Zašto je ljubav prema Rusiji autodestruktivna? | Pantelićev Georeport

Tužno ali istinito, da neko pokrene referendum Srbi bi ladno sami sebi ukinuli demokratiju. Većina je za nekog nesmenjivog autokratu, čvrstorukaša, samo bi neki kralja, neki AV, neki Slobu, neki Vuka, Đilasa, Putina kada bi moglo. Vrlo verovatno je da bi neki kralj Lukašenko Prvi bio izbor koji bi podržalo 50+% populacije

Да управо то. И није то нека срамота, то је једноставно наш степен политичког развоја.

Глупље је кад се претварамо да смо либерална демократија а у ствари увек нам један обожавани човек обавља функцију председника, премијера, врховног суда и римског цензора приде.

Nazalost, u pravu si :(
Nije u pravu! Narod koji se digao 1968. pa potom dao niz demokratski orijentisanih disidenata, koji je imao 9. mart, Vidovdansi sabor, Građanski protest 1996/1997, protest Saveza za promene 1999. Demokratsku revoluciju 2000. I niz pobuna protiv aktuelnog idiota na vlasti - u trenutku kad ga tzv. demokratski svet svesrdno podržava - nikako se ne može nazvati narodom koji voli totalitarizam i diktature.

Zanimljivo je da navodiš ubistvo Kirka iza koga stoji još uvek nedefinisan pojedinac, pokret, politička opcija, šta god
i pokušavaš da staviš u istu ravan sa desetinama likvidacija političkih protivnika i uopšte nepoželjnih osoba koje se sprovode, recimo u Rusiji.

Barem da si pomenuo onolike čajeve i ispadanja kroz prozor, kad već pominješ licemerje.

Takođe, to uopšte nije tema, tema je gajenje apsurdnih osećanja, koje neko naziva ljubavlju bez obzira da li je predmet obižavanja Rusija ili NATO (USA) jer su obe varijante podjednako apsurdne
Likvidacija je manje na zapadu jer je narod uplašeniji i ne sme da se deklariše o stvarima koje mu smetaju, ali ako se neko ipak deklariše, ni od likvidacija se ne preza.

Srbija je daleko od rusije i tu nema pomoći. Da je bliže opet bi bila neka prčija ruska.
Pošto se samo krade i otima u srbiji, ne znam kako to uopšte može da funkcioniše. Ozbiljna država npr izrael može da opstaje i čak vrši genocide.
Izrael da ne dobije 200 Milijardi bespovratno godishnje od Amerike, bi sam sebe pojeo za mesec dana...

A da ne pricamo shto pola Americke Vojske kampuje tamo svako leto

Да управо то. И није то нека срамота, то је једноставно наш степен политичког развоја.

Глупље је кад се претварамо да смо либерална демократија а у ствари увек нам један обожавани човек обавља функцију председника, премијера, врховног суда и римског цензора приде.

Srbija (sa sve Jugoslavijom) je nezavisna država manje od 200 godina od kojih ni 10 godina UKUPNO nismo imali čak ni privid demokratije.

Mi ne znamo šta je to, ne treba nas osuđivati.

Likvidacija je manje na zapadu jer je narod uplašeniji i ne sme da se deklariše o stvarima koje mu smetaju, ali ako se neko ipak deklariše, ni od likvidacija se ne preza.
Zapad ima 1000 razlicitih centara moci i kapitala.

Istocne despotije samo po jedan.

Neuporedivo.

Posledica toga je uticaj kulture zapada na istok. Pri tome mislim na sve, ukljucujuci i takve stvari kao sto su pravo i ekonomija.

Ona je u rangu 1:10.000 u odnosu na uticaj istoka ka zapadu.

Neuporedivo.

Srbi koji se loze na istocne despote i ta diktatorska drustva su posebna prica.

Srbija (sa sve Jugoslavijom) je nezavisna država manje od 200 godina od kojih ni 10 godina UKUPNO nismo imali čak ni privid demokratije.

Mi ne znamo šta je to, ne treba nas osuđivati.

И ја мислим. Преузели смо форме политичке организације из неких земаља које су до тога стигле органски, кроз дуге векове развоја. Наша историја је другачија. Наш карактер је другачији. Не можемо да будемо оно што нисмо декретом и указом.

Nemoj pričati gluposti, pa baš u pomenutoj USA svako može da priča šta mu pada na pamet.
Likvidacija Kirka jeste izuzetak i neverovatno je da se desilo kod Trampa, pogledaj malo šta je on pričao i ranije, dok je Bajden bio predsednik pa mu nije falila dlaka s glave.

Mi to ne pratimo ali tamo takvih ekstrema ima da je to nepojmljivo i svako ***** šta mu se sviđa

Pogledaj šta su pričali protiv Bajdena, Kamale, gledaj sada protiv Trampa šta govore javno

Hajde probaj tako nešto u Rusiji, Belorusiji, Turskoj

Nemoj pričati gluposti, pa baš u pomenutoj USA svako može da priča šta mu pada na pamet.
Likvidacija Kirka jeste izuzetak i neverovatno je da se desilo kod Trampa, pogledaj malo šta je on pričao i ranije, dok je Bajden bio predsednik pa mu nije falila dlaka s glave.

Mi to ne pratimo ali tamo takvih ekstrema ima da je to nepojmljivo i svako ***** šta mu se sviđa

Pogledaj šta su pričali protiv Bajdena, Kamale, gledaj sada protiv Trampa šta govore javno

У Турској, мислим, дословце хапсе за увреду председника, увреду државе, увреду симбола државе и још свашта

И ја мислим. Преузели смо форме политичке организације из неких земаља које су до тога стигле органски, кроз дуге векове развоја. Наша историја је другачија. Наш карактер је другачији. Не можемо да будемо оно што нисмо декретом и указом.

Neki su davno prepoznali karakter Srba, Domanović recimo, "Vođa" je napisao pre 125 godina a neki to ni danas ne vide.

Karađorđe, Miloš, Mihailo (slavimo ga kao reformatora ali i on je bio zaheban lik), Milan, Aleksandar, Petar, Aleksandar, Tito, Sloba, Đinđić, Koštunica, Tadić, Vučić

Preterao sam kada sam rekao "10 godina navodne demokratije", mnogo sam preterao

Ajde, jesi li čuo za slučajeve da profesore otpuštaju zbog toga što misle da nekakvi hromozomi xy određuju pol ili rod, šta već? U Rusiji toga nema.

Ajde, jesi li čuo za slučajeve da profesore otpuštaju zbog toga što misle da nekakvi hromozomi xy određuju pol ili rod, šta već? U Rusiji toga nema.

Rusi imaju malo ozbiljnijih problema od hromozoma pa opet ne znam da li si čuo nekog profesora da javno istupi i kritikuje Putina

Čak smo i mi za njih pojam demokratije ma kako to apsurdno zvučalo, kod nas 95% akademske javnosti kritikuje režim

I Ukrajina će poput Finske dati teritorije Rusiji i proglasiti pobjedu.

:D
I? Gde je ko sad? Kako živi prosečni Rus, a kako Finac? Pre 30 i nešto godina su bili u Berlinu, sad vode bitku na svojim granicama. Čestitke. Dok narod beži čak i u Huljinu Srbiju, i ovde im je bolje nego tamo.

borat-very.gif

Ono što je sad Finska i ono što ostane od Ukrajine, ako je rasparčaju, nikada, ali nikada neće biti pod ruskom čizmom.

I? Gde je ko sad? Kako živi prosečni Rus, a kako Finac? Pre 30 i nešto godina su bili u Berlinu, sad vode bitku na svojim granicama. Čestitke. Dok narod beži čak i u Huljinu Srbiju, i ovde im je bolje nego tamo.

borat-very.gif

Ono što je sad Finska i ono što ostane od Ukrajine, ako je rasparčaju, nikada, ali nikada neće biti pod ruskom čizmom.

Ps eto, i Ukrajina će procvjetati kao Finska kad prepuste Rusima ono šta ovi zapikaju.
Što im više daju, bolje će živjeti.
Sve 5

:D

Rusi imaju malo ozbiljnijih problema od hromozoma pa opet ne znam da li si čuo nekog profesora da javno istupi i kritikuje Putina

Čak smo i mi za njih pojam demokratije ma kako to apsurdno zvučalo, kod nas 95% akademske javnosti kritikuje režim
Hromozomi su primer diktiranja vrednosti. DIKTIRANJA, a ne slabode da čovek sam bira svoje orijentacije i da ih javno zastupa!
Kod nas npr. rodno osetljivi jezik. Ali kod nas to ne može da se otvoreno diktira, jer mi smo izrazito demokratsko društvo.

Putin dakle diktira politiku, zapadni establišment društvene vrednosti u kojima se ne može diskutovati o represivnosti društva.

Back