Zasto je lazirano sletanje na mesec

Imao sam prilike da pratim te diskusije u moj firmi, gde su se obe strane "prepucavale argumentima" ali ako se gleda objektivno, nema čvrstih dokaza ni da su bili tamo, ni da nisu.

Sve je to vrlo čudno i prilično neverovatno. Recimo ja kad sam gledao snimke, ni jedan odraz ljudi ili onog rovera prilikom vožnje, nije bio veći nego kako bi bio na zemlji. Za logično je pretpostaviti da bi se razlika u gravitaciji videla na snimcima, ali se nekim čudom nije videla, i to je, bar meni vrlo čudno.

Druga stvar same evolucijske prirode. Pa ako si tada imao tehnologiju da to uradiš, čak i sa tolikom lakoćom i bezbrižnošću (oni su na mesecu i golf igrali), kako to da 50 godina kasnije, svaka druga raketa ne uspe da poleti, jedva možemo da pošaljemo misliju u orbitu meseca a samo sletanje deluje kao da je tehnološku idaljeno godinama i decenijama. Dakle i pored sve savremene tehnologije, ljudi to ne mogu da ponove, dok pre 50 godina, znači pre kompjutera, to su mogli. Napredak u nauci ide eksponencijalno, ne unazad. Vrlo bizarne stvari prate taj projekat i sve je to blago rečeno vrlo sumnjivo.

Све се слажем,
можда јесу можда нису били тамо.
Стварно је боље не размишљати ...

Једном сам прочитао изјаву неког званичника Насе:
"У програм Аполо је било укључено 500 хиљада људи. Како мислите да је нешто лажирано ?!"

Једном сам прочитао изјаву неког званичника Насе:
"У програм Аполо је било укључено 500 хиљада људи. Како мислите да је нешто лажирано ?!"

I milioni ljudi veruju da je Isus hodao po vodi… pa to ne znači da je voda bila beton ;)

I u izgradnji piramida je bilo uključeno na hiljade ljudi, pa i dalje ne znamo tačno kako su to izveli a kamoli da to dokazuje nešto samo po sebi ;)

I milioni ljudi veruju da je Isus hodao po vodi…

Милијарде људи поштује дела лика званог Исус
"нахранити гладне", "излечити болесне", слепима вратити вид" ...
Не знам никога ко уопште размишља о ходању по води.

О таквим стварима се не размишља, Сафете ...

I u izgradnji piramida je bilo uključeno na hiljade ljudi, pa i dalje ne znamo tačno kako su to izveli a kamoli da to dokazuje nešto samo po sebi ;)

Не знамо ми ништа !
Зато верујемо (ето, ако си се питао).

Hollywood kao industrija laži je u to vreme bila naučno bolje bila potkovana, nego srpski "kosmolozi"....Ni rusi nisu glupi da ih sve nauče i dozvole da se to proda amerima....I Rusi su imali svoje četnike u americi koji su radili protiv njih, pa su znali da su najgori Srbi jeftina roba na tržištu...

На нашу велику жалост,

слетање на Месец није било лажирано, већ се заиста десило.
da, nije bilo lazirano..
ovi videi što prikazuju viorenje zastave i ostalo.. ima još sati i sati videa astronauta gde ne viori..
nego problem je u drugom:
odakle tu mesec.. po svemu sudeći to je svemirski brod koji je tu postavljen a najverovatnije i dalje aktivan!

Doduše. Tu ima onaj ugovor koji su potpisali o čipovima i kompjuterskim tehnologijama koji je pomogao da Amerika postane centar IT razvoja decenijama. Možda je tu bio i zavet ćutanja.
nemoj biti blesav i nasedati na te priče ako su rusi naj naj.. - nisu
ameri su sami smislili čipove i it tehnolgoiju. zapravo lik koji je postavio principe rada mikroprocesora je italijan iz vićence (i dalje je živ)

Druga stvar same evolucijske prirode. Pa ako si tada imao tehnologiju da to uradiš, čak i sa tolikom lakoćom i bezbrižnošću (oni su na mesecu i golf igrali), kako to da 50 godina kasnije, svaka druga raketa ne uspe da poleti, jedva možemo da pošaljemo misliju u orbitu meseca a samo sletanje deluje kao da je tehnološku idaljeno godinama i decenijama. Dakle i pored sve savremene tehnologije, ljudi to ne mogu da ponove, dok pre 50 godina, znači pre kompjutera, to su mogli. Napredak u nauci ide eksponencijalno, ne unazad. Vrlo bizarne stvari prate taj projekat i sve je to blago rečeno vrlo sumnjivo.
evo ti jednog objašnjenja:
par puta su bili na mesecu i zvanično su prestali tamo da idu iz nepoznatih razloga (svi rusi, ameri kinezi...)
a stvarnost je da i dalje tamo idu (nekolicina, recimo 10-20 ljudi) napravili bazu i bole ih briga.. ostatak zemlje ni ne zna da su tamo

ja imam video žene koja tvrdi da se na mesec ima letova 2x nedeljno i to ne raketama nego onim nemačkim letećim tanjirima (koje su uzavršili a rade na manipulaciji magnetnog polja.. što je još tesla otkrio). žena se zvala "rauni kilde" i sklonili su je jer je pričala mnogo!

Na origirnalnim snimcima se lepo čuje pauza od 2.5 sekundii u razgovoru sa astronautima na Mesecu, jer signalu tačno treba toliko da ode i da se vrati od Meseca do Zemlje. Tako je bilo i tad a tako je i sad, jer se brzina svetlosti nije menjala u međuvremenu. :mrgreen:
ima tu i drugih faktora u propagaciji signala... a jedan je da se radio talas relejiše - tj ima niz primopredajnih stanica gde svaka ima svoju zadršku
.. na mesecu su bili,
a najverovatnije su i sada a raja na zemlji lupa gluposti, te trošenjem vremena i energije na to ne može da shvati da su i dalje tamo!

nemoj biti blesav i nasedati na te priče ako su rusi naj naj.. - nisu
ameri su sami smislili čipove i it tehnolgoiju. zapravo lik koji je postavio principe rada mikroprocesora je italijan iz vićence (i dalje je živ)
Ne znam zašto si mi optužio za to, nisam to ni rekao. Rekao sam da su preko dogovora prekinuli da se takmiče.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lacy-Zarubin_Agreement
https://customsandinternationaltrad...ng-the-computer-export-license-exception-app/
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_computing_in_the_Soviet_Union

da, nije bilo lazirano..
ovi videi što prikazuju viorenje zastave i ostalo.. ima još sati i sati videa astronauta gde ne viori..
nego problem je u drugom:
odakle tu mesec.. po svemu sudeći to je svemirski brod koji je tu postavljen a najverovatnije i dalje aktivan!

Jedan od najbolje elaboriranih i potkrepljenih videa koji podržava zvaničnu priču objašnjavajući postavljena pitanja:

Back