Зашто је пала Крајина?

Uzroci uništenja Republike Srpske Krajine.

• Srpska izdaja.

• Hrvatska nadmoć.

• Kombinacija srpske izdaje i hrvatske nadmoći.

• Nešto što ću napisati u temi.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zašto padaš u vatru? Pre pada Bjelovarskog garnizona Hrvati su masovno bežali u inostranstvo. Sada svi lupetaju kako su domoljubi i takvih ima 600 000. Da ih je toliko bilo u uniformi, mogli bi da napadnu Beograd.
Padam u vatru jer mi se s.ere od ove teme. Koliko vas ovde je bilo u Vukovaru dok je svo s.ranje tamo trsjalo? Ja jesam. Kome su ubili najbliže? Meni jesu, i, da, Srbi. Još nekom?

Znaš li gdje je Ilidža? Hrasnica, Butmir ili Sokolović kolonija?

Ne poznaješ ta mjesta a jedeš go*na ovde.
Imate koliko ono, milion dragovoljaca u zemlji od 4 miliona?
Nemojmo pričati ko je ratovao, a ko je "ratovao".
I, 50 tisuća nije ništa spram onoga što ste zvali JNA. Za JNA ni 100 tisuća nije bilo ništa. Gledala sam, dok se dešavalo, šta je JNA uradila Vukovaru - zbog ćeg joj nikad neću oprostiti. To je mogla samo prava sila - u vreme kad je moj ujak trčao kroz kukuruze sa zračnom puškom, jer bolje nisu imali.
Razumem hrvatski odlično, rođena sam i rasla u njemu. Sve što ti pokušavam reći, jeste da krajnji ishod rata nije odlučivao narod, već guzonje. Tako da je cela ova tema besmislena, u svađi i dokazivanju, kad niko ništa nije mogao osim ako nije bio među nekih 5 ili 6 na vrhu koji su sve uredili i dogovorili.
Znam ja vrlo dobro što i koliko je vrijedio ratni stroj JA ili JV, ali oni koji su s njom rukovodili i upravljali nisu znali da oni koji im se suprotstavljaju ne budu tako lako pokleknuli... Ti očito nemaš predodžbu što je 100 000 litara krvi... To su kolegice poginuli i ubijeni od strane te vojske koju ti zoveš jna i srpskih pobunjenika i srbijanski dragovoljaca... Povrh tih 17 000 ljudi, još je 36 000 ljudi bilo ranjeno od čega oko 5000 invalida sa 80% i više tjelesnog oštećenja... Velik su napor drugovi iz spomenute bratije morali uložiti da bi toliko krvi prolili, ali nešto je i njih koštalo...

Al’ ste vi prsli, ali ono bas :lol:
Vama jos niko nije saopstio da zivite u svetu gde jedan Banglades malo veci od Srbije ima 20x vise ljudi nego Hr i Srb zajedno.
Istanbul ima vise stanovnika nego Srb, Hr i BiH.
Nema derbija da lomite sami sebi (Bbb-Torcida, Delije-Grobari) lobanje, pa ste navukli dresove od pre cetvrt veka i siljite kare. :lol:
Nikad se vi necete opametiti, dzaba rat, poplave, afganistanci, afrikanci ... ćuskije ostaju ćuskije :)

Al’ ste vi prsli, ali ono bas :lol:
Vama jos niko nije saopstio da zivite u svetu gde jedan Banglades malo veci od Srbije ima 20x vise ljudi nego Hr i Srb zajedno.
Istanbul ima vise stanovnika nego Srb, Hr i BiH.
Nema derbija da lomite sami sebi (Bbb-Torcida, Delije-Grobari) lobanje, pa ste navukli dresove od pre cetvrt veka i siljite kare. :lol:
Nikad se vi necete opametiti, dzaba rat, poplave, afganistanci, afrikanci ... ćuskije ostaju ćuskije :)
Pa ja sam kolegama sa one strane bande rekao da spiralu zla, koja je zaustavljena 1995., ne treba ponovo pokretati... Ali oni malo malo zabriju sa spikom dogodine u Kninu, ili bit će mesa Aco brate

Znam ja vrlo dobro što i koliko je vrijedio ratni stroj JA ili JV, ali oni koji su s njom rukovodili i upravljali nisu znali da oni koji im se suprotstavljaju ne budu tako lako pokleknuli... Ti očito nemaš predodžbu što je 100 000 litara krvi... To su kolegice poginuli i ubijeni od strane te vojske koju ti zoveš jna i srpskih pobunjenika i srbijanski dragovoljaca... Povrh tih 17 000 ljudi, još je 36 000 ljudi bilo ranjeno od čega oko 5000 invalida sa 80% i više tjelesnog oštećenja... Velik su napor drugovi iz spomenute bratije morali uložiti da bi toliko krvi prolili, ali nešto je i njih koštalo...
Ti, kao i svi Hrvati, imaš skroz pogrešan dojam kolika vas je sila bila tokom konkretnih ratnih dejstava. Ne znam koliko imaš godina, ali već sam pet puta rekla da sam ja ta ratna dejstva gledala rođenim očima. Znam čime su bili oružani Hrvati a čime Srbi, JNA ili lopovi došli iz Srbije da pljačkaju (a to je gro "srpskih dobrovoljaca" bio). Ja sam gledala jad i bedu hrvatskih branitelja. Muž moje tete i danas ide kod psi jer ne može da podnese čemu je u ratu bio izožen - a to su bile bušne gaće, ništa za jelo i puška za lov na vrapce, pored aviona koji krilima ruše crepove s kuća. Nećeš mi dati za pravo, ali vas nema "invalida rata" koliko mislite da vas ima, pogotovo ne s 80 posto oštećenja. Čak ni moj tetak nije u toj kategoriji, a on se našao na prvoj liniji. Nema vas ni toliko poginulih, pogotovo ne "vojnika". Ginule su vam babe koje ste ostavljali za sobom ko pacovi, kao što ste ostavili moju da je na pravdi boga koljači ubiju. I, onda ste babe proizveli u vojnike - znam šta pričam, jer su i moju u vojnika proizveli.
Stvar je u tome što vas je najvećo deo pobegao čim je barut zamirisao, a onda vas je bio sram i dan danas se pokušavate oprati od tog srama, izmišljajući dragovoljce, invalide itd. To je sva priča, i, mada sam delom Hrvatica, žao mi je. To je uvek bila vaša priča. Pozdrav.

p.s. Ako je meni bilo upućeno ono krampino, onda reci ko čovek, pa da ti na srpskom odgovorim. Mada, pametnom bilo bi i ovo dosta ako ima obraza. Imaš li?

Pa rekao si da sam to izmislio, predmnijevajući da se to nije dogodilo...
I dalje nema nikakve informacije kad se to desilo i ko su počinioci. Ako ne postoje imena i prezimena žrtava i svedoka, optužnice, bilo šta o zločinu, kako misliš da se složimo i kažemo, ''Da, bilo je tako''. Pored toga, ja i dalje nemam pojma gde si i na kojoj temi pomenuo taj zločin?

I dalje nema nikakve informacije kad se to desilo i ko su počinioci. Ako ne postoje imena i prezimena žrtava i svedoka, optužnice, bilo šta o zločinu, kako misliš da se složimo i kažemo, ''Da, bilo je tako''. Pored toga, ja i dalje nemam pojma gde si i na kojoj temi pomenuo taj zločin?
Pa je ote stavio sam elaborat sa mjesta zločina koji su radili milicajci Sao krajine

Sad bh ja trebao ići to tražiti i tu stavljati... Gle nije poanta da ja sad tebe činim odgovornim, to nisam ni rekao ni tvrdio, poanta je da cijelu priču ne sagledavamo iz istog ishodišta... I vrlo vjerojatno nikad se nećemo u suglasiti...
Nije ni bitno ali ovde ima bezbroj tema sa imenima poginulih i svedoka. A kad se pomenu poginuli, niko od Hrvata ne stavlja imena i prezimena kao da se plaše da će neko odavde ići u Hrvatsku da se sveti. Nismo mi toliki junaci niti takav mentalitet. Da jesmo bili bismo šiptari ili Crnogorci.

Nikada ja neću tvrditi da ste vi apsolutni krivci niti da smo mi potpuno ne dužni, ali činjenica je da smo bili podjednako naoružani da rata ne bi bilo, niti bi vi imali za što nas kriviti niti mi vas... Ja i dalje tvrdim i tu sam do smrti nepokolebljiv, da je trebalo ići u mirnu razmjenu stanovništva, možda čak i u korekciju granica... Ali to je završena priča...

Nije ni bitno ali ovde ima bezbroj tema sa imenima poginulih i svedoka. A kad se pomenu poginuli, niko od Hrvata ne stavlja imena i prezimena kao da se plaše da će neko odavde ići u Hrvatsku da se sveti. Nismo mi toliki junaci niti takav mentalitet. Da jesmo bili bismo šiptari ili Crnogorci.
Pa ja sam stavio puno ime i prezime moje ubijene tete, i na cjelokupnom spisku točno dao do znanja o kojoj se osobi radi. Jer je više žena ubijeno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back