Zasto je nevidjena hladnoca u Americi?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Pitao sam jednog coveka koji mnogo zna o cemu se radi zasto je ova klima u americi koja ledi sve pred sobom danima? On je reko da je to geoinzenjering. Zapad pomocu harpa i zaprasivanjem iz aviona cine da klima u Ukrajini a samim tim i evropi bude jesenja a ne zimaska da bi se rat lakse odvijao. I kako mora negde da idu vazdusna strujanja a prirodna su onemogucena onda se doslo do toga da su se sva strujanja sa severa preusmerila na rusiju i na severnu ameriku. Takodje je reko da se u toku zime ocekuju jos dva takva talasa. Stim da ce se gledati da se malo oslabe i da idu vise prema bliskom istoku preko turske i mongolije da se rastereti severna amerika.

Sve u svemu bice jako blaga zima u Evropi malte ne kao jesen jer nad teritorijom ukrajine pa i evrope prave jak vazdusni pritisak i samim tim zid tako da severna strujanja nece dolaziti na tlu evrope ove zime

1608280905_us-snowstorm-6-e1608281127463.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Zato što je decembar. (inače je zima u decembru)
А не, зашто тако једноставно објашњење, када можемо да натоваримо причу о харпу, загревању, илуминатима, божјој казни. Свака кишица, пахуља снега, све је плод неке велике завере, а не временских прилика. У то име, метеорологију као науку треба укинути, јер је превазиђена. Од сада само тероије завере, нека заверологија да се студира, јер ће нам то дати најбоља објашњења за све ово што нам се дешава.

Ti kao da ne čitaš novinske naslove.
Nema ni sreće ni znanja u novinskim naslovima. Ali ima u malo boljoj literaturi.

Ciklus promene klime (hladniji period-topliji period-hladniji period- itd....) dešava se na nekoliko skala, decenijskoj, vekovnoj, milenijumskoj, itd. Nekad se dese preklapanja, pa u nekom periodu imamo intenzivan osećaj promene, kao što je recimo ovo otopljavanje sada. Plus treba dodati i ljudski faktor koji je naročito izražen od početka industrijske revolucije pa do danas.

Međutim, ovo naravno ne znači da se opet nećemo smrznuti za 20tak hiljada godina.

Upravo se naš Milutin Milanković proslavio proučavanjem ovih klimatskih ciklusa.

https://climate.nasa.gov/news/2948/milankovitch-orbital-cycles-and-their-role-in-earths-climate/

Pitao sam jednog coveka koji mnogo zna o cemu se radi zasto je ova klima u americi koja ledi sve pred sobom danima?
u sustini ledi tamo gde i treba da ledi, gde je takva klima.
imas delove amerike u kojima se nosi kratki rukavi.
posto pratim NFL gledam utakmice u kojima je publika u letnjoj garderobi.
u majamiju je recimo temperatura ovih dana negde oko 27 stepeni.

tako da ovde nema teorija zavera nego ima godisnje doba.

Ako nema znanja u novinskim naslovima, zašto se ljudi nazivaju
teoretičarima zavere kada u te naslove ne veruju?
Novine pišu naslove koji prodaju novine. Često su to samo mamci.

Teoretičari zavere razvijaju teorije koje nemaju veze sa životom niti imaju uporište u realnosti.

To su nevezane stvari.

Nema ni sreće ni znanja u novinskim naslovima. Ali ima u malo boljoj literaturi.

Ciklus promene klime (hladniji period-topliji period-hladniji period- itd....) dešava se na nekoliko skala, decenijskoj, vekovnoj, milenijumskoj, itd. Nekad se dese preklapanja, pa u nekom periodu imamo intenzivan osećaj promene, kao što je recimo ovo otopljavanje sada. Plus treba dodati i ljudski faktor koji je naročito izražen od početka industrijske revolucije pa do danas.

Međutim, ovo naravno ne znači da se opet nećemo smrznuti za 20tak hiljada godina.

Upravo se naš Milutin Milanković proslavio proučavanjem ovih klimatskih ciklusa.

https://climate.nasa.gov/news/2948/milankovitch-orbital-cycles-and-their-role-in-earths-climate/
Oko 5 miliona kilometara je razlika između leta i zime, najvažnijoj i najkraćoj(najneposrednija je) skali tj godišnjoj. I naravno severno Atlantska klima je drugačija od sredozemne ili kontinentalne...

Danas je nekako najlakše okriviti druge i tražiti zavere...
Samo glupi to rade, pametniji kažu zašto je to tako...

U Bostonu je -4°C.

Novine pišu naslove koji prodaju novine. Često su to samo mamci.

Teoretičari zavere razvijaju teorije koje nemaju veze sa životom niti imaju uporište u realnosti.

To su nevezane stvari.
Nisu nevezane stvari. Kad razgovaram sa ljudima koji čitaju novine,
gledaju tv i veruju u ono što im se priča, ako Milankovića pomenem
nakrpe me da sam teoretičar zavere. Ceo svet priča jedno, a ja nešto
drugo.

Nisu nevezane stvari. Kad razgovaram sa ljudima koji čitaju novine,
gledaju tv i veruju u ono što im se priča, ako Milankovića pomenem
nakrpe me da sam teoretičar zavere. Ceo svet priča jedno, a ja nešto
drugo.
Pa šta te briga šta ti kažu. Milanković je ipak relevantniji izvor kada se govori o Zemljinim ciklusima od Bake Praseta i Jelene Karleuše.

Ko onda kad su navalili sa ozonskim rupama. Samo se o tome pričalo.
Na sve strane panika. Novine, tv, dijalozi u filmovima. I onda se samo
zamenilo novom pričom.
Bitno je samo da se panika stvori.
oko ozonsske rupe.. ona se popravila zbog mera koje su se 10...20 godina uvodile i sprovodile i zato se vise ne prica.

to nije bila teorija zavere nego realan problem koji je saniran.

ou... :lol: genijalno...
Moraš malo da se raspitaš bolje. Kad ti nešto nije jasno, znaš da uvek možeš mene da pitaš, pošto ja sve znam i mnogo sam skroman. :mrgreen:

Ozon je najviše uništavan rashladnim gasom CFC-11 koji se koristio u celom svetu decenijama. Onda je zabranjen u jednom trenutku i prešlo se na manje štetan R-22, a onda je i on zamenjen sa R134a koji NE uništava ozonski omotač uopšte.

Na grafikonu ti je istorijska koncentracija CFC-11. kao što vidiš, slika nije izgledala dobro sve do polovine devedesetih, ali je onda krenula nizbrdo i panika je polako nestala.

1672224273718.png

Back