dobrodosao da sprovede svoje davno donete planove.Bio im je i ostao alibi za sve prljavo sto su nam uradili.
U politici je najbitnije da se sto tacnije proceni sta ce biti u buducnosti kao i sopstvene mogucnosti.Mi po tim pitanjima smo sve ispromasivali u 20. veku i zato je nas saldo cista o.

u pravu si ,on nas je izdao ,i ja neznam zasto hrvati mrze slobu ...stvarno mi nije jasno

Па што хрватске "јуначине" не спречише Наполеона?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back